Viikkokisojen Syksy-sarjan lopputulokset ja -yhteenveto

Jäätikköä riitti Utran #2-väylällä itsenäisyyspäivänä 2020.
13.12.2020 oli Utrassa jo hieman lunta.

Joen Liitokiekon (JLK) viikkokisojen Syksy-sarja heitettiin vuoden viimeisenä sunnuntaina (27.12.) päätökseen ja kisoissa myös edelleen noudatettiin jo kesällä koronan vuoksi tutuksi tulleita erityisjärjestelyjä. Viikkokisoissa ratoina toimivat alkusyksystä vuoroviikoin Kontiorannan, Lykynlammen sekä Utran frisbeegolfradat kunnes talven tultua eli marraskuun puolesta välistä alkaen siirryttiin Utraan ”talvehtimaan” – heittosäät olivat kuitenkin syksyn aikana yhtä myrskykisaa (18.10.) lukuunottamatta varsin kelvolliset pelaamiseen, eikä luntakaan ehtinyt vielä kertyä väylille kymmentä senttiä enempää.

Viikkokisoissa 18.10.2020 oli syksyn vaativin keli – #10-väylällä virtasi melkoinen puro.

Syksyn viikkokisoissa jatkettiin Metrix-ratingin (>=900, < 900, < 800, < 700) mukaisilla kilpailuluokilla pelaamista ja lisäksi järjestettiin myös tasoituskisat yhteistyössä Heinosen Leipomon kanssa. Ja kun Syksy-sarjassa em. neljän ratingluokan voittajien määrä lasketaan viikkokisoista yhteen, niin menneen syksyn aikana viikkokisavoittoon heitti peräti 46 eri pelaajaa.

Ja rataennätyksiäkin syksyllä pelattiin, sillä Utran Talvi-layoutilla Maria Pääkkönen paransi naisten ennätystä kahteen otteeseen, joten tällä hetkellä ennätys kirjataan lukemin 59 (-1) heittoa ja lisäksi miesten Utran Talvi -ennätystä sivuttiin kahdesti syksyn aikana kun sekä Samu Kesonen että Sammy Pylkki heittivät korttiin lukeman 51 (-9) heittoa.

Seuraavassa lyhyt katsaus Syksy-sarjan lopputilanteeseen kussakin kilpailuluokassa sekä top-5 listattu – koko sarjataulukko löytyy täältä.

Metrix-rating >= 900 (”Avoin luokka”) (Yht. 52 osallistujaa / Eri voittajia yksittäisissä viikkokisoissa: 10)

Kärkitaistelu oli Syksy-sarjan avoimessa luokassa todella tasainen, mutta lopulta neljästi viikkokisavoittoon heittänyt Sammy Pylkki vei sarjavoiton (913,25 p. / 4 voittoa) ja vielä juniori-ikäinen tuore seuranmestari Eemi Pantsari sijoittui toiseksi (901,91 p. / 2 voittoa). Niko Lehtonen täydensi luokan kärkikolmikon (860,08 p.).

1. Sammy Pylkki (913,25 p. / 4 voittoa)
2. Eemi Pantsari (901,91 p. / 2 voittoa)
3. Niko Lehtonen (860,08 p.)
4. Pentti Kakkonen (841,83 p. / 3 voittoa)
5. Mikko Makkonen (830,66 p. / 2 voittoa)

Syksy-sarjan avoimen luokan voittoon heitti Sammy Pylkki – kuvassa holarituuletukset Utran #17-väylän korilla 13.12.2020 pelatussa viikkokisassa.

Metrix-rating < 900 (Yht. 85 osallistujaa / Eri voittajia yksittäisissä viikkokisoissa: 11)

Alle ysisatasten luokassa sarjavoittoon heitti syksyn aikana kolme voittoa napannut Matti Rautiainen (884,5 p. / 3 voittoa), toiseksi sarjassa sijoittui Juhani Rautiainen (815,99 p. / 1 voitto) ja kolmanneksi Juho Anttila (751 p.).

1. Matti Rautiainen (884,5 p. / 3 voittoa)
2. Juhani Rautiainen (815,99 p. / 1 voitto)
3. Juho Anttila (751 p.)
4. Olli Arola (714,66 p.)
5. Leevi Matikka (707,83 p.)

Alle kasisatasten luokassa sarjavoittoon heitti Antti Ylönen (851,49 p. / 1 voitto), toinen sija meni Kari Jalkaselle (833,66 p. / 1 voitto) ja kärkikolmikon täydensi Juho Ahveninen (758,83 p.). Tässä luokassa myös vääntö yksittäisten viikkokisojen voitoista oli syksyn mittaan varsin tasaista, sillä 18 kilpailussa voittoon heitti peräti 14 eri pelaajaa.

1. Antti Ylönen (851,49 p. / 1 voitto)
2. Kari Jalkanen (833,66 p. / 1 voitto)
3. Juho Ahveninen (758,83 p.)
4. Saku Tuovinen (721,5 p. / 2 voittoa)
5. Juha Matikka (697 p.)

Alle seiskasatasten kilpailuluokkaan osallistui syksyn aikana hienosti jälleen useita uusia viikkokisapelaajia ja sarjassa voiton veikin lopulta lokakuun alussa viikkokisaamisen aloittanut Joni Laihosola (601 p. / 1 voitto), neljästi viikkokisavoittoon heittänyt Pauli Makkonen (575 p. / 4 voittoa) oli toinen ja nuori juniori Heikki Heikura (531 p. / 2 voittoa) sijoittui kolmanneksi.