Joensuulaiset palkintopallille Juankosken kevätkisoissa

Pohjois-Savon ensimmäiset SFL-kisat pelattiin lauantaina 2.5. Juankosken 18-väyläisellä radalla. Kisaan osallistui 75 pelaajaa, joten rata oli ääriään myöten täynnä. Peräti 23 kisaajista edusti Joen Liitokiekkoa, joten Pohjois-Karjala oli vahvasti edustettuna (ja se näkyi myös tuloksissa). Loput pelaajat olivat pääosin Pohjois-Savosta ja Jyväskylän seudulta.

Ensimmäinen kierros pelattiin parin asteen lämpötilassa, tasaisen vesisateen ja miedon tuulen seurana.  Tulostaso jäi odotettua alhaisemmaksi ja kostealla säällä oli varmasti tähän oma vaikutuksensa. Toisen kierroksen alussa tuuli tyyntyi ja sade lakkasi. Samalla tulostaso parani huomattavasti ja sarjojen voitoista käytiin tasaista taistelua.

Avoimessa sarjassa saatiin palkintopallille kaksi joenliitokiekkolaista, kun Miika Voutilainen (-14) ja Jesse Kempas (-11) ottivat kisassa kakkos- ja kolmossijat. Miika taisteli vielä kierroksen lopussa kilpailun voitosta, mutta edes holari ei auttanut kukistamaan kisan voittanutta jyväskyläläistä Jani Saukkoa (-15). Mikko Makkonen (-6) täydensi hyvin joensuulaisrintamaa kuudennella sijalla, jääden palkintosijoituksista vain kolme heittoa.

Senioreissa parasta joensuulaisosaamista näytti Olli Arola (+6), kun hän taisteli palkintosijoista koko kisan ajan. Valitettavasti Olli jäi lopulta kahden heiton erolla neljänneksi. Junioreissa Miska Luoma kävi hakemassa kokemusta ensimmäisistä SFL-kisoistaan. Alkujännityksen jälkeen peli alkoi kulkemaan omalla tasollaan ja toisella kierroksella tulos parani kahdeksantoista heittoa ja samalla tuli oma kierrosennätys (+11).

MA2-amatöörisarjassa kaksi Joen Liitokiekon edustajaa pääsi palkinnoille. Mika Laukkanen (-3) oli hienosti heti ensimmäisessä SFL-kisassaan viides, kahdella tasaisella kierroksella (molemmilla kierroksilla rating oli yli 900).  Timo Voutilainen (-1) oli ensimmäisellä kierroksella holarin siivittämänä taistelemassa top 3 sijoituksista, mutta toisella kierroksella kärki pääsi karkaamaan liian kauas, jolloin loppusijoitus oli seitsemäs. Seuraavaksi lähimpänä palkintosijoja oli Toni Parkkinen (+2), joka jäi lopulta vain heiton päähän kymmenennestä sijasta, jolla olisi irronnut lahjakortti.

juankoski-2.5-01 juankoski-2.5-03juankoski-2.5-02

Henkilökohtaiset raportit

* raportti kirjoitettu

Miika Voutilainen, Avoin, 2/16 *

Oma kisa alkoi väylältä #13, eli vedenylitystä tiedossa. PD lenteli tällä kertaa ongelmitta kolmeen metriin korista ja päivän ensimmäinen birdie oli tosiasia. Tämän jälkeen mentiin yhdeksän väylää lähinnä par:ia pelaten, mutta tuli sieltä onneksi pari ”pirkkoakin” (#17 & #1). Väylällä neljä lähdin pelaamaan par-tulosta ja putteriavauksella oli tarkoitus vain päästä hyviin asemiin lähetymistä varten. Ajoitus oli täysin pielessä ja kiekko kimposi ensimmäisistä puista oikealle metsään. Sieltä takaisin väylälle ja huonon lähestymisen saattelemana tuplabogieta korttiin.

Kahdeksan viimeistä väylää sujuivat onnekseni mainiosti, sillä sieltä tuli viisi kappaletta birdieitä. Varsinkin väylän kuusi nostopirkko lämmitti mieltä, koska sillä väylällä on harvoin tullut onnistumisia. Lisäksi viimeisen väylän (#12) n. 10 metrin alamäkiputti onnistui hyvää saumaan. Paikalla olleelta Kempaksen Jesseltä kysyin ohjeistusta ja kun hän oli kuulemma vastaavan putin laittanut vain korin alle, niin pitihän sitä itse yrittää. Nipin napin kiekko jaksoi lentää koriin, mutta sinne jäi ja kakkosta korttiin.

Kierroksen lopputulos -6 (alustava rating 985), joka riitti kakkosijaan, yhden heiton päähän johtavasta Jani Saukosta. Takana hengitti kuitenkin monta pelaajaa parin heiton päässä, joten kaikki oli vielä auki. Lasagnea napaan ja keskittymistä toista kierrosta varten.

Toinen kierros aloitettiin väylältä #1 ja kahdelta ensimmäiseltä väylältä tulikin kaksi birdietä. Tämän jälkeen huonojen avausten ja lähestymisten myötä neljän seuraavan väylän tulos oli +2 ja Saukko karkasi hyvällä pelillä jo viiden heiton karkumatkalle. Onnekseni muilla kärkiryhmän heittäjillä oli aluksi vaikeuksia oman pelinsä kanssa, joten tuloksia ei tarvinnut juurikaan ajatella.

