Tuulinen kevätkisa kunnialla päätökseen

AF3J0167

Kauden ensimmäinen Suomen frisbeegolfliiton alainen kilpailu Joensuussa käytiin lauantaina 14.5.2016 Utran frisbeegolfradalla. Kevätkisa oli myös osa Women’s Global Eventtiä, johon osallistui yli 1600 naista ympäri maailman, Joensuussa mukana oli neljä naista. Osallistujia saapui kaupunkiin 54 kappaletta, Nurmeksen ja Imatran väliltä. Kisassa pelattiin kaksi kierrosta Utran rataa sen perusmuodossa. Olosuhteet olivat hyvät, joskin päivän aikana voimistunut tuuli toi oman värinsä toisella kierroksella. Rata kunnostettiin kisakuntoon talkoissa edellisellä viikolla, joten puitteet olivat kunnossa.

Kilpailun tulokset SFL:n kisakoneessa

WGE:n tulokset

Miesten luokissa nähtiin tiukka taistelu voitosta loppumetreille saakka. MA3:ssa toiselle kierrokselle lähdettiin Savonlinnalaista Linnan Mando DG ry:ä edustavan Topi Palsan johdossa, heiton päässä hänestä olivat JLK:n Sami Leppänen ja Tero Jaatinen. Palsa säilytti johtonsa koko toisen kierroksen ajan ja voitti siis MA3:n hienolla kokonaistuloksella 115 (-5). Toiseksi sijoittui Jaatinen tuloksella 117 (-3) ja kolmanneksi Leppänen tuloksella 118 (-2).

Mastereissa (MM1) kolmen kärki koostui JLK:n konkareista, johdossa ensimmäisen kierroksen jälkeen oli Unto Toivanen, toisena Ismo Louhelainen ja kolmantena Olli Arola. Eroa ensimmäisen ja kolmannen välillä oli vain neljä heittoa, joten mitään ei oltu ratkaistu toisen kierroksen alkaessa. Toivanen piti kiinni johtoasemastaan koko kierroksen ajan voittaen luokan tuloksella 125 (+5). Arola taisteli itsensä toiseksi tuloksella 128 (+8) ja kolmanneksi sijoittui Louhelainen tuloksella 129 (+9).

Junioreissa (MJ1) toiselle kierrokselle lähdettiin JLK:n Lukas Sallisen johdossa, kahden heiton päässä hänestä oli Lappeenrannan Willimiehen Disc Golf ry:tä edustava Niko Liikkanen ja kolmen heiton päässä kärjestä JLK:n Julius Paakkinen. Paakkinen pelasi mahtavan toisen kierroksen ja nousi lopulta luokan voittajaksi kokonaistuloksella 120 (E), Sallinen jäi toiseksi tuloksella 123 (+3) ja Liikkanen kolmanneksi tuloksella 129 (+9).

Naisten luokissa ei varsinaista kilpailua juuri nähty, sillä FA1:ssä ja FA4:ssä oli vain yksi osallistuja. WGE:n kokonaistulokset eivät näyttäneet olevan valmiit tätä kirjoitettaessa, joten sijoitukset voivat vielä muuttua mainituista. FPO:ssa Kevätkisan voittajaksi pelasi Minna Gröhn tuloksella 162 (+42) ja toiseksi sijoittui Heidi Kakkonen tuloksella 197 (+77). Gröhnin sijoitus WGE:ssä oli 169:s ja Kakkosen 189:s. FA1:ssä pelannut Jonna Mustonen heitti oikein mainion kokonaistuloksen 145 (+25), hän oli pelaamassa Utrassa ensimmäistä kertaa. Mustosen sijoitus WGE:ssä oli 124:s luokassaa. FA4:ssä Johanna Karjalainen heitti tuloksen 172 (+52), tällä hän sijoittui WGE:ssä luokassaan oikein mukavasti 40:ksi.

IMG_2385

Naisten luokkien pelaajat: Heidi Kakkonen (2. FPO), Minna Gröhn (1. FPO), Jonna Mustonen (1. FA1) ja Johanna Karjalainen (1. FA4).