Keväiset kisat Juankoskella ja Suonenjoella

Juankosken kisassa oli yhteensä 46 heittäjää

Lauantaina 13.5. kisattiin yhtä aikaa SFL-kisat Juankoskella ja Suonenjoella. Juankoski sisälsi avoimet sarjat, kun taas Suonenjoella oli mukana ainoastaan amatöörisarjoja. Kisaamaan lähti yli 30 Joen Liitokiekon heittäjää, joten myös menestystä toivottiin. Lumet olivat onneksi jo sulaneet, vaikka sää olikin vielä melko viileä.

Juankoski

Seniorit-50 sarjassa ensimmäinen kierros ei ratkaissut vielä mitään, koska neljä parasta heittäjää olivat kahden heiton sisällä toisistaan. Johdossa oli JLK:n Olli Arola (+3) ja jaetulla kolmannella sijalla Unto Toivanen (+5). Toinen kierros tarjosi ylä- ja alamäkiä. Olli näytti alkukierroksen otteilla liitelevän selvään voittoon, mutta loppukierroksen aikana tuli sen verran tuloskorttiin plussaa, että se tarjosi kilpakumppaneille mahdollisuuden. Unto pyrki kovasti voittokamppailuun, josta hyvänä esimerkkinä holari väylällä #7. Ihan ei loppurynnistys kuitenkaan riittänyt ja lopulta tuloksena jaettu toinen sija (+5 & +2). Olli sai siis pidettyä johtoasemansa loppuun asti (+3 & +2), joten palkintona siitä kahden heiton erolla uran toinen SFL-kisan voitto.

Olli Arola (oikealla) osoitti hallitsevansa Juankosken väylät myös silloin kun lunta ei ole maassa.
Unto Toivanen (oikealla) heitti toisella kierroksella holarin väylällä #7.

Avoimessa sarjassa ensimmäisen kierroksen jälkeen top 10:ssä oli neljä JLK:n heittäjää. Mikko Heikkilä heitti itsensä kärkikorttiin ja jaetulle kolmannelle sijalle tuloksella -7. Sammy Pylkki  (-5), Toni Jaatinen (-4) ja Mika Laukkanen (-4) olivat myös hyvissä iskuasemissa toista kierrosta ajatellen. Toisella kierroksella top 3 -sijoitukset karkasivat, mutta palkintosijoja tuli kuitenkin muutama kappale. Toni (-4 & -6) pystyi parantamaan tulostaan ja nousi hienosti viidenneksi. Mikon toinen kierros (-7 & -2) ei sujunut aivan yhtä hyvin kuin ensimmäinen, mutta hyvän taistelun myötä sijoitus lopulta kuudes.

Mikko Heikkilä avaamassa väylää #16 toisella kierroksella.
Toni Jaatinen oli paras JLK:n heittäjä avoimessa sarjassa (oikealla).

Seniorit-40 sarjassa JLK:n Ville Nivalainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena par-tuloksella. Kärkeen oli matkaa neljä heittoa ja takana hengitti parin heiton päässä monta kisaajaa. Toisen kierroksen aikana Ville kävi kovaa taistelua kakkossijasta, mutta lopulta #10 väylän epäonninen tuplabogey takasi sen, että hän jäi muista ratkaisevasti ja sijoitus lopulta neljäs (0 &  +1).

Ville Nivalainen upottaa birdien väylällä #14.

Seniorit-60 sarjassa ainoana osallistujana oli JLK:n Voitto Raatikainen. Voitto otti siis heti ensimmäisessä SFL-kisassaan voiton (+8 & +13).  Varsinkin ensimmäisen kierroksen tuloksella oltaisiin taisteltu sijoituksista nuorempien heittäjien sarjoissakin.


Suonenjoki

Suonenjoelle osallistui yhteensä 14 Joen Liitokiekon heittäjää. Eri sarjoissa heittäjien väliset erot eivät kasvaneet isoiksi, joten sen myötä toisen kierroksen myötä nähtiin melko isojakin muutoksia tulosluettelossa.