Väylästä #7 alkaen sain pelistä kiinni ja sen jälkeen mentiinkin pitkän matkaa kahden birdien ja kahden par:ien ryppäissä. Mukaan mahtui onnistumisia ja ei niin hyviä onnistumisia, mutta mitään katasrofia ei sattunut tulemaan. Erityisesti lämmittää ensimmäinen birdie väylällä #15, jossa päätin viskaista Firebirdin upsilla niin pitkälle kuin saan. Kiekko sattui lentämään koria ympäröivien puiden välistä n. 5 metriin, josta putti pienestä välistä koriin.

Väylällä #16 oli ruuhkaa, joten jouduimme odottelemaan 15-20 minuuttia. Kempas oli kuulemma toisella kierroksella kovassa iskussa, mutta hyvän loppukierroksen ansiosta ajattelin, että itsellä ei ole vielä vaaraa. Saukko oli pelannut varmaa peliä ja eroa häneen oli ainakin kolme heittoa, joten en uhrannut ajatuksia ykkössijaan.  Kun oli aika heittää, niin heitimme kaikki avauksen kunnolla metsään ja kaikille tuloskortiin bogie. Hyvä me.

Väylällä #17 tarkoituksena oli heittää Basic Jokeri suoraa linjaa korin alle. Noh, eihän se ihan onnistunut, kun jostain Jokeri sai lisäliitoa ja lähestyi uhkaavasti koria. Kilinän saattelemana ensimmäinen kisaholarini näki päivänvalon. Muut ottivat birdiet, joten pilasin ”star framen”. Hitsi.

Viimeiselle väylälle lähdettäessä en ajatellut tulosta, joten pyrin vain rentoon suoritukseen. Avaus lensi ihan mukavasti rinteen yläosiin (mukava huomata, että heittoon on tullut lisäpituutta), josta pääsin lähestymään korille n. 60 metrin ”hysseheitolla”. Kiekko sattui löytymään korin alta, joten mukava oli päättää kisa nostobirdiin. Kierros oli -8 (alustava rating 974) , mutta voittoon se ei ihan riittänyt, sillä Saukko pelasi kierroksen samaan tulokseen ja voitti yhden heiton erolla.

Kaiken kaikkiaan kisa onnistui yli odotusten. Vaikka molemmilla kierroksilla oli heikot hetkensä, niin pystyin niistä nousemaan ja kokonaisuudessaan pelasin yli oman tasoni. Putissa oli ihan ok tekemistä. Muutamia epäonnistumisia alle kympistä, joskin pääsin yleensä puttaamaan viiden metrin tuntumasta. Kauempaakin tuli ihan hyviä yrityksiä, vaikkakin useammiten ne olivat ylä- tai alaraudoissa. Parempaan ollaan kuitenkin menossa.

Jesse Kempas, Avoin, 3/16 *

Eka kierros.

Väylä 14, avaus vakaalla Dessulla 5m josta putti kuppiin. Empä muista pdga kisaa missä oisin pirkolla lähteny. 15 väylän avaus jaksoi kuin jaksoikin palauttaan antsan korin tasalle mutta liikaa oikealle koivikkoon, puttia jäi about 15m. Puttia ilmaan, yläpantaan. Tuntui olevan kierroksen teema, varmaan 5-7 napsahti 4-25m sinne joten monet pirkut jäi haaveeksi. Pitkien väylien draivit oli liian matalia ja jäivät omista maksimi pituuksista huomattavan määrän metrejä. Kierrokselle yksi 2/4, yksi tyhmä bogey ja 5 pirkkoa. Tulos -3 yllättäen, keli ahdisti ja peli hieman nahkeaa. Mutta hyvää reeniä sade kierroksien varalta jatkossa.

2 kierros.

Isku päälle, pakko nousta 4:n joukkoon jos rahoille mielii. 2 ekaa väylää hyvillä draiveilla putillle mutta kun ei uppoo niin ei uppoo 3. Väylän avaus oli parasta mitä ikinä juankoskella, hyzerflip katanalla täydelliseen paikkaan aukolle, josta alisuoritumis lähäri oikealle koivikon loppu osaan. Varmaan korin viereinen ob pusikko söi foresta powerit ( nössö mikä nössö). Koivikosta pitkä putti haku TAAS ketjuista ulos yhyy. No par korttiin hammasta purren. 4 väylälle samaa katanaa kouraan ja flippiä kehiin, draivi lähti kuin unelma. MENNÄÄN huuto kaikui juankosken radalla ja fiilis katossa. Matkaa koriin jäi about 15m, kiekko koivun takana koriin nähden. Haaraputtii kehiin ja suoraan koivun oksaan, 7m par putti ketjuista ulos ja hyvän mielen bogey korttiin…. No parit parit korttiin seuraavilta väyliltä. 8. Väylällä se sit alko huhhuh. Seitsemän, siis SEITSEMÄN pirkkoo putkeen aina väylälle 14 asti. No kun tietäsin mitä kävi niin kertosin, kaikki nappiin. Avaukset milliin, putit keskelle vaikka about kympistä joutui laittaan välillä. 17 vielä pirkku, tulos -8. Arvelin et oisko mahdollista jopa haastaa kärkeä, mut Miikan holari ja nosto pirkko 18 antoi ymmärtää että ei ihan kärkeen taida päästä. Tyytyväinen olen kyllä, eka kiessi ois voinu olla parempi mutku. Aina pitää jäädä jotain jossiteltavaa, eihän sitä muuten kehity. Oma tärkeä note oli kyl pään kesto tässä kisassa, ei oikeestaan mitään hajotusta korvien välissä. Hyvä kisa hyvä tulos. Ja vielä kyl pitää hypettää lajin hienoutta, tapaa joka kerta uusia ihmisiä ja Palsanmäkee lainatakseni, siinäpä se tän pelin suola.

