Kempakselle jo kolmas mestaruus – kova tuuli haastoi kilpailijat Niittylahdessa

jlk-seuramestaruus-2016_11
Uusi seuranmestaruuskisojen osallistujaennätys on nyt 64 heittäjää.

Lauantaina pelattiin Joen Liitokiekon frisbeegolfin seuramestaruuskilpailut Niittylahden frisbeegolfradalla, joka oli kisoja varten laajennettu tilapäisesti täyteen 18-väylän (par 54) mittaan. Kovan tuulen vuoksi etenkin Pyhäselän rantamaisemissa sijainneet väylät olivat monille pelaajille haastavia ja näin kilpailun yleinen tulostaso jäi hieman odotuksista – toisaalta taas etenkin avoimen luokan voittokamppailusta muodostui samalla erittäin tasainen.

jlk-seuramestaruus-2016_01
Pelaajakokous Antti Ylösen johdolla.

Ensimmäinen kierroksen jälkeen avoimen kärkipaikkaa piti hallussaan Ville Nivalainen kierrostuloksella 48 (-6) heittoa, mutta heti hänen kannassaan viiden heiton sisällä oli peräti seitsemän pelaajaa. Toisalla kierroksella nähtiinkin sitten kova nousu kolmannesta ryhmästä, kun Jesse Kempas kirjautti nimiinsä kilpailun parhaan kierrostuloksen (47, -7) napaten näin jo kolmannen seuramestaruutensa yhteistuloksella 102 (-6) heittoa. Kun ykkösryhmän pelaajat eivät onnistuneet ensimmäisen kierroksen tavoin, niin kärkikolmikon täydensivät takaa nousseet Julius Paakkinen (103, -5) ja Miika Voutilainen (104, -4). Vasta 15-vuotias Julius oli vielä ennen viimeistä väylää (#5) tasatilanteessa Jessen kanssa, mutta bogie tiputti hänet lopulta toiseksi.

jlk-seuramestaruus-2016_02
Julius osoitti hallitsevansa myös Niittylahden väylien metkut.

Masters-luokassa (1976 ja aiemmin syntyneet) voiton vei Ismo Louhelainen (112, +4) heitolla, toiseksi tuli Juhani Rautiainen (116, +8) ja kolmanneksi Eelis Eskelinen (120, +12). Ismo lähti toiselle kierrokselle kahden heiton johtoasemassa, eikä takaa tullut Juhani päässyt kunnolla iskemään eroa kiinni missään vaiheessa. Kolmannesta sijasta käytiin tiukkaa taistelua ja loppujen lopuksi Eelis nousi takaa ohi, kun kolmantena ollut Timo Tuovinen sai viimeiseltä väylältä (#H) tuplabogien.

Grandmasters-luokan (1966 ja aiemmin syntyneet) voiton vei puolestaan Unto Toivanen (110, +2), toiseksi tuli Olli Arola (112, +4) ja kolmanneksi Markku Penttonen (125, +17). Ensimmäisen kierroksen perusteella näytti, että Untolle ei löydy pysäyttäjää, kun hän merkkautti tuloskorttiin kovan -4 lukeman. Toisella kierroksella Unton peli alkoi kuitenkin hieman yskiä ja Olli alkoi pikku hiljaa ottaa kiinni kuuden heiton eroa. Väylät kuitenkin loppuivat kesken ja voitto Untolle kahden heiton erolla. Kolmanneksi noussut Markku paransi peräti 14 heittoa ensimmäisen kierroksen tuloksestaan.

jlk-seuramestaruus-2016_10
Tummista pilvistä huolimatta kisasta selvittiin ilman sadetta.

Naisten avoimessa luokassa seuramestariksi tasaisen kisan jälkeen heitti Minna Gröhn (134, +26) ennen Henna Rummukaista (136, +28) ja Laura Leppästä (137, +29). Kisaan osallistui hienosti 7 naisheittäjää. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Minna ja Henna olivat pienellä karkumatkalla heiton erolla toisistaan ja kolmannesta sijasta käytiin taistelua monen heittäjän kesken. Toisella kierroksella Minna otti alussa pientä eroa Hennaan ja vaikka etumatka pysyi koko ajan vain muutamassa heitossa, niin Minna onnistui pitämään muut takanaan ja kirkastamaan viime vuotisen hopean kullaksi. Kolmanneksi tulleen Lauran loppukiri oli lähellä onnistua, sillä hän oli ottanut Hennaa viisi heittoa kiinni ja jäi vain heiton kakkossijasta.

jlk-seuramestaruus-2016_09
Naisten sarja oli kisan kolmanneksi suurin.

Junioreissa (2001 ja myöhemmin syntyneet) voittoon heitti Samu Kesonen tuloksella 114 (+6) heittoa. Toisen sijan junioreissa vei Samuli Varpalahti (127, +19) ja kolmanneksi pelasi Miska Luoma (132, +24). Kesän viikkokisojen juniorisarjaa dominoinut Samu ei antanut muiden yllättää sillä toisen kierroksen hieno par-tulos takasi sen, että voitto tuli kolmentoista heiton erolla Samuliin, joka puolestaan kävi kamppailua kakkossijasta Miskan kanssa. Heidän taistelunsa ratkesi G-väylälle, jossa Samulin birdie ja Miskan tuplabogie kasvatti eron tavoittamattomiin.

jlk-seuramestaruus-2016_07
Juniorit odottamassa palkintojenjakoa.

Kilpailuun osallistui yhteensä 64 pelaajaa, joka on 18 kpl enemmän kuin edellisvuonna.

Joen Liitokiekko haluaa kiittää kisassa mukana olleita yhteystyökumppaneita,  TD Antti Ylöstä ja ratamestari Tero Ovaskaista, jotka mahdollistavat kisan järjestämisen.

jlk-seuramestaruus-2016_avoin
1. Jesse Kempas (-6), 2. Julius Paakkinen (-5), 3. Miika Voutilainen (-4)
jlk-seuramestaruus-2016_naiset
1. Minna Gröhn (+26), 2. Henna Rummukainen (+28), 3. Laura Leppänen (+29)