Lehdistötiedote: Pohjois-Karjalan avoimet 2024 sponsored by Powergrip -kilpailu heitetään yli 150 pelaajan voimin

Lehdistötiedote: Pohjois-Karjalan avoimet 2024 sponsored by Powergrip -kilpailu heitetään yli 150 pelaajan voimin

LEHDISTÖTIEDOTE 5.6.2024 / Joen Liitokiekko ry

SPONSORED BY

 

Kesäkuun alussa (7.-9.6.2024) pelataan Pohjois-Karjalan vanhin ja kovatasoisin frisbeegolfkilpailu jo yhdennettätoista kertaa, kun Joen Liitokiekko ry (JLK) järjestää Pohjois-Karjalan avoimet -kilpailun (PKA). Kilpailu on Suomen frisbeegolfliiton (SFL) alainen erilliskilpailu ja lajin kansainvälisen kattojärjestön PDGA:n sanktioima (B-tier) ja sen pääyhteistyökumppanina toimii Powergrip.

Kilpailuun osallistuu yli 150 pelaajaa yhdeksässä eri kilpailuluokassa ja järjestävän seuran lisäksi kilpailuun osallistuu pelaajia lähes 20 eri frisbeegolfseurasta ympäri Suomen – kaikki kilpailijat pelaavat kilpailussa kolme kierrosta. Kilpailun A-lohkossa (avoin luokka, MPO) kilpailua käydään kolmen päivän ajan kierros per päivä tahdilla perjantaista sunnuntaihin ja tänä vuonna avoimen luokan kaikki kierrokset heitetään Suomen haastavimpiin frisbeegolfratoihin lukeutuvan Lykynlammen frisbeegolfradan Gold-layoutilla. B-lohkon (FPO, Masterit) ja C-lohkon (amatöörit ja juniorit) kilpailu puolestaan heitetään tuttuun tapaan kaksipäiväisenä ja nämä lohkot pelaavat kaksi kierrosta Utran frisbeegolfradan PKA-layoutilla ja yhden kierroksen tämän kauden uutuudella eli Lykynlammen Diamond-layoutilla.

Lykynlammen radan – ja tämänkin kilpailun – kehitystoimenpiteillä tähdätään jo kovasti kohti vuoden 2026 avoimen luokan SM-kilpailuita ja suuri kiitos kuuluu kaikille PKA:n järjestelyihin osallistuville vapaaehtoisille ja harrastajille kevään ratatalkoista sekä Joensuun kaupungin liikuntatoimelle toimivasta yhteistyöstä frisbeegolfin harrastusmahdollisuuksien kehittämisessä.

Seuraavassa katsaus kilpailun ennakkoasetelmiin.

 

A-lohko: Avoin MPO-luokka – uusi mestari haussa

Huom! Päivitys 5.6. klo 15:17: Valitettavasti puolustava mestari Kasperi Pakarinen on joutunut vetäytymään kilpailusta sairastumisen vuoksi.

Avoimessa luokassa kärkitaisteluun tähyävät vierailevista tähdistä mm. Linnan Mando DG:n (LMDG, Savonlinna) kaksikko Juuso Timonen (1001) ja Valtteri Rouhe (975), Sawo DG:n (Joroinen) Juho Ikonen (995), DIF:n kaksikko Arttu Räsänen (990) ja Valtteri Jäppinen (985) sekä Vuorelan Veikkojen (VV, Siilinjärvi) Oskari Anttila (979).

JLK:n pelaajista kotikisan voitto kiinnostaa varmasti hyviä otteita viime viikonlopun PDPT:n Oulun osakilpailussa esittäneitä Eemi Pantsaria (997) ja Tero Jaatista (987). Lisäksi Lykynlammen heittolinjat ovat varmasti hyvin hallussa myös Samu Kesosella (991), Konsta Vanhasella (981), Aapo Halmeenmäellä (977) ja Sammy Pylkillä (975).

Osallistumisoikeus heinäkuun alussa Sipoossa pelattaviin SM-kilpailuihin on edellä mainituista pelaajista kuudella, joten erittäin taidokasta ja näyttävää pelaamista ”Lykyn” vaativilla väylillä on viikonlopun aikana odotettavissa.

Tänä vuonna PKA:n avoimen luokan mestarin palkinto-osuus on noin 900 euroa (alustava palkintojakauma).

 

B-lohko: Naisten avoin FPO-luokka ja Master-luokat

Naisten avoimen luokan lähtölistalta löytyy puolustava mestari eli JLK:n Riikka Rautiainen (847).

