Minibussilla Ouluun kisaamaan


Kaksipäiväinen Oulun Perämeri Open pelattiin viikonloppuna 27.5. – 28.5. Mukana avoimessa sarjassa oli kuusi Joen Liitokiekon heittäjää. Tuulinen rata tarjosi varsinkin viimeisenä pelipäivänä erittäin haastavat olosuhteet. Kotiintuomisina oli kaksi palkintosijaa ja paljon hyviä suorituksia.  Lopulliset sijoitukset: Tero Jaatinen (9/88), Toni Jaatinen (16/88), Julius Paakkinen (28/88), Sami Jaatinen (56/88), Niklas Meriläinen (59/88) ja Roope Turunen (75/88).

Henkilökohtaiset raportit

Tero Jaatinen

Kisareissu Ouluun Perämeri Openiin starttasi torstaiaamuna Autotalo Laakkosen sponsoroimalla minibussilla. Saavuttuamme Ouluun hyökkäsimme suoraan Meri-Toppilaan treenirundille, joka oli vähän sekavaa radan layoutin muutoksien takia ja poukkoilimme vähän siellä täällä pää kolmantena jalkana tutustuen väyliin ja rolliherkkään maastoon.

Perjantaiaamulla käytiin lisää poukkoilemassa Meri-Toppilan radalla odottaen iltapäivän parikisaa, jolloin kisaleiska olisi pelattavissa. Ruokatauon ja päikkäreiden jälkeen auton nokka kohti parikisaa, mutta harmiksemme saavuimme paikalle liian myöhään (reilu tunti ennen viimeistä lähtöajankohtaa) eikä parikisaan mahtunut enää mukaan suuren osallistujamäärän vuoksi. Parikisan viimeisten lähtijöiden jälkeen pääsimme kuitenki kiertämään kisaradan joka vaikutti suht simppeliltä mutta Meri-Toppilan paljon puhutut tuulet tekivät radasta vähintäänkin haastavan.

Lauantain 1.kierros:
Itseluottamusta uhkuen lähdettiin kisapaikalle pelikirjassa lukien hyökkää hyökkää hyökkää ja pörö kaikille väylille ?
Ykköskierroksesta tulikin oikein mainio, kaikki tuntui onnistuvan ja putit napsuivat hyvällä prosentilla, huippukierros kovasta tuulesta huolimatta, -8, yhdellä bogeylla ja se riitti pääsyyn kärkikorttiin jaetulle kolmannelle sijalle.

2.kierros:
Kierrokselle lähtiessä mahtava fiilis ja kova itseluottamus tuulenkin tyyntyessä normaaliin. Heitto tuntui hyvältä ja rennolta, mutta fribajumalat eivät olleet puolellani. Hyvät heitot palkittiin lukuisilla rolleilla korin alta pois pörön ulottumattomiin. Näinpä kierroksen puolivälistä eteenpäin heittäminen muuttui väkinäiseksi ja taisteluksi fribajumalia vastaan. Perustekemistä huonolla tuurilla varustettuna ja tuloskorttiin kovan vääntämisen jälkeen -2, ja näin kärki luikki kovaa vauhtia karkuun.

Sunnuntai final round:
Aamulla sälekaihtimet auki ja mielen valtasi taistelufiilis, vettä sataa kuin aisaa, tuuli on todella kovaa ja lämpömittari näytti 2,5 astetta.
Vikaan rundiin lähdettiin iskuasemista sijalta 9 ja sääolosuhteita katsoessa tuli ajatus päähän ”kaikki on tänään mahdollista ja mitä vain voi tapahtua”.

Alku lähti käyntiin todella hyvin, toiselle väylälle 11metrin pöröputti kovaan vastatuuleen sisään ja itseluottamus kasvoi. Seuraavalle par ja heti perään vaikealle par4 väylälle nostopörö. Sitten alkoi putti vaikeudet ja kolmelle seuraavalle väylälle puttimissit joista kaksi kakkosnelosta ja mielen valtasi mitä synkimmät ajatukset.

Sipuli kasaan ja peli takaisin ruotuun. Loppu kierros perus tekemistä ilman suurempia mokelluksia. Tuuli tuotti kovia vaikeuksia ja heittäminen tuntui koko ajan vähän epävarmalta tuulen takia. Puolittaisille pöröpaikoille päästiin mutta kovassa tuulessa putti todella haastavaa, laiteosumia paljon ja nosto sisään. Tuloskortin laskettuani ajattelin että per…. kortissa +1 ja pieni pettymys, mutta onnekseni muillakin oli vastaavia ongelmia tuulessa ja kierros olikin loppujen lopuksi ohan hyvä.

