Juhannuksena Peurunkaa valloittamassa

peurunkaJuhannuksena ei juhlita, vaan heitellään kiekkoa. Ainakin tätä mieltä oli neljä Joen Liitokiekon jäsentä, jotka lähtivät haastamaan Keski-Suomen metsäväyliä kaksi päivää kestävään kisaan. Peurungan 20-väyläisellä radalla käyty koitos tarjosi onnistumisen tunteita ja pettymyksiä. Parhaiten menestyivät avoimen sarjan Jesse Kempas ja Teemu Husu, jotka selvittävät itsensä hienosti sijoille 4 & 6.

Kisaajien mietteitä:

Jesse Kempas, Avoin, Sijoitus: 4/17

Neljän ukon voimin siis käytiin nakkailee viikonloppu. Perjantaina saavuttiin abouttia 14.30 määränpäähän ja tarkotuksena oli pelata parikisa klo 16.00 alkaen. Kierrettiin puolrataa lämmittelyksi
ja siitä eikun kisomaan. Parit jakautui, minä ja Teemu + Ismo ja Andy. Pelattiin Teemun kanssa -7 jolla irtosi jaettu 4 sija ja Ismo/Andy par lukeman 61 jolla jaettu 10 sija. http://www.puskaputtaajat.com/revolution/kilpailu/2
tuolta voipi tiirailla tuloksia. Loppu ilta otettiin rennosti jalkapalloa katsellen ja majoitushuoneiston ”takapihalla” sijainneen korin äärellä puttailen.

Lauantaina 6.30 ylös, aamutoimet, pikainen puttailu lähikorilla ja aamiaiselle. Ravitsevat pöperöt naamaan ja eikun lämmittelee.

1. kierroksen heittueet : http://www.puskaputtaajat.com/revolutio … /kierros/1
1. kierroksen tulokset : http://www.puskaputtaajat.com/revolutio … o/tulokset

Lähtö väyläni oli 15. Tuo hurja 184m par4 mistä olin kuullut kaameita juttuja. Seppo Paju kuulemma paiskoo kyseistä väylää d3 8m pitkäksi ja Protourilla nähriin puotto eaglekin, huhhuh.
Peli tuntu hyvältä ja tulosta tuli, 6 ensimmäisen väylän jälkeen tuloskortti näytti -5 ja fiilis aikas katossa. 2.väylällä uskomaton griplock ja outtiin. Yritin seiftata korin alle joka jäi n. 6m korista. Bogey putti tuli ketjuista pihalle ja pyöri rinnettä pitkin melkein järveen joka oli korin takana. Suutuspäissäni onnistuin kuitenkin pitkässä putissa ja tuplabogey korttiin. Loppukierros oli hieman linjojen hakemista ja aikamoista par tulosten pelastamista. Otin vielä 4 bogeytä ja lopputulos 62 eli yksi yli parin. Tuloksella olin jaetulla sijalla 4. ja nälkää riitti toiselle kiekalle jossa linjat olivat selvempiä ja tuloskin parani.

2. kierroksen heittueet : http://www.puskaputtaajat.com/revolutio … /kierros/2
2. kierroksen tulokset : http://www.puskaputtaajat.com/revolutio … ros/2#cMPO Avoin

Toinen kierros alkoi väylältä 3. josta heti pirkko korttiin ja kierros lupasi hyvää. Alkuväylin muutamat bogeyt ruokki pelihaluja lisää, loppu väyliltä 4 pirkkoa yhdellä bogeyllä toivat tulokseksi -2. Kaksi tavoitetta täyttyi kierroksella, jätin tuplat ottamatta ja pelasin alle par tulokseen. Omaan tekemiseen olin kyllä semi tyytyväinen ja sillä irtosi kärkipooli paikka vikalle rundille sunnuntaina.
Ilta otettiin rennosti muutamia aikuisten limppareita nauttien ja yleisen paskanjauhamisen lisäksi jalkapalloa katsoen.

3. kierroksen heittueet : http://www.puskaputtaajat.com/revolutio … /kierros/3
3. kierroksen tulokset : http://www.puskaputtaajat.com/revolutio … ros/3#cMPO Avoin

Aamusella taas aikasin ylös ja aamiaiselle, hieman tokkurainen olo liian hyvin nukutun yön jälkeen mutta kahvia naamariin ja lämpöjä hakemaan. Fiilis oli hyvä kierroksen alkaessa ja tavoite oli nousta toiselle sijalle josta vielä taisteltiin tiukasti, voitto oli käytänössä jo karannut paikalliselle herrasmiehelle.