Masterikäisten (40+) kilpailuluokkiin osallistuu tuttuun tapaan lukuisia kovia ja kokeneita pelaajia, joista moni on myös mukana kesäkuun lopussa Siilinjärvellä pelattavassa Mastereiden SM-kilpailussa.

MP40-luokassa ennakkosuosikkina kilpailuun starttaa JLK:n Miika Voutilainen (979) ja mainittakoon, että startti on Voutilaiselle ensimmäinen PKA:n mastereissa – aiemmat 10 vuotta avoimessa luokassa toivat myös kaksi mestaruutta (2017 & 2015). Haastajiin lukeutuvat mm. DIF:n Lasse Hirvonen (968), LMDG:n Tuomo Auravuo (959), Sawo DG:n kaksikko Mikko Luostarinen (956) ja Niclas Nieminen (952).

MP50-luokassa kaksi edellistä mestaruutta voittaneen Puska Puttaajien (Laukaa) Sami Väisäsen (941) haastajiin lukeutuvat mm. VV:n Antero Saarelainen (920), LMDG:n Janne Toivanen (916) ja JLK:n Pasi Piironen (912).

MP60-luokassa kilpailu käydään JLK:n pelaajien välillä, kun kilpailuun starttaavat Terho Vattulainen (824) ja Juha Matikka (808).

 

C-lohko: Junioreiden ja ja amatöörien lohkossa eniten pelaajia

Viime vuotinen PKA:n laajennus kolmeen lohkoon tarkoitti myös sitä, että näin kilpailuun mahtuvat nykyään pelaamaan sujuvasti myös amatöörien MA3- ja FA3-luokat sekä junioreiden MJ18- (syntymävuosi 2006 tai myöhempi) ja MJ15-luokat (syntymävuosi 2009 tai myöhempi). Ja tilausta tälle lohkolle selkeästi on, sillä sen lähtölistalta löytyy yhteensä yli 60 pelaajaa.

 

Torstaina ja perjantaina lämmitellään parigolfkilpailuilla

Perinteiseen tapaan kilpailuja edeltävinä päivinä pelataan myös parigolfia (pelimuotona ”best shot”). Lykynlammen parikilpailu pelataan torstaina 6.6. klo 18:00 alkaen yhteislähdöllä radan Gold-layoutilla ja perjantaina 7.6. Utran parikilpailussa on käytössä väliaikalähdöt 10 min välein ajalla klo 9:00 – 18:00. Lisätietoa näistä kaikille avoimista kilpailusta löytyy Metrixistä, jossa myös ilmoittautuminen tapahtuu. Tervetuloa pelaamaan!

 

Tervetuloa seuraamaan kilpailua ja sanomalehti Karjalaisen suora lähetys sunnuntaina 9.6. klo 12:30

Kilpailuun on katsojilla vapaa pääsy – tervetuloa seuraamaan Itä-Suomen parasta frisbeegolfia!

  • Kilpailun yleisöopas löytyy täältä.
  • Lisäksi tietenkin tuloksia päivitetään kierrosten aikana kilpailussa käytettävään Disc Golf Metrix -tulospalveluun, joten tilanteen etäseuraaminenkin onnistuu koko viikonlopun ajan.
  • Avoimen MPO-luokan kärkikortin 3. kierros videoidaan JLK:n toimesta ja kierros on myöhemmin katsottavissa JLK:n Youtube-kanavalta.

Lisäksi Sanomalehti Karjalaisen suora nettilähetys sunnuntaina 9.6. avoimen MPO-luokan kärkikortin finaalikierroksesta Lykynlammella alkaa klo 12:30. Katsottavissa digitilauksella (+ vuorokausitilaukset tästä linkistä). Livelähetyksen selostajana toimii Linda Inkinen ja kommentaattorina Ville Nivalainen.

 

 

Linkkejä:

Kilpailun www-sivut >>

Yleisöopas >>

Kilpailu PDGA:n sivuilla (tulokset ja alustavat PDGA-ratingit) >>

Tulokset ja uutiset (Disc Golf Metrix) >>

Aikataulu >>

Caddy Book >>

Parigolfkilpailut (torstai + perjantai) (Disc Golf Metrix) >>

Kilpailun Facebook -tapahtuma >>

Seuraa myös Joen Liitokiekkoa Instagramissa >>

 

Lisätiedot kilpailusta:

Antti Ylönen / Joen Liitokiekko ry
kilpailunjohtaja
p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com


Pääyhteistyökumppanina…

Kilpailua tukemassa myös…