Joen Liitokiekolle seurahistorian ensimmäinen SM-kisapaikka

Joen Liitokiekko oli hyvin edustettuna 17.5. järjestetyssä Oulun SM-karsintakisassa (Perämeri Open III), kun peräti seitsemän seuran jäsentä lähti haastamaan Meri-Toppilan tuulia. Myös menestystä tuli, kun Jesse Kempas pelasi itsensä upeasti avoimen sarjan kolmanneksi ja lunasti samalla itsellensä SM-kisapaikan. Joonas Hytti oli myös lähellä menestystä, kun hän pääsi lähtemään toiselle kierrokselle jaetulta seitsämänneltä sijalta, mutta hieman heikompi kierros tiputti hänet niukasti ulos palkintosijoilta (top 17).

Kisaajien mietteitä:

Jesse Kempas, Avoin, Sijoitus: 3/66

Kisaraportti Meri-Toppilan SM-karsinnoista minun osaltani. Saavuttiin torstaina Ismon kanssa Ouluun treenaamaan rataa ja shoppailemaan Powergripissä. Kerettiin kiertää rataa 4 kierrosta torstain ja perjantain aikana ja heittolinjat alkoivat hahmottua. Haastavin oli pelata kovassa tuulessa, heittoihin kiekko valinnat vaikuttuvat suuresti.

Kilpailu aamu lähti käytiin ravitsevalla aamiaisella 6.30 ja siitä ampaistiin Ismon kanssa auton nokka kohti Toppilaa. Ismon kierros alkoi 8.00 jonne lähdin sit repun kantajaksi ja tsemppaajaksi. Samalla pääsin hieman tsekkailemaan väyläkohtaisia tuulia ja pystyin suunnittelemaan omaa peliä sen mukaan. Oma kilpailu alkoi 11.00, alle otin hyvät lämmöt ja fiilis oli muutenkin aikas rennohko.

Aloitusväyläni oli meren rannassa sijaitseva tuulinen 135m pitkä väylä 11. Kirjoittelen tarkemman analyysin väyläkohtaisesti alle.

1. KIERROS

väylä 11. 135m par 3

Avasin Gstar dessulla suoraan väylän mukaisesti ja annoin tuulen viedä kiekon 120m. Avaus jäi harmitavasti puiden taakse josta lähestyin gatorilla hieman korin sivuun jättäen 8m putin sivuvastaiseen tuuleen. Dartti liiteli kumminkin nätisti keskelle koria ja PAR tulos korttiin.

väylä 12. 93m par 3

Mukava saariväylä johon oli treeni kierroksilla pudottanut kiekkoni pirkkoputeille noin 75% avauksista. Otin Roc3 käteen ja tarkoitus oli lähestyä korista oikealle että jäisi myötätuuli putti, jolla mahdollisesti pirkko korttiin. Kesken heitto suorituksen takaa kuuluu FOOOOOOOOR , en kerkeä keskeyttää heittoa ja kiekko lähtee liikaa oikealle matalana, mutta jaksaa kumminkin saarekkeeseen. Takaa tullut kiekko olisi tipahtanut suoraan meidän tiille mutta onneksi kerettiin väistää se. Dartilla lähestyn 2m ja tiputan ”harmillisen” PAR tuloksen korttiin. Itse pidin väylää helpohkona BIRDIE väylänä joten hieman jäi kaivelemaan.

väylä 13. 89m par 3

Mukava suora väylä jossa rennolla fore heitolla pääseen lähelle koria. Käteen Firebirdii ja fore ilmaan, heitto lähti mukavasti suoraan ja feidasi milliin. BIRDIE korttiin ja hymy korviin.

väylä 14. 99m par 3

Mukava suora väylä jossa sivuilla hieman puita molemmin puolin ja kori mäntyjen keskellä. Treeneissä olin heittänyt hysseflippiä TD:llä ja niin tein nytkin. Kiekko hyssessä hieman väylän vasenta laitaa pitkiin ilmaan, mukava kippi yli suoraksi ja feidi korille 6m. Dartilla polviasennosta männyn oksien alta kiekko kuppiin ja BIRDIE korttiin.

