Lehdistötiedote: Pohjois-Karjalan avoimet 2018 5-vuotisjuhlakilpailu

LEHDISTÖTIEDOTE 12.7.2018 / Joen Liitokiekko ry

Heinäkuussa (21.-22.7.2018) pelataan Pohjois-Karjalan tähän mennessä suurin frisbeegolfkilpailu, kun Joen Liitokiekko ry (JLK) järjestää järjestyksessään viidennet Pohjois-Karjalan avoimet -frisbeegolfkilpailut (PKA). Kilpailu on Suomen frisbeegolfliiton (SFL) alainen erilliskilpailu ja lajin kansainvälisen kattojärjestön PDGA:n sanktioima (B-tier).

Ensimmäinen PKA pelattiin heinäkuussa 2014 Joensuun Utran frisbeegolfradalla ja kilpailu oli tuolloin samalla myös ensimmäinen virallinen PDGA-sanktioitu SFL-erilliskilpailu Pohjois-Karjalassa. Pelaajia vuoden 2014 kilpailuun osallistui 63 ja vuosi vuodelta kilpailu on sitten vain Suomessa vallitsevan frisbeegolfbuumin myötä kasvanut ja laajentunut vähän kerrassaan ja nyt siis rikotaan jo 140 pelaajan rajapyykki, kun viisivuotisjuhlakilpailuun osallistuu 142 pelaajaa yhdeksässä eri kilpailuluokassa.

Edustettuina on isäntäseura JLK:n lisäksi yli 20 eri frisbeegolfseuraa ympäri Suomen, kaukaisimmat kilpailijat saapuvat Joensuuhun aina Helsingistä, Turusta, Tampereelta ja Rovaniemeltä asti. Kahden kilpailupäivän aikana kaikki kilpailijat pelaavat yhteensä kolme kilpailukierrosta. Lauantain kaksi ensimmäistä kilpailukierrosta pelataan yhteislähdöin kahdessa eri lohkossa Lykynlammen ja Kontiorannan frisbeegolfradoilla ja sunnuntaina kilpailu huipentuu väliaikalähdöillä pelattavaan finaalikierrokseen Lykynlammella.

 

Miesten avoin MPO-luokka – Voutilainen ja Nieminen hakevat kolmatta voittoaan, mutta haastajia riittää

Pohjois-Karjalan avoimissa miesten MPO-luokka on tähän mennessä ollut kahden kauppa kun isäntäseuran Miika Voutilaisella on kaksi PKA-voittoa (2017 ja 2015) kuten myös Suomen kärkipelaajiin lukeutuvalla Vuorelan Veikkojen Jesse Niemisellä (2016 ja 2014). Kaksinkertainen parifrisbeegolfin Suomen mestari ja viime vuoden SM-kilpailuissa viidenneksi heittänyt Nieminen (PDGA-rating 992) lähtenee kilpailuun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta puolustavan mestarin Voutilaisen (PDGA-rating 966) lisäksi kilpailussa riittää haastajia. Kärkikahinoihin tähyävät mm. hurjassa heittovireessä koko alkukauden ollut JLK:n Tero Jaatinen (PDGA-rating 958), Lohjan Liitokiekkoilijoita edustavat Johannes Uotila (PDGA-rating 983) ja Juho Väisänen (PDGA-rating 974) sekä laukaalaisseura Puska Puttaajien Sami Väisänen (PDGA-rating 958), joka viime vuoden PKA:ssa voitti nelikymppisten mastereiden luokan koko kilpailun kovimmalla kokonaistuloksella kaikki luokat huomioiden.

Odotettavissa myös on, että mikäli heittokelit suosivat, niin uudet rataennätykset ovat mahdollisia kilpailuviikonlopun aikana. Tällä hetkellä Kontiorannan frisbeegolfradan virallista rataennätystä (58, -11) heittoa pitää hallussaan Jaatinen ja Lykynlammen A-radan ennätystä (57, -5) jakavat Jaatinen, Voutilainen ja JLK:n vielä juniori-ikäinen Julius Paakkinen (PDGA-rating 930).

 

Naisten avoimessa FPO-luokassa Laitinen ennakkosuosikkina

Naisten luokan ennakkosuosikki on tuore parifrisbeegolfin Suomen mestari ja kaksinkertainen PKA-voittaja (2017 ja 2015) Raanujärven Kiekkoa edustava Maija Laitinen (PDGA-rating 877), mutta kovia kilpakumppaneita kilpailussa riittää. Laitisen kovin haastaja lienee keskisuomalaisseura Team Spiritin Jenna Suhonen (PDGA-rating 865), joka heitti kesäkuussa hienoon voittoon EuroTourin Viron Alutaguse Open -osakilpailussa. Lisäksi podiumille tähyävät myös Puska Puttaajien Mira Ekroos (PDGA-rating 829), Mikkelin Frisbeegolfin Justine Bitka (PDGA-rating 825) sekä kotiratojensa metkut hyvin tunteva JLK:n Henna Rummukainen (PDGA-rating 815).