1.väylältä perus startti, avaus outtii ja bogey korttiin. Onneksi kärki mies otti ympyrä 6 niin empä ollut ainoa epäonnistuja :D
Tein koko kierroksella yhden ainoa pirkon väylältä viisi, neljä bogia ja yksi tupla näyttivät kierroksen lopussa tulosta +5. Eipä voinut kovin tyytyväinen olla. Putti oli aivan kaameeta, kiekko lipsui käsistä ja ketjuista pihalle joka toisella väylällä. Putterin vaihtoa taisin miettiä koko kierroksen ajan ja luultavimmin sinne se focus sit meni. :) Lopputuloksissa päädyin sijalle 4. joka oli ihan ookoo.

Pdga:n sivuilta tulokset : http://www.pdga.com/tour/event/17790

Peurungan radasta vielä muutamia mietteitä. Rata on hyvä, monipuolinen, haastava ja korin paikat on mietitty tarkoin aika veemäisiin paikkoihin. Väylien pituudet vaihtelevat lyhyestä pitkiksi sisältäen ylä ja alamäkiä + paljon PUITA :)
Järjestävän seuran toiminta ammattimaista ja ns. huolenpito pelaajiista oheistoimintoineen loistavaa. Suosittelen kaikille kyllä peurunkaa jos viikonlopuille halajaa tekemistä ja miksei muutenkin höntsäkieseille.

Kiitän ja kumarran.

Teemu Husu, Avoin, Sijoitus: 6/17

Jaetaanpas vielä omia päänsisäisiä kamppailuja muillekin tästä meikäläisen ensimmäisestä SFL kisasta:

Perjantai:
Saavuttiin paikalle sopivasti silleen, että kerettiin puolikas rata ihmettelemään läpi ennen parikisaa. Radasta jäi vaikutelma että hyvillä perusheitoilla pääsee pitkälle. Heti jo Jessen kanssa päätettiin tavoitteeksi -10 parikisaan. Saatiin pariksi paikallinen kaksikko, joka tietysti heti taktikoi juottamalla vastustajille eli meille ohrapirtelöä. Alku mentiin käytännössä Jessen avauksella ja meikäläisen putilla. Kisan edetessä väylistä sai vähän paremman kuvan ja tulikin huomattua ettei hirveästi kannata poiketa puskan puolelle. Lopputuloksena -7 muutamalla huonolla putilla ja avauksella. Ihan OK.

Lauantai:
Edellisen illan parikisa ja sen jälkeiset puttireenit mielessä lähdettiin aamupalalle ja sen jälkeen lämmittelemään. Tiesin että kierroksesta voi tulla mitä vaan koska kokonaista game plania ei ollut vielä selvillä. Onneksi omaan pooliin osui mukavasti Andy joten oli tuttua tsemppi/peliseuraa. Poolissa oli myös Nina Kiminki (pro FPM) ja Jari Pohjanen, jotka osoittautuivat erittäin mukaviksi tyypeiksi. Kierros alkoi väylältä 13. eli 100m suoraa pilliä ja lopussa annukka ~25m korille. Avaus oli liki täydellinen sinne 100m tuntumaan josta JOKERilla foreneppi korin tuntumaan ja noin 7m putti sisään. Seuraava väylä noin 70m annukka ja nostopirkko. Kierros lähti hyvin käyntiin ja puttikin oli tikissä. Peli kulki hyvin noin puoleen väliin asti kunnes ilmeisesti aamupala oli kulutettu loppuun ja keskittyminen alkoi herpaantumaan. Loppukierroksen valonpilkahdus väylältä 9. elikkä 102m loivaan alamäkeen jossa keskellä puita vartioimassa ja kori on jyrkässä rinteessä. Star Eagle kouraan ja loiva annukka kohti puita. Kiekko liiteli nätisti puiden vierestä ja hetken jo pelotti että tuleeko jopa holari. No ei ihan mutta 0,5m nostopirkko. Lopputuloksena +5 kierros johon olin ihan semityytyväinen koska rata oli vielä ihan uusi.

