Pohjois-Karjalan suurin frisbeegolfkilpailu pelataan ensi viikonloppuna

LEHDISTÖTIEDOTE 4.7.2017 / Joen Liitokiekko ry

(Päivitys 5.7.2017: Kilpailun pelaajalistat tarkentuneet.)

Ensi viikonloppuna (8.-9.7.2017) pelataan Pohjois-Karjalan tähän mennessä suurin frisbeegolfkilpailu, kun Joen Liitokiekko ry (JLK) järjestää järjestyksessään neljännet Pohjois-Karjalan avoimet -frisbeegolfkilpailut. Kilpailu on Suomen frisbeegolfliiton (SFL) alainen erilliskilpailu ja lajin kansainvälisen kattojärjestön PDGA:n sanktioima (B-tier).

Kilpailuun osallistuu 115 pelaajaa seitsemässä eri kilpailuluokassa ja edustettuina on isäntäseura JLK:n lisäksi peräti 21 eri frisbeegolfseuraa ympäri Suomen, kaukaisimmat kilpailijat saapuvat Joensuuhun aina Helsingistä, Tammisaaresta, Porista, Kokkolasta ja Rovaniemeltä asti. Tänä vuonna kilpailu pelataan myös ensi kertaa kaksipäiväisenä ja kaikki kilpailijat pelaavat yhteensä kolme kilpailukierrosta. Lauantain kaksi ensimmäistä kilpailukierrosta pelataan yhteislähdöin kahdessa eri lohkossa Lykynlammen ja Utran frisbeegolfradoilla ja sunnuntaina kilpailu huipentuu väliaikalähdöillä pelattavaan finaalikierrokseen Lykynlammella.

 

Miesten avoin MPO-luokka – kärkeen on tunkua

Pohjois-Karjalan avoimien puolustava mestari ja Itä-Suomen ykköspelaaja Jesse Nieminen kilpailee viikonloppuna Ruotsissa EuroProTourin osakilpailussa, joten tämän vuoden kilpailusta tulee miesten avoimessa MPO-luokassa todella tasainen – yksittäistä suurta ennakkosuosikkia on nyt mahdotonta sanoa ja aina voittoon asti lienee mahdollisuuksia yli kymmenellä pelaajalla ja yllätysnimiäkin kärkikamppailussa nähtäneen useita.

Kärkikamppailuun voidaan isäntäseura JLK:sta veikata kuitenkin kovaa kolmikkoa eli Miika Voutilainen, Tero Jaatinen ja Jesse Kempas hallitsevat varmasti kotiratojensa heittolinjat. Etenkin Voutilaisen alkukausi on ollut mainio, sillä toukokuussa hän voitti Lykynlammen avajaiskilpailun ja sijoittui myös Powergrip Pro Tourin Jyväskylän osakilpailussa, Suomen parhaiden pelaajien joukossa, hienosti kolmanneksi. Kempas puolestaan voitti ylivoimaisesti kesäkuussa pelatun Kontiorannan avajaiskilpailun ja Jaatinen sijoittui ”Lykyllä” toiseksi ja Kontiorannassa kolmanneksi.

Edellä mainittua joensuulaiskolmikkoa haastamaan lähtevät mm. keskisuomalaista Team Spirit -seuraa edustavat jyväskyläläiset Topi Lehikoinen ja Olli Pylsy sekä Teemu Moilanen (Deep In The Forest, Kuopio) – lisäksi kovia suorituksia voidaan odottaa myös JLK:n Toni Jaatiselta, Mika Laukkaselta ja Sammy Pylkiltä.

 

Naisten luokassa Keski-Suomi haastaa idän

Naisten FPO-luokassa kokeneet kilpailijat Keski-Suomesta eli laukaalaista Puska Puttaajat -seuraa edustavat Minna Sellman ja Viivi Hytönen ovat varmasti vahvoja myös Lykynlammen ja Utran vaativilla väylillä, mutta kärkikamppailuun tähyävät myös JLK:n Henna Rummukainen ja Pieksämäen Palloilijoiden Jonna Mustonen. Etenkin Mustosen alkukausi on ollut vahva, sillä voittoja Itä-Suomen alueen kilpailuista on tähän mennessä tullut jo kaksi. Lisäksi naisten luokan ennakkosuosikkeihin lukeutuu myös erinomaisen kämmenheiton omaava rovaniemeläinen Maija Laitinen (Raanujärven Kiekko).

