Menestystä ja kokemusta Helsingin Kivikosta

Helsingin Kivikossa käytiin 04.04.2015 ”Kivikon Munajahti 2015” SFL-kisa, josta myös kaksi Joen Liitokiekon edustajaa löytyi. Iiro Hämäläinen osallistui MA2 -sarjaan ja Juho Salonen oli puolestaan MA3:ssa. Sarjojen tulostaso oli loppujen lopuksi hyvin lähellä toisiaan.

Iiro oli koko kisan ajan hyvin mukana voittotaistelussa. Hyvä ensimmäinen kierros päättyi tulokseen -2 (alustava rating 928) ja sillä irtosi jaettu kakkossija, kaksi heittoa kärjen takana. Kisasta tuli huipputasainen, sillä toisen kierroksen päätyttyä viisi heittäjää oli vain yhden heiton sisällä toisistaan. Valitettavasti Iiro oli jäänyt kärkikaksikosta heiton (toisen kierroksen tulos +1, alustava rating 908), mutta hän pääsi kuitenkin kolmen pelaajan Sudden Death -kisaan tastelemaan kolmannesta sijasta. Valitettavasti siellä ei tullut tarvittavia onnistumisia, jotta hän olisi päässyt nousemaan palkintosijalle. Lopputuloksena tällä kertaa jaettu neljässija. Joen Liitokiekko onnittelee hyvästä suorituksesta!

Juho Salosella oli hieman vaikeampi päivä MA3 -sarjassa, eikä hän päässyt ensimmäisellä kierroksella täysin omalle tasolleen. Toisen kierroksen tulosparannus takasi sen, että hän pääsi nousemaan tuloksissa hieman ylöspäin. Sijoitus tällä kertaa 35/45 ja mukaan tarttui arvokasta kisakokemusta.

Iiro Hämäläinen, MA2, 4/33

Raporttia ei ilmeisesti ole tulossa.

Juho Salonen, MA3, 35/44

Tämän vuoden ja samalla urani toinen PDGA:n alainen kisa järjestettiin Helsingin Kivikon 18-väyläisellä radalla. Keli oli kostea ja osittain tuulinen ja sateinenkin, mutta ennakkotietoja huomattavasti miellyttävämpi. Osallistuin MA3 sarjaan ja jälleen olin jättänyt menestyspaineet ja odotukset kotiin. Edellisestä kierroksesta oli jo useampi viikko aikaa, mutta kiva oli silti osallistua hieman virallisempiin kisoihin. Osanottajia oli kaiken kaikkiaan melkein 90 ja itsekin pääsin kisaan mukaan jonon kautta.

Ensimmäinen kierros

Ensimmäisen kierroksen heittueessa oli seuramme edustettuna oikein kahden heittäjän voimin, kun Iiro Hämäläinenkin oli arvottu samalle aloitusväylälle. Heittue oli rento ja kannustava, mutta oma peli oli siltikin aika nihkeää. Oikein mikään ei tuntunut toimivan. Todella varovaista ja ponnetonta heittämistä. Tuli useampi tuplabogi ja muutamat birdietkään eivät hirveästi tilannetta parantaneet. Korttiin +11, joka on aika huono tulos, vaikka ennätyskään ei minulla kauhean kummoinen (par) olekaan.

Toinen kierros

Ensimmäisen kierroksen pettymyksen jälkeen lähdin Hesburgeriin syömään näennäisesti terveellisen ja ”urheilijalle” sopivan lämpimän kanasalaatin. Ruokahetken jälkeen paluu rikospaikalle ja sitten rankaisutreeniä pellolla. Lämmittelyn jälkeen päätin hieman kokeilla tekniikan hienosäätöä vedon räväkkyydessä. Ja pian alkoikin heitto tuntua räväkämmältä, mutta myös rennommalta. Terve itsevarmuus alkoi pikkuhiljaa löytyä. Toki vain hävitäkseen aloittaessani väylältä 15 tuplabogilla. Näennäisesti hyvä flexifore osui lopussa puihin ja sekä lähestyminen, että ensimmäinen putti epäonnistuivat. Päästessäni pois ”pirkkometsästä” avoimille väylille alkoi se terve itseluottamus löytyä ja pitkät draivit onnistuivat. Mutta jälleen muutama hölmö bogi ja tuplabogi söivät tulosta pahemman kerran. +7 on aika normaali höntsäkierroksen tulos, mutta mahdollisuudet olisivat olleet paljon parempaankin, koska onnistumiset sattuivat niille yleensä minulle hankalille väylille.

Ei näistä kisoista kauheasti kerrottavaa jälkipolville jäänyt, mutta tulipahan taas vähän koettua kisatunnelmaa ja nähtyä taitavia heittäjiä. Ja onnittelut vielä Iirolle erittäin hienosta tuloksesta!