 

Master -luokissa mukana lukuisia Suomen huippuja

Elokuussa Lykynlammella heitetään mastereiden Suomen mestaruuksista, mikä tänä vuonna näkyy hienosti myös PKA:n osallistujalistassa kun muutamat Suomen huippupelaajat hakevat PKA:ssa tuntumaa ”Lykyn” haastavaan rataan. Etenkin miesten MP50-luokassa kilpailuun starttaa kova ja tasainen kolmikko, kun mukana kilpailussa ovat Joroisten Urheilijoiden Maco Moilanen (PDGA-rating 931), Tampereen Frisbeeseuran Mikko Putaja (PDGA-rating 924) sekä Oulun Frisbeeseuran Ilmari Kurtti (PDGA-rating 919). Viime vuotista PKA-voittoaan puolustavalta Moilaselta löytyy mm. kaksi suomenmestaruusmitalia (hopeaa 2016 ja pronssia 2017).

MP40-luokan ennakkosuosikki on tänä vuonna mastereihin pelaamaan siirtynyt ja elokuisiin koti-SM-kisoihin tähtäävä JLK:n Mika Laukkanen (PDGA-rating 943) ja FP40-luokassa ennakkosuosiksi voidaan nostaa Talin Tallaajien (Helsinki) Pirjo Hollemo (PDGA-rating 779).

MP60-luokassa puolestaan pelaavat vuoden 2016 Suomen mestari eli Joroisten Urheilijoiden Esko Jokinen (PDGA-rating 882) sekä Nokian Frisbeeseuran kokenut konkari Markku Tohni (PDGA-rating 876), joka kuuluu Suomen maajoukkueeseen elokuussa Kroatiassa pelattavissa Euroopan mestaruuskisoissa – Tohnin meriittilistalta löytyy mm. kaksi Euroopan mestaruutta ja neljä Suomen mestaruutta.

 

Amatöörit ja juniorit

Kuuden PRO-kilpailuluokan lisäksi PKA:n viisivuotisjuhlakilpailuun osallistuu hienosti myös lähes 40 amatööripelaajaa miesten MA3- (PDGA-rating < 900) ja naisten FA3-luokissa (PDGA-rating < 775) ja lisäksi junioreiden MJ18-luokassa kilpailukokemusta keräämässä on viisi pelaajaa.

 

Perjantain parigolf – kaikille avoin kilpailu

Perinteiseen tapaan kilpailuja edeltävänä päivänä, perjantaina 20.7.2018, pelataan Lykynlammen frisbeegolfradalla myös kaikille avoin parigolf. Tähän kilpailuun voi siis osallistua kuka vain – lisenssejä ja seurajäsenyyksiä ei tarvita! Kilpailuun voi myös ilmoittautua mukaan paikan päällä, Lykynlammen ulkoilumajan edustalla, klo 15:00 alkaen.

 

Katsojille vapaa pääsy – kilpailun ratkaisuhetket sunnuntaina iltapäivällä

Yleisölle tapahtuma on ilmainen, mutta paikalle saapuvien katsojien odotetaan seuraavan suorituksia tarkkaavaisina, hiljaa ja liikkumatta heittojen aikana, jotta pelaajat voivat keskittyä suorituksiinsa täysipainoisesti. Onnistuneille heitoille on tietenkin lupa taputtaa! Kilpailusivustolta löytyvät niin tarkka aikataulu kuin yleisöopaskin. Lauantain ensimmäisen kierroksen ryhmät arvotaan, mutta toisesta kierroksesta alkaen ryhmäjaot ovat aina luokittain tulosjärjestyksessä. Näin ollen lauantaina MPO-luokan kärkikortti aloittaa iltapäivän kierroksensa Kontiorannan frisbeegolfradan väylältä #1 klo 15:30 ja sunnuntaina kilpailun huipentaa Lykynlammella pelattava finaalikierros, jolle MPO-luokan kärkiryhmät lähtevät 10 minuutin lähtövälein väylältä #1 arviolta noin klo 14:00 paikkeilla (sunnuntain ryhmät ja tarkat lähtöajat julkaistaan Disc Golf Metrixissä 3. kierroksen kohdalla lauantai-iltana).

Tervetuloa seuraamaan Pohjois-Karjalan suurinta frisbeegolfkilpailua ja Itä-Suomen parasta frisbeegolfia!

 

Linkkejä:

Kilpailun www-sivut >>

Kilpailu PDGA:n sivuilla (tulokset ja alustavat PDGA-ratingit) >>

Väyläkohtaiset tulokset (Disc Golf Metrix) >>

Aikataulu >>

Yleisöopas >>

Caddy Book >>

Perjantain parigolf (Disc Golf Metrix) >>

 

Lisätiedot kilpailusta:

Antti Ylönen / Joen Liitokiekko ry
kilpailunjohtaja
p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com

 


Yhteistyössä…