Mikko Makkonen, Avoin, 6/16 *

Kisa käyntiin väylältä 2. Ryhmän heittäjät Janne Mönkkönen, Ville Tianen, ja Marko Hakkarainen. Avaus Bossilla liikaa oikealle, kippaa kohti ob:ta, mutta feidaa juuri ja juuri pelialueelle. Parikymppinen hyppyputti viiteen metriin, josta erittäin jäykkä kierroksen neitsytputti vaivoin koriin. Kolmosväylällä helposti viiden metrin par-putille, joka ketjuista pihalle. Mielessä kävi erään suomalaisheittäjän sanat:”Eiköhän tää oo taputeltu, tää kierros” No, ei nyt sentään. Kierros eteni hyvin vaivattomasti, avaukset ja lähestimiset olivat kohtalaisen laadukkaita, mutta putti oli erittäin epävarmaa koko kierroksen. Tosin pari 13m puttia meni sisään, mutta kaikki 5-10m putit aiheuttivat sydämentykytyksiä. Tasapaksu kierros, jonka kruunasi viimeisellä väylällä(#1) otettu bogey. Tulos par ja ero kärkeen seitsemän heittoa.

Tauolla lohikeittoa vatsa täyteen ja kauhulla odottamaan alkaako kaatosade toisella kierroksella, niin kuin oli ennusteissa luvattu. Taas aloitus väylältä #2. Ryhmässä Jesse Kempas, Simo Töllikkö ja Juuso Litendahl. Jälkimmäiset olivat Jylin miehiä. Hieman vakaampi Boss käteen ja kiekko samaan suuntaan kuin ekalla kierroksella. Kiekko 444cm päähän korista ja helppo birdie korttiin. Samalla nimi ctp-lappuun, johon Niemis Jesse kirjoitti omansa heti meidän jälkeen, heitettyään kiekon noin 50cm päähän korista. Nelosväylällä 9m putti ohi laitteesta ja bogey korttiin, muuten kierros eteni vaivattomasti, vaikken pirkuttanutkaan kaikkia lyhyitä pakkopirkkuväyliä, pysyin kuitenkin poissa vaikeuksista ja peli oli helpon tuntuista. Samassa ryhmässä Jesse hyppäsi birdie-junaan ja ajoi sillä hurjaan -8 kierrokseen.Vaikuttavaa peliä. Väylällä #18 kuulin kuinka #17 korilla kilahti ja näin punaisen Jokerin korissa, Miika oli siis nousemassa vielä voittotaisteluun.

Kierroksen jälkeen en jostain syystä meinannut saada lopputulostani laskettua oikein, neljä ukkoa tarkisti korttiani ja tulokset vaihtelivat 51-54 välillä. Yllätyksekseni tulos oli hyvä -6 ja sillä irtosi jaettu kuudes sija lopputuloksissa. Sama laulu siis jatkuu, kahta hyvää kierrosta ei tahdo saada kilpailuun. Pitäisi pystyä kasaamaan itsensä nopeammin epäonnistumisten jälkeen. Nyt kisoissa on ollut havaittavissa, että murehdin epäonnistumisia aivan liian pitkään. Jos kierroksen ensimmäinen putti on huono, menee ainakin kymmenen väylää, ennen kuin saan kasattua itsevarmuuden puttaamiseen takaisin. Siinä vaiheessa tulos onkin sitten jo niin kuralla, ettei mitään pelastettavaa olekaan. Ratingin puolesta kierrokset olivat yli oman ratingtason, joten melko tyytyväinen voi olla kisan tulokseen.

Olli Arola, Seniorit-40, 4/11 *

Kenkien rasvaus, aamupalaksi lautasellinen ”Uhopuuroa” ja päivän yhteistuloksen tavoitteeksi 120… Näillä mennään. Janne, Sammy ja uninen Timo V. Kyytiin Urkkatalolta ja matkaan.

Eka kiessi aloitettiin väylältä 5 Jannen ja Tonin kanssa samassa poolissa. Unelma-aloitus eli viiden ensimmäisen väylän jälkeen -4:ssä! Aika tavatonta Ollille. Luvattoman pitkiä putteja upposi noin vain. Mikon jämerän lounasanalyysin mukaan tästä seurasi menestymisenpelko ja alkoi putit jännittää. Jatkossa 4 bogia ja yksi tupla, kerroksen lopputuloksena 59 eli +2.

