Parifrisbeegolfin 2019 SM-kisoista pronssia Juniorit-18 -luokasta

Parifrisbeegolfin 2019 SM-kisoista pronssia Juniorit-18 -luokasta

Niinhän siinä kävi, että Valkeakoskella 18.05. – 19.05.2019 järjestetyistä parifrisbeegolfin SM-kisoista kotiintuomisina oli Juniorit-18 -luokan pronssia. Samu Kesonen nousi parinsa Veeti Järvisen (Vuorelan Veikot) kanssa viimeisellä kierroksella kahdeksan heiton takaa SM-pronssimitaleille.

Avoimessa luokassa Julius Paakkinen ja Toni Jaatinen olivat kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen hyvissä asemissa kuudentena, mutta viimeinen kierros ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan ja -10 lopputuloksella sijoitus tippui kolme sijaa yhdeksänneksi. Tero Jaatinen ja Sammy Pylkki olivat tippuneet kärjen vauhdista kahden ensimmäisen kierroksen myötä, mutta pystyivät viimeisellä kierroksella hieman parantamaan sijoitustaan, ollen viidestoista. Heikki Pippuri ja Teemu Pietarinen eivät viimeisellä kierroksella saaneet itsestään kaikkea irti ja lopulliseksi sijoitukseksi jäi 29.


Samun pelaajahaastattelu

Samu Kesonen
#86520

Aloitin frisbeegolfin vuonna 2014 kesällä. Löysin lajin ala-asteella liikuntatunnilta ja savonlinnasta isän veljen synttäreiltä, jolloin pelasimme sitä paikallisella radalla. Siitä pikkuhiljaa rupesin pelaamaan enemmän.

  • Ikä: 17 vuotta
  • Vahvin osa-alue: Fore-lähestymiset ja puttaaminen
  • Heikoin osa-alue: Upsit
  • Lempikiekot: Dynamic discs: Justice, Westside Discs: Kannel ja Dynamic Discs: Felon
  • Suosikkipelaaja: Seppo Paju
  • Lajissa on parasta: Kisaaminen, kavereiden kanssa ajan viettäminen radalla ja hyvien suorituksien tekeminen.

Voitit pronssia parigolfin SM-kisoissa Veeti Järvisen kanssa. Mikä oli menestyksenne salaisuus?

Menestyksemme salaisuus Parifrisbeegolf SM-kisoissa oli varma ja järkevä pelitapa. Pyrimme Veetin kanssa minimoimaan ylimääräiset virheet ja plussat, etenkin Tough shotissa. Muissa pelimuodoissa mentiin ja pelattiin vähän omien vahvuuksien mukaan, joita hyödynsimme pelatessa eri väyliä.

Miten kuvailisit Valkeakosken kisarataa?

Valkeakosken kisarata oli mukava ja monipuolinen, joka haastoi hyvin kaikissa pelimuodoissa.

Onko SM-kisassa erilainen fiilis pelata, verrattuna muihin kisoihin?

Mielestäni SM-kisoissa on sellainen fiilis pelata, että pyrin pelaamaan varmasti ja järkevästi. Useamman SM-kisan jälkeen jännitys alkaa vähentyä, mutta mukava fiilis on pelata SM-kisoissa. Kaikkia kisoja ennen on pientä kisajännitystä havaittavissa, mutta ei se hirveästi haittaa pelaamista, kun ei anna sen haitata.

Lähditte viimeiselle kierrokselle melko kaukana mitalisijasta. Oliko uskoa että podiumille nousu on vielä mahdollista?

Joo, eroa oli podiummille jonkin verran kahden kierroksen jälkeen, mutta tiesimme Veetin kanssa, että pelataan vaan hyvin, niin kaikki on mahdollista. Tuloksia emme katsoneet, kun vasta 16-väylällä, joka oli tosi järkevä veto kierroksen aikana.

Missä vaiheessa kisa ratkesi?

Pronssi varmistui oikeastaan väylällä 16, jonka jälkeen eroa meidän hyväksi oli jo noin neljä heittoa.

Mitä tavoitteita sinulla on pelaajana?

Tavoitteni on päästä mahdollisimman korkealle tässä lajissa, kehittyä pelaajana ja viedä lajia eteenpäin.


Videoita