Lopullinen sijoitus 9 ja kokonaistulos -9. Vähän aikaan kierroksia miettiessäni totesin itselleni että hyvät kisat Tero ja taputus olkapäälle. Alkutavoitteet kuitenkin olivat -1 per kierros ja kokonaistulos reilusti paremmin.

HUIPPU REISSU! Kiitos ja kumarrus! 😀

Julius Paakkinen

Lähdettiin Ouluun torstai-aamuna. Lähtö aamulla 2-3h yöunilla 4 päivän heittotauon jälkeen ja väsymys tuntui melkein koko reissun ajan. Saavuttiin Ouluun puolipäivän aikoja ja pelattiin vanhaa kisaleiskaa, jota ei oltu vielä muutettu kisaa varten, mutta jos joku tuli selväksi niin se, että tuuli voi koitua haasteeksi ja se näkyikin kisakierroksilla.

Perjantaina oli tarkoitus pelata paripelit, mutta saavuttiin paikalle hieman ”myöhässä” ja pelaajia oli niin paljon, että ei ehditty parikisoihin. Pelattiin perjantai-iltana omat paripelit kisaleiskalla ja Teron kanssa pelattiin hyvä -12, josta jäi hyvä maku ja eikun kämpille ja lauantaita odottamaan!

Lauantaina starttasi kisat aamulla ja kierros alkoi melko hyvin. Peli oli vaihtelevaa ja draiveissa ongelmaa, mutta pahimmilta ongelmilta vältyttiin. Kierros pakettiin ja -3 korttiin ja 947 rating, melko tyytyväinen suoritukseen, mutta parannettavaa olisi ollut. Kierrosten välissä oli 3-4h tauko, syömään ja kämpille lepäämään.

Toinen kierros oli täysin erituntuinen kuin viime kierros, mutta kortissa sama lukema -3, outoa. Peli tuntui paljon huonommalta, vaikka ainekset oli lopussa ottaa hyvä tulos (-4 ja 4 väylää jälellä, joista 3 melko helppoja väyliä ja yksi haastava) #2 väylälle tuplabogi 3 rollilla ja mukava kakkosvitonen. Viimeiselle väylälle pirkko ja tulos -3 rating 942. Päivään melko tyytyväinen vaikka peli tuntui oudolta.

Sunnuntai-aamuna katsoin ikkunasta pihalle ja melko rankkaa sadetta ja kova tuuli. Kierros käyntiin ja ulkona +2 astetta lämmintä eikä hanskoja ollut, joten villasukka käteen ja kierrokselle. Koko kierroksen oli kylmä ja ei saanut kroppaa lämpenemään millään, vaikka vaatetta oli hyvin päällä. Kierroksella 4 outtia ja pahoista paikoista jatkoheitot ja 3 tuplabogia kortissa. Kierros pakettiin kortissa +5 ja peli tuntui jopa pahemmalta mitä se kortissa todellisuudessa oli.

Kisat pakettiin yhteistuloksella -1 yhdellä huonolla kierroksella. Kierrosten rating keskiarvo hieman yli 930. Kisat pakettiin ja suuri kiitos Autotalo Laakkoselle, joka tarjosi meille tilavan ja todella mukavan minibussin, jota ilman reissu olisi ollut todella haastava toteuttaa.

Sami Jaatinen

Reissua oli odotettu jo pitkään. Kisan järjestäjä kutsui minut kilpailuun jo talvella ja kasasin Joensuusta hyvän porukan Perämeri Openiin. Meitä lähti mukaan kaikkiaan 6 pelaajaa. Koska meitä oli niin monta, ajattelin, että matkaan oli jostain saatava isompi auto. Näinpä soitin Autotalo Laakkoselle ja kysyin, olisiko heillä kiinnostusta lähteä tukemaan nuoria heittäjiä. Onneksi he olivat kiinnostuneita ja he tarjosivat meille minibussin, jotta liikkuminen olisi mahdollisimman helppoa ja turvallista. Kiitos Autotalo Laakkoselle siitä. Torstaina ajeltiin Joensuusta Ouluun. Perille saavuimme noin klo 16.00. Tavarat majoituspaikalle ja välipalaa naamaan.