Toinen kierros aloitettiin väylältä 16 tuplalla, jonka jälkeen kuitenkin tilanne rauhoittui niin, että vielä väylällä 12 olin tuloksessa -1!! Näytti todella hyvältä. Järviväylä.nro 13 kuitenkin kaiken muuttaa voi… Ja niin muuttikin. Ensimmäinen avaus Wraithilla yli, tai siis melkein yli eri rantapenkalle 1,5 m OB:lla. Kolmosheitto tiiltä ”seiftinä” vasemmalle 14 korin tienoille… Tai siis melkein sinne eli koivunoksat pudotti lätyn rantakaislikkoon OB:lle. Viides heitto tiiltä apinan raivolla vasemmalle seiftipaikkaan onnistuen. Lopulta 7 korttiin. Väylän 14 hysse-avaus vasemmalta vielä varmuuden vuoksi koivun runkoon ja OB:lle. 4 korttiin ja leuka rintaan. Toisella kierroksella etuysi -2:een= ok. Takaysi +4= ei ok.

Päivän kokonaistulos kuitenkin tavoitteeseen eli 120… Aika lähellä oli kuitenkin roima parannut Juankosken 2 kiessin enkkaan joka oli ennen muistaakseni 125. Rankka, märkä mutta ehdottomasti Hieno päivä Juankoskella.

Ismo Louhelainen, Seniorit-40, 10/11

Raporttia tuskin tulossa…

Markku Penttonen, Seniorit-40, 11/11

Raporttia tuskin tulossa…

Mika Laukkanen, MA2, 5/40 *

Sään ollessa haastava asetin tavoitteen par tulokseen.
Ensimmäinen kierros
 • Väylä 15: avaus 20 metriä korista. Lähestyminen korin alle ja par korttiin.
 • Väylä 16: avaus kippasi oikealle syvälle metsään, josta putterilla takaisin väylälle. Lähestyminen 20 metriä korista,  putti yläpeltiin ja tuplabogia korttiin.
 • Väylä 17: avaus 5 metriä korista ja kierroksen ensimmäinen pirkko oli nähty.
 • Väylä 18: avaus pitkälle ylämäkeen, josta kämmenlähestyminen epäonnistui pahasti. Seuraava lähestyminen 10 metriä korista, putti ketjuista ulos ja bogia korttiin.
 • Väylä 1: avaus 10 metriä korista, putti laitteesta ohi. 5 metrin paluuputti koriin.
 • Väylä 2: avaus oikealle puolelle auttiin noin 30 metriä korista. Lähestyminen suoraan koriin ja par pelastettu.
 • Väylä 3: avaus keskelle väylää, josta lähestyminen ensimmäiseen puuhun. Seuraava heitto 10 metriä korista, putti alarautaan ja bogia korttiin.
 • Väylä 4: avaus hieman liian oikealle, josta puun takaa lähestyminen 15 metriin korista. Putti alarautaan ja bogia korttiin.
 • Väylä 5: avaus jäi hieman lyhyeksi, mutta onneksi puustoa oli hieman raivattu. Lähestyminen 4 metriä korista ja pirkko korttiin.
 • Väylä: 6: avaus 10 metriä korista ja pirkkoputti sisään.
 • Väylä 7: avaus 7 metriä korista ja pirkkoputti sisään.
 • Väylä 8: avaus 12 metriä korista. Putti alarautaan ja par korttiin
 • Väylä 9: avaus 8 metriä korista. Putti ketjuista ulos ja par korttiin.
 • Väylä 10: avaus vasemmalle metsään, josta lähestyminen korin alle. Par korttiin.
 • Väylä 11: avaus korille ja pirkkoa korttiin.
 • Väylä 12: avaus kämmenellä epäonnistui. Korille jäi matkaa 50 metriä, josta lähestyminen 4 metriin ja par korttiin.
 • Väylä 13: Tällä väylällä jouduttiin odottamaan n. 20 minuuttia, koska edelliset ryhmät heittivät urakalla kiekkoja veteen. Täytyy kyllä muontää, että itseänikin jännitti käydä heittämään avausta sivuvastaiseen. Lähdin pelaamaan pienellä varmistelulla, että saisin kiekon varmasti kuivalle maalle. Suuntasin heiton korista selvästi vasemmalle, mutta tuuli kippasi kiekkoa. Hetken jo luulin, että kiekko löytyy vedestä. Dessu onneksi taisteli takaisin ja osui korin alarautaan kimmoten korin taakse 3 metriin. Holari siin aika lähellä, mutta pirkko korttiin.
 • Väylä 14: avaus ob linjalle 12 metriä korista, josta putti alarautaan ja par korttiin.
Toinen kierros
Aloitettiin väylältä 6. Tiesin jo lähtiessä, että nyt on pirkkoja tultava alussa, jos meinaa hyvän tuloksen tehdä. Väylät 7-11 on kuitenkin selkeitä pirkkoväyliä.
 • Väylä 6: avaus 20 metriä korista. Putti korin lähelle ja par korttiin.
 • Väylä 7: avaus 7 metriä korista. Putti ohi ja par korttiin.
 • Väylä 8: avaus 12 metriä korista. Putti koriin ja pirkkoa korttiin.
 • Väylä 9: avaus 10 metriä korista. Putti ohi ja par korttiin.
 • Väylä 10: avaus oikealle puskaan 12 metriä korista. Putti korin alle ja par korttiin.
 • Väylä 11: avaus 4 metriä korista. Putti ketjuista ulos ja par korttiin.
 • Väylä 12: avaus 40 metriä korista. Lähestyminen 3 metriin ja par korttiin.
 • Väylä 13: Taas pitkä odottelu. Sama Dessu käteen avaukseen. Tuuli oli tyyntynyt, joten kiekko 30 metriin korista. Lähestyminen korin alle ja par korttiin.
 • Väylä 14: avaus korin alle ja nosto pirkko.
 • Väylä 15: avaus 8 metriin korista. Putti ohi ja par korttiin.
 • Väylä 16: avaus 50 metriin korista. Lähestyminen 12 metriin, josta putti alarautaan ja bogi korttiin.
 • Väylä 17: avaus korin alla ja nosto pirkko.
 • Väylä 18: avaus jäi lyhyeksi, josta lähestyminen oikealle metsän reunaan. Siitä puiden välistä korille ja par korttiin.
 • Väylä 1: avaus 10  metriä korista. Putti ohi ja par korttiin.
 • Väylä 2: avaus 5 metriä korista. Putti alarautaan ja par korttiin.
 • Väylä 3: avaus keskelle väylää, josta lähestyminen vasemmalle puskaan. Seuraava lähestyminen 10 metriä korista täsmälleen samaan paikkaan, kuin ensimmäisellä kierroksella. Putti tällä kertaa yläpeltiin ja bogia korttiin.
 • Väylä 4: avaus 20 metriä korista. Putti korin alle ja par korttiin.
 • Väylä 5  avaus väylälle, josta lähestyminen 4 metriin ja pirkko korttiin.
Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen tulokseen -3. Avauset onnistuivat pääsääntöisesti hyvin. Lähestymisissä ja puttipelissä riittää vielä haastetta.