väylä 15. 97m par 3

Loivaan alamäkeen heittettävä väylä, kori suoraan edessä pienehkön kummun päällä. Oikealla korin vieressä oleva metsä hieman esti hyssepommin puottamista hyville pirkko paikoille. Suorahko Firebirdi käteen, heitto lähti suoraan kuppia kohti mutta harmillisesti aivan korin edestä noin 15m pitkäksi. Pidin pikku arpajaiset päässäni hyppyputin ja seiftin välillä, kori kumminkin kummun päällä josta hyvät rollit sai jos ei ketjuihin jäänyt. Päädyin hyppyputtiin vaikka takaraivossa jyskytti jo se 10m rolli joka tulisi huonosta heitosta, putti jäi vajaaksi tipahti koritolpan eteen ja kolmonen korttiin. Jälkeinpäin mietin että kaipa tämä oli seifti, vaikka pää halusi yrittää mut käsi ei antanut J . Hyvä näin.

väylä 16. 170m par 4

Avasin semivakaalla dessulla hienohkossa annukassa, kiekko liiteli keskellä olevan OB- saarekkeen taakse josta hyvä näkyvyys korille. Lähestyin Firebirdillä 7m ja pääsin pirkkoa puttaamaan. Dartti liiteli keskelle ketjuja ja BIRDIE korttiin.

väylä 17. 81m par 3

Loivaan ylämäkeen heitettävä ainakin omasta mielestä kinkkinen väylä. Korin paikka oli rinteessä josta sai hyvät rollit jopa OB-alueelle rinteen alle. Avasin Roc3 korin oikealle puolelle n.5m. Aivan kaamea paikka putata, vastatuuli ja alamäkeen. Dartilla käytännössä päästin kiekon hennosti irti kädestä ja se ”liiteli” ketjuihin ja jäi. Tän putin tuun muistamaan aina!!!. BIRDIE korttiin.

Väylä 18 117m par 3

Alamäki väylä jossa kori suoraan edessä loivassa rinteessä joka viettää OB-alueelle päin. Firebirdiä käteen ja tähtäys kohti kisakeskusta reilusti oikealle korista katsottuna. Tuuli otti kiekkoon kiinni ja liidätteli sen korin yläpuollelle rinteeseen n. 10m kortista. Seifti putti vastatuuleen tolppaan kiinni ja PAR korttiin.

Väylä 1. 109m par3

Dessua käteen ja pientä hysseflippiä ilmaan, heitto lähti pikkasen korkeana mutta liiteli korin ”edessä” olevan puskan yli ja feidasi korin tasalle n. 12m korista. Ihanne tilanne päästä puttaamaan myötä/sivutuuleen kyseisellä väylällä, putti hieman vajaaksi ja varma PAR korttiin.

Väylä 2. 79m par3

Kovaan sivutuuleen tarjoilin forella kivi Firebirdii( vakaa kun kivi siis J ). Tuuli riepotteli kiekon juuri ja juuri puskan sivuun joka osittain ympäröi koria. Puttia jäi 6m, taas pääsin polvelta kokeilee männyn oksien alta yläviistoon heitettävää myötätuuliputtia. Putti alarautaan ja PAR korttiin.

Väylä 3. 87m par3

Loivaan alamäkeen heitettävä ”metsäränni”. Darttia kouraan ja menoks. Keskellä metsää osuin mäntyyn, lähäri Dartilla 9m. Putti ketjuista oikealta ohi ja BOGEY korttiin.

Väylä 4. 75m par3

Samanmoinen ränni kuin edellinen mutta hieman enemmän tilaa. Firebirdillä yritin ässäforea joka lähti flättinä ja jäi noin 13m korista vajaaksi. Hyppyputtia kehiin, Dartti kouraan ja kiekko lentoon. Kiekko liiti yläpannasta kimmoten korin pohjalle ilman ketjujen kilinää, kyllä poolin poikia nauratti. BIRDIE korttiin. Ismolta saattaa löytyä video materiaalia kyseisetä ”taitoheitosta” J.

Väylä 5 71m par 3

Metsärännit jatkuu, loivaan alamäkeen suhtahtaaseen ränniin tarjoilin roc3. Alaviistoon flättinä väylän puolivälissä olevaa avonaista kohtaa kohden, josta skippi 5m. Haaraputilla puun vierestä BIRDIE korttiin.

Väylä 6 105m par 4

Helpohko pirkko väylä, jossa mahdollisuus hyvällä forella päästä eaglee puttaamaan. Avasin rystyheitolla Pd2 hyssessä suoraan edessä oleviin puihin, joista kimmoke väylälle onnekkaasti. Lähestyin n. 60m Firebirdillä annukkaforen milliin ja BIRDIE korttiin.

