Mitaleita metsästämässä parifrisbeegolfin SM-kisoissa

Parifrisbeegolfin SM-kisat heitettiin Ähtärin metsäradalla 9.-10.6.2018. Viimeisenä kisapäivänä saatiin jännittää useaan otteeseen, josko JLK:n heittäjät tekisivät jättiyllätyksen ja pääsisivät SM-mitaleille.

Lopulta lähimmäksi pronssimitalia pääsivät nelikymppisissä Ville Nivalainen ja Mikko Makkonen. He lähtivät viimeiselle kierrokselle kahdeksan heiton takaa-ajomatkalta ja heittivät selkeästi luokkansa parhaan kolmannen kierroksen (-5). Pronssimitali oli parhaimmillaan vain heiton päässä. Lopulta väylät loppuivat kesken ja nousu päättyi kuudenteen sijaan, vain kaksi heittoa pronssista. Mastereiden (40+) tulokset »

Avoimessa sarjassa lähtötilanne kolmanteen kierrokseen ei olisi voinut olla paljoa jännittävämpi. Sammy Pylkki ja Julius Paakkinen lähtivät kierrokselle kolmannelta sijalta ja kakkossijakin oli vielä otettavissa. Valitettavasti kierros ei lähtenyt halutulla tavalla käyntiin ja kun kurssia ei saatu muutettua, niin parivaljakko tippui lopulta sijalle kolmetoista. Tero Jaatinen ja Toni Jaatinen pystyivät nostamaan viimeisen kierroksen myötä sijoitustaan hienosti top-10:iin ollen lopulta jaetulla yhdeksännellä sijalla. Avoimen luokan tulokset »

Henkilökohtaiset raportit

Julius Paakkinen & Sammy Pylkki (Pro Open)

Edessä parigolfin suomenmestaruuskilpailut 2018. Parina Sammy ja Julius. Mainittakoon, että arvoimme parit neljän hengen kesken: Tonin, Teron, Sammyn ja Juliuksen nimet arpakoneeseen ja näillä mennään.

Kisareissu starttasi perjantai-aamuna kymmenen aikoihin. Kyydissä Sammy, Tero ja Julius, sekä Toni, joka ajoi Jyväskylästä paikalle omalla kyydillä hieman aikaisemmin. Matkalla pysähdyttiin Naissaaren 7-väyläiselle neppiradalle, jossa pelailtiin leikkimielinen kilpailu, jonka voittaja Sammy kuittasi illan makkarat.

Saavuttiin Ähtäriin päivällä, jossa lähdettiin suoraan tutustumaan rataan Best shot-pelimuodon merkeissä. Jo ensimmäisellä kierroksella kaikilla oli pelikirja muutamaa väylää lukuunottamatta selvillä. Ratana toimi metsärata, joka rankaisi huonoja heittoja. Lisäksi radalla oli myös ob-aluetta, joten melko selkeää oli, että huonoista voisi tulla isoa lukua korttiin. Kierroksen jälkeen käytiin syömässä, jonka jälkeen pelattiin uusi kierros Tough-shottia. Toisella kierroksella korostui radan ob-alueet ja mörrit. Ainakin selville tuli se, että väylällä tulisi pysyä.

Treenikierrosten jälkeen mentiin majoitukseen Ähtärin hirvimökeille. Mökillä odotteli Mikko ja Ville, joten mukavaa majoitusseuraa oli tiedossa. Mökillä saunottiin ja pelailtiin korttia, sekä juteltiin radasta. Saunan jälkeen pehkuihin ja huomista kohti.

Lauantai-aamuna oli luvassa vain yksi kierros, joka starttasi vasta 12.30. Pelimuotona toimi Best shot, joka lähti käyntiin väylältä #14. Tavoitteena meillä oli pelata -9 ja lähdimme pelaamaan melko rentoa peliä. Kierros alkoi muutamalla paarilla, jonka jälkeen birdietä alkoi napsumaan korttiin. Kierroksella tuli selville, että molemmilla oli putti liekeissä. Draivit napsuivat molemmilla hyvin väylään, mutta ns. henkilökohtaisia birdieitä tuli kuitenkin kirjattua korttiin muutamilla väylillä. Kierros oli molemmilta vahvaa perussuorittamista, joten huonoja draiveja tuli melko vähän. Kierros pelattiin myös loistavalla puttipelillä. Alle 20metrin ringistä ei viimeistä väylää lukuun ottamatta putannut kuin toinen meistä, koska naulattiin koriin jokainen putti. Kierros loppuun ja kortissa tulos -11. Oltiin kierrokseen tyytyväisiä, joten itsevarmuutta löytyi. Kierroksen jälkeen tuli myös ilmi, että Toni ja Tero olivat myös pelanneet saman tuloksen. Kärkeen matkaa 5 heittoa ja jaetulla yhdeksännellä sijalla.