Nyt ensimmäiselle harjoituskierrokselle. Harjoituskierros oli todella sekava, sillä kisarata ei ollut vielä kasattu, eikä peruslayoutti ollut ehjä Toppilan alueen remontin takia. Rakennetaan ilmeisesti kerrostaloja? Perjantaina aamulla herätys aikaisin, aamulenkki+aamupala. Toinen harjoituskierros sekavalla radalla ja lisää totuttelua kovaan mereltä puhaltavaan tuuleen sekä pelikirjan suunnittelua. Putti tuntui olevan kunnossa. Perjantaina oli tarkoitus pelata parikisa, jossa lähdöt alkoivat 15.30 ja jatkuivat aina puoli seitsemään asti. Saavuimme kisapaikalle vähän viiden jälkeen, mutta valitettavasti emme päässeet heittämään kisaan, sillä pareja oli ilmoittautunut niin paljon. Minua se ei haitannut, sillä pääkisa on lauantaina ja siihen keskitytään. Lähdimme kuitenkin kierrokselle heti parikisalähtöjen jälkeen, että saisimme varmistuksen kisalayoutista. Rata ei itsessään tuntunut kovinkaan haastavalta, mutta tuuli sekoittaa heittoja todella paljon. Itsevarmana lauantain kisaan.

Lauantaiaamuna hyvä valmistautuminen aamupaloineen ja lämmittelyineen! Ensimmäisen kierroksen pooli oli ehkä paras mahdollinen. Kilpailun ennakkosuosikki Jesse Nieminen sekä kilpailun järjestäjä Ville Kilpijärvi. Ajattelin, että saisin näiltä pelaajalta paljon ideoita miten rata kannattaisi pelata. Tietysti keskittyen omaan suunnitelmaan. 1. kierroksen ajatuksena olikin pelata SUPERSEIFTI kierros, jossa pääosin onnistuinkin. Ennen ensimmäistä väylää keho tärisi jännityksestä ja jännitys pilasikin ensimmäiset 3 väylää.

Aloitimme väylältä 2. #2 tuplabogey, #3 par ja #4 tuplabogey. Näitten jälkeen nollasin pääni ja onnekseni unohdin nuo mökellykset. Kierros meni loppujen lopuksi suunnitelman mukaan. Tulos +6 ja sijoitus 68. 1. ja 2. kierroksen välillä oli lähes 4 tuntia, joten oli reilusti aikaa tankata ja latautua.

Illan kierrokselle keli oli kohtalaisen kylmä, mutta tuuli oli tyyntynyt reilusti. Nyt kun rata oli viimeistään tuttu, suunnittelin toiselle kierrokselle aggressiisempaa peliä. Tarkoitus avata aina mahdollisimman lähelle koria ja jatkaa peliä avausheiton mukaan. Aloitimme väylältä 18 ja kierros alkoi heti birdiellä! Tiesin että kierroksesta tulee vähintäänkin hyvä. Hyvä pelaaminen jatkui läpi kierroksen, mutta onneakin oli runsaasti mukana. Tämänkin kierroksen pooli oli huippu, joka sopi minulle loistavasti luoden rentoa ilmapiiriä koko kierrokselle. Summa summarum, 7 birdietä ja 3 bogeytä. -4 ja sijoitus nyt 51. Huippukierros! Menee henkilökohtaisissa urheilusuorituksissa korkealle toplistalla!!!! BOOM!

Sunnuntaina 3. kierros ja fiilis edelleen hyvä, hieman väsynyt kylläkin. Keli oli sateinen, tuulinen ja kylmä. Sain lämmitellessä kuitenkin hyvän lämmön päälle! Ajattelin pelata seiftin kierroksen huonon sään takia. Mutta ei. Aloitus väylältä 14. Ykkösdraiveri ja heitto suoraan jokeen. Peli sekaisin ja 6:lle ensimmäiselle väylälle bogit. Näitten jälkeen oli todella vaikea jatkaa kierrosta ja hyvin värikäs kortti saatiinkin. 2 tuplabogeytä, 9bogeytä ja 2 birdietä. Kierros 11 plussalle. Ehkä pää oli tyhjä edellispäivän megakierroksen takia. Ei kerrottavaa. Lopullinen sijoitus 56.

Autotalo Laakkonen tarjosi minibussin reissulle käyttöön.

Viimeisellä kierroksella oli tarjolla kylmyyttä, vesisadetta ja kovaa tuulta.