Kilpailua pimeässä – Joen Liitokiekon LED-cup 2015

Jessen pirkkoputti Utran #12-väylällä 20.10.2015. Kuva: Mikko Makkonen
Jessen pirkkoputti Utran #12-väylällä 20.10.2015. Kuva: Mikko Makkonen

Tiistai-iltana heitettiin Joen Liitokiekon LED-cup 2015 päätökseen, kun Outokummun Vanhan Kaivoksen frisbeegolfradalla pelattiin jatkuvan tihkusateen vallitessa sarjan päätösosakilpailu. Aivan niin pimeää radalla ei kuitenkaan ollut kuin viikko sitten Kontiolahden Vierevänniemessä – eli mandopuidenkin erottuessa pelattiin kilpailu radan virallisten sääntöjen mukaan.

Ylivoimaiseen voittoon Outokummun kilpailussa heitti Jesse Kempas, jonka heitto ja putti kulkivat pimeässä siihen malliin, että rataennätyskin saattaisi rikkoutua – seitsemän väylän jälkeen tulos oli jo kuusi alle! Väylällä #8 koettiin kuitenkin dramaattinen tilanne kun Kempaksen selkä kramppasi/venähti lähestymisheiton seurauksena äkillisesti niin, että kierros oli loppua siihen paikkaan. Onneksi kuitenkin hammasta purren ja pelkkää kämmenheittoa käyttäen Kempas pystyi taistelemaan kierroksen loppuun ja kovatasoiseen tulokseen 52 (-6) heittoa. Toiseksi kilpailussa heitti tasaisen varmasti pelannut Jouko Vilén tuloksella 58 (E) ja kolmanneksi Mikko Makkonen (60, +2).

Kaiken kaikkiaan tämänvuotisessa LED-cupissa pelattiin neljä osakilpailua neljällä eri radalla niin, että kolme parasta kilpailua huomioitiin kunkin pelaajan kokonaispisteisiin. Cupin voittokamppailu säilyi myös jännittävänä loppuun saakka, sillä ennen viimeistä kilpailua kolmella pelaajalla oli mahdollisuus sarjan voittoon. Lopulta Outokummun kilpailun voitto varmisti Kempakselle cupvoiton 280 sarjapisteellä, toiseksi cupissa pelasi Tero Tumanoff (276 p.) ja kolmanneksi Antti Ylönen (272 p.). Kaiken kaikkiaan LED-cupiin osallistui 27 eri pelaajaa.

Onnittelut kaikille kisoissa pärjänneille ja suuret kiitokset myös kaikille LED-kisoihin osallistuneille sekä erityiskiitokset ratojen kori-/mandovalaistuksen järjestämisestä Timo Tuoviselle.

Tero ja melkein holari Utran #11-väylällä 20.10.2015. Kuva: Mikko Makkonen
Tero ja melkein holari Utran #11-väylällä 20.10.2015. Kuva: Mikko Makkonen