Väylä 7 58m par 3

Ylämäkeen heitettävä suora väylä jossa muutamia mäntyjä korin edessä ja ojan ylittävän sillan kaide joka tuntui häiritsen monia kanssaheittäjiä. Avasin roc3 tarkoituksella suoraan korin oikealle puolelle n. 7m. Myötätuuleen pääsin puttaamaan, harmillisesti putti ylärautaan ja PAR korttiin.

Väylä8 139m par 3

Pitkään alamäkeen avattava kinkkinen väylä jonka sai poikkeuksetta heittää vastatuleen. Vasemmalla puolen väylää kulki OB-alue . Vakaata dessua tarjoilin tuulelle forella pienessä hysessä. Kiekko suoristi kivasti ja liit väliylän lopussa olleen metsän reunaan josta hyvä mahdollisuus lähestyä. Dartilla n. 20-30m lähäri annukassa kipolle ja PAR korttiin.

Väylä 9 160m par 4

Haastava iso ja pitkä ”saareke” jossa OB-tie alueet kulkevat ympäri väylän. Avasin Pd2  tarkoituksella saada kiekko hyssessä väylän vasempaan reunaan josta pääsee forella OB-alueen yli lähestymään korille hyvin. Kiekko osui varmaan kolmanteen puuhun ja jäi kinkkisesti oksien alle piiloon. Jatkoin Pd2 väylää eteenpäin hyssessä sen minkä sain väylän mutka kohtaan. Siitä lähestyin Gatorilla 4m hyssellä. Harmittavasti 4m putti jäi alarautaan ja BOGEY korttiin.

Väylä 10 88m par 3

Suora väylä jossa oikealla meri ja rannassa puustoa joka suojaa kiekon menoa mereen. Avasin forella dessun korista hieman pitkäksi n. 8m korista. Sivuvastaiseen tuuleen päätin kokeilla dartilla puttia, kiekko korin oikealta ohi ketjuja hipoen 5m pitkäksi. Paluu putti upposi ja PAR korttiin. Kierros tulokseksi 52 eli hyvä viisi heittoa alle PAR tuloksen ja Kemppaan poika tosi tyytyväinen muutamia tyhmiä putti mokia luukun ottamatta. Kierros riitti toiselle kierrokselle kärkipooliin jossa kanssa pelaajana oli muuan Parviaisen Juho ja kovia paikallisia kavereita kaksinkappailen.


2. KIERROS

Pelaajakokouksessa pientä jännitystä ilmassa, itsellä oli perhosia vatsassa aikalailla. Jälkeenpäin ajatellen ysiväylän avaus toisella kierroksella oli ensimmäinen rento avaus kierroksella, alkukierros oli sellaista jäykkää ja kuhan nyt PAR tulokseen pääsis pelaamista. Tavoite oli päästä 8 parhaan joukkoon jolla SM-kisa paikka aukeisi. Mut ysi väylällä rentous löytyi ja peli alkoi rullaamaan super hyvin ja flow löytyi.

1. väylä

Avasin väylän vastatuulen gstar dessulla kohti puskaa joka on korin edessä, kiekko kippas kivasti liisi 15m korista vajaaksi, lähärin seiftasin korin alle ja PAR korttiin.

2. väylä

Tarjosin taas Firebirdii tuulen vietäväksi, hyssessä koko matka korin edessä olevaan puskaan. Kiekko jäin oksiin kiinni ja sain asetella mini kiekon alle n.6m korista. Pirkko putti taas polvelta oksien alta alarautaan ja PAR korttiin.

3. väylä

Kopasin tällä kertaa roc3 avausta, karkasi oikealle ja osui puuhun väylän puolessa välissä. Lähäri dartilla 8m josta putti oikealta ketjuista pihalle ja BOGEY korttiin. Muu pooli paikutti pirkkoja korttin.

4. väylä

Avasin ihanne avauksen kivi Firebirdillä annukkaforella tolppaan kiinni ja BIRDIE lappuun.

5. väylä

Ajatus oli heittää samanmoinen kun ekalla kierroksella mut kiekko lähti valmiiksi jo annukassa oikealle ryteikköön. Noin 20m lähäri kevyellä hyppyputilla puiden välistä tolppaan ja PAR korttiin.