Timo Voutilainen, MA2, 7/40 *

Juankosken kisat. Työt loppu aamulla klo 5.00. Kamat läjään, aamupala nassuun ja virkeänä matkaan.

1. Kierros

Aloitettiin väylältä 10. Onneksi oli alussa nuo pari helpohkoa väylää, jotta sai koneen hyvin käyntiin. Par tulos ensimmäisestä. 11. Avaus oli suunniteltu Destroyerillä skipillä mukille heitettäväksi. Hieman kovana heitetty avaus ja BOOM!. Skippi takaketjuihin ja koriin. Hyvältä tuntui. Väylällä 12. kämmen avaus n. 12 metriin kummun päälle. Korin takana alamäki ja rollilla mahdollisuus OB:lle. Taistelu itsensä kanssa yrittääkkö, vai seiftata epävarmasti. Yritys tuotti tulosta, keskelle koria. Hyvä olo siis sai jatkoa. 14 väylä on ollut peikko, ei yhtään pirkkoa, Ikinä. Nyt avaus 4m, Jes. Putissa hirveä tutina, ohi. Par tulokseen tyytyminen. Seuraavat väylät oli selviytymistä, Bogien ja Par tuloksin. Muutamia huonoja heittoja, pari Birdietä lyhyiltä väyliltä. Kierroksen tulos +/- 0 eli 57.

 2. Kierros

6. Väylältä lähtö. Hieno alamäkeen heitettävä reilu 120 m. PD kouraan ja kiekko puoleen metriin. Päivän parhaat fiilarit. 13 Väylä. Ensimmäinen seifti hysse koivun oksiin ja OBlle. Näin Nivalaisen Villen 14 tiillä. Näkiköhän? Näkihän se. Seuraava peliin. Lähestyminen lipsahti 15m. Putti ohi ja nosto tripla. Seifti tripla. 16. Avaus kämmenellä oikeelle väylään, lähäri nostolle ja Par korttiin. Toimi myös 1. kierroksella. 17. Dartti liiteli liian pitkälle putille ja 3 sai nostaa taasen. Hieman kismitti. 5. Väylälle lopetus. Kämmen keskelle väylään, lähäri lipsahti maihin liian aikasin, Par korttiin. Kierros tuloksia laskeskellessa tripla bogey, paistoi pahasti silmään. Tulos kuitenkin oma ennätys -1, 56. Tulos molemmilta kierroksilta riitti jaettuun 7. Sijaan. Semi tyytyväinen siis. Nyt vielä illalla sauna ja ruoka, niin alkaa varmaan olemaan taju kankaalla.

Toni Parkkinen, MA2, 12/40

Raporttia tuskin tulossa…

Tero Tumanoff, MA2, 14/40 *

Vuoden ekat oikeat kisat ilman lunta, mutta odotettavissa karmea sää. Perinteisesti alla huonosti nukutut yöunet, tällä kertaa syynä Glass Blown Open, jota piti seurata edellisiltana ja yönä Youtuben live streamistä.