Parhaiten Joen Liitokiekosta pärjäsivät Pasi Harjula (Toinen MA4 -sarjassa), Ilkka Tolonen (Neljäs MA2-sarjassa ) ja Joonas Ignatius (Kahdeksas MA2-sarjassa). Muut eivät tällä kertaa yltäneet top 10 -sijoituksiin. Sijoitukset listattu tänne.

Pasi heitti siis itsensä ensimmäisessä SFL-kisassaan MA4-sarjan kakkossijalle. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli vielä neljäntenä ja jaettuun kärkisijaan oli matkaa viisi heittoa. Tulos parani toiselle kierrokselle kolmella heitolla (0 & -3) ja kun edellä olevilla oli kierroksen aikana vaikeuksia, niin Pasi onnistui varkain nousemaan kakkoseksi. Sijoitus varmistui vasta viimeisellä väylällä (#16), kun Pasi ja hänen kilpakumppaninsa heittivät molemmat bogien.

Myös Ilkka Tolonen osoitti heti ensimmäisessä SFL-kisassaan kovaa tuloskuntoa, kun hän nousi toisen kierroksen myötä jopa kuusitoista sijaa aina neljänneksi asti. Toisen kierroksen tulos (-6) olikin koko toisen kierroksen toiseksi paras tulos (alustava rating 946). Kokonaistulos -6 jäi vain heiton päähän kolmossijasta.


Henkilökohtaiset raportit

Mikko Heikkilä, Avoin (Juankoski)

Juankoski here i come.

Kevään ensimmäinen kahden kierroksen kilpailu pidettiin Juankoskella. Tätä oli odotettukin kuntopuntarina talven jäljiltä. Aamu lähti liikkeelle mallikkaasti, kun olin käytännössä pakannut kaikki tarvittavat jo illalla valmiiksi, niin lähtö oli reipas ja yllätin Miikan olemalla sen pihassa jo 15 min etuajassa. Matka meni mukavasti rupatellessa ja keli oli mitä mainioin.

Saavuttiin pelipaikalle ajoissa ja lähdettiin Miikan kanssa kiertämään väyliä ja availemaan kroppaa. Aika pian huomasin draivin olevan mukana tuntuista. Puttilämmittelyssä taas oli sama virsi mikä on ollut varmaan jo kaksi vuotta. Ei herätä luottamusta tekemiseen.. Olin kuitenkin hyväksynyt jo etukäteen että missejä tulee ja yritän ne vain minimoida.

Ensimmäisellä kierrokselle startattiin väylältä 5, mukavassa seurassa. Väylä profiililtaan ”dog leg” helpohko par 4. Oli mukava jännitys päällä ja kova usko omaan tekemiseen. Avaus lähtikin mallikkaasti p1:llä pienessä antzassa juuri sweetspottiin. Toisella heitolla sitten jännitys meni hieman yli ja lähestyminen jäi vajaaksi n.10m. korista. Hermostunut putti alarautaan ja nostopar korttiin. Jännityksen ja hermoilu kanssa painittiin muutama väylä eteenpäin ennen kun sain upotettua ensimmäisen birdien pönttöön. Se vapautti peliä ja sainkin 4 birdien putken aikaseksi. Sitten tasapaino putista taas alkoi löytyä.. Missailin helppoja 5-7m birdie putteja hyvien avauksen jälkeen ja hermoilu tuli takaisin kuvioihin. Note to My self: Älä turhaan hermoile. Ota rennosti.

Toinen kierroksen henkinen käännekohta tapahtui väylällä 1, jonka avaus jäi vähän vajaaksi ja putattavaa oli n.8-9 m. Putti pamahti keskelle koppaan ja sanoin peliseuralle ääneen että olipas henkisesti kova putti. 2 väylän avaus osuikin sen jälkeen aivan nappiin ja nosto pirkolla jatkettiin tekemistä ja kaksi väylää oli enää pelaamatta. Tässä vaiheessa tajusin myös että tulos on kuitenkin ihan hyvä vaikka paljon missejä olikin tullut. Väylä 3:lta Par korttiin vaihtoehtoisen väylän kautta. Sitten tuli viimeinen väylä numero 4. Vaikea par 3 väylä, jossa avauksen tulee olla 100% onnistunut jos mielii päästä edes kokeilemaan Pirkkoa. Etukäteen olin tyytyväinen jos saan väylän pelattua varmasti par:iin. Avaus lähtikin todella hyvin ja huokaisi helpotuksesta että nyt on bogeyfree kierros lähellä. Kun mentiin lähemmäksi avauksia niin pian huomasin. Että kiekkohan on putattavan matkan päässä n.20m korista. Ajattelin että annan kiekolle mahdollisuuden mennä koriin ja pelaan korkeampana hyzerin puttikaan ja niinhän siinä pääsikin käymään! Kierroksen komein putti sisään ja kierros -7 tulokseen, joka oli tähän mennessä henk.koht koviten reitattu kierros.