6. väylä

Avasin Firebirdillä reippaassa hyssessä väylän mukaisesti keskelle n. 40m korista. Lähärin vetäsin Dartilla antsassa puiden takaa taas tolppaan ja BIRDIE korttiin.

7. väylä

Avasin Roc3 aivan portaiden kaidetta hipoen mäntyjen oksiin ylhäällä mäenpäällä. Puttia jäi n. 7m. Jouduin puttaamaan oksan yli kun ei oikein tuo haaraputti meikäläiseltä luonnistu. Putti rennosti ilmaan keskelle ketjuja ja herättelevä BIRDIE korttiin.

8. väylä

Rajuun vastaiseen Forella hieman liika vasemmalta lähti, hyvän tuurin ansiosta kiekko lensi läpi vasemmalla OB:lla olevista koivuista ja feidasi n. 40m vajaaksi korista. Lähestyin Firebirdillä annukkanepillä metsä osioon missä kori sijaitsi, kiekko osui koivuun n. 13m korista vajaaksi. Hyppyputilla yritin pelastaa PAR:in mutta putti meni hieman oikealta ohi vaikkakin korkeus ja poweri oli kohdallaan, nosto BOGEY lappuun.

9. väylä

Dessulla paiskasin hysseflippii keskeltä väylää, kiekko lensi pitkälle mutta osui koivuun ja jäi ikävästi oksien alle, yritin heittää miltei mahdottoman heiton koivun oksien alta polvelta forella mietoon ylämäkeen mäntyjen oksien alta. Yllättäen kiekko osui maahan heti lennon alussa ja lensi n. 15m eteenpäin L . Siitä olikin hyvä kokeilla samanmoista kuin edellinen heitto ilman edessä olevia mäntyjä, kiekko lensi OB- alueiden yli ja feidasi 4m korista. PAR putti upposi hyvin keskelle kuppia.

10. väylä

Sivuvastaiseen avasin semivakaalla dessulla kevyessä annukassa, kiekko lensi hienosti ja näytti tiiltä että olisi pompannu mereen. Korille mentäessä kiekosta tolppaan oli noin kaksi kiekon mittaa, josta puottelin BIRDIEN koriin.

11. väylä

Todella kova sivu tuuli mereltä päin, aika ihanne tarjoilla hyssee jonka tuuli puskisi pitkälle. Avasin dessulla pienessä hyssessä, kiekko kippasi suoraksi ja lensi lensi, feidi alkoi ja tuuli nappasi kiekon ja se lensi lensi. Avaus oli 4m vajaa korista!!!! Siitä BIRDIE korttiin ja hymyä riitti.

12. väylä

Tarkotus oli tarjoilla Darttia pienessä hyssessä, kiekko lähti liian suorana ja liiti korista n. 15m oikealle. Ajatus oli hyppyputilla antaa tuulen viedä myötäisesti kiekko keskelle ketjuja, putti oli täydellinen ja suunnitelman mukainen. BIRDIE korttiin ja fiilis vain nousi entisestään.

13. väylä

Avasin taas suoralla Firebirdillä flättinä, kiekko jäi hieman vajaaksi puurykelmään joka oli korin edessä. Puttia jäi n. 8m, huonosta asennosta kiekko ilmaan ja yläpantaan. PAR korttiin.

14. väylä

Avasin TD:llä identtisen heiton niin kuin ekalla rundilla. Kiekko jäi n. 6m vajaaksi. Oksien alta pienestä tilasta alarautaan, rollasi n. 8m puiden taakse. Ei mitään mahdollisuuksia putata koriin joten tyydyin seiftaamaan korin alle ja BOGEY korttiin.

15. väylä

Raju sivutuuli mereltä päin, kivi Firebirdi käteen ja piikkihyssee tuulen vietäväksi. Kiekko tippui n. 7m. korista vajaaksi. Poolikaverit ihmetteli et kukaan tollasii visko tällä väylällä ja pientä naureskelua perään miten hyvin se sit onnistukin. Harmittava putti alarautaan ja PAR korttiin.

16. väylä

Yritin avata dessulla hysseflippii, kiekko karkasi korkeaksi ja tipahti OB-saaren taakse josta kumminkin näkymä korille oli jo. Firebirdillä lähestyminen korin taakse 3m korista ja BIRDIE putti upposi.

