LED-cup 2017 – klassikkoratoja ja pimeitä metsiä

LED-cup 2017 – klassikkoratoja ja pimeitä metsiä
Vuoden 2017 LED-cup aloitettiin Kirkkopuistossa (© Mikko Makkonen).

Jo perinteeksi muodostunut Joen Liitokiekon LED-cup järjestettiin tänä syksynä neljättä kertaa ja tähän viiden viikottaisen osakilpailun mittaiseen sarjaan osallistui kaiken kaikkiaan 27 pelaajaa. Cup aloitettiin lokakuussa kahdella klassikolla, kun Kirkkopuistossa kisailtiin ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen ja Karsikossa järjestettyä edellistä kilpailua taitaa joutua hakemaan vieläkin kauempaa. Hyvin nämä perinteikkäät ja joensuulaista frisbeegolfhistoriaa huokuvat 9-väyläiset radat kuitenkin LED-pelaamiseen soveltuivat, vaikkakin pelaajat hieman valittelivat liiallisen valosaasteen määrää.

Vuoden 2017 LED-cup aloitettiin Kirkkopuistossa (© Mikko Makkonen).

Niittylahdessa olikin jo sitten tunnelmaa kun kisa käytiin rapsakassa viiden asteen pakkasessa ja paikoitellen jo noin 15 cm:n paksuisessa lumihangessa. Lost discejä ei onneksi kovinkaan suurta määrää tullut, mutta lumiset pensaat veivät kylläkin pari kiekkoa kuten myös Pyhäselän jäiset rantamatalatkin. Seuraavana vuorossa ollut Liperin frisbeegolfrata sai kuitenkin pelaajilta kunniamaininnan parhaiten LED-pelaamiseen soveltuva ratana, sillä Nopsakin metsien kapeilla väylillä tosiaankin oli pilkkopimeää ja lopuksi sarja heitettiin päätökseen 15.11. Utrassa. Tästä Utran kisasta mielenkiintoisena faktana mainittakoon, että tuo kisa oli 78. JLK:n järjestämä kilpailu vuoden 2017 aikana ja sen myötä ylitettiin 3000 osallistujan maaginen raja eli tarkka määrä tällä kaudella JLK:n kisoissa on nyt 3005 kisastarttia – mahtavaa!

Avoimessa luokassa LED-cupin voittoon heitti Anssi Korhonen (387 sarjapistettä / 3 voittoa) ja etenkin Liperissä ja Utrassa Anssin pelaaminen oli loistavalla tasolla – ”pirkkoja” kertyi tuloskorttiin tasaiseen tahtiin ja eroa seuraaviin tuli useita heittoja. Kokonaispisteissä toiseksi heitti Jouko Vilén (354,4 p) ja kolmanneksi Antti Ylönen (297,3 p.). Anssin kolmen voiton (Karsikko, Liperi, Utra) lisäksi yhdet osakilpailuvoitot kirjattiin Mikko Makkoselle (Kirkkopuisto) ja Tero Tumanoffille (Niittylahti). Naisten luokassa LED-cupin kokonaisvoitto meni näytöstyyliin mainiosti pelanneelle Johanna Karjalaiselle (300 p. / 3 voittoa). Sarjavoittajille palkinnoiksi (JLK:n kadonneen, mutta sittemmin löytyneen) kiekkoarkiston kätköistä Joen Liitokiekko -stämpätyt Prodiscus -kiekot ja lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotun Prodiscus -kiekon voitti Veikka Ruusila.

Onnittelut voittajille ja kiitokset LED-cupiin osallistuneille!