JLK:n LED-cup 2022 sponsored by Valostore – puolustavat mestarit voittoihin

Paiholan #4-väylän kori LED-kisassa 25.10.2022.
Liperissä kisailtiin 1.11.2022 – kuvassa #12-väylän kori.

Perinteinen Joen Liitokiekon LED-cup pelattiin tänä syksynä yhdeksättä kertaa ja viiden eri osakilpailun näyttämöinä toimivat viimevuotiseen tapaan Karsikon, Niittylahden, Paiholan, Liperin ja Utran frisbeegolfradat. Pääyhteistyökumppanina cupissa toimi Valostore, joten kerrankin korien valaistus oli kunnossa – tarkempia tietoja Valostoren ladattavista PureFlare LED-valokiekoista (saatavilla eri värejä) löytyy täältä. Tänä syksynä myöskään mitään ”katastrofikelejä” ei LED-kisoissa onneksi koettu – Niittylahden ja Utran kisoissa toki satoi vettä, mutta vain osan aikaa.

Niittylahden #6-väylän kori näyttävässä valaistuksessaan 18.10.2022.

Kaiken kaikkiaan LED-cupin kilpailuihin osallistui 39 eri pelaajaa ja kilpailustartteja kertyi yhteensä 100 (ka. 20 pelaajaa/kisa) ja viidestä eri osakilpailusta neljän parhaan kilpailun pisteet laskettiin mukaan cupin loppupisteisiin.

Avoimessa MPO-luokassa mahdollisuus cupvoittoon ennen viimeistä Utran osakilpailua oli kolmella pelaajalla ja myös Utran kisassa koko sarjan kärkikolmikko (Pylkki – Korhonen – Jaatinen) heitti kärkisijoille ja lopulta puolustavan mestarin, Sammy Pylkin, Utran kilpailun voitto varmisti Sammylle sarjavoiton 387,33 pisteellä. Jokaisessa kisassa kärkikolmikkoon heittänyt Anssi Korhonen (366,33 p.) oli cupissa toinen ja Tero Jaatinen (364,5 p.) kolmas. Kärkikolmikon nimiin menivät myös kaikkien osakilpailuiden voitot, kun Sammy voitti Utran kisan lisäksi Karsikossa ja Paiholassa ja Tero vei voiton Niittylahdessa ja Liperissä. Kärkikuusikon cupissa täydensivät neljänneksi sijoittunut Rasmus Mikkonen (303,5 p. / paras juniori), Saku Tuovinen (273,5 p.) oli viides ja Tomi Varpalahti (268 p. / paras masteri) kuudes.

Naisten avoimessa FPO-luokassa puolestaan puolustava mestari Riikka Rautiainen pelasi jälleen koko cupin erinomaisesti voittaen kaikki neljä pelaamaansa kilpailua ja näin myös koko cupin 400 pisteellä. Marja Kontkanen  (186 p.) sijoittui luokassa toiseksi ja Henna Riekki (93 p.) kolmanneksi.

Ja vaikka LED-cup tältä syksyltä onkin jo ohi, niin ”pimeää” kilpailua on vielä tarjolla lauantaina 26.11., sillä tällöin Utrassa ratkotaan epäviralliset pimeän kiekon Suomen mestarit. Lisätiedot Suomen Yön Ruhtinaat sponsored by Exel Discs (PDGA C-tier) -kilpailusta löytyvät Metrixistä – ilmoittautuminen alkaa 9.11.2022 klo 18:00.

JLK:n LED-cupin 2022 voittajat: Riikka Rautiainen (FPO) ja Sammy Pylkki (MPO).

Arvontapalkinnot

LED-cupin voittajat palkittiin S-ryhmän lahjakortein (30 Eur) –  yhteistyössä PKO – ja lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvottiin seuraavat lahjakortit ja onnetar suosi seuraavia pelaajia:

Linkkejä

Suuret onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille sekä yhteistyökumppaneille!