Ensimmäinen SFL-/PDGA-kilpailu Lieksassa koskaan – 69 pelaajaa mukana AM-tourin osakilpailussa

Ensimmäinen SFL-/PDGA-kilpailu Lieksassa koskaan – 69 pelaajaa mukana AM-tourin osakilpailussa
”Nurtsit millissä” Lieksan Timitrassa – kuvassa #17-väylä (kuva otettu viikko ennen kilpailua 28.8.2021).

Lauantaina 4.9.2021 pelattiin kautta aikain ensimmäinen virallinen SFL-/PDGA-kilpailu Lieksassa, kun Timitran frisbeegolfradalla heitettiin Joen Liitokiekon järjestämä Itä-Suomen AM-tourin kauden 2021 kolmas osakilpailu ja kilpailuun osallistui yhteensä 69 pelaajaa kahdeksassa eri kilpailuluokassa. Kilpailussa sää oli syksyisen harmaa, kolea (n. +8) ja tuulet melko kovia ja puuskittaisia (6-10 m/s pohjoisesta), mutta onneksi kuitenkin vielä sentään täysin pelattava ja pahimmalta mahdolliselta vältyttiin – vielä viikon alussa ennusteet lupailivat kisapäivälle kunnon syysmyrskyä vesisateineen.

Timitran 18-väyläinen (par 56 / 1769 m) ja varsin moni-ilmeinen (metsää, avointa, korkeuseroja, lyhyitä ja pitkiä väyliä) rata oli loistavassa kunnossa. Tästä suuri kiitos kuuluu Lieksan kaupungille ja ratamestari Kimmo Salmiselle työryhmineen – ”nurtsit olivat millissä”, kuten Heinolan Kippasuolta vauhdilla muuallekin Suomeen levinnyt sanonta kuuluu. Kiitokset myös lieksalaisille frisbeegolfharrastajille spottauksesta kilpailun aikana ja Lieksan Hiihtoseuralle kisakahvion pidosta.

Lieksassa kilpailu oli päivän mittaan useimmissa luokissa loppuun asti todella tasaista ja jännittävää, sillä peräti neljässä eri luokassa voitto ratkesi lopulta vain yhden heiton erolla seuraavaan ja pelattiinpa himmeämmistä mitaleista lopulta kaksi ”sudariakin” – toisessa sudarissa kilpailun ainoan bogeyfree -kierroksen (2. kierros -4) pelannut Ville Vikström vei MA1-luokan pronssimitalin ja MA50-luokan hopeamitali meni sudarin hienolla #1-väylän nostobirdiellä Janne Toivaselle. Kilpailun kovatasoisinta pelaamista nähtiin odotetusti MA1- ja MJ18-luokissa – MA1-luokan voittoon nousi lopulta vakuuttavan toisen kierroksen (-6) pelannut Juuso Nenonen (yhteistulos -7) ja MJ18-luokan voittaja Tuukka Lappi pelasi kilpailun kovimman yhteistuloksen (-8) sekä parhaan yksittäisen kierroksen (2. kierros -7, jonka alustava rating 1006). Naisten FA1-luokan voittoon puolestaan heitti Riikka Rautiainen (yhteistulos +16) ja Riikan ensimmäisen kierroksen tulos 63 (+7) on nyt naisten uusi virallinen rataennätys.

Holareita kisoissa naputeltiin peräti kolme – heittäjinä Lauri Pesonen (#4), Aku Kastinen (#6) ja Joel Kettunen (#9). Tilastopoimintana radan väylistä myös mainittakoon, että peräti kolmeen väylään ei heitetty kilpailussa ainoataankaan birdietä ja nämä väylät olivat #7 (par 3, toiseksi vaikein väylä, ka. 3,9), #10 (par 3, vaikein väylä, ka. 4) ja #15 (par 3, viidenneksi vaikein, ka. 3,6) – ylivoimaisesti helpoin väylä puolestaan oli väylä #9 (par 3), josta napattiin holarin lisäksi peräti 95 birdietä (ka. 2,3). Ja vaikka koskaan aiemmin Timitrassa ei ollut pelattu kilpailua täydellä radalla, niin tälläiseenkin kilpailuun rata soveltui lopulta vallan mainiosti eli molempien kierrosten kestoksi tuli lopulta noin 2,5 h ja rata rullasi varsin hyvin – toki hetkittäisiä odotteluja aina tulee vaikeimmille väylille, kuten kaikilla radoilla. Ja mikään liian helppokaan Timitra ei kilpailuradaksi todellakaan ole, sillä tässä kilpailussa radan ihannetulos (56) oli alustavasti 932,5 pistettä ratingiltaan ja heiton arvo noin 10 p.

Kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille – ja onnittelut pärjänneille! Valokuvat mitalisteista löytyvät alta kuten myös muutamat kilpailuun liittyvät linkit.


Kilpailuluokkien mitalistit kuvissa

MA1 (vasemmalta oikealle): 2. Aleksi Jääskeläinen -6 (JLK) | 1. Juuso Nenonen -7 (DIF) | T3. Ville Vikström -5 (JLK)
FA1 (vasemmalta oikealle): 2. Elli Liukko +19 (LMDG) | 1. Riikka Rautiainen +16 (JLK)
MA3 (vasemmalta oikealle): 2. Jarkko Taavitsainen +2 (DIF) | 1. Jonne Grön +1 (VV) | 3. Mika Nevalainen +5 (JLK)
MJ18 (vasemmalta oikealle): 2. Aaro E Huttunen -6 (VV) | 1. Tuukka Lappi -8 (PiPa) | 3. Lauri Pesonen +2 (DIF)
MA40 (vasemmalta oikealle): 2. Jussi Perlinen E (DIF) | 1. Juho Marjanen -1 (DIF) | 3. Marko Vatanen +1 (JLK)
MA50 (vasemmalta oikealle): T2. Janne Toivanen +4 (LMDG) | 1. Saku Rusko +3 (LMDG) | T2. Antero Saarelainen +4 (VV)
FA50: 1. Marja Kontkanen +39 (JLK)
MA60: 1. Kari Kontkanen +20 (JLK) (kuvasta uupuu: 2. Markku Penttonen +28 (PP))

Linkkejä


Yhteistyössä…