Tulokset kun laskettiin niin pian huomattiin että päästiin Jannen kanssa samalla tuloksella haastamaan kärkikorttiin Jesseä ja Mikaelia.

Toinen kierros lähdettiin pelaamaan väylä ykköseltä ja putin tuskailu lähti ensimmäisiltä väyliltä. Pian huomasin sen tosiasian ettei mahdollisuuksia ollut parantaa sijoitusta vaan on nöyrästi pelattava mahdollisimman hyvästä sijoituksesta. Selän jumitus selkeästi vaikeutti draivin ja jouduin toden teolla kamppailemaan ettei tulos sakannut ala-arvoiseksi. Toinen kierros päättyi tulokseen -2 ja yhteistulos näin ollen -9, jolla napsahti kuudes sija. Olen harmitteluista huolimatta todella tyytyväinen tulokseen ja kauden avaukseksi oli todella hyvä suoritus.

Kiitokset järjestäjille ja mukana olleille!

Sammy Pylkki, Avoin (Juankoski)

Juankoski Here I Come…

Viikonloppuna oltiin Juankoskella kisailemassa mukavassa säässä.

Ensimmäisellä kierroksella oma tekeminen oli omalla tasolla pitkään, toki muutamilta ”helpoilta” väyliltä otettin paria korttiin, toisaalta muutamalta pelikirjan mukaselta par väylältä otettin taas pirkkoa korttin. Yhtenä esimerkkinä väylä 12, avaus kippas hieman yli ja pienoiset rollit rinteestä alaspäin. Ylämäkeen sellainen 14-16m putti runttamalla sisään ja hyvän olon tunnetta pintaan. Kierroksen aikana sattui ja tapahtui paljon asioista, jotka hieman naurattaa ja itkettää. Naurettavin asia koko kierroksen aikana oli kisan ensimmäinen heitto, kiekko kämmenellä suoralla väylällä suoraan vasemmassa reunassa olevaa metsää kohti kiekko osui noin 20 metrin päästä tiistä puuhun ja lopulta noin 120 metriä pitkän väylän lopputuloksena on, että avaus on noin 12-15m päässä korista. Ensimäisen kierroksen heikko hetki oli väylät 2 ja 3, joissa alle seitsemän metristä putteja putattiin yhteensä viisi kertaa.

Toinen kierros lentämällä käyntiin, kakkosväylälle pirkko, kolmos väylälle nostopirkko. Nelosväylällä avaus vajaassa 15 metrissä, putti kuitenkin hieman korin ohi ja korttiin par. SITTEN!?!?! Tuplabogey, bogey…. tässä kohtaa hieman koeteltiin miestä, kuitenkin seiskalle pirkko (väylä pelikirjassa pakko pirkkona). Se ei kuitenkaan lohduttanut, kun kaksi seuraavaa väylää taisteltiin par tulokseen. Kierros kokonaisuutena oli ainahtelevaa, välillä loistosuorituksia ja välillä aivan kaameaa räpeltämistä.