17.väylä

Avasin taas Roc3 hieman ylemmäksi kuin ekalla kiesillä, kova vastainen tuuli pisti Kempaksen seiftaamaan korin alle, vaikka mieli ois tehnykkin kopasta pirkkoo. J Rocilla jatkoin matalaa lähäriä korin alle, heitto oli todella voimaton ja meinasi nousta tuulen voimasta pystyyn ja lähteä rollaamaan. Mutta onneksi se jäi siihen ja sain PAR korttiin.

18. väylä

Parviasen Juho avasi hullun hyssepommin, tuulen avulla se tippui korin taakse. Ajattelin että kyllähän minäkin, samanmoinen ilmaan. Kirosin tiillä lennon ajan että on muuten OB:lla, Juho vaan sanoi et hyvästi on korilla. Sinne se se sit korin taakse jäi pystyyn, kiekkona oli suora Firebirdi. Sanoin matkalla korille Juholle et nyt otetaan sit putti skaba tähän loppuu, Juho puttas alarautaan ja meikäpoika laitto BIRDIEN kuppiin ja takana Joenliitokiekon pojat hurrasivat suoritukselle.

Tuloskorttien laskemisen jälkeen tulokseksi tuli 52 eli viisi heittoa PAR:in. Kokonais tulos oli -10 jolla nousin kolmanneksi. Siitä palkinnoksi SM-kisoihin paikka Ouluun syyskuun alussa samaiselle radalle.

Toisella kierroksella harmittamaan jäi taas muutamat tyhmät putit, muuten olin kyl tyytyväinen omaan peliin. Isona plussana lisäisin sen että en ollut kertaakaan koko kisan aikana OB:lla, joten siitä ei lisäheittoja kertynyt.

Iso kiitos kyllä Ismolle joka lähti kaverina jo torstaina treenaamaan rataa ja muille seuran pojille reissuseurasta.

2014-05-17 20.11.49

Joonas Hytti, Avoin, Sijoitus: jaettu 18/66

Ensimmäinen SFL-kisa takana: Ensimmäinen kierros sujui alun vaikeuksien jälkeen suht mukavasti, tuloksena -2.

Toisella kierroksella 2. ryhmään ”joutuminen” aiheutti kokemattomalle pientä lisäjännitystä – ensimmäisten väylien aikana ei montaa sanaa vaihdettu . Kierroksen edetessä kisaväsy alkoi vaikuttaa ja avausten karkaillessa kierros meni par -pelastusten merkeissä, tuloksena +4.

Miika Voutilainen, Avoin, Sijoitus: jaettu 28/66

Saavuin Ouluun perjantai-iltana ja ehdin kiertää pikaisesti osan väylistä. Rata oli tuttu jo viime vuodelta, joten tiesin mitä oli luvassa. Poikkeuksena oli se, että viimeksi tuuli oli silloin huomattavasti heikompaa, joten kiekkovalinnat muuttuivat radikaalisesti. Majapaikkaan saapuessani olinkin hieman ongelmissa, sillä en onnistunut luomaan mitään selkeää heittosuunnitelmaa huomisen kierroksille. Tein sen virheen, että oletin tilanteen ratkeavan itsestään.

Ensimmäisen kierroksen tulos +7 kertoo kaiken oleellisen. Kierros alkoi hermoillen ja parilla bogeyllä. Tämän jälkeen sain hieman pelistä kiinni, mutta birdejä en onnistunut saamaan vaikka paikkoja oli. Loppukierroksella tapahtui sitten ilmeisesti turhautuminen ja pään hajoaminen, sillä otin neljältä viimeiseltä väylältä (9-12) yhden tuplan ja kolme bogia. Varsinkin putti oli liian varoivaista koko kierroksen ajan, enkä saanut riittävästi itseluottamusta tekemisiini.

Toiselle kierroksella oli tarkoitus palata omalle tasolle ja pelata rentoa peliä, sillä SM-karsintapaikka ja palkintosijat olivat kaukana tavoittamattomissa. Tämä osin onnistuikin, sillä sain pelattua kierroksen tulokseen -1 ja nousin sillä tulosluettelossa 22 sijaa.

