Lehdistötiedote: Pohjois-Karjalan avoimissa jälleen ennätysmäärä pelaajia

Lehdistötiedote: Pohjois-Karjalan avoimissa jälleen ennätysmäärä pelaajia

LEHDISTÖTIEDOTE 31.5.2019 / Joen Liitokiekko ry

Kesäkuussa (8.-9.6.2019) pelataan Pohjois-Karjalan tähän mennessä suurin frisbeegolfkilpailu, kun Joen Liitokiekko ry (JLK) järjestää järjestyksessään kuudennet Pohjois-Karjalan avoimet -frisbeegolfkilpailut (PKA). Kilpailu on Suomen frisbeegolfliiton (SFL) alainen erilliskilpailu ja lajin kansainvälisen kattojärjestön PDGA:n sanktioima (B-tier).

Viime vuoden 5-vuotisjuhlakilpailuun osallistui ennätykselliset 131 pelaajaa ja tänä vuonna osallistujaennätys menee taas reippaasti uusiksi, sillä kilpailuun on ilmoittautunut 160 pelaajaa (tilanne 31.5.). Edustettuina on isäntäseura JLK:n lisäksi lähes 30 eri frisbeegolfseuraa ympäri Suomen, kaukaisimmat kilpailijat saapuvat Joensuuhun aina Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Oulusta ja Rovaniemeltä asti. Kahden kilpailupäivän aikana kaikki kilpailijat pelaavat yhteensä kolme kilpailukierrosta. Lauantaina kaksi ensimmäistä kilpailukierrosta pelataan yhteislähdöin kahdessa eri lohkossa Lykynlammen ja Kontiorannan frisbeegolfradoilla ja sunnuntaina kilpailu huipentuu väliaikalähdöillä pelattavaan finaalikierrokseen Lykynlammella. Kilpailua varten Lykynlammen radalle talkoiltiin myös kaksi yleisöystävällistä lisäväylää (A & B), joten kilpailussa pelattavan 20-väyläisen ratalayoutin kokonaismitta on hulppeat 2 583 m ja par 68 heittoa.

 

Miesten avoin MPO-luokka – Nieminen ja Räsänen ennakkosuosikkeina

Kolme kertaa (2018, 2016 ja 2014) PKA:n voittanutta ja viimevuotista mestaruuttaan puolustavaa Vuorelan Veikkojen Jesse Niemistä (PDGA-rating 1013) voitaneen pitää MPO-luokassa hienoisena ennakkosuosikkina, mutta haastaja on kova, sillä mukana kilpailussa on kuopiolaista Deep In The Forestia edustava Mikael Räsänen (PDGA-rating 1013). Molemmat pelaajat lukeutuvat Suomen terävimpään kärkeen ja yhdessä he ovat myös voittaneet parifrisbeegolfin Suomen mestaruuden kahteen kertaan (2018 ja 2017). Viime vuonna Räsänen nousi mainioiden peliesitystensä ansiosta aina Suomen maajoukkueeseen asti edustaen Suomea Kroatiassa pelatuissa EM-kilpailuissa ja tänä vuonna molemmat kamppailevat tiukasti mm. Suomen ykköskiertueen – Prodigy Disc Pro Tourin – voitosta. Nieminen on tällä hetkellä kiertueen yhteispisteissä toisena kun Helsingin osakilpailusta saavutuksena oli toinen sija ja Tampereella sijoitus oli kolmas.

Ennakkosuosikeille riittää kuitenkin haastajia, sillä kilpailussa ovat mukana isäntäseura JLK:sta mm. Tero Jaatinen (PDGA-rating 981), Toni Jaatinen (PDGA-rating 968), Sammy Pylkki (PDGA-rating 964) ja Miika Voutilainen (PDGA-rating 959) – koko edellä mainittu nelikko pääsi mukaan myös heinäkuun lopussa Keuruulla pelattaviin SM-kilpailuihin. Lisäksi seurantaan JLK:sta kannattaa laittaa myös viime vuonna Lykynlammella Mastereiden SM-kisoissa neljänneksi sijoittunut Mikko Makkonen (PDGA-rating 949) sekä vielä juniori-ikäinen Samu Kesonen (PDGA-rating 946). Kesonen on kevään mittaan on esittänyt erittäin mallikasta pelaamista, mistä osoituksena mm. tuore parifrisbeegolfin SM-pronssimitali MJ18-luokassa. Lisäksi hyviä otteita voidaan odottaa myös Joensuun seudun radat hyvin tuntevilta, Linnan Mandoa (Savonlinna) edustavilta, Ville Henttoselta (PDGA-rating 953) ja Tuomo Auravuolta (PDGA-rating 947) sekä Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Harri Ruotsalaiselta (PDGA-rating 951) sekä Disc Golf Varkauden Esa Kolehmaiselta (PDGA-rating 948).

