Joen Liitokiekolle kaksoisvoitto Juankosken toisesta Talvicup-osakilpailusta

Tänään lauantaina käydyn Juankosken talvicupin toisen osakilpailun voitti Mikko Makkonen yhteistuloksella 107 (-7). Toiseksi heitti Miika Voutilainen tuloksella 109 (-5). Kolmannen sijan jakoivat Juankosken Jesse Nieminen ja Iisalmen Ismo Jääskeläinen.

Joen Liitokiekon Voutilainen ja Makkonen ovat cupin kokonaistilanteessa jaetulla ensimmäisellä sijalla. Talvicupissa on jäljellä vielä kaksi osakilpailua, joista seuraava on maaliskuussa. Kisaan osallistui kolmisenkymmentä heittäjää Itä-Suomesta, joista kahdeksan edusti Joen Liitokiekkoa.

Mikko Makkonen, Sijoitus: 1/24

Ensimmäinen kierros oli tasaisen varmaa pelaamista, olin kaivanut kaapin perukoilta Pro Wraithin, jonka olin hylännyt sinne mukamas liian alivakaana kiekkona. Heitin Wraithilla useita hyserflip-heittoja ja tajusin, että tämähän toimii. Tehoja ei tarvitse juuri yhtään ja kiekko lentää pitkälle. Putti toimi melko hyvin, eikä suurempia virheitä tullut.

Heitettiin Jannen ja Laten kanssa nopeaan tahtiin, että ehdittiin hevoshaan grillille syömään. Kebap poskeen ja toinen kierros käyntiin kakkoskortista kolme heittoa Iisalmen Ismoa perässä ja tasoissa usean heittäjän kanssa -2 tuloksessa. Miika yhden heiton päässä takana.

Taas tasaista ja melko virheetöntä pelaamista, sillä erotuksella ensimmäiseen kierrokseen, että putti alkoi napsua kohdilleen. Tuli vaan jotenkin itsevarma olo ja uskalsi yrittää rohkeasti jokaista puttia. Tottakai hanki olisi pysäyttänyt ohi menneet putit, joten spinputtaaja varmaan hyötyy tällaisista olosuhteista. Mutta eipä ne putit juuri ohi menneet. Joskus vaan kaikki tuntuu helpolta ja peli lähtee rullaamaan kuin itsestään.

En miettinyt tuloksia kertaakaan ja jokaiseen heittoon tein keskittyneen suorituksen. Paitsi tietenkin viimeiseen puttiin kolmosväylällä, joissa päähän hiipi ajatus siitä, että ehkä tässä ollaan taistelemassa voitosta. Yläpantaan naps. Toinen kierros -5 ja osakilpailu voitto kahden heiton erolla Miikaan. Huh.

2015-02-21-juankoski3

Miika Voutilainen, Sijoitus: 2/24

Ensimmäinen kierros oli hieman ailahtelevaa peliä, mutta #13 väylän tuplaa lukuunottamatta suurempi ongelmia ei tullut vastaan. Bogeja tuli kyllä, enimmäkseen huolimattomuusvirheistä, mutta myös birdietä tuli riittävästi. Kierrostulos -1, jolla irtosi jaettu kuudes sija. Kärkeen oli neljä heittoa ja kakkosijaan vain heitto, joten tasaista oli.

Makkosen Mikon kanssa toiselle kierrokselle samaan ryhmään ja lähdimme jahtaamaan kärkiryhmän heittäjiä. Mikon pelaamista oli ilo katsoa ja varsinkin putti toimi maagisesti. Hyvä suorittaminen näkyi lopputuloksessa ja sain varmasti itsekin siitä ylimääräistä latausta.

Oma kierros oli kaiken kaikkiaan hyvää tekemistä vaikka muutamia tyhmiä heittovalintoja tuli tehtyä ja ne lopulta ratkaisivat sen, että en päässyt enää Mikon kantaan. Toinen kierros -4 ja lopputulos -5, jolla irtosi toinen sija kahden heiton erolla Mikkoon. Kärkiryhmä oli heitellyt väylällä #13 sen verran monta kertaa, että kärjessä tuli isoja muutoksia.

Kokonaiskisan kärjessä on tiukkaa, joten vielä vaaditaan onnistumisia, jos haluaa siinä pärjätä.

