Talvicupin voitto jäi Juankoskelle

Juankosken talvicupin neljäs ja samalla viimeinen osakilpailu pelattiin maanantaina (6.4.) kolmenkymmenen kuuden pelaajan voimin. Joen Liitokiekosta matkaan lähti 12 kisailijaa ja menestystä tuli myös tällä kertaa. Sää oli viitisen astetta plussalla, puolet kisasta saatiin pelattua tyynessä säässä, heittopaikat olivat hyvässä kunnossa ja lunta ei ollut haitaksi asti.

Suurin jännityksen aihe oli, että kuka voittaa kokonaiscupin, sillä se oli enää kolmen pelaajan kauppa. Joen Liitokiekon Miika Voutilainen ja Mikko Makkonen lähtivät haastamaan Juankosken Jesse Niemistä. Tilanne oli selkeä. Osakilpailuvoitolla tulisi myös kokonaiskisan voitto.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Voutilainen ja Makkonen olivat kumpikin iskuasemissa, mutta kumpikaan ei pärjännyt toisella kierroksella Niemisen tasaiselle suorittamiselle. Voutilainen oli lopulta toinen ja Makkonen neljäs. Näin ollen myös kokonaiskisan voitto jäi Juankoskelle ja Joen Liitokiekolle jäivät himmeämmät sijoitukset.

Muut joenliitokiekkolaiset pelasivat tasaiset kierrokset ja moni paransikin omia ennätyksiään. Mika Laukkanen sijoittui hyvän toisen kierroksen ansiosta yhdenneksitoista, mutta muut eivät tällä kertaa päässeet taistelemaan top 10 -sijoituksista.

Miika Voutilainen, Sijoitus: 2/31

Ensimmäinen kierros oli kauttaaltaan hyvää tekemistä. Aloitus oli  väylältä #4, josta tuli bogie, mutta se jäi kierroksen viimeiseksi. Tämän jälkeen pääsin nopeasti -6:een, mutta sen jälkeen varsinkin puttaamisesta tuli liian varovaista. Loppuun kahdeksan par:ia putkeen, joten lopputulos -6. Sillä irtosi jaettu kakkossija yhden heiton erolla kärkeen.

Toinen kierros lähti hieman vaisummin liikkeelle, mutta suurimman osan kierroksesta olin mukana voittotaistelussa. Yli 6 metrin putit olivat valitettavasti tänään liian vaikeita, jonka myötä kisan voitto lopulta karkasi. Kierroksen lopussa tuli vielä liikaa yritystä, jonka myötä tuli muutama bogie. Kierros -3 ja sillä irtosi kakkossija tässä osakilpailuissa ja samalla myös kokonaiskilpailussa.

Positiivistä oli se, että pystyin joka kisassa olemaan top 3:ssa, joten suoritusvarmuus oli suht hyvällä tasolla. Tosin yhtään voittoa ei tullut ja sen myötä kokonaiskisan voitto jai saamatta. Heittäminen tuntui kuitenkin kisassa hyvältä, joten hyvillä mielin pitää lähteä kauden ensimmäiseen SFL:n kisaan Kankaanpäähän tulevana viikonloppuna.

Mikko Makkonen, Sijoitus: 4/31

Ensimmäinen kierros sujui suunnitelman mukaisesti, vaikeilta väyliltä pääasiassa paria ja lyhyet väylät birdietä. Putti kulki hyvin ja kierros -4 tulokseen. Arvelin että se riittäisi kärkikorttiin toiselle kierrokselle, mutta edelläni olikin seitsemän pelaajaa. Tiit olivat sulat ja tuuli ei haitannut, moni pelaaja pystyi hyödyntämään olosuhteet. Tiesin, että toisella kierroksella pitäisi saada todella kova tulos, koska cupin kokonaisvoittoon olisin käytänössä tarvinnut osakilpailuvoiton.

Toinen kierros oli tasaista pelaamista, mutta muutama lipsahdus avauksissa ja puteissa vei tuloksen -2. Kisaan olen melko tyytyväinen, voittoon olisi tarvittu huippusuoritusta, eikä sellaista tänään tullut. Cupissa olin kuitenkin joka kisassa neljän parhaan joukossa, eli suoritusvarmuus oli hyvä. Tästä on hyvä lähteä After Easter Openiin Kankaanpäähän.

