Kolmelle Joen Liitokiekon heittäjälle SM-mitali sekaparifrisbeegolfin SM-kisoista

Kolmelle Joen Liitokiekon heittäjälle SM-mitali sekaparifrisbeegolfin SM-kisoista
Sekaparifrisbeegolfin avoimen luokan SM-mitalistit: 🥈 Samu Kesonen & Silva Saarinen (RFG) -9 🥉 Tero Jaatinen & Jenni Karppinen -7

Kolme Joen Liitokiekon heittäjää on saavuttanut SM-mitalin sekaparifrisbeegolfin SM-kisojen avoimesta luokasta! Muutenkin kokonaispanos oli upea, sillä top-10 parien joukossa oli yhteensä 6 JLK-heittäjää.

Jyväskylän Laajavuoressa heitetty kolmen kierroksen kisa oli Eveliina Salosen ja Luukas Rokkasen näytöstä, mutta sen jälkeen nähtiin tasaista vääntöä himmeämistä mitaleista. Kahden kierroksen jälkeen mitaleissa olivat kahden heiton erolla kiinni JLK:n Tero Jaatinen & Jenni Karppinen, sekä Samu Kesonen parinsa Silva Saarisen (RFG) kanssa. Myös Sammy Pylkki & Maria Pääkkönen, sekä Toni Jaatinen parinsa Sinna Talvensolan (JyLi) kanssa olivat vielä hyökkäysasemissa kolmen heiton päässä mitaleista.

Viimeisellä kierroksen kärkiryhmän mukana oli NBDG:n kuvausryhmä, joten annetaan videon kertoa mitalien kohtalosta:

Samulla & Silvalla oli viime vuodelta junioriluokasta sekaparifrisbeegolfin SM-hopeaa ja avoimeen luokkaan vaihto ei olisi paljoa paremmin voinut alkaa, kun kaulaan ripustettiin heti hopeiset mitalit. Jennilla oli viime vuodelta taskussaan jo ennestään avoimen luokan pronssia Disc Klupi Kuhmoisen paidassa ja jäi siis pienestä kiinni, että mitali olisi tälle vuodelle kirkastunut. Terolle mitali oli ensimmäinen sekaparikisoista.

Anssi Korhonen pääsi haastattelemaan Samua, Jenniä ja Teroa kisan päättymisen jälkeen:

 • Mitkä ovat päällimmäiset fiilikset kisasta?

  • Samu:  Tosi huikea fiilis. Ei mitään ihmeempiä tavoitteita ollut Silvan kanssa, kun lähdettiin pelaamaan. Lähdettiin pitää hauskaa ja hakemaan hyvää sijoitusta. Tuli vähän yllätyksenä, että päästiin noinkin korkealle. Ihan hyvin me pelattiin, ei tullut mitään isompia virheitä muuta kuin muutamissa paikoissa ja saatiin hyvät paikkaukset aina tehtyä sinne. Tosi hyvä ja iloinen yllätys, että näin pääsi käymään, että hopea sieltä saatiin. Ja hyvä, että saatiin pidettyä ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus saman siinä koko ajan. Oltiin jaettu toinen ensimmäisen kierroksen jälkeen ja kakkosena päätiin kisasta pois. Erittäin onnistunut viikonloppu, että hopea sieltä saatiin. Ja tosi jännittävä loppu oli. Saatiin #17 väylälle vielä birdie. Viimeinen väylä meni huonosti, mutta riitti tällä kertaa ja pitää olla kyllä tyytyväinen.
  • Tero: Podium paikkaa myö lähdettiin Jennin kanssa hakemaan ja sehän myö saatiin.  Tarjolla olisi toki ollut myös hopeakin, mutta kun kahtoo kokonaiskuvaa, niin kyllä myö  kaikki kierrokset pelattiin tosi varmasti ja hyvin koko ajan. Ei meillä pahoja ongelmia ollut oikeastaan kunnolla missään. Lopussa tuli pari  vähän heikompaa virhettä, josta sitten tiputtiin siitä hoppeelta poikkeen, mutta pronssi saatiin niin kuin  oli aluksi tarkoitus. Sinne podiumille pitää ihtensä pelata. Loppuunsa kaikin puolin tyytyväinen kokonaiskuvaan. Hyvin meni. Oltiin hyviä jee!
  • Jenni: Päällimmäinen fiilis suoraan sanottuna pettynyt kun tuli harmittavasti kämmättyä ihan huolella pari vikaa väylää (ja kaiken kukkuraks luottolähäriputterikin oli jääny väylälle numero 15). Kuitenkin hyvää peliä pelattiin Terpan kanssa läpi viikonlopun ja siihen yks varmasti kantavin tekijä oli meiän yhteishenki! Monia kovia pareja jäi taakse ja erot oli todella pieniä joten onhan tää nyt kova suoritus.

