Peurungan Finnish Mastersissa frisbeegolf -spirittiä parhaimmillaan

peurunka-masters

JLK:n miehitys Peurungan Masterissa: Timo Allan Tuovinen, Unto Toivanen, Markku Penttonen, Ismo Louhelainen ja Olli Arola.  Timo oli ainoana matkannut Peurunkaan jo perjantaina ja kävi ottamassa tuntumaa rataan parikisassa. Random-parin kanssa taisi päätyä tulokseen -6. Muut otimme perinteisen aamuvuoron, eli ennen klo viittä tien päälle, Lievestuoreeltä Markku vielä kyytiin, ja olimme juuri parahiksi vahvistamassa ilmoittautumista klo 8. Läheiselle hiekkakentälle lämpöilemään koko porukalla.

Koneet hyvin käynnissä pelaajakokoukseen mennessä vaikka ”meri-dieseleleitä” ollaankin. Kisassa oli mukana toista sataa osallistujaa, sarjoja 8, Liitokiekkolaiset sarjoissa MPM ( seniorit-40) ja MPG (seniorit-50). Ratoja oli kaksi 18-väyläistä ns. Lakeview ja Hillside. Nuoriso/ MPM aloitti Lakeview’n ja MPG Hillsiden puolelta. Toinen kierros pelattiin päinvastoin.

Lauantain jälkeen olimme sijoittuneet aika tarkkaan tasoillemme, Unski hienosti miinuksella!

  • Timo +10 (50/53) MPM
  • Ismo +1 (33/53) MPM
  • Olli. +2 (35/53) MPM
  • Markku +6 (20/28) MPG
  • Unski -2 (8/28) MPG

Sunnuntaina ohjelmassa sekä onnistumisia että pettymyksiä. Lopputulokset:

  • Timo +17 (49/53) MPM
  • Olli +2 (33/53) MPM
  • Ismo +1 (29/53) MPM
  • Markku +15 (23/28) MPG
  • Unski -4 (9/28) MPG

Puska Puttaajat onnistuivat jälleen järjestelyissään mainiosti. Radoilla oli kisan aikana hyvä flow, vaikka metsä oli täynnä ”vanhuksia”. Molemmat radat olivat kaikilta väyliltää par kolmosia, eli paljon näennäisen helppoja, teknisiä väyliä. Illan ohjelmassa vilkasta analyysiä päivän tapahtumista hienon Aboriginaalit-bändin säestämänä. Omalta kohdaltani sunnuntaista mainittava seuraavaa: ennen kierroksen alkua aloitusväylälle #9 harjoitellessa birdie, kisan alettua tripla bogey, kiessin tuloksena kuitenkin par… Arvaa harmittiko?

– Olli Arola

Muiden raportit

Timo Allan Tuovinen

Mukava kisa, ehdottomasti lähden samalle radalle toiste, nyt en juurikaan kerennyt rataan tutustumaan, mutta tykkäsin puitteista. Onnistunut viikonloppu, vaikkakin puttailu oli yhtä tuskaa, sunnuntaina pelini sortui täysin puttailuun, ei oikein unet olleet silmistä varissu vai mikä, mutta tasaisella ruohokentällä pirkolta tuplat, ensin oik, sit vas, ja vasta oli kalibrointi kohdillaan, tietysti aamun avaus oli kohokohta aloittaa birdyllä.

Ismo Louhelainen

Lauantaina 1 kierros alkoi Lakeview radan väylältä 15. Tripla­mando ylämäkeen ja piituutta väylällä 57m. Vähän oli perhosia vatsan pohjassa ennen ensimmäistä heittoa mutta mando tuli suoritettua ja kiekko oli noin 10m päässä korista. Tästä putti sisään ja fiilis oli mainio. Peli kulki hienosti väylälle 5 asti. 3 pirkkoa ja 1 bogi. Väylä 5 oli ennestään tuttu 102m pitkä OB tikuilla merkattu väylä pellon reunassa. Avaus oikealle OB alueelle noin 70m kieppeillä, tästä oli tarkoitus heittää suora lähestyminen korin alle putterilla, mutta heitto kohosi taivasiin ja feidi vei kiekon OB aluelle vasemalle puolelle väylää. Putti ketjuista pihalle ja 6 korttin.