Kierroksen jälkeen porukka kasaan, sekä kierroksen hyvät ja huonot suoritukset tuotiin esille. Lähdettiin hakemaan kaupasta ruokatarvikkeita, sillä ajatuksena oli valmistaa mökillä ruokaa. Mietiskeltiin myös miten vietettäisiin loppupäivä, koska meillä oli vain yksi kierros lauantaina. Päädyttiin kuitenkin takaisin radalle, jossa seurattiin oman seuran mastereiden Mikon ja Villen peliä muutama väylä. Lähdettiin radalta ruoan valmistukseen ja illan viettoon. Ilta vietettiin rennoissa merkeissä saunan ja kortinpeluun parissa. Illalla katsottiin huomisen poolit ja lähtöväylät, jossa tuli vastaan täysin tuntematon pari. ”Väylä #9 Sammy Pylkki & Julius Paakkinen ja ”Toni Jaatinen & Tero Jaatinen”. Todettiin, että onpa hienoa tutustua uusiin ihmisiin, kun Ähtäriin asti matkustetaan.

Sunnuntaina lähdettiin liikkeelle kahdeksan aikoihin ja ensimmäinen kierroksen pelimuotona toimi Alternate. Lähdettiin käppäilemään tutulla porukalla kohti aloitusväylää. Fiilikset oli korkealla ja ei muutakun vetoja. Avausvuorossa oli Julius ja peli käyntiin. Peli lähti käyntiin melko hyvin ja ensimmäiset neljä väylää pelattiin ”pirkko, pirkko, bogi, pirkko”. Peli alkoi lämmetä ja heittely tuntui varmalta. Puttipeli jatkui myös loistavana ja birdieitä korttiin napsui yhdeksän kappaletta, sekä bogeja kaksi kappaletta. Kierroksen lopputulos huikea -7! Itsevarmuus korkealla kierroksen jälkeen ja ruokatauolle. Tauolla katsottiin tuloksia ja tuli selville, että -7 oli toisen kierroksen kovin tulos, jonka olivat pelanneet myös Räsänen&Nieminen. Yhdeksänneltä sijalta nousu kolmannelle sijalle ja kärkeen viisi heittoa, sekä mitalisijassa kiinni. Viimeinen kierros on kuitenkin tough shottia, joten kaikki oli vielä auki.

Viimeiselle kierrokselle kolmannelta sijalta väylältä #2, sekä tavoitteena oli pelata varmoja heittoja, jotka olivat molemmilla kulkenut todella hyvin. Kierros lähti käyntiin ja ensimmäisellä kahdella väylällä tulikin jo edeltävien kierroksien puttimissit ringistä yhteensä. Pelaaminen oli jo alussa hieman nihkeää ja mörreissä tuli käytyä. Puttaaminenkin tuntui siltä, että kiekon takana olisi seissyt täysin eri mies. Pelattiin kuitenkin melko ehjää peliä ensimmäiset 8-11väylää, mutta sen jälkeen alkoi napsumaan bogia korttiin. Pelaamisen teema oli se, että toisella kulki draivipeli ja toisella kulki lähipeli. Kierros oli monella väylällä sellaista, että toinen oli korin alla, toisen heittäessä ensimmäiseen puuhun. Joten heittojen varmuus ja väylään osuminen oli vaikeaa, joka oli tuntunut lastenleikiltä ensimmäisellä kahdella kierroksella. Kierros selvittiin kuitenkin maaliin ja kortissa komeilee +11. Täydellinen romahdus 10 sijaa alaspäin sijalle 13. Kierroksen jälkeen fiilikset olivat hieman apeat, mutta fiilis alkoi nousemaan pikkuhiljaa.

Oltiin Sammyn kanssa ennakkoasetelmissa sijalla 23. ennen kisoja, joten lähdimme pelaamaan sijoitusta tietenkin yläkanttiin. Tavoitteessa onnistuttiin, mutta viimeinen kierros jäi hampaankoloon kahden ensimmäisen kierroksen ollessa hyviä kierroksia. Mikäli Best ja Tough shot pelimuodon kierroksen heitot olisi saanut käännettyä toisinpäin, kisat olisivat olleet huippumenestys. Sijoitus kuitenkin 13/36, joten pelattiin 10 sijaa yläkanttiin.

Reissu oli mukava jatodella hyvin onnistunut . Kiitokset järjestäjille ja majoitusseuralle hienosta viikonlopusta. Ei muutakun ensi vuoteen!

Ville Nivalainen & Mikko Makkonen (Pro Master 40+)