Kontiorannan frisbeegolfrata

Huom! JLK:n kilpailuissa touko-kesäkuussa 2022 pelataan Kontiorannan vakiolayotin kilpailut ilman mandoja ja väylän #5 par on 4 ja koko radan par 68. Höntsä-/treenikierroksilla on toistaiseksi vanha layout vielä käytettävissä. Jatkosta päätetään JLK:n rata- ja kilpailutoimikunnissa aikanaan erikseen.


Kontiorannan rata on Kontiolahden ensimmäinen täysimittainen frisbeegolfrata.

Vuoden 2016 lopulla avattu metsärata sijoittuu ampumahiihtostadionin ja entisen varuskunta-alueen välimaastoon hyödyntäen entisiä armeijan käyttämiä maastouria sekä latupohjia.

Tämänhetkisen 20-väyläisen radan profiili on suhteellisen tasainen lukuunottamatta muutamia väyliä. Pidemmän aikavälin suunnitelmiin kuuluu radan laajentaminen 30-väyläiseksi kokonaisuudeksi, jossa korkeuseroja saataisiin lisää radalle. 30-väyläinen rata mahdollistaisi mielenkiintoisia 10+10 -yhdistelmiä myös kilpailuissa.

Radan alku löytyy ampumahiihtostadionia ennen olevan suuren pysäköintialueen reunalta, jossa sijaitsee myös kaksi harjoituskoria näkyvällä paikalla. Rata kiertelee metsämaastoa kohti pohjoista, palaten takaisin pysäköintialueelle hieman lännempää.

Vuoden 2020 kisoja varten radan kahteen väylään (#11 ja #19) tehtiin pieni pidennys ja lisäksi muutamien väylien sääntöjä (mandot, OB:t) muokattiin sekä lisäksi myös #6-väylän korin korotus poistettiin. Ajantaiset väyläopasteet sääntöineen löytyvät alempaa tältä sivulta.

Kontiorannan frisbeegolf rata - 2020


Väylävideot


kontioranta-frisbeegolfrata-07kontioranta-frisbeegolfrata-08kontioranta-frisbeegolfrata-09kontioranta-frisbeegolfrata-10kontioranta-frisbeegolfrata-14kontioranta-frisbeegolfrata-17

Top