Sain kyllä mainiosti kasattua itseni seuraavalle väylälle. 67m suoraa korille avoimessa maastossa. Hieno avaus noin 5m korille, putti sisään ja matka voi jatkua. Loppu kierros sujuikin ilman suurempia kommeluksia ja lopputulos 1 kierrokselle 54 eli par tuloksella startattiin toiselle kierrokselle.

2.kierros pelattiin sitten Hillside -radalla. Lähtö väylältä 8, 53m pitkä alamäkeen ja polkua pitkin kulkeva noin 4m leveä väylä. Taas oli hieman alkujännitystä ilmassa joten avaus jäi vajaaksi, lähestyminen korin alle ja nosto koriin. Seuraava väylä oli hiukan pitempi ja avonaisempi joten avaus korin lähelle, putti sisään ja 2 korttin. Sitten väylä 10 tarjosikin pelkkää painajaista. Avaus puuhun josta kiekko kimposi noin 8 metrin päähän tiistä sankan metsän keskelle. Tästä jatkoheitto upsilla jälleen puuhun ja pienen kuusen juureen. Olin edennyt väylää vain noin 15m kahdella heitolla. Tästä vielä kolme heittoa ennenkuin kiekko oli korissa.

Muuten kierros oli taas ihan tasainen ja lopputulos 55 heittoa eli +1. Kisan paras hetki oli myös toisella kierroksella väylällä 16. Samalla väylällä missä oltiin koko porukan kanssa aamulla käyty lämmittely heittoja heittelemässä. 106m pitkä väylä, OB tikuilla kavennettu korin ympäriltä. Avaus 2m korista ja nosto pirkko korttiin. Se tunne avauksen jälkeen kun kiekko irtoaa kädestä ja lentää kaunista s­-mutkaa ilman halki juuri sinne minne olet suunnitellut hetkeä aikaisemmin. Tämän hetken takia minä pelaan frisbeegolfia.

Siinä olikin ensimmäisen päivän peli tunnelmat. Seuraavaksi vuorossa illan viettoa hyvän ruuan, juoman ja ystävien seurassa…

Sunnuntaina oli enää jäljellä 1 kierros Lakeview rataa joka pelattiin edellisenä päivänä ensiksi. Ollin kanssa oltiin päästy (jouduttu) taas kerran samaan korttin. Tällä kertaa kierros sujui ilman suurempia kömmähdyksiä. Kolme pirkkoa ja kolme bogia. Loppu tulos sama kuin ensimmäisellä kierroksella 54. Loppu tulos kolmen kierroksen jälkeen +1. Eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen itseensä.

Iso kiitos kiitos vielä peli/kämppä kavereille jotka pitivät henkeä yllä koko viikonlopun ajan.

Markku Penttonen

Hyvin nukutun yön jälkeen klo 7 Lievestuoreen Shelliltä ”poikien” kyytiin ja kohti seikkailua.

Eka kiessi Hillside radalla parin Oululaisen ja Yhen Mikkeliläisen kanssa perus suorittamista +1. Ruokatauon jälkeen radan vaihto ehkä himpun verran vaikeammalle radalle. Peruspelaamista ja vitonen korttiin yhen hölmön OB:n saattelemana. Sittenpä alkoi hillitön jälkipeli nestetankkauksen saattamana ja nauraa sai niin että maha on vieläkin kipeänä.

Aamulla aikaisin aamiaisella ja kun kolmas kiessi alkoi vasta puolilta päivin niin hyvin kerkes tutustua lisää tuohon Hillside-rataan. Unton kans tuumailtiin että parin heiton parantamisella sais hyvin nostettua sijoitusta lähemmäs kympin sakkia, mutta… Aloitus #8 pirkko, #9pirkko , sitten par ja par. Tässä vaiheessa ajatukseen hiipi oletus hyvästä kiessistä 🙂

Sitten tyhmääkin tyhmempi tupla bogi, nollaus ja kax paria seuraavaksi, kunnes putti alkoi tökkiä. Ukko ei saa kiekkoa edes kolmesta metristä koriin ja tämä toistui jokaisella loppu väylillä ja vieläpä yx lähestyminen OB:lle. Sillä lailla sitä se hyvä tulos tehdään p…..le. +9 korttiin ja kaukana kympin sakista. Kun ei pää kestä niin ei ja edellisen illan riennoillahan ei ollut mitään tekemistä keskittymisen kanssa, eihän?

Kiitos mastereille huippu seurasta, pappa vaikenee, mutta vain hetkeksi.

peurunka-masters2