Toiselle kierrokselle yksinkertaistin peliäni ja yritin välttää turhia riskejä, vaikka muutama tyhmä virhe tulikin tehtyä, niin kierroksestä jäi positiivinen fiilis. Putti oli edelleen huonoa ja en tainnut saada kisassa yhtään yli 6 metrin puttia sisään, vaikka puttaaminen on yleensä pelin vahvin osa-alueeni. Pitänee mennä Kirkkopuistoon tuuleen puttailemaan.

Vaikka reissu ei ollut omalta osaltani onnistunut, niin Jessen ja Joonaksen onnistumiset jättivät hyvän mielen ja varsinkin Jessen esimerkin innoittamana lähden haastamaan Suomen huippuja heti ensi viikonloppuna Peurungan ”kotoiselle” radalle.

Ville Nivalainen, Avoin, Sijoitus: jaettu 53/66

Villen havainnot Oulun pusikoiden tuuheudesta, kivikoiden kovuudesta ja veden märkyydestä

Oulun keikalla siis oltiin hamuamassa SM-kisapaikkoja ja/tai kokemuksia. Omalta kohdaltani arvelin keskittyä jälkimmäiseen ja haistelemaan merituulten puhaltelua sen riepotellessa kiekkoja hallitsemattomasti. Perjantaina ajomatkan jälkeen kurvattiin suoraan Meri-Toppilaan ja heitettiin rata läpi että saataisiin hitunen tuntumaa tulevaan koitokseen. Samalla otettiin tuntumaa paikallisten ob-alueiden kauas kurottuviin lonkeroihin. Varmastikin jokainen ob ja vesieste tuli rymyttyä, mutta kiekkoja ei onneksi hävinnyt. Meressä ei käyty. Vielä. Joka tapauksessa rata oli pyörähdyksen jälkeen jo hitusen tuttu ja melko tuulettomissa olosuhteissa testattu. Illasta vielä heiteltiin vähän lähestymis- ja puttitreenejä yöpymispaikan pihalla Miikan mukana tuomaan koriin.

Aamusta mökin luovutuksen jälkeen suunnattiin hyvissä ajoin radalle Mastereiden sitä jo kiertäessä. Vielä hitunen lämmittelyheittoja sekä testejä epävarmojen puttien toteamiseksi ja rekisteröitymään ja alkujuttujen jälkeen radalle. Ykköskierroksen heittueeseen oli osunut Parviaisen Juho, eli ainakin hyviä heittoja oli katseltavissa kierroksen aikana. Ennen kisareissua katsoin myös hitusen muiden ratingeja ja kaksi muuta ryhmään osunutta oli 915 ja 930 reitattuja ukkoja eli omaa tasoa jonkun verran korkeammalla olevaa porukkaa. Kakkosväylällä pääsin ensimmäisenä aloittamaan konkareiden tuijottaessa niskaan ja omaa kämmentaituruutta (tai sen puutetta) väylälle pääsikin heti esittelemään. Rivakka tempaisu Wraithilla, lento ok, feidi aivan liian aikaisin ja Juhon kommentoimalla tavalla huonoimpaan paikkaan väylälle mitä voi. Kurotuspelastusyritys kahdeksan-kymmenen metrin putille oksien välistä, epäonnistunut putti ja nelonen korttiin. Ei vahva alku.

Kolmosella arvelin näyttää miten Joensuussa hoidetaan metsäväylät kunnialla kuntoon ja viimeisenä raapaisin Buzzin suorana koria kohti. Laskeutuminen neljään metriin ja eka birdie oli tosiasia. Bogeja sai päivän aikaan monta mutta oma inhokkiväylä löytyi tämän suhteen. Perjantain treenikierroksella sekä molemmilla kisakiekoilla väylän 6 oja oli liian kutsuva kiekoille ja kisakierrosten kaksi erilaista lähestymisheittoa molemmat skippailivat tai rollailivat jokeen. Kyseessä kuitenkin melkein avoin par4-väylä josta birdie helppo ottaa. No ei ole.

Ykköskierroksen suurin pistesaalis löytyi väylältä 9 jossa viihdyttiin puiden alla muutama heitto ja putattiin neljästä metristä kolme kertaa. Seiska korttiin ilman ympyröitä. Heti perään kymppiväylällä aivan mahtavasti ylikipannut Wraith annukassa merenrantapuskaan josta pelastusyritys kämmenannukalla vastatuuleen ja bumerangin tavoin viisi metriä itsestä mereen. Kutonen ympyrällä korttiin. Pari bogia ja par-tuloksia seuraavilta väyliltä. Kahdeksannellatoista väylällä irtosi päivän toinen birdie noin 8 metrin putilla alamäkeen johon paikalliset lähinnä tyytyivät seiftaamaan korin alle. Juho heitti par. Voitin jossakin! Ykköseltä vaikeuksien kautta vielä par korttiin ja eka kierros taputeltu tulokseen +8.