 

Ikäluokissa nähdään kokeneita konkareita Suomen huipulta

Myös ikäluokissa riittää seurattavaa, sillä kilpailuun osallistuu useita kovan tason tekijöitä. Miesten MPM-luokan (seniorit-40) ennakkosuosikin, Sami Väisäsen (Puska Puttaajat), pelaajarating on mm. koko kilpailun kovin kaikki kilpailuluokat huomioiden ja hän kuuluu ikäluokassaan Suomen terävimpään kärkeen. Väisästä haastamaan lähtevät mm. Lykynlammen radan suunnitellut JLK:n Ville Nivalainen sekä Marko Hakkarainen (Vuorelan Veikot) ja Pertti Tuppurainen (Deep In The Forest). MPG-luokassa (seniorit-50) puolestaan pelaa viime vuoden SM-hopeamitalisti Maco Moilanen (Joroisten Urheilijat) ja MPS-luokassa (seniorit-60) viime vuoden Suomen mestari Esko Jokinen (Vuorelan Veikot). Junioreiden MJ1-luokassa (juniorit-18) puolestaan viime vuonna Pohjois-Karjalan avoimien MJ1-luokan voittanut Niko Liikkanen (Willimiehen Disc Golf, Lappeenranta) saa varmasti kovan vastuksen seurakaveristaan Jukka Vartiaisesta sekä myös JLK:n Samu Kesosesta ja Niklas Meriläisestä.

 

Perjantain parigolf – kaikille avoin kilpailu

Perinteiseen tapaan kilpailuja edeltävänä päivänä, perjantaina 7.7.2017, pelataan Lykynlammen frisbeegolfradalla myös kaikille avoin parigolf. Tähän kilpailuun voi siis osallistua kuka vain – lisenssejä ja seurajäsenyyksiä ei tarvita! Kilpailuun voi ilmoittautua mukaan paikan päällä, Lykynlammen ulkoilumajan edustalla, klo 15:00 alkaen.

 

Katsojille vapaa pääsy – kilpailun ratkaisuhetket sunnuntaina iltapäivällä

Yleisölle tapahtuma on ilmainen, mutta paikalle saapuvien katsojien odotetaan seuraavan suorituksia tarkkaavaisina, hiljaa ja liikkumatta heittojen aikana, jotta pelaajat voivat keskittyä suorituksiinsa täysipainoisesti. Onnistuneille heitoille on tietenkin lupa taputtaa! Kilpailusivustolta löytyvät niin tarkka aikataulu kuin yleisöopaskin. Lauantain ensimmäisen kierroksen ryhmät arvotaan, mutta toisesta kierroksesta alkaen ryhmäjaot ovat aina luokittain tulosjärjestyksessä. Näin ollen lauantaina MPO-luokan kärkikortti aloittaa iltapäivän kierroksensa Utran frisbeegolfradan väylältä #1 klo 15:30 ja sunnuntaina kilpailun huipentaa Lykynlammella pelattava finaalikierros, jolle jokaisen luokan kärkiryhmät lähtevät 10 minuutin lähtövälein väylältä #1 arviolta noin klo 12:00 – 13:10 (sunnuntain ryhmät ja tarkat lähtöajat julkaistaan aikataulusivulla lauantai-iltana).

Tervetuloa seuraamaan Pohjois-Karjalan suurinta frisbeegolfkilpailua ja Itä-Suomen parasta frisbeegolfia!

 

Linkkejä:

Kilpailusivut SFL:n kisakoneessa >>

Kilpailu PDGA:n sivuilla >>

Leaderboard / Tulokset >>

Aikataulu >>

Yleisöopas >>

Perjantain parigolf >>

 

Lisätiedot kilpailusta:

Antti Ylönen / Joen Liitokiekko ry
kilpailunjohtaja
p. 050 307 58 71 / andy.ylonen@gmail.com

 


Yhteistyössä…