 

Naisten avoimessa FPO-luokassa on odotettavissa tasainen kilpailu

Naisten luokan ennakkosuosikit lienevät kolminkertainen PKA-voittaja (2018, 2017 ja 2015), Rovaniemen Rolffareita edustava, Maija Laitinen (PDGA-rating 879) ja erinomaisesti kautensa aloittanut Mikkelin Frisbeegolfin Heidi Laine (PDGA-rating 894). Ennakkoasetelmissa luokka on kuitenkin erittäin tasainen, sillä Mikkelin Frisbeegolfin Justine Bitka (PDGA-rating 868), Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden Tiina Heiskanen (PDGA-rating 848) ja Pieksämäen Ohiheittäjien Jonna Säkkinen (PDGA-rating 846) ovat ratinkiensa perusteella aivan Laitisen ja Laineen kannoilla.

 

Master -luokkien pelaajamäärät nousussa

Myös masterikäisten (40+) kilpailuluokkiin riittää PKA:ssa pelaajia, kun neljään eri kilpailuluokkaan osallistuu lähes 60 pelaajaa.

MP40-luokan ennakkosuosikkeihin lukeutuvat Puska Puttaajien (Laukaa) Sami Väisänen (PDGA-rating 962) ja JLK:n Mika Laukkanen (PDGA-rating 951) ja FP40-luokassa ennakkosuosikeiksi voidaan nostaa Puska Puttaajien Paula Hiironen (PDGA-rating 780) sekä JLK:n kaksikko Minna Gröhn (PDGA-rating 754) ja Heini Lindroos (PDGA-rating 735).

Perinteiseen tapaan myös MP50-luokassa kärkikamppailu lienee tasainen, kun mukana kilpailussa ovat mm. Joroisten Urheilijoiden Maco Moilanen (PDGA-rating 930) ja JLK:n Ilmari Kurtti (PDGA-rating 927). Viime vuotista PKA-voittoaan puolustavalta Moilaselta löytyy mm. kaksi suomenmestaruusmitalia (hopeaa 2016 ja pronssia 2017).

MP60-luokan ennakkosuosikki puolestaan on Joroisten Urheilijoiden Esko Jokinen (PDGA-rating 894), joka on vuoden 2016 Suomen mestari ja viime vuoden SM-hopeamitalisti Lykynlammen maisemista.

 

Amatöörit ja juniorit

Kuuden PRO-kilpailuluokan lisäksi kilpailuun osallistuu myös lähes 40 amatööripelaajaa miesten MA3- (PDGA-rating < 900) ja naisten FA3-luokissa (PDGA-rating < 775) ja lisäksi junioreiden MJ18- ja FJ18-luokissa kilpailukokemusta keräämässä on yhteensä seitsemän pelaajaa.

 

Perjantain parigolf – kaikille avoin kilpailu

Perinteiseen tapaan kilpailuja edeltävänä päivänä, perjantaina 7.6.2019, pelataan Lykynlammen frisbeegolfradalla myös kaikille avoin parigolf. Tähän kilpailuun voi siis osallistua kuka vain – lisenssejä ja seurajäsenyyksiä ei tarvita! Kilpailuun voi myös ilmoittautua mukaan myös paikan päällä, Lykynlammen ulkoilumajan edustalla, klo 15:00 alkaen.

 

Katsojille vapaa pääsy – kilpailun ratkaisuhetket sunnuntaina iltapäivällä

Yleisölle tapahtuma on ilmainen, mutta paikalle saapuvien katsojien odotetaan seuraavan suorituksia tarkkaavaisina, hiljaa ja liikkumatta heittojen aikana, jotta pelaajat voivat keskittyä suorituksiinsa täysipainoisesti. Onnistuneille heitoille on tietenkin lupa taputtaa! Kilpailusivustolta löytyvät niin tarkka aikataulu kuin yleisöopaskin. Lauantain ensimmäisen kierroksen ryhmät arvotaan, mutta toisesta kierroksesta alkaen ryhmäjaot ovat aina luokittain tulosjärjestyksessä. Näin ollen lauantaina MPO-luokan kärkikortti aloittaa iltapäivän kierroksensa Kontiorannan frisbeegolfradan väylältä #1 klo 15:30 ja sunnuntaina kilpailun huipentaa Lykynlammella pelattava finaalikierros, jolle MPO-luokan kärkiryhmät lähtevät 10 minuutin lähtövälein väylältä #A (sijaitsee hiihtostadionilla) arviolta noin klo 14:30 paikkeilla (sunnuntain ryhmät ja tarkat lähtöajat julkaistaan Disc Golf Metrixissä 3. kierroksen kohdalla lauantai-iltana).

Tervetuloa seuraamaan Pohjois-Karjalan suurinta frisbeegolfkilpailua ja Itä-Suomen parasta frisbeegolfia!

 

Linkkejä:

Kilpailun www-sivut >>

Kilpailu PDGA:n sivuilla (tulokset ja alustavat PDGA-ratingit) >>

Väyläkohtaiset tulokset (Disc Golf Metrix) >>

Aikataulu >>

Yleisöopas >>

Caddy Book >>

Perjantain parigolf (Disc Golf Metrix) >>

Kilpailun Facebook -sivu >>

Seuraa myös Joen Liitokiekkoa Instagramissa >>

 

Lisätiedot kilpailusta:

Antti Ylönen / Joen Liitokiekko ry
kilpailunjohtaja
p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com

 


Yhteistyössä…