Juhannusfestarit Peurungassa

Kiekko ilmassa hienolla alamäkiväylällä - pitkälle mennään! Kuvaaja: Pauli Pottonen, Puska Puttaajat
Kiekko ilmassa hienolla alamäkiväylällä – pitkälle mennään! Kuvaaja: Pauli Pottonen, Puska Puttaajat

Jo kolmatta kertaa Peurungassa pidetty Puska Puttaajat ry:n järjestämä Frisbee Festival kokosi nelisenkymmentä pelaajaa ympäri Suomen juhlistamaan juhannusta frisbeegolfin parissa. Ohjelmaan kuului perinteisen juhannusaaton parigolfin lisäksi tietenkin myös perjantain ja lauantain välisenä yönä pelattu ”Yöttömän yön” -kierros.

Varsinainen päätapahtuma oli kuitenkin lauantain ja sunnuntain aikana kisattu SFL-/PDGA-kilpailu, jossa pelattiin kolme kierrosta Peurungan Lakeview -frisbeegolfradalla – tämänkertaisessa kisalayoutissa oli 20 väylää ja sen parlukema oli 62 heittoa. Kilpailu käytiin myös likimain ihanteellisissa olosuhteissa, sillä lämpötila lähenteli hellelukemia eikä tuulikaan pahemmin vaikuttanut pelaamiseen ainakaan radan metsäisemmillä osuuksilla, mutta toki radan puisto- ja peltoväylillä järven läheisyydessä punnittiin ajoittain myös pelaajien tuulenarviointitaitoja.

Teron lähäri lauantailta. Kuvaaja: Pauli Pottonen, Puska Puttaajat
Teron lähäri lauantailta. Kuvaaja: Pauli Pottonen, Puska Puttaajat

Lauantaipäivän jälkeen MPO-luokan kärjessä oli yksi kilpailun ennakkosuosikeista eli Urheiluseura Kivijärven Kivekkäitä ja Team DGstorea edustava juniori-ikäinen Antti Kotilainen, joka hieman alavireisen ensimmäisen kierroksen (65, +3) jälkeen näytti mallia muille pelaamalla toisella kierroksella kovan 55 (-7) heiton tuloksen. Lauantain jälkeen kärkikolmikon (kaksi heittoa kärjestä) täydensivät Rauman Frisbeen Jani Ikonen ja Puska Puttaajien Sami Väisänen. Joen Liitokiekosta lauantain jälkeen korkeimmalla oli Jesse Kempas (sijoitus 10.), jolle varmasti jäi hyvin menneen ensimmäisen kierroksen (62, E) jälkeen paljonkin mietittävää toiselta kierrokselta (69, +7) ja etenkin sen väylältä #3, josta korttiin valitettavasti kirjattiin aina niin ikävä ”lumiukko”.

Jesse ja lauantain viimeinen putti säkkiin helteisen päivän päätteeksi. Kuvaaja: Pauli Pottonen, Puska Puttaajat
Jesse ja lauantain viimeinen putti säkkiin helteisen päivän päätteeksi. Kuvaaja: Pauli Pottonen, Puska Puttaajat

Sunnuntaina Kempas kohensi kuitenkin sijoitustaan pelattuaan kolmannen kierroksen tulokseen 61 (-1) ja näin sijoitus oli lopulta seitsemäs. Finaalikierroksella kärkikamppailu Kotilaisen ja Ikosen välillä pysyi tasaisena molempien naputtaessa pirkkoja tasaiseen tahtiin – lopulta kuitenkin viimeiset kolme väylää käänsivät tilanteen Kotilaisen eduksi ja MPO-luokan voittotulos kirjattiin näin lukemiin 175 (-11) heittoa. Ikonen oli toinen (178, -8) ja Väisänen kolmas (184, -2).

Lopuksi vielä Joen Liitokiekolta onnittelut kaikille kilpailussa pärjänneille ja suuret kiitokset Puska Puttaajille tästä hienosta tapahtumasta – oli hieno meininki jälleen kerran!

JLK:n pelaajien sijoitukset

MPO (Avoin)

07/25 Jesse Kempas (193, +7)
15/25 Antti Ylönen (206, +20)
16/25 Tero Tumanoff (208, +22)
21/25 Lasse Sissonen (223, +37)
22/25 Ville Pietarila (224, +38)
23/25 Harri Auvinen (234, +48)