Laajis Openin MA3-sarja Joen Liitokiekon juhlaa

laajis_open_ma3
MA3-sarjan voittoon heitti JLK:n Teemu Pietarinen (keskellä), toiseksi Puska Puttaajien Matti Ahonen (vasen) ja kolmanneksi JLK:n Heikki Pippuri (oikea).

Sunnuntaina 14.8. kisattiin Jyväskylän Laajavuorella Laajis Open. MA3-sarjaan osallistui kuusi Joen Liitokiekon pelaajaa ja aiempien kisojen perusteella kärkisijoitukset olivat otettavissa.

Ensimmäinen kierros osoitti, että marginaalit ovat pienet ja kuka tahansa pystyy nousemaan kärkisijoille toisella kierroksella. Kärkikymmenikkö oli vain neljän heiton sisällä ja mikä parasta, neljä heistä oli Joen Liitokiekon jäseniä. Parhaiten meikäläisistä pärjäsi Lasse Sissonen, jonka +1 -tulos riitti jaettuun toiseen tilaan, vain heiton kärjestä. Heti perään tuli Teemu Pietarinen (+2 ), jonka sijoitus oli jaettu kuudes. Myös Pekka Saastamoinen oli hyvissä asemissa +3 tuloksella. Kymmenen parhaan joukkoon mahtui myös Heikki Pippuri, jonka +4 kierroksella kärkisijat olivat vielä saavutettavissa.

Toisella kierroksella sijoituksissa tapahtui paljon muutoksia ja mikä parasta JLK:n heittäjät pystyivät parantelemaan sijoituksiaan. Ylivoimaisesti parhaiten kierroksestaan selvisi Teemu ja hänen toinen kierros oli muutenkin historiallinen, sillä koskaan aiemmin ei Joen Liitokiekon pelaaja ole onnistunut heittämään samalla SFL-kisakierroksella holaria (väylä 7.) ja eagleä (väylä 17.). Kierroksen lopputulos oli lopulta -5 ja kokonaistulos -3, joka riitti selkeään voittoon. Myös Heikki heitti alle par-tuloksen (-1) ja onnistui hieman varkain nousemaan kolmannelle sijalle, +3 yhteistuloksella. Kokonaisuutta täydensi Pekan hyvä +1 -kierros ja sillä irtosi neljäs sija. Lassen vire ei kestänyt täyttä kahta kierrosta, joten toisen kierroksen +5 -tulos tiputti hänet jaetulle kuudennelle sijalle. Lauri Nuutinen (+11 & +8) ja Aku Arola (+12 & +15) eivät tällä kertaa päässeet haastamaan kärkeä, mutta Aku pystyi ratingin valossa pelaamaan yli oman tasonsa.

Avoimessa sarjassa ylivoimaiseen voittoon heitti Kuopion DIFF:n  juniori-ikäinen Mikael Räsänen, jonka -14 kokonaistulos jätti muut kauas taakse. Myös kolmassija lähti Savoon, kun Vuorelan Veikkojen Janne Mönkkönen heitti kuusi alle par:n.

Minä ja Heikki ajeltiin eilen tutustumaan Laajiksen väyliin ja hakemaan tuntumaa sunnuntain kisaan. Viime vuodesta osa tuttuja, mutta aika monta uuttakin väylää olivat kehitelleet. Tällä kertaa päästiin majoitukseenkin nätisti ja ehdittiin hyvin heittää suurin osa kertaalleen. Ilta/yö sit vielä fiilisteltiin maailmanmestaruuskisojen ratkaisuhetkiä.Aamu oli itsellä tukkoinen. Kesti tosi pitkään saada kone käyntiin ja ajatus mukaan peliin. Ekasta kierroksesta ei jäänyt kovinkaan hyvä maku, mutta kakkoskortissa toiselle kierrokselle +2 tuloksella ja vain pari heittoa kärjen takana. Kaikki oli vielä mahdollista.

Toinen kierros alkoikin napsakasti, kun tiputin väylällä #17 15m Eagle putin sisään. Muutenkin tuntui, että olin selkeästi paremmin hereillä heti alkumetreistä. Seuraavan kerran salama iski väylällä #7 kun Atlas luiskahti avauksesta kippoon. Samalle kierrokselle Eagle ja Holari … Justiinsa.

Peli jatkui tästä tasaisena, mutta harmillisen monta puttia jäi lunastamatta. Lisäksi väylien 12-13 tietämissä loppui jaloista potku. Tämän huomasin erityisesti putatessa, kun alkoi kaikki jäädä eturautaan. Pari bogia toiselle kierrokselle ja tulos -5. Yhteistulos -3, joka riitti MA3-sarjan voittoon tällä kertaa.

Heikki pelasi toisen kierroksen myös tasaisen varmasti ja nousi kolmannelle sijalle. Meidän autokuntaan siis sijat 1. ja 3. eli aivan kelpo reissu.