 • Jännittikö missään vaiheessa, erityisesti viimeisellä kierroksella?

  • Samu: Joo, kyllä pientä jännitystä oikeastaan koko kierroksen oli. Alkuun tietystä ekat väylät aina jännittää, siihen hyvä alku saatiin kuitenkin. Sitten se siitä tasautui. Muutaman kohtaan kerääntyi vähän yleisöä, kun jouduttiin odottamaan ja sieltä kuitenkin hyvistä onnistumista sai aplodeja ja sun muuta. Siihen nähden sai hyvin jännitystä pois. Sitten lopussa tuli katsottua tuloksia ja sitten rupesi jännittämään vähän enemmän. Ja tietysti loppu oli aika kuumottava miten tuossa tulee käymään. Kyllä siinä omanlainen jännitys tuli, ihan uusi kokemus sen puoleen. Sai vähän kokea vähän millaista se on tuollaisessa tuollaisessa tilanteessa. Hyvin selvittiin siihen nähden.
  • Tero: Ei oikeastaan jännittänyt missään vaiheessa. Ehkä sellainen isompi into tuli tuolle vikalle kierrokselle, kun tuli paljon yleisöä ja oli kamerat. Niin en tiedä oliko se jännitystä vai onko se vain intoa. En ainakaan kokenut, että olisi pelottanut mitään heittoa tai sun muuta.
  • Jenni: Jännitys oikeestaan oli läsnä vaan ensimmäisessä ja viimeisessä putissa, vaikka yleisön edessä pelaaminen oli täysin uus juttu ja kameroitakin oli joka puolella.  Tero kiteytti hyvin, että niistä sai hyvää lisäboostia! Vikan väylän avauksessakin oli sataprosenttinen luotto itteesä, vaikka tiesin tuloksen, mutta siinä sit tapahtui jotain. Kuitenkin tosi nasta viikonloppu oli ja peli kulki! Nälkä kasvaa syödessä ja ens vuonna kirkkaampaa kaulaan!

 • Mitkä olivat vahvuutenne pareina?

  • Samu: Yhteishenki oli hyvä koko ajan. Pystyttiin paikkaamaan, jos toinen teki pienen virheen, jolloin toinen pystyi auttamaan. Pysty luottavaisesti pelamaan, eikä mitään turhautumista tullut missään vaiheessa. Hauskaa meillä oli ja ei otettu niin vakavasti koko ajan. Pidettiin hauskaa ja tsempattiin toinen toisiamme ja sillä päästiin hyvin tässä kisassa tähän lopputulokseen. Pelillisesti draivipeli oli hyvää koko viikonlopun ja puttipeli oli ihan ok koko kisan ajan.
  • Tero & Jenni: Pelivarmuus ja isona osana, että pidettiin hauskaa koko ajan. Pystyttiin pitämään positiivisuutta yllä ja pienet lauluhetket kesken kierroksen olivat hyviä.

 • Mitä mieltä kisaradasta?

  • Tero & Jenni: Kaikille kisamuodoille rata toimi vallan mainiosti. Selkeät väylät ja muutama tosi haastava väylä. Etenkin noilla alamäkiväylillä, jos tuulee paljon (kuten viimeisellä kierroksellä), niin outit tulevat nopeasti peliin.  Tasapuolinen rata, maastot ja sun muut on fiksuja, ei siellä hirveästi tuurin kanssa ole tekemistä, pitää heittää sinne minne haluaa. Sillon on hyvä.
  • Samu: Kyllä, samoilla sanoilla oikeastaan. Monipuolinen rata. Finaalikierroksella tuuli tuli mukaan ja Laajis näyttää silloin vaikeimman puolensa. Pitää osata pelata fiksusti ja tarvittaessa rohkeasti. Pahat greenit ja tosi liukkaat väylät, kun on vanha ja kulunut rata, joten sai ennakkoon arvioida miten kiekko käyttäytyi greenillä. Vaikea rata siihen nähden ja pelimuodot hyvin sopivat tuonne. Eroja tuli paljon ja se on kisaradalla se tärkein, että tulee eroja paljon ja sitä kautta mukava kisa.
JLK-heittäjien sijoitukset (avoin):
 • 2. Samu Kesonen & Silva Saarinen (RFG) -9
 • 3. Tero Jaatinen & Jenni Karppinen -7
 • 6. Toni Jaatinen & Sinna Talvensola (JyLi) -4
 • 8. Sammy Pylkki & Maria Pääkkönen -1
 • 22. Matti Rautiainen & Riikka Rautiainen +16
Heittäjät vasemmalta oikealle: Samu Kesonen, Tero Jaatinen, Jenni Karppinen, Sammy Pylkki, Maria Pääkkönen, Riikka Rautiainen, Matti Rautiainen, Toni Jaatinen ja Sinna Talvensola (JyLi)