LED-cup 2016 – talvi yllätti frisbeegolffarit

LED-cup 2016 avattiin Outokummun Vanhan Kaivoksen frisbeegolfradalla varsin talvisissa tunnelmissa - kuvassa väylän #5 griini (© Jesse Partanen).
LED-cup 2016 avattiin Outokummun Vanhan Kaivoksen frisbeegolfradalla varsin talvisissa tunnelmissa – kuvassa väylän #5 griini (© Jesse Partanen).

Joen Liitokiekon ”pimeimmät kisat” eli LED-cup järjestettiin tänä syksynä kolmatta kertaa ja oman leimansa tämän vuoden cupiin toi ennenaikaisesti (vaiko kerrankin ajallaan?) saapunut talvi. Cupin neljästä osakilpailusta peräti kolme pelattiin lumisilla radoilla ja varsinkin 25.10. Outokummussa pelatusta avauskilpailusta voidaan todeta, että keli oli aika kova – tuona iltana talvi siis yllätti kesärenkain liikkeellä olleiden autoilijoiden lisäksi myös frisbeegolffarit. Mutta onneksi frisbeegolf on siitä hieno laji, että lumi ja pimeä eivät pelaamista estä, joten lopulta cup saatiin pelattua onnistuneesti läpi. Hienoimpia LEDeilyhetkiä koettiin varmasti Liperin pilkkopimeässä metsässä cupin ainoassa lumettomassa kisassa ja toki myös Lykynlammen vaativalla etuysillä pelattu kisa jäi varmasti monille mieleen.

Vesa Tiitta upottaa pirkkoputin Vanhan Kaivoksen väylällä #8 (© Jesse Partanen).
Vesa Tiitta upottaa pirkkoputin Vanhan Kaivoksen väylällä #8 (© Jesse Partanen).

Tänäkin vuonna LED-cupin kokonaiskisasta muodostui varsin tasainen vääntö, sillä ennen viimeistä kisaa voittoon oli mahdollisuudet vielä 3-4 pelaajalla. Lopulta kuitenkin Utran osakilpailun jaettu toinen sija toi Lauri Nuutiselle LED-cupin kokonaisvoiton 276 sarjapisteellä. Nuutisen pelaaminen oli läpi cupin erinomaisella tasolla, sillä hän oli kisoissa kolmeen kertaan toinen – kauaksi ei siis jääty 300 pisteen maksimista (3 parasta kisaa laskettiin mukaan kokonaistulokseen). Toisen sijan cupissa nappasi myös hienoa LED-pelaamista esittänyt Joonas Ignatius (260 p.) ja kolmanneksi kiri Mikko Makkonen (251,8 p.). Lisäksi mainittakoon, että sarjaan osallistuneista kolmesta naispelaajasta Henna Rummukainen (183 p.) sijoittui hienosti seitsemänneksi. Kaiken kaikkiaan LED-cupiin osallistui 27 eri pelaajaa.

Suuret kiitokset kaikille kisoihin osallistuneille ja onnittelut kaikille kisoissa ja cupissa pärjänneille! Kiitokset myös Jesse Partaselle Outokummun kisan valokuvista. Ensi syksynä mennään taas ja toiveita pelattavista radoista, kilpailuiden määrästä ja kilpailuluokista sopii vuoden mittaan esittää.

 

JLK-logo-680x226