Toinen kierros lähti uudella poolilla väylältä 9. Ajattelin että ei muuta kun samanlainen heitto ku viime kierroksella ja Eaglea kouraan. Heitto suoraan keskellä väylää olevaan vartiopuuhun ja puskaan vasemmalle. Sieltä lähäri noin 8m korista rinteeseen. Putti alikseen ja bogia korttiin. Hassu juttu että koko pooli otti väylältä bogin. Kohti seuraavaa väylää numero 10. Tämä vieläkin hirvittävä 90m alamäki. Ideana oli siis liidättää putteri keskellä kapeaa puukujaa koko matkan https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=oRVztzS-I28#t=407 tässä näkyy väylä. Osuin 1. ja 2. kierroksella oikealla olevaan ensimäiseen mäntyyn. Bogi tästäkin. Seuraava väylä ”helppo” perushysse josta 5m pirkkoputille. No ei, alarautaan. Tässä vaiheessa alkoi tuntumaan, että keskittyminen on hävinnyt jo kokonaan. Bogien kerääminen jatkui kunnes karkkipussi oli nopeasti tyhjentynyt ja sokeripiikki alkoi vaikuttaa ja ei tuntunut enää niin väsyneeltä. Tässä vaiheessa huomasi kuinka tärkeää on hyvän energiatason ylläpitäminen. Keskityin tässä vaiheessa kierroksen seivaamiseen ja pyrin pelaamaan fiksusti. Lopputuloksena +7 oli alun bogirypeämään nähden ihan OK. Kun kierros oli ohi, päätin että huomenna pelataan kisakierros. Väylät oli iskostuneet tässä vaiheessa jo päähän.

Sunnuntai:
Final round. Aamupalaa nassuun ja Jessen kanssa hieromaan pirkkoväyliin avauksia. Harjoiteltiin 1. 2. 4. 5. 19. ja 20. Ykköselle seifti 15m ja puttia koria kohti. 2. väylällä seifti oli myös järkevin. 4. korille tai ei mitään. 5. Hysseflippi koria kohti täysii. 19. Peukku-upsi fore jokerin sijaan. 20. eagle tomahawk korin alle. Putit vielä kuntoon ja pelaajakokoukseen. Viimeinen kierros alkoi taas väylältä 13. Pooliin tuli 2 paikallista ja minä. 15min reeniä avaukseen ja viimeinen kierros alkoi. Gstar dessulla 100m, foreneppi korille ja nosto par. väylä 14. kuluneella Wizardilla annukka 5m ja pirkko korttiin. Edessä radan ainut par 4. 182m loiva alamäki ja antsaa. Gstar dessulla niin kovaa ku lähtee oikeelle mettään noin 130m. Forella jokeri 20m eteenpäin. Käsittämättömän paska upsi Lepardilla ensimmäiseen puuhun. Jokerilla hätäupsi rollerina puskaan josta haaraputti ohi ja tuplabogi. Ei anneta tupliksen häiritä. Seuraava 110m alamäki eaglellä rauhallinen heitto 8m korista ja pirkkoputti sisään. Seuraavana 90m hysse ylämäkeen. Dessulla 3m ja pirkko sisään. Tuntui hyvältä. Väylä 18. suht helppo hyssepommi firebirdillä 7m ja pirkko sisään. Väylä 19. Peukku-upsi firellä 4m ja pirkko sisään. Väylä 20. Eagletomo korin alle ja nostopirkko. Takakymppi -4, pää sanoo että nyt seiftiä loppukierros niin hyvä tulee, syö, juo ja keskity. No pään mukaan mennään ja seiftiä haetaan eikä hölmöillä. Pienet virheet kuitenkin syö tuon -4 tuloksen nollille, mutta pakko oli tuulettaa kierroksen jälkeen. Omalle tasolle pelaaminen tärkeällä kierroksella tuo melkoisen itsetunnon kohotuksen. Varsinkin putti oli tikissä enkä missannut kuin yhden alle 10m putin. Tästä on hyvä jatkaa.

Peurungassa oli tosi hyvä meininki koko reissun ajan, kaikki toimi, rata oli haastava ja porukat rentoa. Ens juhannuksena uudestaan!

Antti Ylönen, Avoin, Sijoitus: 16/17

Jokaisella kiessillä oli hyvä ja rento fiilis pelata! Kiitokset myös seurakavereille kisamatkaseurasta, hieno reissu taas kerran! Onnittelu myös Jesselle ja Teemulle hyvistä sijoituksista vielä kertaalleen! Ja Ismon suoritukset paluumatkan Varkauden kiessillä (tämä tägikierros oli viikonlopun tärkein tottakai!) oli kyllä jäätäviä! :)

Omista kohelluksista ja onnistumisistakin lyhyttä raporttia seuraavassa…

Suunnitelma:

