Outokummun mestaruuskisoista kaksi sarjavoittoa

outokummun-mestaruus-frisbeegolf-00

Ensimmäistä kertaa järjestetty Outokummun mestaruuskilpailu pelattiin uudistetulla Vanhan Kaivoksen 18-väyläisellä radalla lauantaina 26.9. Kisaan osallistui 54 kisaajaa neljään eri sarjaan (Avoin, Seniorit-40, Juniorit-16 ja naiset avoin). Sarjojen voitot jaettiin tasan, kun OFG (Outokummun frisbeegolf ry) voitti senioreiden sekä naisten sarjat ja Joen Liitokiekolle menivät puolestaan avoimen ja juniorisarjan voitot.

Avoimessa sarjassa voitosta taisteltiin loppuun asti. JLK:n Miika Voutilainen heitti ensimmäisellä kierroksella rataennätyksen 48 (-10) ja johti kisaa 4 heiton erolla OFG:n 14-vuotiaaseen Lauri Aspelundiin ja lieksalaiseen Tero Jaatiseen. Toinen kierros meni kolmikon osalta suurimman osan aikaa tasaisissa merkeissä, mutta radan loppupuolella Miikan peli alkoi takkuilemaan, jolloin Lauri ja Tero pääsivät loppuväylien ajan taistelemaan voitosta. Viimeiselle väylälle lähdettäessä Lauri oli vain yhden heiton päässä johtoasemasta ja Tero kahden. Järjestys ei kuitenkaan muuttunut sillä Miika heitti viimeiselle väylälle birdien, haastajien jäädessä par-tulokseen. Näin ollen Miikalle Outokummun mestaruus, Laurille kakkossija (ja samalla OFG:n mestaruus) ja Terolle kolmossija. Lisäksi hyvän toisen kierroksen pelanneet JLK:n Iiro Hämäläinen ja Sammy Pylkki nousivat neljänneksi ja viidenneksi.

Juniorit-16 sarjassa joensuulaiset miehittivät viisi ensimmäistä sijaa. Julius Paakkinen jatkoi pitkää voittoputkeaan ottaen ylivoimaisen voiton -1 tuloksella. Muista sijoista käytiin tiukempaa kamppailua ja parhaiten haastajista erottui Veikka Ruusila. Hyvän toisen kierroksen myötä Miska Luoma nousi kolmanneksi ohi Joonatan Paakkisen. Samuli Varpalahti oli viides.

Jos junioreissa joensuulaiset olivat vahvoilla, niin seniorit-sarja oli Outokummun juhlaa. Äärimmäisen tiukassa kisassa neljä ensimmäistä heittäjää oli vain kahden heiton sisällä toisistaan. Lopulta voitto ratkaistiin kolmen parhaan osalta ”sudden-death” -kisalla, jossa vahvin oli OFG:n Simo Kuoppamaa. Kai Huovinen ja Ilpo Iljo jätettiin jaetulle kakkossijalle. Ari Hiltunen ja Raine Nissinen sijoittuivat seuraaville sijoille.

Naisten sarjassa selkeään voittoon heitti OFG:n Irke-Elina Ikonen, ennen JLK:n Johanna Karjalaista.
outokummun-mestaruus-frisbeegolf

outokummun-mestaruus-frisbeegolf-02 outokummun-mestaruus-frisbeegolf-03 outokummun-mestaruus-frisbeegolf-04