Innovan Frisbeegolf-kiertue Imatralla

 

Imatralla oli sunnuntaina 6.5.2012 Intersportissa ja Karhumäki DiscGolfParkissa tapahtuma, johon kuului puttikisaa Imatran Inkerinpuistossa ja iltapäivällä Karhumäki DiscGolfParkissa Intersport-parikisaa sekä Innovan sekä Discmanian kiekkojen Test-drive mahdollisuutta.

Joensuusta lähdettiin matkaan kahdella autolla niin, että minä ja Vesa lähdimme aiemmin tarkoituksena tutustua Lappeenrannan rataan ennen Imatraa. Toisella autolla suoraan Imatralle saapuivat Ismo L. ja Jesse sekä Ismo H. ja Olli. Kerron ensin meidän seikkailuistamme.

Saavuimme Lappeenrantaa, jossa keli oli mitä mainioin. Apteekin kautta suuntasimme Pikisaaren 9-väyläiselle frisbeegolf-radalle. Paikalta löytyi hyvät opasteet ja lähdimme heti pelaamaan rataa. Minulla oli mukanani järjestelmäkamera, jonka raahaaminen mukana pelatessa tuotti jo ensimmäisillä kierroksilla tuskaa. Huomasin että,  jos pelaa ei kannata kuvata ja jos kuvaa niin jättää sitten sen vakavamman pelin pois. Pelasimme kaksi kierrosta melkein tyhjällä radalla, joka osoittautui ihan mukavaksi joskaan ei kovin haastavaksi radaksi. Alun väylät ovat puistossa ja loppu pelataan kallioisessa metsässä.

Lappeenrannasta lähdimme mutkan kautta jatkamaan matkaa kohti Imatraa ja saimme matkalla Ismolta tiedon, että parikisa oli jo täynnä. Ismo kuitenkin selvitteli asiaa ja pääsimme kuitenkin koko Joensuun porukka mukaan kisaan.

Tulimme Vesan kanssa venäläisten kansoittamaan Imatran Inkerinpuistoon, jonne Innovan teltta ja dude oli tökätty. Puttikisa oli ilmeisesti tarkoitettu lähinnä lajia esittelemään eikä se yhtä kokeilua lukuunottamatta meitä kiinnostanut. Päätimme lähteä täyttämään massuja ravinteliin ja koska Vesalla oli huonoja kokemuksia Imatran Rossosta päädyimme venäläisten kansoittamaan Marttiinaan. Pitsat naamariin ja takaisin kiekkogolfin pariin.

Päätimme ennen Imatran Karhumäen rataa käydä kokeilemassa toista Imartalla olevaa rataa, joka sijaitsi Urheilutalon edessä. Rata oli suunnattu alottellijoille joten väylät olivat lyhyitä. Metsäinen ympäristö kuitenkin antoi lisähaastetta ja melko ahtaat väylät aiheuttivat meillekkin monia huonoja avauksia. Pari kierrosta tätäkin ja oli aika lähteä kaupan kautta katsastamaan tulevaa kisatannerta.

Karhumäki DiscGolfPark oli lyhyen ajomatkan päässä Imatran keskustasta. Samalla alueella oli monenlaista kenttää muille urheilulajeille. Karhumäkeen päästyämme Joensuun toinen porukka, jota emme olleet vielä nähneet oli lähtenyt syömään parin treenikierroksen jälkeen Karhumäestä, joten lähdimme Vesan kanssa kaksin tutustumaan rataan. Kamera oli vielä ensimmäisen kierroksen mukana ja sitten luovuin sen raahaamisesta, että pystyin keskittymään edes jotenkin heittohin.

Pelasimme kerran 9-väyläisen radan läpi. Radasta jäi oikein hyvä maku. Siihen oli saatu monenlaista väylää ja mukavasti haastetta. Ensimmäinen kierros antoi sellaisen vaikutelman, että Par-tulos olisi alitettavissa hyvillä heitoilla.

Vesa oli päättänyt rykäistä puolimaratonin lauantaina ja minunkin jalkojani alkoi hapottaa päivän viides kierros, joten pidimme autolla tauon. Evästä ja hiilihappojuomaa tankkaamalla ja jalkoja lepuutellen saatiin taas virtaa seuraavaan kierrokseen. Soittelin samalla puhelun toiselle autokunnalle, josko he olisivat jo palaamassa kisapaikalle.
Saimme koko joensuulaisporukan kasaan ja lähdimme pelaamaan viimeistä treenikierrosta ennen pelaajakokousta ja parikisaa. Nelosväylän läpi kulkevalle kentälle oli kuitenkin jo tuotu Innovan teltta, joten kokonainen kierros jäi haaveeksi.

Pelaajakokous pidettiin kentällä, jossa oli myös Test-Drive mahdollisuus. Porukka jaettiin yhdeksään pooliin, joissa jokaisessa oli kolme paria. Pelasimme Vesan kanssa ensimmäisen kierroksen samassa poolissa Ismo H:n ja Ollin kanssa. Peli sujui melko hyvin suhteutettuna kokemukseen radasta ja taitoihimme. Pysyimme melkein kahden muun parin perässä ja lopullinen tulos ensimmäiseltä kierrokselta oli meille Par ja I&O:lle -3. Ismo L. ja Jesse pelasivat eri poolissa tuloksen  -1. Porukka otettiin taas kasaan ja poolit jaettiin uudelleen tulosten perusteella. Meidän Par-tulos ei riittänyt kovin pitkälle vaan olimme toiseksi viimeisessä poolissa ja aloitimme väylältä 8.

Toinen kierros sujuikin sitten paljon mallikkaammin ja vaikka missasimme monia täysin laitettavissa olleita pirkkoputteja niin saimme tulokseksi -3. Kierroksen jälkeen palasimme taas kentälle, jossa Ismo ja Olli jo odottivat. Heillä peli ei kuulemma ollut sujunut ja he olivat pelanneet toisen kierroksen -2 eli kokonaistulos heillä oli -5. Hetken odoteltuamme Ismo ja Jesse saapuivat oman poolinsa kanssa ja siellä oli tehty tulosta kunnolla vaikka kuulema putteja oli rautoihin neppailtu. Parivaljakko otti joensuulaisten parhaan tuloksen toisen kierroksen -5 tuloksella eli tulos oli yhteensä -6. Muistelen että paras pari pelasi kierrokset -5 ja -7 joten heillä tulos oli par 28 radalla 44.

Mahtava sunnuntai tuli vietettyä frisbeegolfin parissa. Päivän saldo oli kolme itselle uutta rataa, 7 täyttä ja yksi vajaa kierros 9-väyläisiä, ainakin melkein sata avausta, satoja lähestymisiä, monta missattua ja muutama onnistunut putti.

Parikisan tulokset: http://dl.dropbox.com/u/22591932/Innova_frisbeegolfkiertue_Tulokset_2012.5.6.pdf

PS. Kuvatekstit saat viemällä hiiren kuvan päälle ja kuvat avautuvat isoiksi klikkaamalla niitä.