Kisoihin kokonaisuutena jälleen tyytyväinen. Ja nämä oli ensimmäiset kisat, joissa pystyin pelaamaan kaksi lähes yhtä tasaista kierrosta, kun kierrokset olivat -5 ja -2. Ratingit 949 ja 908

Olli Arola, MPG (Juankoski)

Hyvissä ajoin liikkeelle kohti Juankoskea, jotta ehtii herätellä itsensä kinkerikondikseen. Letkeää lätinää autossa kera Villen, Unskin ja Juliuksen. Luvassa oli aitiopaikka laadukkaan tekemisen seurantaan, eli Niemisen Jesse ja Moilasen Teemu samassa poolissa ekalla kiessillä. Aloitettiin kolmoselta. Usein suuriakin ongelmia aiheuttanut väylä PARiin, nam. nelonen PARiin…ohhoh! Vitoseltä jäi birdie ottamatta joka harmitti. hyvä alku. Samaan aikaa Teemulla peli takkusi, Jesse nakutti tasaisen tyylikästä tulosta. Hiipiköhän tässä vaiheessa kroppaan petollinen hyvänolon tunne?

Väylät #6 ja #7 harmilliset bogit, harmilliset. Väylälle #11 asti kaikki hyvin kunnes alkoi nihkeys. #12 huonolla avauksella bogi, järven ylityksessä avaus liukastuneella tukijalalla kuitenkin yli ja PARiin, huh. Väylällä #14 tajusin jättäneeni ”jäykimmän” kiekkoni autoon jolle olisi ollut vastatuuleen OB:n kautta heitettäessä ollut käyttöä… siis avaus OB:lle ja bogi korttiin. sama jatkui väylillä #15 ja #16, aivopieruja ja keskittymisen herpaantumista, pöljäilyä siis. Lyhyt väylä #17 onneksi birdie. Early tree #18 avauksessa josta pajukon takaa upsilla takaisin väylälle eli bogi siihen.
Uusi ykkönen birdie ja kakkonen PARiin lopputuloksella +3, PAR oli tavoitteena.

Tauolla tankkaus ja autossa Unskin kanssa vartin kauneusunet. Kaunistuttuamme verryttelemään ja paikoillanne, valmiinanne, HEPnenne toiselle kiessille.

Unski Juha K. ja Antero S. Kuopiosta peliseurana. Aloitettiin väylältä #18 johon birdie…jep! Realiteettiterapian omaisesti heti sitten ykköseltä bogi. 13 pelattua väylää takana ja olin tuloksessa -2 ja tuntui siltä, että hyvin on tekeminen jiirissä vaan sitten se taas iski, aivopierut! 5:lle viimeiselle väylälle +4 eli lopputulos nousi +2:een.
Ailahteleva peli riitti kuitenkin niukkaan voittoon.

Päivän ylivoimaisesti hienoin hetki oli katsoa vierestä kun The Unski täräytti holarin väylälle #7!

Ville Nivalainen, MPM (Juankoski)

Vuoden tauon jälkeen Juankoskella, jossa en ole saanut koskaan onnistunutta (lähelle tai yli oman ratingin) kierrosta. Pari vuotta sitten viimeksi tuli käytyä täällä liiton kisoissa ratingeilla 896 ja 796. Samaisena talvena sitten talvicupissa yhtä huonoa tai vielä huonompaa tekemistä järviväylän ob:lle seiftaillen kisassa josta jäi erittäin huono maku omaan tekemiseen tällä radalla. Pitkän harkinnan jälkeen ilmo sisään kisakoneessa ja itseä niskasta kiinni ettei se voi mennä aina huonosti.

No kyllä voi. Lyhyesti kuvattuna taas järkyttävän huonoa sähläämistä sekä pitkillä että lyhyillä, avoimilla ja tiukilla väylillä. Putti ei toiminut, lähärit painui mihin sattuu reilusti yli kymppiin korista ja draiveista ei kannata edes mainita. Tottakai muutamia tilastopoikkeamia onnistumisten muodossa tuli, mutta yleisesti ottaen erittäin epätasaista suorittamista. Kierrostulokset 0 ja +1 on suoraan sanottuna sellaista kuraa ettei pahemmasta väliä, kun rata on sellainen jossa pitäisi pystyä pelaamaan milloin tahansa 3-5 heittoa pakkaselle. Alustavat ratingit 892 ja 873 ovat toki parempaa mitä Peurungassa ja Tarinassa tällä kaudella pelatut mutta silti tulostaso nyppii. Toisella kierroksella mustat hetket väylissä 10, 16 ja lyhyiden väylien turaamiset jäi ihon alle niin, että joutuu taas miettimään tekemisiään.

