Joen Liitokiekko Peurunkaa valloittamassa

Peurungassa järjestettiin lauantaina 1.3. frisbeegolfin Karvalakkisarjan osakilpailu, jonne oli Joensuusta lähtenyt peräti 9 heittäjää. Osa oli lähtenyt paikanpäälle jo edellisenä päivänä, kun taas hurjimmat lähtivät matkaan kukonlaulun aikaan. Avoimeen sarjaan oli ilmoittanut jopa 59 heittäjää.

1. Kierros
2. Kierros / lopputulokset

Itse rata oli 20 väyläinen ja sitä voisi kuvailla joensuulaisittain Utran ja Kirkkopuiston sekoitukseksi. Sää ei olisi voinut olla paljoa parempi, sillä lämpötila pyöri nollan tuntumassa ja tuulta ei juuri ollut. Kaiken lisäksi lunta oli vain muutamalla väylällä. Ainoa ongelma oli jää, jota löytyi radalta paljon, joten heitoissa sai olla tarkkana.

Kisa koostui kahdesta kierroksesta ja niiden välissä pidettiin useamman tunnin tauko. Kärkikamppailussa Joen Liitokiekon värejä piti yllä Miika Voutilainen, joka oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkipaikalla tuloksella -5. Toisella kierroksella Suomen parhaimmistoon kuuluvat Jukka Leinonen ja Veli-Pekka Luoma tulivat ohi, mutta Miikalle silti hieno kolmossija. Muut joensuulaiset taistelivat keskikastissa ja heistä parhaimmaksi selviytyivät Mikko Makkonen ja Teppo Jokinen.

1622807_1424013831177965_1817163625_n

Lopuksi kisaajien kommentteja (sijoitus / tulos):

Miika Voutilainen (3/59, -6):

Tavoitteena oli pelata varmasti ja välttää isoja virheitä. Muutamaa helppoa virhettä lukuunottamatta pysyin hyvin tavoitteessa. Mukavaa oli päästä kisaamaan kisan voitosta, mutta tällä kertaa ei heittojen laatu ei pysynyt riittävän korkealla tasolla koko kisaa. Kolmossija ja oma kierrosennätys ensimmäisellä kierroksella lämmittävät mieltä.

Mikko Makkonen (25/59, +14):

Olosuhteet todella hyvät. Rata haastava mutta hyvä. Omiin odotuksiin nähden aika rajusti alakanttiin. Varsinkin kärjen taso kaukana omasta tasosta.

Teppo Jokinen (32/59, +15):

Kisa oli mukava kokemus hienolla radalla, varmasti näitä tulee kierrettyä jatkossakin. Peliin jäi paljon parannettavaa, vaikea laji.

Pasi Vihavainen (41/59, +20):

Ensimmäinen kerta tällä radalla ja olosuhteet liukkaat. Todella varovaista pelaamista mutta kyllä sinne muutama onnistuminenkin mahtui.

Vesa Kontturi (44/59, +23):

Kisa meni mukavasti. Haasteita oli. Pikkusen oman tason alle. Kanssakilpailijat oli mukavia. Kisa oli kokonaisuudessaan onnistunut.

Ville Nivalainen (44/59, +23):

Itselläni toiset kisat Joensuun ulkopuolella ja tälläkin kertaa kyseessä oli erittäin opettavainen reissu. Onnistuin selättämään pari viikkoa kestäneet suoritustason heilahtelut ja tuloksena oli onnistumiset toisella kierroksella. Loistava keli ja hyvät kisajärjestelyt. Kiitos kaikille!

Olli Arola (47/59, +25):

Fantastinen reissu. Toinen kierros parempi kuin ensimmäinen. Uusi rata korkattu.

Ismo Louhelainen (50/59, +27):

Ei päästy taaskaan omalle tasolle. Rata oli tuttu jo ennestään, mutta kiekot eivät vain suostuneet lentämään minne oli tarkoitus. Liukkaus toi vielä oman haasteensa.

Timo Voutilainen (52/59, +29):

Ensimmäiset kierrokset Peurungassa ja vaikka kisa meni alakanttiin, niin mukavaa oli. Rata oli monipuolinen ja haastava. Kisajännitystä oli havaittavissa, mutta kun kisoja saa lisää alle, niin heittäminenkin on sitten helpompaa.