European Amateur Open Nokian Beastillä

European Amateur Open Nokian Beastillä

European Amateur Open heitettiin kahden kierroksen kisana 9.-10.6.2018 Nokian Beast-radalla. FA3-luokassa Laura Leppänen paransi tulostaan toisella kierroksella peräti 13 heittoa (+16 oli luokassaan viikonlopun paras yksittäinen kierros) ja onnistui sillä nousemaan hienosti jaetulle toiselle sijalle. Voittajaan jäi eroa vain kaksi heittoa.
MA1-luokassa JLK-heittäjät eivät toisen kierroksen myötä pystyneet kohentamaan asemiaan. Pasi Harjula oli parhaana 19/79 (+3 & +6), Heikki Pippurin sijoitus oli 24/79. (+4 & +6), Teemu Pietarinen sijoitus oli 42/79. (+6 & +8) ja Tommi Meriläinen oli 65/79. (+11 & +11).
MA3-luokassa Aku Arola pystyi molemmilla kierroksilla pelaamaan selvästi yli oman ratinginsä ja oli lopulta 33/95 (+13 & +12).


Henkilökohtaiset raportit

Teemu Pietarinen & Aku Arola, Advanced (MA1)

Laura Leppänen, Recreational Women (FA3)

Mahtava kisa takana. Paljon haastavia mutta samalla upeita väyliä. Lauantain eka kierros meni tuskaillessa kun OB:t kävi enemmän ja enemmän tutuiksi. Kierrokseen mahtui silti hyvääkin suorittamista ja kärkeen jäi vain viisi heittoa eroa, kolmossijaan vain heiton verran.

Sunnuntain kierrokselle tehtiin caddien kanssa yksinkertainen suunnitelma: pysytään väylillä. Ennen kierrosta alkulämmittelyssä heittokäsi kipeytyi niin pahasti että puttaaminenkin sattui. Tästä oli hyvä lähteä jahtaamaan kärkeä, käsi hölvättynä kylmägeelillä ja peitettynä kinesioteippiin. Kärkiryhmän pelaaminen oli todella tasaista, erot tuli OB:lta tai missatuista puteista. Itselläni puttipeli toimi hyvin koko viikonlopun, että siihen sai olla tyytyväinen. Ratkaisu kakkossijasta jäi viimeiseen puttiin asti, jos missaan ni jään kolmanneksi, jos onnistun ni oon jaettu kakkonen. Itse en tätä tiennyt, caddie vaan sanoi että täytyy yrittää mutta elä puttaa OB:lle asti. Onnistuin! Luulin et nyt se on ohi, kunnes ilmoitettiin että tasatulokset sudaroi pokaalista, onneks vain pokaalista koska ei päänuppi enää kestäny sitä jännityksen määrää.

Mutta kokonaisuudessaan oon tyytyväinen kisaan ja paransinhan mie 13 heittoa, pelaten parhaan kierroksen omassa sarjassani ja tein oman ratingennätykseni 846. Lisäksi sain tutustua uusiin mahtaviin kanssafribaajiin, jotka pitää lipun korkeella vaikka välillä menisikin penkin alle. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin.

Tommi Meriläinen, Advanced (MA1)

Oma tulos ei miellyttänyt kyllä itseäni ollenkaan. Kahden vuoden aikana yhteensä 7 legit-rundia beastillä eikä kertaakaan yli +10 tulosta ennen tätä kisaa. Molemmat kierrokset +11.

Oma tekeminen hyvin kahtiajakoista ja potentiaalia oli paljon parempaan. Avauspeli oli melkein jopa jiirissään koko kisan ajan, mutta kun putti ei osu, niin ei tulostakaan tule. Paljon kakkosnelosia ja kolmosvitosia mitkä kyllä syövät miestä. Tämä onkin ollut aikalailla teemana kaikissa muissakin kisoissa viimeisen kahden kauden aikana.

Kierroksiin mahtui myös toki paljon hyviä onnistumisia myös joista pitää olla tyytyväinen. Mutta muuten positiivisin mielin liikkeellä ja etenkin viimeinen kierros oli pelikavereiden puolesta hauskin rundi ikinä. Ja se jos mikä on tämän lajin suola.

Mielestäni rataan tehdyt pienet muutokset olivat oikein asiallisia ja pysyivät kyllä suht hyvin Beastin arvossa.