Joen Liitokiekon seuranmestaruuskisoissa ennätysmäärä pelaajia

Utran radalla pelattiin kilpailussa kaksi lisäväylää (B-väylä kuvassa oikealla ja A-väylä vasemmalla) ja sääkin suosi pelaamista – kuva iltapäivän kierrokselta.

Joen Liitokiekon (JLK) frisbeegolfin vuoden 2020 seuranmestaruudet ratkottiin lauantaina 3.10. kahdeksatta kertaa ja tämän vuoden kilpailuun osallistui ennätykselliset 89 pelaajaa (aiempi osallistujaennätys oli vuosilta 2017 sekä 2016, jolloin pelaajia oli 64). Eli kilpailun suuri osallistujajoukko kertoo osaltaan voimakkaasta frisbeegolfin harrastajamäärän ja JLK:n jäsenmäärän kasvusta ja toisaalta tänä vuonna kilpailuihin osui myös erinomaisen hieno syyssää, eikä räntä- ja tihkusateita päivän aikana tosiaankaan nähty kuten viime vuonna kävi. Ensimmäistä kertaa kilpailu käytiin myös kahdessa eri lohkossa ja ratoina toimivat Kontiorannan ja Utran frisbeegolfradat. Utraan rakennettiin myös viikonlopun ajaksi Ahdinpuiston nurmikentälle kaksi lisäväylää, joten näin tämän 20-väyläisen kisalayoutin par oli 67 heittoa ja väylien yhteismitta 2110 m (kartta). Suuret kiitokset avusta kaikille lisäväylien rakentamiseen ja purkuun osallistuneille pelaajille.

MPO- ja FPO-luokissa uudet mestarit

Avoimessa MPO-luokassa ensimmäisellä kierroksella Utrassa parhaan tuloksen (60, -7) tyylitteli Mikko Makkonen, mutta mestaruuskamppailu oli toki kierrokseen jälkeen vielä täysin auki sillä kolmen heiton sisällä kärjestä oli kierroksen jälkeen kaikkiaan kahdeksan pelaajaa. Hienoa kisakautta pelaava Eemi Pantsari oli Utrassa pelatun ensimmäisen kierroksen vielä viisi heittoa kärkeä jäljessä jaetulla 13. sijalla, mutta toisella kierroksella Kontiorannassa tahti olikin sitten alusta alkaen vakuuttavaa. Vielä juniori-ikäisen Pantsarin tuloskorttiin kirjattiin kierrokselta käsittämättömät 14 birdietä ja kierrostulokseksi lopulta uusi komea Kontiorannan radan nykyisen layoutin rataennätys (57, -12) eli edellinen ennätys (-9, PKA 2020 / Anttila, Räsänen, Kuoksa) parani kerralla kolmella heitolla. Komea kierros riitti lopulta parin heiton heiton turvin aina voittoon asti eli uudeksi seuranmestariksi kruunattiin Pantsari yhteistuloksella 122 (-14) heittoa. Mestaruutta puolustanut Sammy Pylkki (124, -12) oli lopulta toinen ja toissa vuoden mestari Samu Kesonen (127, -9) vei lopulta kolmannen sijan voittaen jatkoväylillä saman yhteistuloksen pelanneen Makkosen.

Naisten avoimessa FPO-luokassa koko kolmikko pelasi aamupäivällä Utrassa tasaisen hyvät kierrokset, mutta lopulta kesällä Oulussa amatöörien Suomen mestaruuden voittanut Jenni Karppinen karkasi mainion Kontiorannan kierroksensa (75, +6) ansiosta seuranmestaruuteen yhteistuloksella (149, +13). Henna Pylkki (155, +19) oli toinen ja viime vuoden mestari Riikka Rautiainen (162, +26) kolmas.