Eka kierros alkoi väylältä #11, johon helppo birdie onnistuneen anhyzer-heiton seurauksena. Hyvä alku, toisesta väylästä rutiinilla par rysty avauksesta. Sitten seurasi väylän #13 seikkailu. Kuukausi sitten ei ollut mitään ongelmaa heittää yli jäisen ob-alueen, koska vettä ei ollut näkyvissä. Nyt oli vettä! Lievä vasta tuuli, lähdin ensin matalalla P-PD heitolla suunnaten heiton hieman liian vasempaan ja se olisi jäänyt peliin, ellei koivun rautaoksa olisi tullut väliin ja pudottanut sitä. Toisella yrityksellä Pro Wraith samaan linjaan – jotakuinkin samalla lopputuloksella. kolmanneksi kokeilin DX Eaglella hyzerflippiä suoraan korille ja laitoin kiekon nokan niin ylös, että se pysähtyi ilmassa feidaten metrin vajaaksi pelialueesta. Neljäs veto G-FD:llä meni sentään jo yli lammikosta – tästä lähäri ja putti. Ysi korttiin ja kohti uusia haasteita. Radan loppupuolen väylät par kaikista, joista väylän #16 par suorituksen arvioin omalle taitotasolleni erinomaiseksi.

Ykkösväylällä oli ctp-kisa, jonka seurauksena ajattelin heittää kulunutta dessua, ettei jää ainakaan lyhyeksi korista. Kiekko kolmanteen koivuun ja harmillinen bogi siitä. Kolmosväylästä oli sen verran huonot muistot edelliseltä reissulta, että seiftasin liikaa ja kyllähän se kuuden metrin par-putti olisi pitänyt laittaa kippoon. Neloselta myös bogi, koska lähäri meni sen kymmenen metriä pitkäksi ja yli kympistä ei tänään osuttu edes laitteeseen. Vitoselta ihan laadukas kämmenavaus, jonka jo luulin olevan väylässä, mutta eipä ihan ollut. Sain kuitenkin Zonella heitettyä “varaväylän väliköstä” rystyllä ja ilokseni päädyin korin alle. Kutoselle seiftiavaus DX Eaglella parikymmentä metriä vajaaksi ja varma par. Kierroksen lopussa oli monta helpompaa ja lyhyempää väylää, joissa sain hieman korjailtua tulosta.

Kierros 61 heittoa (+4) ja toiselle kierrokselle matkaan sijalta 14/40. Joensuun radoilla on vaan liian vähän pitkiä alamäkitunneleita ja vesistön ylityksiä, joten nämä tuottivat kyllä eniten päänvaivaa kun niitä ei pääse treenaamaan riittävästi. Sää oli ennustuksista huolimatta varsin siedettävä myös ekalla kierroksella ja olin ihan tyytyväinen siihen valintaan, että pelasin kumpparit jalassa vaikka ne vaikeuttivatkin pitkää draivia hieman. Rata oli monelta osin mutavelliä, joten olisi tullut paha mieli ja mahdollisesti sen myötä heikompi suoritus lenkkareilla pelatessa.

Toinen kierros lähti väylältä #9, birdie ekasta korttiin ja seuraavasta myös. Sitten #11 anhyzer-avaus Wardenilla ei enää tuottanut tulosta, puttia jäi melkein 10 metriä ja par. Väylän kaksitoista avaukset onnistuivat tänään ihan hyvin, toisen kierroksen avaus olisi hyvinkin ollut putilla, mutta kun siinä on rollerille alttiin näköinen rinne ja kympistä ei osu edes laitteeseen, niin laitoin seiftin korin alle. Petolliseen väylään #13 lähdin hyökkäämään ja vedin laukusta viime tai toissa viikolla hankitun 175g Star Vulcanin (kulutettu) ja heitin sitä (mielestäni) pienessä hyzerissä antaen kiekolle tilaa kipata yli ja kantaa korille. Kiekko lähti kädestä ehkä hieman aikaisin ja ei kääntynyt yli, mutta kantoi kuitenkin veden toiselle puolelle. Tässä kohtaa kierrosta sade oli jo lakannut ja väylällä ei myöskään ollut vastatuleen virettäkään ykköskierrokseen verraten. Kierroksen välivaiheilla tuli sitten mokailtua puttihommissa ja loppupuolella helpoilla väylillä korjailtua mokat pois. Vähän harmittaa väylät #1 ja #17, joissa molemmissa meni peli pieleen molemmilla kierroksilla, mutta kokonaisuutena hyvä ehjä kierros oli tämä toinen. Tulos 56 (-1) ja pidin sillä sijoitukseni tuolla omassa sarjassa. Enimmäkseen laitoin avauksia DX Eaglella ja se toimi hyvin, puttasin Classic Blend Wardenilla ja se toimi – no, kohtuullisesti. Putti osui alle 5 metristä aina, 6 metristä joskus ja 7 metristä aina yläpantaan – ja kauempaa ei edes laitteeseen.

Sammy Pylkki, MA2, 16/40 *

Eka kierros tuntumaa hakiessa rataan. Tokalla kierroksella oikeita kiekko valintoja ja varmaa pelaamista. Oma Juankosken ennätys tuli tehtyä molemmilla kierroksilla. Ekalla sivusin omaa ennätystä ja toisella paransin 🙂

Sami Vaakanainen, MA2, 19/40

Raporttia tuskin tulossa…

Ville Nivalainen, MA2, 22/40 *

En seiftannut outtiin!