Pelata omilla vahvuuksilla eli lähärit tolpalle mitä reittiä vaan ja millä tyylillä (rysty/fore) vaan ja kaikki perusputit säkkiin. Avauksiin mahdollisimman seiftiä (puttereilla ja midareilla, jos mahdollista) ja rentoa heittoa väylälle… Tällä pelillä oman osaamisen ja radan tuntien piti pystyä alle 70 heiton kierroksiin…

Toteutus:

Eka kiessi: Fiilis oli hyvä, mutta heitto täysin hukassa käytännössä koko kierroksen, eli kiessiinhän mahtui yksi tripla ja kolme tuplaa ja ”bonuksena” pistettiin kaksi naurettavan helppoa, melkein nostoa, ohi laitteesta… Esimerkkinä (ei välittäisi muistella) toimikoon väylä #2 (n. 70 metriä eli normitiiltä takinmaiseen, korotettuun, koriin), jossa (kaikki rystyheittoja): 1.) Avaus Buzzzilla suoraan outtiin oikealla 2.) Surkea re-tee Roc3illa lyhyenä vasuriin, ois ollut helppo putti huputettuun normikoriin… ;) 3.) Vaikeasta paikasta melko epätoivoinenkin hysselähäri-Zonella n. 6 m putille… 4.) Tosi ujo putti alarautaan ja 5.) nosto sisään (onneksi ei rollannut kaislikkoon, kaikki ainekset oli tosi suuriinkin lukuihin) 6.) Tuloksena ei-niin-mukava ympyräkuusi… Jos nyt jotain syytä pitää etsiä, niin ehkä kierrokselle ois voinut vetää enempi lämpöjä pohjille, mutta toisaalta… Tämmöisiä kiessejä nyt vaan joskus tällä tasolla sattuu ja tapahtuu… :D
–> Tulos: 77 (+16)

Toka kiessi: Fiilis vielä parempi ja tauolla tuli myös heitettyä huolella puttia ja heittoja lämmittelyksi, ehkä tämä auttoi, sillä tuplat jäivät nyt yhteen (hankalahko väylä #15, 182 m, par 4) ja muutenkin tuntui heitto ja putti olevan paremmin uomissaan, vaikkakin pari tehtävissä olevaa ois voinut enempi säkkiin laittaa… Eivät kylläkään olleet enää ”lähes-nostoja”…
–> Tulos: 72 (+11) (parannusta ekaan 5 heittoa)

Kolmas kiessi: Fiilis vieläkin parempi ja aamulla hyvät lämmittelyt, runsaasti puttia ja heittoja! Muistan heittuekavereille maininneeni ennen kiessiä, että nyt toimii putti ja lähärit, mutta avauksissa on ollut ”pientä ongelmaa…” ;) Ja kolmas kerta toden sanoi, eli nyt pystyttiin tavoitteen mukaiseen suoritukseen ja sitä myötä tulokseenkin, toki aina sen pari avausta/lähäriä/puttia voisi paremminkin laittaa, mutta tähän tuplabogifree kiessiin ilman kohelluksia voi olla tyytyväinen – puttiinkin oli luottoa nyt niin, että pistettiin ainakin kolme todella makeaa säkkiin ja muutama lähäri leijaili todella maagisesti helpolle putille… Esimerkkinä hyvin suunnitelmallisesti pelatusta väylästä toimikoon hankalahko väylä #13, 126 m, par 3), jossa: 1.) Avaus rystyltä seiftinä pienessä annukassa matalana täydellisen keskelle väylän alkupätkän aukiota, josta 2.) Bansheella nappi-fore-hysse n. 7 metriin korin viereisen hiekkapenkan alle, josta 3.) maukas par-putti keskelle mukia… Tätä haettiin tälle väylälle koko ajan ja lopulta se onnistui… Mainittakoon myös, että viimeiseen kahteen kierrokseen tuli vain yksi tuplabogi, joten vissiin tuli kiintiö täyteen tuolla ekalla… :)
–> Tulos: 67 (+6) (parannusta ekaan 10 heittoa, tokaan 5 heittoa)

Mitä opimme tästä?

–> Lämmittelyt huolella, mieluummin aina enemmän kuin vähemmän, tulee heitettyä ne huonot putit ja heitot pois alta ja on paljon helpompi lähteä kierrokselle, kun on kroppakin siihen valmiina…
–> Draivitreeniä lisää (ja entistä suunnitelmallisemmin) vaan! Puttia ja putteri-/midariheittoa on tullut jauhettua viime viikkoina melkoisesti, pitäisi ”uskaltaa” heittää myös draivereita, vaikka se välillä vaikeaa onkin..

Ismo Louhelainen, Seniorit-40, Sijoitus: 9/12