Suomessa pelataan eniten frisbeegolfia maailmassa – ja Joensuun seudullakin melkoisesti

Suomessa pelataan eniten frisbeegolfia maailmassa – ja Joensuun seudullakin melkoisesti
Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä Utran frisbeegolfrata on Joensuun ja Pohjois-Karjalan suosituin frisbeegolfrata yli 40 000 kierroksella vuodessa. Lähes 80 senttiä luntakaan ei estä pelaamista, sillä polkuja muodostuu - kuvassa #6-väylän griini viikkokisoissa 13.3.2022.

Tuoreen UDiscin blogissaan julkaiseman artikkelin mukaan Suomessa pelataan eniten frisbeegolfia maailmassa!


Ja JLK:n toimitustiimiäkin tämä aihe tottakai kiinnosti, joten seuraavaan taulukkoon on nyt listattu kaikkien Joensuun ja Kontiolahden frisbeegolfratojen kierrosmäärät vuosilta 2019 – 2021 sekä lisäksi myös muiden Pohjois-Karjalan täysimittaisten ratojen (18+ väylää) kierrosmäärät. Ja kuten taulukosta nähdään, niin kierrosmäärät ovat melkoisia, Joensuun kahdeksalla frisbeegolfradalla päästään jo yli 100 000 kierrokseen vuodessa, Kontiolahden neljällä radalla kierroksia kertyy noin 35 000 per vuosi ja kaiken kaikkiaan Pohjois-Karjalan noin 40 radalla pelataan kierroksia lähes 200 000 vuodessa!

Taulukon datalähde on UDiscin tuorein, vuoden 2022 alussa julkaistu, frisbeegolfin kasvuraportti, jonka zoomattavasta kartasta löytyy kaikkien maailman ratojen UDisc-kierrosmäärät kolmelta viime vuodelta, tämä mielenkiintoinen ja kattava raportti löytyy luettavaksi täältä: The Disc Golf Growth Report

* Taulukon kokonaiskierrosmääräarvion kerroin 5 perustuu UDiscin tutkimuksiin vuonna 2020, lisätietoja:

JLK:n toim.huom.: Kerroin 5 on varmaankin isossa kuvassa riittävän kohdillaan, mutta ”aloittelijaystävällisillä keskellä kylää sijaitsevilla 9-väyläisillä radoilla” (esim. Kirkkopuisto, Karsikko, Vierevänniemi) kertoimen pitäisi oikeasti olla paljon suurempi – ts. näillä radoilla tuloksia ei yleensä välttämättä kirjata juurikaan edes ylös tai käytetään UDiscin sijaan enemmän muita tuloskirjaussovelluksia (paperi, Metrix, Upsi, jne.).

Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä Utran frisbeegolfrata on Joensuun ja Pohjois-Karjalan suosituin frisbeegolfrata yli 40 000 kierroksella vuodessa. Lähes 80 senttiä luntakaan ei estä pelaamista, sillä polkuja kyllä muodostuu ja talviylläpidon ansiosta tiit ovat kesäkunnossa – kuvassa #6-väylän griini viikkokisoissa 13.3.2022.