Utran avajaiskilpailun avoimen sarjan voitto Joensuuhun

Utran täysimittaisen frisbeegolfradan avajaiskilpailu saatiin onnistuneesti päätökseen. Seuran puolesta iso kiitos Tero Tumanoffille (kilpailunjohtaja), Antti Ylöselle (vara-kilpailunjohtaja) ja Ismo Louhelaiselle (sihteeri), jotka järjestivät hienot kisat.

Kaiken kaikkiaan 51 kilpailijaa taistelivat paremmuudesta kolmessa eri sarjassa. AVOIN -sarjaan osallistui 37 kisaajaa. MASTER- (40v. tai yli) ja NUORET (16v. tai alle) -sarjoihin saatiin puolestaan kumpaankin 7 kilpailijaa. Kaikissa sarjoissa kierrettiin Utran 18-väyläinen rata kahteen kertaan.

Avoimen sarjan voitto jäi Joensuuhun, kun Miika Voutilainen onnistui toisen kierroksen rataennätyksellä (-8) karistamaan muut kannoiltaan. Toiseksi tullut nuori Markus Tuppurainen (Siilinjärvi) pystyi kahteen tasaiseen kierrokseen (-1 ja -3) ja se palkittiin kakkossijalla, heiton erolla seuraaviin. Kolmannesta sijasta käytiin tasainen taisto, sillä kahden kierroksen jälkeen kolmella heittäjällä oli sama tulos. Paremmuusjärjestys ratkaistiin CTP-kisalla (kuka saa kiekon lähimmäksi koria), jonka lopulta vei joensuulainen Jesse Kempas.
Jesse johti kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella -7 (tulos oli sen hetkinen rataennätys), mutta ei valitettavasti pystynyt ylläpitämään samaa tasoa toisella kierroksella. Neljänneksi selvisi Juankosken vasta 15-vuotias superjunnu Jesse Nieminen ja viidenneksi kuopiolainen Teemu Moilanen. Hyvää joensuulaispanosta täydensivät Jerry Pussinen, Teemu Husu ja Pasi Vihavainen, jotka nappasivat kolme seuraavaa sijaa. Hyvinkääläinen Ville Uurainen ja kuopiolainen Jyri Pulkkinen mahtuivat vielä kymmenen parhaan joukkoon.

Master -sarjassa voitto matkasi Savoon, kun juankoskelainen Mika Niskanen voitti sarjan kuuden heiton erolla kuopiolaiseen Harri Piriseen.  Joensuulaisten mainetta piti yllä Ismo Louhelainen, joka tiukan kisan päätteeksi selvisi kolmanneksi ennen Juankosken Esko Jokista. Ismo oli ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla ykkössijalla, mutta ei pystynyt säilyttämään sijoitustaan savolaisten tiukassa puristuksessa.

Nuorten sarjassa kolme ensimmäistä sijaa matkasi Savon puolelle, kun Kosti Jolkkonen otti voiton neljän heiton erolla toiseksi tulleeseen Mikael Räsäseen. Kolmanneksi selvisi Samu Saastamoinen ja neljänneksi joensuulainen Mitro Vauhkonen.