Kierroksella oli todellakin miellyttävä pyöriä osaavien heittäjien kanssa kun näki miten eri tyyppisesti kiekot lentävät ja miten linjat haetaan. Lisäksi heittorauha löytyi aina ja heittäjään matkaa oli aina noin 10 metriä. Ilmapiiri oli kannustava ja ryhmästä jäi hyvä ja rento fiilis.

Toisella kierroksella aloitettiin väylältä 15 ja oltiin vähän enemmän omantasoisten joukkiossa. Pelatessa fiilis muuttui jonkun verran jäykempään suuntaan ja kerran tuosta heittorauhastakin piti mainita. Komealla alamäkiväylällä 18 olin ottanut pari askelta ja vetänyt kiekon taakse jolloin puhe alkoi. Keskittyminen tuohon heittoon meni samantien ja pysäytin liikkeen. Huomautin asiasta ja koetin kasata päätäni uudelleen siinä onnistumatta ja roiskaisin kiekon väylään jonka lopputuloksena matkaa korille jäi reilu parikymmentä metriä alamäkeen. Keräilin harmitusta seuraavaan heittoon asti mutta asia ei jäänyt onneksi vaivaamaan pidemmäksi aikaa. Joka tapauksessa alamäkeen seiftattu lähäri jäi lyhyeksi, putti ohi ja Bogey korttiin. Edelleen sapetti vähän. Siihen meni edellisen kierroksen pirkkoväylä. Osaisivat olla hiljaa. Sitten harmitus hävisi kun käveltiin ykköselle jonkin matkaa ja jatkettiin kierrosta.

Kakkoskierroksen lopusta ei oikeastaan muuta suurempaa mainittavaa kuin lyhyen seiskaväylän birdie joka jäi kiekan ainoaksi ja pitkän ysiväylän vahinkorolleri, lyhyt rysty, hieno kämmen ja loistava 18-metrinen par-putti keskelle koria. Kasilla tosin yksi ylläri tuli kun Teerexin kiskaisin flattina alaviistoon metsää kohti ja odottelin kiekon feidaamista vasemmalle normaaliin tapaan. Odotin. Odotin. Feid..kops. Vakaampaa tavaraa siis tarvittaisiin jopa minun heitoilla noihin tuuliin ja mäkiin. Väylä pelastui sentään bogiin yhdellä huonolla ja yhdellä erinomaisella jatkoheitolla. Kympillä ei uitettu nyt varpaita toistamiseen mutta puttailtiin 3 kertaa kovassa tuulessa. Drivereilla pitäisi näemmä opetella myös puttaamaan.

Mitä tästä reissusta opittiin? Radalla tuuli pyöritteli kiekkoja melkoisesti ja alivakaita kiekkoja ei tarvinnut juuri ulkoiluttaa avoimilla maastoilla. Rinnemaastossa pieneen ylämäkeen heittäessä olosuhteet pystyivät muuttumaan radikaalisti. Puttaaminen korostuu tuolla radalla ja spin-putit toimisivat paremmin tuulikelissä. Joka tapauksessa mukava reissu ja monta kokemusta rikkaampana. Kiitokset koko kisatiimille!

Timo Voutilainen, Avoin, Sijoitus: 63/66

Perjantaina saavuttiin alkuillasta Meri-Toppilaan kiertämään yksi kierros, minulle tuntematonta tuulista rataa. Lämmittelykierroksen jälkeen ei vielä voinut tietää millä kiekolla avaisi minkäkin väylän itse kisassa, arvailla vain saattoi. Puttikin pelotti jo valmiiksi, miten se tuuli Darttia riepottelisi. Illalla vielä muutamat heitot Miikan treenikoriin, tuntumaa hakien.

