Joen Liitokiekon vuoden 2020 puttimestarit selvillä

Yhden välivuoden jälkeen pelattiin Joen Liitokiekon puttimestaruuksista jo viidettä kertaa. Alkuvuoden treenivuoroilla Rantakylän urheiluhallissa järjestettiin ensin seitsemän karsintakisaa ja tämän jälkeen välierät ja nyt sunnuntaina 8.3. käytyyn finaaliin oli tiensä selvittänyt yhteensä 11 pelaajaa ja kaiken kaikkiaan kisoihin osallistui 31 eri pelaajaa. Uudistettu kisaformaatti osoittautui myös toimivaksi eli 20-väyläinen puttirata (lähes) normaalein lajin säännöin pelattuna on ainakin pelinomaisin tapa kisailla puttaamisessa.

Finaalin toisen kierroksen ensimmäinen väylä ja Samu aloittaa alamäkeen.

Finaalissa pelattiin 2 x 20 väylää ja molempien kierrosten radat olivat ainakin silmämääräisesti arvioiden myös kauden vaikeimmat, mutta tästäkin huolimatta tulostaso oli todella hyvä. MPO-luokassa Samu Kesonen hankki ensimmäisellä kierroksella (-17) jo kolmen heiton kaulan seuraaviin ja toisen kierroksen vielä hieman haastavammalla radalla eroa tuli saman verran lisää, joten lopulta Samu vei puttimestaruuden hienolla -31 tuloksella. Muista kärkisijoista kamppailu oli tasaisempaa ja lopulta kärkikolmikon täydensivät tasatuloksella -25 Sammy Pylkki ja Unto Toivanen. Mainittakoon myös, että tämä oli Untolle jo viides sijoitus mestaruuskisojen kärkinelikkoon (aiemmin kolme kertaa kolmas ja kerran neljäs).

MPO-luokan puttimestaruuskisojen kärkikolmikko (vasemmalta oikealle): 2. Sammy Pylkki 1. Samu Kesonen 2. Unto Toivanen

Naisten FPO-luokan finaaliin pääsi tällä kertaa osallistumaan vain yksi pelaaja, mutta tämä ei Heini Lindroosia hetkauttanut, vaan karsintakisassa jo nähty tulostahti jatkui – finaalin kierrokset olivat komeat -12 ja -9 ja näin mestaruus Heinille yhteistuloksella -21, joka olisi riittänyt MPO-luokassakin viidennelle sijalle asti.

FPO-luokan puttimestari: Heini Lindroos

Mestarit palkittiin pokaalein ja InnovaStore-lahjakortein ja lisäksi arvontapalkinnot menivät seuraavasti: Lassi Uusitalo (DisCatcher Sport -kori), Joona Korjonen (InnovaStore-lahjakortti) ja Aku Kastinen (InnovaStore-lahjakortti). Onnittelut kaikille voittajille ja kiitokset kaikille puttikisoihin osallistuneille! Ja treenivuorothan jatkuvat toki myös jonkin aikaa vielä normaaliin tapaan (todennäköisesti maaliskuun loppuun asti).

 

Discmania             

  LaserMedia