Outokummussa nähtiin kovatasoinen kilpailu ja ennätysmäärä pelaajia

Vanhan Kaivoksen frisbeegolfradan väylä #6 (© Mikko Makkonen).
Vanhan Kaivoksen frisbeegolfradan väylä #6 (© Mikko Makkonen).

Outokummun Vanhan Kaivoksen frisbeegolfradalla (18 väylää, par 59, yhteismitta 1657 m) pelattiin lauantaina 30.7. Outokummun mestaruuskilpailut ja kilpailun järjestivät jo toistamiseen yhteistyössä Okun Frisbeegolf ry (OFG) ja Joen Liitokiekko ry (JLK). Kun viime vuonna kisailtiin 54 pelaajan voimin syyskuussa, niin tänä vuonna kisat päätettiin pitää parhaaseen kesäaikaan, mikä myös osaltaan houkutteli kisaan Outokummun ennätysmäärän pelaajia, kun peräti 84 pelaajaa starttasi aamulla kisaan mukaan. Tietenkin myös radalla on aina suuri merkitys kisojen onnistumisen kannalta ja Vanhan Kaivoksen radalla kelpaa kyllä pelata! Radan nykykunnosta suuret kiitokset menevät OFG:n aktiiveille, jotka ovat kehittäneet rataa parin viime vuoden ajan määrätietoisesti ja talkootunteja säästämättä. Mm. radan tiiboxit ovat huippuluokkaa ja väylät hyödyntävät uniikkia kaivosmiljöötä mielenkiintoisesti ja monipuolisesti.

Vuorelan Veikkojen Janne Mönkkösen draivi väylällä #7 (© Mikko Makkonen).
Vuorelan Veikkojen Janne Mönkkösen draivi väylällä #7 (© Mikko Makkonen).

Kisoissa nähtiin kovatasoista pelaamista jo päivän ensimmäisellä kierroksella, kun miesten avoimen luokan kärjessä naputeltiin pirkkoja hurjaan tahtiin. Ensimmäisellä kierroksella Vuorelan Veikkoja edustava, myös SFL:n Itä-Suomen aluevastaava, Janne Mönkkönen kirjasikin nimiinsä nykyisen rataversion kierrosennätyksen 50 (-9) heitolla. Mönkkösen ennätyskierrokseen mahtui peräti 11 birdietä ja vain 2 bogia. Heiton välein seuraavina olivat Joen Liitokiekon Miika Voutilainen (51, -8) ja Lasse Sissonen (52, -7). Toisella kierroksella puolustava mestari Voutilainen sai kuitenkin kirjautettua korttiinsa 9 birdietä ja vain yhden bogin Mönkkösen neljää birdietä vastaan, joten voitto meni näin Voutilaiselle yhteistuloksella 102 (-16). Mönkkönen oli toinen (105, -13) ja Sissonen kolmas (106, -12). OFG:n pelaajista paras avoimessa luokassa oli viime vuoden kakkonen ja hallitseva OFG:n seuramestari Lauri Aspelund, joka löysi toiselle kierrokselle hyvän pelivireen pelaten sen tulokseen 51 (-8) ja Aspelundin sijoitus oli näin ollen neljäs kokonaistuloksella 109 (-9).

Lauri Aspelundin (OFG) lähäri väylällä #8 (© Mikko Makkonen).
Lauri Aspelundin (OFG) lähäri väylällä #8 (© Mikko Makkonen).

Naisten luokassa voittoon heitti myös puolustava mestari, kun OFG:n Irke-Elina Ikonen vei ylivoimaisen voiton yhteistuloksella 136 (+18) heittoa. OFG:n Maria Rissanen (151, +33) sijoittui toiseksi ja JLK:n Milja Nevalainen (157, +39) kolmanneksi. Masters-luokassa (1976 tai aiemmin syntyneet) OFG:lle meni kaksoisvoitto, kun voittoon pelasi Ilpo Iljo (122, +4) ja toiseksi Raine Nissinen (126, +8) – JLK:n Ismo Louhelainen (129, +11) täydensi kärkikolmikon.

Grandmasters-luokassa (1966 tai aiemmin syntyneet) ratkaisua jouduttiin hakemaan aina jatkoväyliltä asti kun sekä Vuorelan Veikkojen Esko Jokinen että OFG:n Kari Tanskanen heittivät molemmat tulokseksi 122 (+4) heittoa. Katkaisupelin jälkeen kuukausi sitten SM-kultaa 60-vuotiaiden luokassa heittänyt Jokinen selviytyi lopulta mestariksi, kun #1-väylällä noin 7-metrinen parputti upposi varmasti koriin mainion lähärin jälkeen. Kolmanneksi tässä luokassa sijoittui JLK:n Olli Arola (124, +6).

2 x Outokummun mestari (2015 & 2016) Miika Voutilainen puttaamassa väylällä #7 (© Mikko Makkonen).
2 x Outokummun mestari (2015 & 2016) Miika Voutilainen puttaamassa väylällä #7 (© Mikko Makkonen).

Junioreissa (2001 tai myöhemmin syntyneet) voittoon heitti kovalla tuloksella JLK:n Julius Paakkinen – tulos (107, -11) olisi riittänyt myös avoimessa luokassa aina neljänteen sijaan asti. Junioreissa toiseksi sijoittunut JLK:n Joonatan Paakkinen (114, -4) puolestaan vastasi päivän näyttävimmästä suorituksesta, kun hänen toisen kierroksen avauksensa leijaili 6 metriä korin taakse 140-metrisellä par-4 väylällä numero yhdeksän ja näin nähtiin onnistuneen putin jälkeen lopulta myös kisan ainoa eagle. Junioreissa kolmas oli JLK:n Niklas Meriläinen (117, -1) ja OFG:stä korkeimmalle eli viidenneksi sijoittui Jussi Nissinen (135, +17).

Outokummun mestarit 2016 vasemmalta oikealle: Irke-Elina Ikonen (FPO), Miika Voutilainen (MPO), Esko Jokinen (MPG), Ilpo Iljo (MPM) ja Julius Paakkinen (MJ2) (© Tomi Varpalahti).
Outokummun mestarit 2016 vasemmalta oikealle: Irke-Elina Ikonen (FPO), Miika Voutilainen (MPO), Esko Jokinen (MPG), Ilpo Iljo (MPM) ja Julius Paakkinen (MJ2) (© Tomi Varpalahti).

Suuret kiitokset kaikille pelaajille ja onnittelut voittajille! Kiitokset myös kilpailun yhteistyökumppaneille Prisma Joensuu, Autokoulu AjoMesta Nuutinen, FrisbeepointObsidian Discs, Okun Koneosa ja Kaivos Burger & Cafe! Ensi vuonna sitten mennään taas ja nähtäväksi jää, että olisiko tällöin jo aika mitellä mestaruuksista Suomen frisbeegolfliiton alaisessa erilliskilpailussa.

Oheiskilpailuissa palkitut:

Frisbeepoint -CTP-kisa (väylä #5):

– 1. kierros: Julius Paakkinen, 1m 38cm

– 2. kierros: Ismo Louhelainen, 1m 94cm

Obsidian Discs -CTP-kisa (väylä #18):

– 1. kierros: Joonas Räsänen, 1m 31,5cm

– 2. kierros: Ville Pietarila, 1m 55cm