Joen Liitokiekon pelaajille lisää SM-kisakokemusta

Levollisin mielin odottamassa kisan alkua.

Parifrisbeegolfin Suomen mestaruudesta kilpailtiin Tarinalaakson ja Puijon radoilla 17.-18. kesäkuuta. Joen Liitokiekolta kisaan osallistui kolme paria avoimeen luokkaan. Parhaiten pareista heitti Tero ja Toni Jaatinen sijalla 18. Varsinkin Puijolla tough shot ja alternate -pelimuodot onnistuivat veljeksiltä mainiosti. Pari Mikko Makkonen ja Timo Voutilainen heittivät myös tasaisen kilpailun sijoittuen sijalle 26. Parasta peliä nähtiin parilta viimeisellä sateisella kierroksella Puijolla. Varasijalta kisaan nousseet Sammy Pylkki ja Mikko Heikkilä palasivat sijalle 28. Heidän paras kierroksensa oli avauskierros Tarinalaaksossa. Kaikki Joen Liitokiekon parit pelasivat hieman yli oman rating-tasonsa. Hienosti onnistuneet kisat saivat riemukkaan päätöksen, kun isäntäseurojen pari Jesse Nieminen ja Mikael Räsänen katkaisivat jääkylmällä pelillä Janne Hirsimäen ja Teemu Nissisen kaksi vuotta jatkuneen voittoputken.

Räsänen/Nieminen ottivat upeasti avoimen sarjan SM-kultaa.

Video avoimen sarjan ensimmäisestä kierroksesta (Nissinen/Hirsimäki & Vink/Mäkelä):

Henkilökohtaiset raportit

Mikko Makkonen ja Timo Voutilainen

Kisat sujuivat aika lähelle meidän omaa taitotasoa. Tarinan best shotissa ei pystytty naulaamaan tarpeeksi pirkkuja ja muutama uskomaton turailu johti kahteen bogiinkin. Kierroksen kohokohta oli vaikea väylä 18, kun molempien avaukset olivat viidessä metrissä.

Timo avaamassa Tarinalaakson #15 väylää.

Puijon tough shot -kierros olisi kaivannut lisää pelirohkeutta. Pelättiin liikaa epäonnistumisia. Ja kun niitä pelkää, niitä yleensä myös tulee. Onnistuneita avauksia ei saatu samalle väylälle oikein koskaan. Siksi nolla pirkkua ja +7. Parasta kierroksessa upea sää, hyvä tiimihenki ja ctp-väylän voitto Teemu Nissisen nenän edestä. ?

Sunnuntain alternate-kierros Puijolla lähti huonosti käyntiin ja bogeja tipahteli. Kierroksen toinen puolikas oli sellaista peliä, jota lähdettiin kisoihin hakemaan. Ei mitään maagista, mutta helppoa ja ilman isoja virheitä. Tuollaisella pelillä olisi pelattu itsemme kahdenkympin sakkiin.

Viimeisellä kierroksella pelattiin kosteassa kelissä.

Hieno kokemus molemmille ja viikonlopun päätteeksi saatiin vielä todistaa Jessen ja Mikaelin voittoa. Isot kiitokset täytyy lähettää kisan järjestäjille. Kaikki toimi hienosti ja radat olivat SM-kisojen arvoiset ja huippukunnossa.

Teksti & Kuvat: Mikko Makkonen