Mika Laukkanen, Sijoitus: 11/31

Raporttia voi olla tulossa…

Olli Arola, Sijoitus: 17/31

Janne Heikkinen, Sijoitus: 18/31

Päivään lähdettiin periaatteella “teen parhaani, katsotaan mihin se rollaa”. Edellispäivän viikkokisoissa tuli mokailtua ihan urakalla, joten ehkäpä kaikki huonot heitot olisi jo käytetty vähälle aikaa.

Ensimmäinen kierros, lähtö väylältä 12. Sulat heittopaikat olivat mahtavia. Niin mahtavia, että jo väylällä 16 avausta piti lähteä kokeilemaan ihan vauhdin kanssa. Nuke käteen ja menoksi. Sepäs sitten lähtikin kädestä pelottavan hyvin, lopputuloksena noin 120 metrin draivi. Paluu arkeen tapahtui seuraavalla heitolla, eikä siitä väylästä bogieta parempaa tulosta syntynyt. Kierros jatkui tasaisella par-bogie-vuorottelulla aina väylälle 7 saakka, josta lopulta avautui birdie-tili. Loppukierrokselta niitä tuli vielä pari lisää, ja lopulta kierrostulokseksi muodostui mieltä lämmittävä 62. Kyseinen tulos oli oma ennätys Juankosken radalla.

Toinen kierros, lähtö väylältä 10. Ensimmäisen kierroksen onnistumisen jälkeen tarkoitus oli pitää pää kylmänä ja heittää tasaista varmaa tulosta, eikä lähteä repimään hullun lailla. Kierros alkoi mukavasti muutamalla par-tuloksella ja yhdellä birdiellä. Järviväylästäkin tuli selvittyä kunnialla. Homma alkoi mennä jännäksi, kun sain toistettua väylällä 16 oman mittapuun monsteridraivin. Tällä kertaa tuloskorttiin kirjattiin ne par-lukemat. Tasainen puurtaminen jatkui, eikä suurempia virheitä sattunut. Aiemmin hankalaksi koettu väylä 4 onnistui myös paarin arvoisesti. Keli alkoi muuttua haastavampaan suuntaan, kun lämmin sää pehmensi hanget. Radalla eteneminen kävi raskaaksi ja pieni väsymys alkoi hiipiä kroppaan. Muutama pieni virhe rokotti tulosta, mutta lopulta kierroksesta selvittiin. Edelliskierroksen ennätys poljettiin poistolaatikkoon, kierrostulos 60! Meinaa hymyilyttää.

Tero Tumanoff, Sijoitus: 19/31

Sammy Pylkki, Sijoitus: 20/31

Antti Ylönen, Sijoitus: 25/31

Talvicupin viimeinen osakilpailu on nyt takana ja ihan kohtuullisestihan se meni. Eli kisaan asetettu tavoite omalla tasolla pelaamisesta (66 +/- 3 heittoa) toteutui nyt kierrostuloksin 66 (+9) ja 67 (+10). Toki sinne pari kolme helppoa puttia taas jäi, mutta onneksi enää puttikatastrofit eivät jääneet päällimmäisenä kisasta mieleen, vaan onnistumisia ja epäonnistumisia tuli tasaisemmin siellä sun täällä ja eri väylillä. Etenkin lähärit ja väylädraivit kulkivat tänään hyvin ja toisella kierroksella niiden avulla paikattiinkin muutama paha paikka epäonnistuneen avauksen jäljiltä.

Tästä on hyvä jatkaa treenaamista kohti kauden ensimmäisiä SFL-/PDGA-kisoja.

Suuret kiitokset Juankosken ja Vuorelan Veikkojen porukalle Talvicupin järjestämisestä ja onnittelut tasapuolisesti kaikille talven kisoissa pärjänneille!

Hannu Sivonen, Sijoitus: 28/31

Miska Luoma, Sijoitus: 29/31

Urmas Saks, Sijoitus: 29/31

Joosep Saks, Sijoitus: 31/31 (dnf)