Juankoskelle lähtiessä itseäni ei haitannut että vesisadetta oli luvassa, kisat kun ovat yleensä menneet muihin suhteessa paremmin märillä keleillä. Lisäksi noin pelin ulkopuolisista motivaattoreista myyntiin otettu tavara voisi mennä kaupaksi pitävinä kiekkoina ja magnesium pitoa lisäävänä tuotteena. Aamusta siis aikaisin liikkeelle ja kohti kisakeskusta.

Perillä ilmoittautuminen ja pihalle muutamien väylien lämmittelyyn. Lämmitellessä jo alkoi hiipiä epäilys ettei heitot tänään kulkisi aivan toivotulla tavalla. Varsinkin putit olivat totaalisen jäässä ja koko selän alueella tuntui jomottava jäykkyys joka teki puttaamisesta töksähtelevää. No joo, sitähän se muutenkin on mutta nyt ehkä vähän vielä vahvempana.

Ensimmäisellä kierroksella lähtö väylältä 16 jossa avaus ok, kämmenlähäri aivan järkyttävän heikko väpättävä roiskaisu väärään suuntaan ja bogi korttiin. Kiessi avattu. Seuraavalta väylältä buzzz suorana koria kohti, liian kauas, huono putti ja par. Kasitoistaselle vielä oikeaan laitaan avaus, kohtuulliset väliheitot, putti ketjuista pihalle ja bogi. Aikalailla heikkoa tekemistä kierroksen alku mutta oikeastaan ei minkäänlaisia reaktioita itseltä taaskaan tekemiseen, ei positiivisessa eikä negatiivisessa. Päässä musiikki ei lähtenyt soimaan vaikka miten koetti jopa väkisin ajaa sinne kappaleita sisään mutta tunnetasolla oli hiljaista. Väylistä 7,8,10 pirkot lämmittivät lopulta vähän mieltä ja fiilistä sai hieman kerätyksi vaikka aika tunteetonta tekemistä tuntui olevan alusta loppuun.

Järviväylällä seifti kävi mielessä mutta entisten kokemusten perusteella ja kun muutkin yli näyttivät kevyesti viskovan niin sinnehän sitä koetettiin. Kerralla yli kummulle josta ehkä maailmanhistorian kolmanneksihuonoin hyppyputtilähäri joka meni 40 metristä noin puolet ja sukelsi maihin. Putti lyhyeksi ja bogi. Eli jos ei seiftata outtiin niin sitten jostakin bonaria vaikka väkisin. Tuplia ei tullut mutta 5 bogia kortissa kierroksen jälkeen. Yksi mainittava onnistuminen tuli kyllä väylästä 15, jossa ensimmäinen heitto jäi metrin metsänrajasta korille sisäänmenoaukon vasemmalle puolelle noin 7 metriä. Tuosta Wraithilla sormi/fore-cutrolleri kolmeen metriin ja putti sisään. Kierrostulokseen 59 (+2) heittoa lopulta sai olla tyytyväinen ja ratinginakin yläkanttiin omasta 876-lukemasta nyt kierrokselle 902.

Toiselle kierrokselle tekeminen huononi oikeastaan joka suhteessa. Draivit ei napsuneet sitäkään vertaa mitä ensimmäisellä kierroksella, putit roiskuivat mihin sattuu ja lähärit täydensivät suorittamista. Kierroksen kruunasi kaksi alle kolmemetristä puttia rautoihin ja yhteensä neljä tuplabogia. Sentään neljä birdietä saivat kauhulukemia edes hieman alas mutta kierroksesta ei jäänyt juuri mieleen muuta kuin väylän 12 etuvasemmassa outissa käynti ja nuo turatut putit. Kierrostulos 64 jolla irtosi oman peliuran heikoin kierros ratingasteikolla, jolla tuloksena 798.

Ensimmäistä kertaa koskaan liiton alaisissa kisoissa tuli noin kymmenen-kahdentoista väylän jälkeen päähän että ”olisipa tämä jo ohi” tai ”loppuisipa tämä tuska jo pian” jotka ovat ihan uusia tunteita epäonnistumisten seurauksena. Näistähä reissuista pitäisi aina oppia jotakin vastaisen varalle, mutta mitä se tässä tapauksessa olisi? En osaa oikein eritellä mitään yksittäistä asiaa, mutta peliteknisessä suorittamisessa on suuria ongelmia monella osa-alueella tällä hetkellä tulosten vaihdellessa ylös ja alas viikon aikana. Lisäksi mentaalipuolessa on ongelmia ettei saa rentoutta tekemiseen. Tämä rentous siis ei tarkoita fyysistä puolta vaan enemmänkin juuri sitä musiikin soimista päässä, hyvää itse generoitua mielialaa ja nauttimista lajista. Yleensä kentällä nämä palikat loksahtaa, mutta ei tänään. Tänään olin yksinkertaisesti huonoimmillani monessa suhteessa. Juankoskella on tullut käytyä useampia kertoja jo pelaamassa mutta vaikeaa on joka kerralla ollut ja suurempia onnistumisia ei ole täältä koskaan tullut. Toivotaan että seuraava kerta antaa vähän takaisin. Joka tapauksessa ja kaikesta huolimatta, kiitokset kaikille JLK:n jäsenille ketkä kisaan lähtivät suurella joukkiolla! Oli ilo nähdä tällainen määrä heittäjiä omasta seurasta mukana lähiseudun karkeloissa!