Itse kisaan lähdin ilman mitään tulostavoitteita, tavoitteeksi voi sanoa yrittäneensä pitää fiilis hyvänä koko kisan ajan ja se miltei onnistuikin. Ensimmäinen kierros ja ensimmäinen väylä liiton kisassa kautta aikain, oli hyvä aloittaa OB:n kautta vauhtia hakien. Kierros oli kokonaisuudessaa tunnustelevaa, hieman pelokastakin peliä. Tasaisuutta heitoissa ei juurikaan ollut, ja lisäksi tuuli toi käden vapinaa lisää puttiin. Kokonaistulos ensimmäisen kierroksen jälkeen oli +10, ja toiselle kierrokselle jäi tavoitteeksi muutaman heiton parannus, sekä rentouden löytäminen.

Toisella kierroksella tuntuma oli koko ajan hyvää, muutamaa romahtamista lukuun ottamatta. Kierroksella alkoi päästä jo avauksien kanssa enemmän sinne minne tahtoi, josta saattoi jo kokeilla birdietäkin. Kierroksen loppupuolella väylillä 10-16 (aloitus tapahtui väylältä 17) tapahtui lievää sulamista, joista rokkotettiin korttiin yhteensä +9. Lopputulos oli siis identtinen ensimmäiseen kierrokseen nähden, mutta fiilis oli kuitenkin parempi. Ja näin ollen oli hyvä fiilis jättää ensimmäinen liiton kisa taakse, ja kun Jesse Kempaskin onnistui loistavasti nappaamaan SM-kisapaikan, niin paluu matkakin lyheni huomattavasti .

Kiitokset kaikille matkasta, kivaa oli! Seuraavaksi pientä treeniä parit viikot ja sen jälkeen katsastamaan Kajaanin metsärännit.

Ismo Louhelainen, Masters, Sijoitus: jaettu 11/16

Perjantain treenikierroksilla heitin 2 kertaa +10 ja kerran +11. Kisakierroksilla +9 ja +6, joten todella tyytyväinen olen kisakierroksiin.

Merituuli vaatii totuttelua, mutta päivän treenikierrokset ennen kisaa auttoivat vähän sopeutumaan itse varsinaiseen kilpailuun. Ekalla kierroksella oli hieman ongelmia OB alueiden kanssa, mutta onneksi niistä päästiin eroon toisella kierroksella.

Olli Arola, Masters, Sijoitus: jaettu 15/16

Ollin Perämerellisiä huomioita Oulusta.

Perjantaina 16.5. n. klo 18:00 oltiin Meri-Toppilan väylällä 1 intoa täynnä kuin ilmapallot valmiina ”reenaamaan” lauantain kisaa varten. Poolin miehityksenä Timo, Ville, Ismo ja Olli. Jesse ja Joonas tuli perässä seuraavassa poolissa. Tässä vaiheessa oli jo poolissa havaittavissa selvä vastakkainasettelu Masterit vs. muu maailma.Tuulta sen verran että oltiin aluksi kuin Itä-Suomen Liisat ihmemaassa etsimässä bägistä ”jyrämpiä” kiekkoja, joita ei muuten löytynyt.

Sanomattakinhan oli selvää että tuo reenisessio päättyi mastereiden murskavoittoon 10-0 (Ismo taisi olla +4, Olli +7 ja pojilla vähän enemmän). Illalla vielä hiottiin puttia käsittämättömään iskuun majoituksen pihalla Miikan tuomaan puttikoriin. Kaikki siis hyvin tähän saakka, harmi vaan että oli vielä heitettävä se kisakin…

Kun kisassa kahden väylän jälkeen olin täysin vakuuttunut siitä että kyseessä on paska laji, bägi kiekkoineen oli menossa myyntiin kirpputorille ja käsi hamusi bägin taskusta auton avainta pikainen kotiutuminen mielessä, olin varma ettei suunta voi enää olla kuin ylöspäin… Niinpä.

Ei yhtään yli 4 metrin puttia sisään, avaukset sinnepäin, lähestymiset vei tuuli…jonnekin. Onko tää oikeesti näin vaikea laji?
Ensimmäinen kierros päättyy lopputulokseen 66 eli +9.

Tästä ei voi kuin parantaa, paitsi että toisen kierroksen saldona oli tulos 68/ +11eli tod.näk. oman sarjan viimeinen sija.

Hieman dramatisoidusta alusta huolimatta yhteenvetona kuitenkin totean, että hienoisesta henkilökohtaisesta pelillisestä matalapaineesta huolimatta takana on todella hieno reissu hyvässä seurassa!

10363665_10203291607525313_67628818072312759_n

2014-05-17 20.07.17