Joenliitokiekko maailmalla!

Termosta kiekonnakkelijat!Nyt on sitten testattu ulkomaan turnausta. Turnaus oli nimeltään Ilsede Iron Challenge ja kyseinen kilpailu käytiin Braunschweig:in alueen lähettyvillä Saksassa. Hampurista pelipaikalle ajoi noin 1,5 tunnissa. Pelialue oli entistä raudan yms. tuotannon teollisuus aluetta, josta näkyi vielä hienosti jäljellä olevat metalli rakenteet, putkistot sekä vesitorni. Muutoin alue oli muokattu hienoksi pelikentäksi viheralueineen ja pelaajia varten varattuun toimistorakennukseen. Väylät olivat uusittu hieman turnausta varten ja olivatkin oikein mukavat pelata. Oli saari väylää sekä väyliä jossa oli vanhoja metallirakenteita valjastettu porteiksi joiden läpi tuli pelata. Radalla oli myös reuna-alueilla muutamia vesialueita jotka söivät päivän aikaan monilta kiekkoja. Muutamalla väylällä oli myös suuria ruusupuskia joista kiekon etsiminen on todella työlästä ja kivuliasta sikäli mikäli niin huono onni käy että kiekkonsa sinne heittää. Korkeuseroja radalla oli mukavasti ja muutamia väyliä sai pommittaa pitkillä heitoillakin todella hyvin.
Väylien pituudet vaihtelivat noin 60 metristä aina 230 metriin asti.
Koreja pelikäytössä oli 18 ja nämä pelattiin kisapäivän aikana kahteen otteeseen. Osallistumismaksu oli 10€, ja tämä kyseinen summa sisälsi myös hyvän ja runsaan lounaan läheisessä kuppilassa.
Osanottajia oli melko lähelle täydet 72 kipaletta ja oikein mukavaa ja iloista porukkaa olivatkin.Sää olosuhteet olivat koko päivän aikana todella tuuliset mutta muuten mukavat ja aurinkoiset.
Ensimmäisen kierroksen pelasin tutustuen kenttään ja nautiskellen väylien haasteista.
Tuolla ensimmäisellä kierroksella samassa poolissa pelasi myös nuori 17 vuotias saksalainen Team Discmaniaa edustava Kevin Konsorr. Nuorukainen pelasikin hienosti ja oli ilo katsella miten kiekon olisi pitänyt lentää. Kaikin puolin rento tyyppi. Ensimmäisellä kierroksella näin myös paljolti harmittavaa epäonnea kun samassa poolissa pelannut nuori kaveri hävitti kaikkiaan kolme kiekkoa ympäri aluetta. Yksi jokeen, toinen ruusupuskaan ja kolmas tiheään metsikköön…..jota seurasi luovutus.Toinen kierros aloitettiin uusin poolein ja peläten hieman mahdollista alkavaa sadetta, mutta onneksi päästiin pelaamaan kuitenkin kuivissa olosuhteissa ja sää vielä kirkastuikin entisestään kierroksen edetessä. Toinen kierros oli kaikkiaan nautinnollinen ja kanssa kisaajia tsempaten fiilis oli mahtava. Heitot onnistuivat melko mukavasti ja nyt osasi jo väylätkin paremmin sekä myös tuulen ennakoinnin. Tuloksena sen poolin paras tulos.Kaikkinensa turnaus oli oikein mukava ja hyvin järjestetty ja pelaaminen menikin enemmän nautiskelun puolelle kuin hampaat irvessä vääntämiseksi mikä toki lisäsi myös onnistumisia. Selvisin ilman kiekon hävityksiä ja pahempia ketutuksia.
Perin saksalaiseen tapaan pelaajat pelin jälkeen korkkasivat oluet ja jutustelivat mukavia kiekkogolfista.Suosittelen kenttää kovasti, ja jos vaan kenellä on mahdollisuus käydä kyseinen rata testaamassa, niin kannattaa.

Sain toisella kierroksella villillä kortilla kutsun Flensburgissa järjestettävään kahden päivän turnaukseen sikäläisen seuran puheenjohtajalta, joten ehkäpä tarina jatkuu sitten seuraavan kerran sen kisan merkeissä.

Ismo Hirvonen