Heini Lindroos heitti Amatöörien SM-kisoissa FA40-luokan SM-pronssia

Kolmipäiväinen Amatöörien SM-kilpailu on saatu päätökseen Oulun Virpiniemessä. Yhdeksän Joen Liitokiekon jäsentä matkasi taistelemaan SM-mitaleista ja kotiin tuomisina oli useita top10 -sijoituksia ja kruununa Heini Lindroosin FA40-luokan SM-pronssimitali!

”Hienoa oli ylipäänsä päästä mukaan, puitteet ja järjestelyt hyvin toteutettu. Seura kierroksilla ihan huippua! 😍 Kaksi ensimmäistä kierrosta heitin omalla tasolla, Kolmannella sain sitten flown päälle ja se riitti kolmanteen sijaan. Tyytyväinen viikonloppuun kokonaisuudessaan!”, Heini kommentoi kisan jälkeen. Samassa luokassa heittänyt Minna Gröhn jäi hieman omasta ratingtasostaan, mutta loppusijoituksena kuitenkin kunnioitettava kahdeksas sija.

MA1-luokassa viidentenä finaalipäivään lähtenyt Pasi Harjula heitti yhden kisauransa parhaista kierroksista (-4) ja nousi sillä haastamaan pronssimitalia. Pasin lopetettua kierroksensa, ehti jo vähän aikaa näyttää siltä, että mitali voisi tulla. Ilo oli kuitenkin ennenaikainen, sillä eroa mitaliin jäi lopulta kaksi heittoa. Kokonaistulos -7 takasi kuitenkin sen, että sijoitukseksi jäi hieno 4.sija.
Samu Kesonen lähti takaa-ajoasemasta viimeiseen kierrokseen ja hyvän -2 kierroksen myötä kokonaistulos -3 nosti häntä neljä sijaa jaetulle seitsemännelle sijalle. Pentti Kakkonen heitti tasaiset kierrokset (+1, -1, +1) ja sijoittui tasaisessa kisassa jaetulle 18.sijalle. Top10 -sijoitukseen jäi matkaa ainoastaan neljä heittoa.

FA1-luokassa Maria Pääkkönen ei harmittavasti pystynyt kahdella viimeisellä kierroksella toistamaan ensimmäisen kierroksen hienoa tulostaan. Kovasta taistelusta huolimatta mitali jäi viiden heiton päähän ja lopullinen sijoitus oli kuudes. Riikka Rautiainen aloitti myös hyvin, mutta menetti hieman asemiaan kahdella viimeisellä kierroksella. Loppu kuitenkin sujui riittävän hyvin, jonka myötä tasaisessa kisassa sijoitukseksi merkattiin 10. sija. SM-kultaa otti lopulta JLK-seurajäsenyyden omaava, mutta Kuhmoisten Disc Klupia edustava Jenni Karppinen. Onnittelut Jennille!

MA40-luokassa Toni Moilanen ei oikein saanut kisan aikana itsestään kaikkea irti ja kärki pääsi karkaamaan tasaiseen tahtiin. Tuloslistan keskivaiheilla heittäjien erot olivat pienet, mutta Tonilla heittoja tuli muutamia ylimääräisiä, jonka myötä sijoitus oli lopulta 17.

MA50-luokassa Juhani Rautiainen teki hyvän nousun ja heitti kisan parhaimman kierroksensa (+4) finaalipäivänä. Hän nousi sillä tuloslistalla useita sijoja ja sijoittui yhdenneksitoista. Top10 -sijoituskin jäi lopulta vain heiton päähän.

Kuvat: SFL / OFS