MPO-luokan kärkinelikko (vasemmalta oikealle): 4. Mikko Makkonen 3. Samu Kesonen (SD) 1. Eemi Pantsari 2. Sammy Pylkki
FPO-luokan kärkikolmikko (vasemmalta oikealle): 3. Riikka Rautiainen 1. Jenni Karppinen 2. Henna Pylkki
Eemi hurjasteli kisoissa Kontiorannan uudeksi rataennätykseksi tuloksen 57 (-12) heittoa – kierrokseen mahtui käsittämättömät 14 birdietä sekä 4 paria ja 2 bogia.

Masterluokat ja amatöörien MA3-luokka

Masterikäisten (40+) luokissa oli tämän vuoden kisassa pelaajia mukana peräti 33 ja uutena luokkana mestaruuskisoihin mukaan tuli amatöörien MA3-luokka (PDGA-käytäntöjä mukaillen Metrix-ratingraja luokassa oli < 900) – tässä luokassa osallistujia oli 19. Kilpailun junioriluokassa (MJ15) ei harmi kyllä tänäkään vuonna ollut osallistujia, mutta ehkäpä tilanne ensi kaudella on taas toinen, sillä osin jo viikkokisoissakin ja etenkin Joensuun radoilla pelaamassa käy todella paljon junioreita.

MP40-luokassa molemmat kierrokset menivät kärjen osalta varsin tasaisissa merkeissä, mutta lopulta luokan ainoana molemmat kierrokset pakkaselle pelannut Toni Moilanen vei mestaruuden yhteistuloksella 133 (-3) heittoa. Pasi Piironen (136, E) sijoittui toiseksi ja kolmen edellisvuoden mestari Ville Nivalainen (138, +2) täydensi kärkikolmikon.

FP40-luokassa puolestaan Heini Lindroos pelasi molemmat kierrokset erinomaisen vahvasti, joten mestaruus meni lopulta selvällä erolla Heinille yhteistuloksella 157 (+21) heittoa. Luokassa toiseksi heitti Minna Gröhn (172, +36) ja kolmanneksi Marja Kontkanen (180, +44).

MP50-luokan puolustava mestari Ilmari Tapio käänsi lopulta tasaisen väännön edukseen ja voittotulokseksi kirjattiin 142 (+6) heittoa. Jari Blomberg (144, +8) oli kilpailussa toinen ja kolmanneksi kiri Juhani Rautiainen (145, +9).

MP60-luokassa Unto Toivanen meni kilpailussa täysin omaa tahtiaan alusta alkaen ja voittotulos oli päivän päätteeksi lopulta mainio 139 (+3) heittoa. Toinen sija ratkesi jatkoväylillä Kari Tanskaselle ja kolmanneksi sijoittui Kari Kontkanen – tulos molemmilla kilpailussa oli 160 (+24).

Amatöörien MA3-luokassa puolestaan Aleksi Issakainen (136, E) vei vakuuttavasti mestaruuden ihannetuloksella 136 heittoa, toiselle sijalle pelasi Jani Klemetti (142, +6) ja kolmannen sijan kohtalon jatkoväylillä ratkaisivat tuloksen 144 (+8) pelanneet Esa Ojalammi ja Matti Rautiainen – sudarivoitto ja kolmas sija lopulta Esalle.

MP40-luokan kärkikolmikko (vasemmalta oikealle): 2. Pasi Piironen 1. Toni Moilanen 3. Ville Nivalainen
FP40-luokan kärkikolmikko (vasemmalta oikealle): 3. Marja Kontkanen 1. Heini Lindroos 2. Minna Gröhn
MP50-luokan kärkikolmikko (vasemmalta oikealle): 2. Jari Blomberg 1. Ilmari Tapio 3. Juhani Rautiainen
MP60-luokan kärkikolmikko (vasemmalta oikealle): 2. Kari Tanskanen (SD) 1. Unto Toivanen 3. Kari Kontkanen
MA3-luokan kärkikolmikko (vasemmalta oikealle): 2. Jani Klemetti 1. Aleksi Issakainen 3. Esa Ojalammi (SD)

Tulokset

Linkkejä

Suuret onnittelut kaikille voittajille ja kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille sekä yhteistyökumppaneille!