Vappu kiekkoa heitellen

Mikä olisikaan parempi tapa viettää Vappua, kuin kiekon heittely? Tuskin mikään, sillä tänä Vappuna kohteena oli Siilinjärven Kunnonpaikassa järjestettävät Vappukisat. Kisa koostui neljästä kierroksesta, jossa kierrettiin Kunnonpaikan 9-väyläistä frisbeegolfrataa. Radan väylät ovat melko lyhyitä, joten onnistunut lähipeli on avain menestykseen. Odotettavissa oli, että kilpailussa nähtäisiin paljon birdietä…

Loppujen lopuksi Joensuun mainetta lähtivät puolustamaan Miika Voutilainen ja Arto Kuittinen. Liekkö muilla ollut ongelmia kunnon ajoituksen kanssa, sitä ei tarina kerro.

Päivä alkoi lämmittelykierroksella Juankosken 18-väyläisellä radalla. Rata oli suhteellisen hyvässä kunnossa, vaikka mutaisuutta oli muutamissa paikoissa. Kiekkoa oli erityisen mukava heitelle, koska edellisellä kerralla lumi ja kylmyys olivat kiusaamassa. Kierroksen jälkeen matka jatkui kohti Siilinjärveä, jonne kisailijoita oli tullut ainakin Kuopio-Siilinjärvi-Juankoski-Varkaus -akselilta.  Puttailun ja muutaman harjoitusheiton jälkeen kilpailun 25 osallistujaa jaettiin kahdeksaan ryhmään ja kisat pääsivät alkamaan.

Alusta lähtien oli selvää, että radan kiertäminen ei tulisi olemaan helppoa. Viereiseltä järveltä puhalsi koko kisan ajan melkoinen puhuri ( ehkä hitusen vaimeampana kuin videolla 😉 )  ja se vaikeutti melkoisesti lähestymisiä ja putteja. Juuri tästä syystä kisan tulokset jäivät yleisellä tasolla odotettua huonommiksi.

Kahden kierroksen jälkeen tulokset tarkistettiin ja pelaajat jaettiin paremmuusjärjestyksessä uusiin ryhmiin. Miika oli tässä vaiheessa toisena, kahdella tasaisella kierroksella (-4, -3) ja Arto puolestaan oli sijoittunut keskivaiheilla kahdella par:in tuntumaan jääneellä tuloksella. Kilpailun johdossa oli Kuopion Teemu Moilanen, joka teki toisella kierroksella kisan parhaan yksittäisen kierrostuloksen (-3, -7). Moilasen takana oli kuitenkin tasaista, sillä moni havitteli kolmelle parhaalle jaettavia lahjakortteja.

Kilpailun toisella puoliskolla palkintosijoista käytiin kova taistelu, kun viimeisellä kierrokselle lähdettäessä kakkos- ja kolmossijoituksista taisteli yhteensä seitsemän eri heittäjää. Loppujen lopuksi Miika pystyi pitämään takaa-ajajat kurissa ja selviytyi kisan kakkoseksi yhden heiton erolla (-4, -3, -2, -3 = -12). Arto heitti myös tasaisen sarjan (+1, 0, -1, +1 = +1)(kierrostuloksista ei ole vielä täyttä varmuutta) ja sijoittui lopulta sijalle 18.

Mukava päivä frisbeegolfin parissa takana ja toivon mukaan monta samanlaista edessä.


Tulokset

1. Teemu Moilanen -18
2. Miika Voutilainen -12
3. Jyri Pulkkinen -11
4. Markus Tuppurainen -10
5. Pertti Tuppurainen -10
6. Ville Tiainen -10
7. Lauri Vehniäinen -10
8. Jesse Nieminen -9
9. Juha Parviainen -7
10. Esko Jokinen -5
11. Aleksi Laitinen -5
12. Janne Koponen -4
13. Harri Pirinen -3
14. Ari Hakkarainen -1
15. Aatu Savolainen E
16. Timo Sorsa +1
17. Juho Rissanen +1
18. Arto Kuittinen +1
19. Sami Pulkkinen +1
20. Jesse Lehtinen +2
21. Leevi Rantalainen +2
22. Janne Mönkkönen +7
23. Petteri Nupponen +13
24. Ville Rissanen +21
25. Juha Ruuskanen +24

Tasatilanteessa parempi viimeinen kierros jne. ratkaisee.

Lähimmäksi koria: Ari Hakkarainen 27 cm