Jyväskylässä Frisbeegolfia vappuna

Jeboy!

Jyväskylä, tuo opiskelijoiden mekka, yöelämän viriili edellekävijä ja Matti Nykäsenkin kotipaikkana tunnettu kaupunki. Sinne tieni vei vapun viettoon kaverin luokse , ja mukaan lähti tietenkin, uuteen harrastukseen ”ristus koukkuun” jääneenä, myös kiekkobagi, olinhan saanut infoa, että Jyväskylässä on Laajavuorenrata, joka on melkein pakko pelata jos kaupunkiin eksyy.

Jykylään saapumisen jälkeen oli päivä vielä niin nuori, että onhan se nyt pakko lähteä katsomaan toinen Jyväskylän radoista.

Rata sijaitsee Harjulla, joka on aivan keskustan vieressä. Rata oli 6 väyläinen ns. metsäpuistorata. Hetken katseltuamme radan yleisilmettä ja seassa vaeltavia, jos jonkinnäköistä, vapunviettäjiä, päätimme lähteä varovaisesti liikenteeseen, koska ihmistä oli liikkeellä kuin muurahaisia neulasenkantotalkoissa oli heittoja varottava koko ajan. Rata osoittautui kuitenkin jokseenkin haastavaksi, koska puita oli edessä kokoajan. Väylien pituudet olivat lyhyitä, ilmanvauhtia heitettäviä ja melko suoria.

Kuva 1 väylän tiiltä.

3 tai 4 kierrosta pelattuamme, oli aika lähteä ottamaan murua rinnanalle. Radan yleismaku jäi mukavaksi, vaikka rata on lyhyt. Kaveri porukan kanssa ja pari koppaa bisseä mukaan(niinkuin monet olivat tehneet) ja rentofiilis päälle, viihtyy radalla pidemmänkin aikaa. Radalla ei saanut käyttää kuin midrange ja putteri kiekkoja, kaikki draiverit oli kiellettyjä. Syy oli varsin helppo huomata, kun ihmisiä ja tiet kulkevat todella lähellä koreja ja väyliä.

Ruokaa massuun ja auton nokka kohti Laajavuorta, jossa sijaitsee sitten se haastava 18 väyläinen rata. http://frisbeegolfradat.fi/rata/laajavuori_jyvaskyla , http://www.jyli.fi/?page_id=679

Laajavuoren ratakartta

Rata sijaitsee siis Laajavuoren laskettelukeskuksen yhteydessä, joten koko rata on auki vain kesäisin. Kevät oli edennyt siihen pisteeseen, että rinteet olivat suljettu ja lumi sulanut mukavasti, rinteissä lunta vielä oli. Lähdimme katsastamaan mitä voi heittää, koska nähtävissä oli että vettä,kuraa,sohjoa oli tarjolla joka puolelle minne parkkipaikalta sitten lähtikin. Huomattiin, että käytössä oli vain väylät 3-14 ja muut väylät olivat talviteloillaan.

 

 

12 väylän tiiltä kuva., Nykäsen Matin kotimäki.

Radalla korkeuserot tulivat hyvin esille ja antoivat uutta haastetta heittoihin, koska näin jyrkässä en ole koskaan ennen heittänyt. Oman osansa pelaamiseen tuovat varmasti maisemat, jotka keskikesällä ovat todella mahtavat, kun rata lähtee nousemaan laajavuoren päälle.

Ei näkyny Mattia hyppäämässä, harmi sinänsä, olisi käyty kysymässä kierrokselle mukaan :D

Kaikenkaikkiaan rata on upea sanan varsinaisessa merkityksessään vaikka ei päästy koko rataa heittämään, mutta käveltiin se kyllä läpi. Odotan kesää innolla, kun vierailen uudestaan Jyväskylässä ja rata on kokonaan kuiva.

7 väylällä perusputtia 🙂
7 väylä vähän ”märkä”
16 väylän tiiltä avautuu edessä laskettelurinne ja takana maisemassa Jyväskylän keskusta. Heitolle tulee tältä paikalta pituutta melko mukavasti. Korkeusero 25-30m, korin ja tiin välillä.