Peliseura oli oikein mukavaa molemmilla kierroksilla josta kiitos kilpakumppaneille. Myös Ollin lohduttava halaus kierrosten jälkeen piristi, kuten myös höpötykset Mr. O:n & Mr. U:n sekä Jr. J:n kanssa automatkalla OllidsMobilessa.

Kisajärjestelyt olivat jälleen taattua laatua VV:n organisaatiolta ja homma rullasi mainiosti. Sääkin oli tilattu mainioksi ja rata suhteellisen kuivassa kunnossa. Väylämuutoksetkin olivat onnistuneita joka suhteessa eli hatunnosto myös tälle. Fiiliksen puolesta kisa siis oli onnistunut, vaikka osaaminen onkin heikolla tasolla tässä vaiheessa kautta.

Antti Ylönen, MA2 (Suonenjoki)

Kevään hurja kisaputki sai jatkoa, kun suunnaksi perinteisen Juankosken kevätkisan sijaan valikoitui tällä kertaa Amatöörien Suonenveto, joka pelattiin Suonenjoen varsin ”liperimäisellä” radalla. Toki Suonenjoen radalta löytyy ne pari-kolme hieman pidempää tai muuten vain hankalampaa väylää, mutta mistään kovin vaikeasta radasta (kisan alustava kierrosrating 54 heiton partulokselle oli n. 865 p.) ei ole kysymys, vaikka tarkkuutta ja huolellisuutta radalla toki tarvitaan paljonkin.

Vuosien varrella Suonenjoella on tullut pelattua kolmeen kertaan (kauan sitten muuten vain + kahden viime vuoden Savo-Tour -kierrokset), joten jonkinmoisena tavoitteena tähän kisaan oli, että jos omalla perustasolla fiksusti ja tarkasti pelataan, niin kisan yhteistulos voisi olla noin nollan kieppeillä. Seuraavassa joitakin sekalaisia poimintoja molemmilta kierroksilta.

1. kierros – tulos 57 (+3):

Tämä kierros oli melko lailla ehjää pelaamista eli missään todella pahoissa ongelmapaikoissa ei juurikaan avausten jälkeen möyritty (kuten ei koko päivänä), mutta parannettavaa jäi n. 5-6 metrin perusputteihin, sillä niitä tuli missattua kolme kappaletta. Väylällä #5 (parputti) ja #13 (pirkkoputti) putit napsahtivat yläpantaan ja väylällä #15 vain vahva ketjuosuma parputissa vasurin puolelle ja tippui ulos. Lisäksi #18-väylän esteetön lähäri n. 40 metristä lähti Zonella himpun liian korkeana ja kovaa ottaen rajun skipin korin alta metsän puolelle tekemättömään mestaan, joten tuossakin kohden ois heiton voinut säästää.

Tältä kierrokselta korttiin lopulta vain yksi pirkko ja neljä bogia eli ei nyt mikään täysin surkea suoritus, mutta sopivasti jäi asioita hampaankoloon toiselle kierrokselle. Fiilis ja meininki oli tällä kierroksella (ja koko päivän) kuitenkin ryhmässä hyvä ja hienoa oli seurata samassa ryhmässä pelanneen Moilasen Macon suorituksia – varmaa tekemistä kaikilla osa-alueilla ja tuloksena hieno 47 (-7) heiton tulos.

2. kierros – tulos 54 (E):

Kahvi- ja evästauon jälkeen startti uuteen yritykseen ja pelaaminen oli nytkin kokonaisuutena likimain ihan jees ja ainakin putti asettui uomiinsa eli kaikki ne perusputit (< 6 m) laitettiin koriin mitkä pitikin ja näin saldona kiessiltä oli nyt neljä pirkkoa ja neljä bogia. Toki tällä kierroksella olisi voinut heittää joitakin avauksia (tai pelastavia lähäreitä) paremmin sillä ”helppojen” väylien (#3, #7 ja #13) avaukset olivat surkeita eli näihin sohlattiin bogi, bogi ja par.