Marko Vatanen, MA2, 23/40

Raporttia tuskin tulossa…

Ville Pietarila, MA2, 27/40

Raporttia tuskin tulossa…

Lasse Sissonen, MA2, 27/40

Raporttia tuskin tulossa…

Antti Ylönen, MA2, 27/40 *

Koleahko keli, väylät mutavelliä ja sadetta luvassa koko päiväksi ja vieläpä päällä myös raastava kurkkukipu ja tukkoinen olo, mutta ei kuumetta kuitenkaan… – lähtökohdat
Juankosken Kevätkisoihin eivät olleet mitenkään optimaaliset, joten pelisuunnitelma harvinaisen oli selvä: ”Pidetään homma yksinkertaisena ja pysytään poissa ongelmista.”

Suunnitelmassa myös pysyttiin melkoisen hyvin, sillä ympyröitä korttiin ei piirretty kisassa yhtäkään ja vain kertaalleen taidettiin eksyä toivottomaan jatkopaikkaan,
kun ekalla kierroksella väylällä #7 heikko kämmenavaus lipsahti liikaa vasempaan ja kiekko vielä otti koivusta kimmokkeen keskelle radan tiheintä kuusikkoa. Tuplabogejakin
koko kisassa otettiin vain kolme (kahdesti väylä #16 ja kertaalleen #18) ja nämäkin olisi voitu vielä välttää paremmalla puttaamisella. Muutoin molempiin kierroksiin voi olla
oikeastaan tyytyväinen, sillä heittämisessä oli paljonkin tolkkua ja ns. ”omalla tasolla mentiin” – muutamat pirkko-/parputtipaikat ois toki voinut hyödyntää, mutta toisaalta
taas erittäin hyviäkin puttisuorituksia mahtui sekaan. Eli lähtökohtiin nähden kisasuoritus oli ihan OK. Seuraavat SFL-kisat ovatkin kalenterissa itselläni vasta juhannuksena,
joten nyt on sitten muutama viikko aikaa treenailla rysty- ja kämmendraivien tekniikkaa paremmalle tolalle.

Vuorelan Veikoille suuret kiitokset Kevätkisoista – järjestelyt menivät näissä Veikkojen ensimmäisessä ”virallisissa” ihan nappiin. Ja onnittelut Miikalle, Jesselle, Mikalle
ja Timolle palkintosijoista!

Vesa Tiitta, MA2, 27/40

Raporttia tuskin tulossa…

Marko Pettersson, MA2, 31/40

Raporttia tuskin tulossa…

Janne Heikkinen, MA2, 32/40 *

Ensimmäinen liiton alainen kisa, ja mudassa tuli kahlattua muutenkin kuin sään puolesta. Ensimmäinen kierros oli aika mitäänsanomatonta puurtamista. Ei järisyttäviä onnistumisia ja muutama kunnon moka. Omalla kohdalla oli voimassa seuraava aksiooma: jos heität avauksen rystyltä, tulokseen kilahtaa +2. Lopputulos +7 on ehkä suurinpiirtein omaa tasoa, mutta onhan tuolla paremminkin tullut heitettyä.

Toisella kierroksella homma menikin sitten päin mäntyjä, tai ehkä tässä tapauksessa paremminkin päin koivuja. Kierroksen kohokohta oli väylän 14 nostobirdie, muutenpa siitä ei paljoa kerrottavaa jälkipolville jäänyt. Lopputulos +10 ei mieltä lämmittänyt. Pari jännää havaintoa tuli kuitenkin tehtyä. Star Sidewinder ei osaa uida ja 2nd run Splinter vääntyy, jos sen heittää täysillä lähimpään puuhun.

Urmas Saks, MA2, 38/40

Raporttia tuskin tulossa…

Hannu Sivonen, MA2, 39/40

Raporttia tuskin tulossa…

Miska Luoma, Juniorit-19, 5/5 *

Lähdettiin aamulla 06.47 Miikan ja Andyn kanssa kohti Juankoskea. Sää oli sateinen ja pilvinen. Saavuimme Juankoskelle noin 08:15. Kävimme ilmoittautumassa kisatoimistossa ja lämmittelyt sen jälkeen.

Kisaan lähdin väylältä 8. Heti alkuun TL rännistä ohi ja puiden keskellä oltiin. Siitä rolleri Roc kolmosella ja sen jälkeen putti alarautaan. Peli ja sää jatkuivat samanlaisina väylälle 13 asti, joka oli pahamaineinen vedenylitys. Tuuli ja sade yltyivät ja loppituloksena oli 13 (+10) ja kaksi kiekkoa järvessä. Siihen se peli kaatuikin ja tulos oli sen mukainen 85 (+28). Tauolla lasagnet nassuun ja kohti toista kierrosta.

Toinen kierros alkoi venttapoolissa väylältä 1. Sade ja tuuli olivat lakanneet ja tuloskin alkoi parantua. Veden ylityksessä tuli jo paljon siedettävämpi bogey. Tasaista perussuoritusta ja tulos 68 (+11). Lopun arvonnassa vielä onni potkaisi ja valitsin Latituden Gold DecoDye Fusen. Uran ensimmäisestä SFL-kisasta jäi ihan ok maku, mutta ensimmäinen kierros jäi harmittamaan. Varsinkin sen rating 631.