2015-02-21-juankoski

Jesse Kempas, Sijoitus: 9/24

1. Kierros. Alkukierros aika vaikeeta muutamat plussat sinne. Lyhkäsiltä väyliltä 7-11 viis pirkkoo putkeen ja loppu kiessi paarin tuntumassa. Tulos -2.

2.kierros Jaetulta kakkossijalta takaa-ajoon. Kierros alkoi nosto pirkolla. 4 väylältä tuplabogey ja hymy huulille. 7-11 väyliltä 3 birdiee ja olin jo tasoissa kärkimiehen kanssa. 13.väylälle perus 10 korttiin ja leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Tulos +4 ja lopputulos kaks päälle ihanne tuloksen. Positiivista oli hyvin toiminut puttaaminen.

2015-02-21-juankoski2

Timo Voutilainen, Sijoitus: 9/24

Ekat ulkopaikkakunnalla käydyt kisat tälle vuodelle. Itse kisaan lähtiessä oli tavoitteena saada ensimmäinen kierros ehjänä ”varmasti” maaliin, ja katsoa millä tuloksella. Ja tuloshan oli omaan silmään vähintäänkin hyvä (+2).

Oli kerrankin taistelu itseä vastaan toisella kierroksella, kuinka pelata yhtä fiksusti kuin ensimmäisellä kierroksella. Pää kesti ( ihme kyllä ) odotettua paremmin ja kun putti oli koko päivän luotettavaa, oli siihen helppo tukeutua. Toisen kierroksen tulos ( +/- 0 ) oli kyllä huojentavaa laskettavaa . Tästä sai rutkasti oppia tulevaan. Pään hallintaan jne. Reenit jatkukoon!

Ja onnittelut Mikko Makkoselle ja Miika Voutilaiselle kaksoisvoitosta!

2015-02-21-juankoski4

Mikko Heikkilä, Sijoitus: 15/24

Raporttia ehkä tulossa…

Luke Sallinen, Sijoitus: 17/24

Raporttia ehkä tulossa…

Antti Ylönen, Sijoitus: 19/24

Tänään käytiin taas Juankoskella kisoissa ja mukava urheilupäivähän se taas oli! Kierrostuloksiinkin 70 (+13) ja 66 (+9) voi olla jokseenkin muuten tyytyväinen, mutta olihan se puttaaminen avutonta soheltamista taas vaihteeksi. Eli kahden kierroksen aikana ns. perusputteja – melkein nostoja – tuli sohlattua ainakin kuusi kappaletta ohi noin 3-5 metristä. Ja toki myös parit turhat foreheitot ois voinut jättää tänään ekalla kierroksella heittämättä ja heittää suosiolla rystyä vaan – DX Teebird all day!

Mutta jotta ei menisi pelkäksi synkistelyksi, niin listataanpas muutamat ”highlightsit”:

  • Ekalla kierroksella kolme pirkkoa (väylät #7, #11 ja #17),
  • Tokalla kierroksella kolme pirkkoa (väylät #5, #11 ja #17),
  • Vitosväylän pirkkoputti oli noin 12-metrinen haaraputti,
  • Tokalla kierroksella myös kävi parissa lähärissä mukava vahinko (par pelastuksia), kun ensin liiteli Pure mukiin väylällä #4 yli 30 metristä ja sitten vielä väylällä #10 Spike noin 20 metristä…

Lisäksi tänään myös onnistuttiin pelaamaan pitkälti oman pelikirjan mukaan ja yritystä oli ilmassa sopivasti, muttei liikaa… Pari kertaa oltiin hangessa asiaankuuluvasti nenällään hyppyputin jälkeen. Vielä kun saisi rystydraiveista sen ”käsijarrun pois päältä” – suunnat ovat sentään useinkin kohdillaan ja lähäritkin tuntuvat kulkevan ihan hyvin. Noh, maaliskuussa jatketaan sitten tästä…

Onnittelut vielä Mikolle ja Miikalle kaksoisvoitosta! Ja lisäksi erityisonnittelut myös Timolle erittäin hyvästä suorituksesta!

Urmas Saks, Sijoitus: 24/24

Raporttia ehkä tulossa…