Kauden avaus Kankaanpäässä ja Hyvinkäällä

Joen Liitokiekon Mikko Makkonen ja Timo Voutilainen päättivät avata kisakautensa pitkän kaavan kautta. Ensiksi matka kävi kolmen päivän kisaan Kankaanpäähän ja heti seuraavana päivänä Hyvinkäälle Startti Pro -kisaan. Viisi päivää kiekon heittelyä ja kausi on vasta alussa.

Kolmipäiväinen Kankaanpään Prodiscus Easter Open pelattiin välillä melko talvisissakin olosuhteissa.  Kisa oli Mikolta ja Timolta ratingin valossa melko lähelle normaalisuoritusta. Mikon sijoitus 96/136 ja Timon 98/136.

Hyvinkään Startti Pro – kisassa saatiin jännittää menestystä, kun Mikko oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkiryhmässä haastamassa mm. Pasi Koivua. Neljäs peräkkäinen kisapäivä oli kuitenkin Mikolle liikaa ja hän tipahti lopulta tasaisessa kisassa sijalle 27/86. Timo joutui jättämään kisan kesken loukkaantumisen takia.



Teksti & kuvat:
Mikko Makkonen

Pitkään odotettu fribareissu lähti käyntiin Timon kanssa torstaiaamuna seitsemältä. Juankoskelta napattiin kyytiin Jesse. Siitä nokka kohti Kuopiota, jossa pakkauduttiin kahteen autoon ja karavaaniin liittyi Janne, Late, Ismo, Mikael ja Veeti. Aina se ihmetyttää, miten pieniin autoihin saadaan mahtumaan niin paljon tavaraa.

Ensimmäinen stoppi oli jo perinteeksi muodostunut Iso-Heitto Keuruulla. Päästiin heittämään jo lumettomalla radalla. Hienoa! Matkalla lueskeltiin Facebookista, että määränpäässä Kankaanpäässä on satanut yöllä lunta. Ei näin. Illalla vielä treenirundi Viidentienristeyksessä ja sitten mökille saunaan.

Mikko avaamassa Viidentienristeyksen #10 väylää

Kisakierros 1. perjantai

Tästä se kauan odotettu kisakausi lähtee käyntiin. Jo tiillä seisoessa tajuaa, että nyt muuten jännittää. Hienoa! Olin jo talven aikana pelännyt, että kisat eivät enää saa aikaan samanlaista kutinaa kuin alkuaikoina. No, näin ei ole. Ensimmäiset yhdeksän väylää putteri tutisee ankarasti, eikä mikään osu. Loppupuolella saan pelistä kiinni ja heittämisestä tulee hauskaa. Tulos +5 ei varsinaisesti aiheuta hurraa-huutoja, mutta mitä sitten, sehän on vaan tulos. Illalla mennään nimittäin heittämään Porin Kirjurinluotoon!

Janne Mönkkönen avaamassa Porin Kirjurinluodossa.

Kisakierros 2. lauantaiaamu

Jaloissa painaa. On pakkasta. Peli sujuu rennosti ilman suuria virheitä ja avaukset lähtevät oikeaan suuntaan, mutta niiden pituudet eivät riitä ihan birdie-paikoille.  Eilinen Kirjurinluodon kierros oli ehkä vähän liikaa.

Putit kympin sisältä uppoaa, mutta kauempaa ei. Tulos +2.

Kisakierros 3. lauantai-iltapäivä

Joka paikkaan sattuu. Alaselkä, reidet ja heittokäsi on kipeänä. Olo on väsynyt. Ehkäpä tästä kuitenkin selvitään.

Kierros alkaa. Alkaa myös sataa lunta. Kiekot hautautuvat lumen alle, jos et mene heti niitä etsimään. Eteen ei näe kuin 40 metriä. Draivit karkailee metsiin ja tulosta tulee. Toiset poolissa selvityvät sateesta hyvin, toiset huonommin. Muutama birdie lämmittää mieltä, mutta kolme tuplaa ja yksi tripla viimeistelevät surkean kierroksen. Tulos +11.

Lunta satoi välillä ihan kunnolla

Kierros 4. sunnuntai

Samassa ryhmässä virolainen Aigar ja Iisalmen Ismo. Huuli lentää ja aurinko paistaa. Sydän ei ole nyt ihan kilpailussa täysillä mukana, mutta heittelen kierroksen läpi. Tsempataan Ismon kanssa Aigar hyvään kierrokseen. Meidän pelit on lähinnä autokunnan keskinäistä kisailua. Par 5 väylällä alkaa jo naurattaa itseäkin, kun avausheiton jälkeen päädyn pelaamaan 250 metriä pitkän väylän 50 metriä väylän sivussa. Jossain vaiheessa huomaan että olen pelannut hieman väärään suuntaan, kun kori katosi näkyvistä.  Täytyy varmaan kompassi hankkia. Tulos +7.  Kokonaistulos +25


Hyvinkää Startti PRO

Sunnuntai-iltana ravataan Nummenmäen rata läpi. Vaikea on. Mutta reilu. Jos osuu väylään, kaikki hyvin. Jos ei osu, kaikki huonosti. Lyhyet yöunet ja erittäin kipeällä jaloilla ja selällä radalle. Timo valittaa samaa. Päätetään että yritetään heittää kisa läpi, vaikka kuinka sattuu. Kierros menee jotenkin puoliunessa, mutta avauspeli on laadukasta. Mörriin menneet avaukset scramblaan onnistuneesti väylille. Putti osuu alle kympistä. Tulos -1

Mitä ihmettä! Olen toisella kierroksella kärkikortissa Pasi Koivun kanssa. Oho. Toinen kierros menee ihmetellessä suu auki Pasi Koivun varmuutta ja Jali Verasen hyssepommi-linjoja. Itse tuloksissa tipun kärjen kyydistä pikkuhiljaa, keho ei enää taivu mihinkään. Avauksissa tulee isoja virheitä. Heittäminen on kuitenkin hämmästyttävän rentoa ja putit naulaan hyvällä prosentilla. Tulos +7. Kokonaistulos +6.

Pelillisesti viikonlopusta jäi käteen kaksi hyvää kierrosta ja neljä huonoa. Oma draivitekniikka ei selvästikään kestä väsyneenä ja kipeänä heittämistä. Aamun kierrokset sujuivat hyvin, mutta iltapäivällä puhti ja tarkkuus oli jo poissa. Puttaaminen  oli läpi viikonlopun melko hyvää ja kisapaine ei häirinnyt heittämistä. Viikonlopun kisat pelattiin radoilla, joissa täytyy heittää koko ajan sadan metrin draiveja ja se tarkoittaa mulle sitä, etten voi himmailla avauksissa ollenkaan. Siitä taas seuraa se, että kroppa ei kestä kahta kisakierrosta päivässä.

Paluumatkalla käydään läpi kaikki mahdolliset asiat frisbeegolfista ja frisbeegolfin ulkopuolelta. Nauru raikuu autossa kun väsyneet fribaajat matkaavat kohti Kuopiota. Olipas taas hauskaa!