Kaiken kaikkiaan näistä kisoista jäi kuitenkin hyvä fiilis eli pelaaminen oli likimain omalla perustasolla ja sehän vain kuuluu tässä hienossa lajissa asiaan, että aina jää jokaiselle ne muutamat heitot ja putit parannettavaa, joten treenit siis jatkukoon. Ja seuraavat kisatkin ovat jo nurkan takana ja ääripäästä toiseen siirrytään eli Lykynlammen avajaisiin urheilemaan! Ja mainittakoon Suonenjoen reissusta vielä, että säähän oli koko päivän vallan hieno eli ensimmäistä kertaa tänä keväänä tuntui, että kesä tulee vielä joskus ja hattu (eli pipo) päästä
Suonenjoen kisat nyt järjestäneelle ReTee ry:lle ja tsemppiä seuratoimintaan juuri perustetulle suonenjokelaisseuralle eli Disc Eagles Suonenjoelle.

Juankoski

Suonenjoki


Juankosken top-3:

Avoin sarja: 3. Ismo Jääskeläinen, 1. Jesse Nieminen, 2. Mikael Räsänen
Seniorit-40: 2. Mika Niskanen, 1. Marko Hakkarainen, 3. Janne Linus
Seniorit-50: 2. Unto Toivanen, 1. Olli Arola, 2. Antero Saarelainen
Seniorit-60: 1. Voitto Raatikainen

JLK-kisaajien sijoitukset:

Juankoski

Avoin (30 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
5 Toni Jaatinen JLK 84795 937 53 51 36 -10 104
6 Mikko Heikkilä JLK 65603 906 50 55 36 -9 105
9 Miika Voutilainen JLK 58385 959 56 51 36 -7 107
9 Tero Jaatinen JLK 83865 948 54 53 36 -7 107
9 Sammy Pylkki JLK 70947 910 52 55 36 -7 107
17 Aku Salakka JLK 92141 0 58 52 36 -4 110
17 Julius Paakkinen JLK 81501 920 56 54 36 -4 110
19 Mika Laukkanen JLK 70960 930 53 58 36 -3 111
21 Sami Vaakanainen JLK 72153 877 56 58 36 0 114
26 Toni Parkkinen JLK 70559 883 59 59 36 4 118

Seniorit-40 (10 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
4 Ville Nivalainen JLK 64496 920 57 58 36 1 115
7 Jukka Kosunen JLK 91884 0 61 61 36 8 122
9 Juhani Rautiainen JLK 82188 839 62 64 36 12 126

Seniorit-50 (6 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
1 Olli Arola JLK 70946 864 60 59 36 5 119
2 Unto Toivanen JLK 72962 898 62 59 36 7 121

Seniorit-60 (1 osallistuja)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
1 Voitto  Raatikainen JLK 91731 0 64 70 36 20 134

Suonenjoki

MA2 (rating alle 935) (38 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
4 Ilkka Tolonen JLK 96662   54 48 36 -6 102
15 Tero Tumanoff JLK 84817 895 53 52 36 -3 105
19 Lasse Sissonen JLK 70444 872 53 53 36 -2 106
23 Marko Vatanen JLK 70561 862 55 53 36 0 108
23 Heikki Pippuri JLK 79820 893 52 56 36 0 108
27 Ville Pietarila JLK 70447 851 55 54 36 1 109
30 Jani  Turunen JLK 81222 885 56 54 36 2 110
31 Antti Ylönen JLK 58921 852 57 54 36 3 111
31 Aku  Arola JLK 81211 794 56 55 36 3 111
33 Risto Nevalainen JLK 94974 0 58 54 36 4 112
33 Lauri Nuutinen JLK 81224 866 55 57 36 4 112

MA4 (rating alle 850) (19 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
2 Pasi Harjula JLK 91550 0 54 51 36 -3 105
8 Joonas Ignatius JLK 94476 0 57 56 36 5 113
18 Ari Saastamoinen JLK 92139 0 69 72 36 33 141

MM1 (seniorit-40, rating alle 935) (15 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
11 Ismo Louhelainen JLK 54713 847 59 54 36 5 113
15 Markku Penttonen JLK 70445 785 59 62 36 13 121