Lykynlammen frisbeegolfrata

Tiedote 18.5.2023:

• Lykynlammen radan pelikausi on nyt julistettu avatuksi – pelattavissa kaksi uutta kiinteää layoutia (Blue, 20 väylää & Gold, 18 väylää)!
• Huomaathan kuitenkin, että kilpailuiden ja mahdollisten muiden alueen tapahtumien aikana (esim. suunnistuskisat) rata on varattuna vain ko. käyttöön, kts. mm. JLK:n kalenteri: https://www.joenliitokiekko.com/kalenteri/
• Ratakartta, väyläopastekartat, korinumeroinnit, ym. asennetaan radalle aikanaan, sähköisessä muodossa kaikki informaatio löytyy jo alempaa tältä radan www-sivulta.

Hyviä heittoja toivottavat!

Joen Liitokiekko ry & Joensuun kaupungin liikuntapalvelut

p.s. Frisbeegolfharrastusta ja ratojen kehittämistä Joensuussa on mahdollista tukea liittymällä Joen Liitokiekon jäseneksi, lisätietoja jäsenyydestä ja jäseneduista: https://www.joenliitokiekko.com/seura/jaseneksi/


Tiedote 11.5.2023:

Perinteisissä Joen Liitokiekon helatorstain talkoissa on tehty vuosien varrella monenlaista ja tänä vuonna torstaina 18.5. klo 9:00 alkaen talkoilemme Lykynlammella pelikuntoon kaudelle 2023 uudet kaksi – kiinteästi pelattavissa olevaa – ratalayoutia, jotka kantavat nimiä:

  • Blue: Suunnattu aktiiviharrastajille, 20 väylää, par 69, 2634 m (FGR-luokka: AA1)
  • Gold: Haastetta riittää avoimen luokan Suomen top-100 pelaajillekin, 18 väylää, par 64, 2902 m (FGR-luokka: AAA1)

Muutama väylistä on layouteilla yhteisiä, mutta suurella osalla väyliä on joko oma tii tai oma kori. Joensuun kaupungin liikuntapalvelut on viime viikkoina tehnyt kaikki suurimmat konetyöt jo ennakkoon valmiiksi (mm. uudet tiiboxit valmiina maastossa).

Joten mikäli talkoissa on riittävästi porukkaa, niin on täysin realistista saada rata tällöin pelikuntoon torstain aikana eli sitten illalla voidaan julistaa Lykyn pelikausi avatuksi!

Suuren suuret kiitokset Joensuun kaupungille hienosta työstä – hattu päästä! Toivotamme kaikki alueen harrastajat tervetulleiksi talkoisiin!

Talkooterveisin,

Joen Liitokiekko ryRatakartta: Blue & Gold 2023

Lykynlammen Blue & Gold 2023


Väyläopasteet: Blue & Gold 2023


Videota aiemmilta vuosilta


Kuinka rata sai alkunsa

Lykynlammen frisbeegolfradan rakentaminen alkoi keväällä 2016 Joensuun Ladun yhteydenotosta Joen Liitokiekkoon. Suomen Latu oli aiemmin palkinnut Suomen Frisbeegolfliiton Vuoden Liikuttajana ja tarjoutunut sponsoroimaan muutamia ratahankkeita yhdeksän korin panoksella hakemusten perusteella omien jäsenyhdistystensä kautta.

Joen Liitokiekon ja Joensuun Ladun edustajat kirjoittivat yhdessä tuumin Suomen Ladulle hakemuksen, jossa perusteltiin miksi juuri Joensuu olisi hyvä kohde, sen jälkeen kun Joensuun kaupunki oli näyttänyt vihreää valoa frisbeegolfradan pystyttämiselle Lykynlammen alueelle. Hakemuksessa esitellyt perustelut olivat ilmeisen hyviä, sillä Suomen Latu myönsi Joensuun paikallistoimijoille yhdeksän korin paketin. Enemmän frisbeegolfia harrastaneet olivat pelanneet Utran kentän miltei puhki aiempina kesinä niin, että tulokset kentällä alkoivat painua hyvin paljon miinuksille. Tekeminen useamman mielestä tuntui jo hieman itseään toistavalta ja aiemmat kentät eivät vaatineet pitkiä heittoja jättäen näin ollen puutteita harrastusmahdollisuuksiin ja pelaajien kehittymiseen, joten uudelle haastavalle kentälle oli todellakin tarvetta. Toisaalta Joensuun Latu näki tärkeäksi aloittavien heittäjien huomioinnin ratasuunnittelussa.

Seurajohto totesi, että laajemman kenttäprojektin tehokas pyörittäminen moninaisine piirteineen useamman erillisen toimijan välillä olisi suhteellisen suuri ponnistus. Hanke vaatisi erittäin paljon aikaa suunnittelulta, kuntapuolen eri toimijoiden kanssa toimimiselta sekä ratahankkeen yleiseltä koordinoinnilta. Näin ollen järkevimmäksi vaihtoehdoksi nähtiin ratasuunnittelun tilaaminen kokonaisuudessaan paikalliselta frisbeegolftoimijalta, Obsidian Discsilta, jonka henkilöstöllä olisi myös omia sisäisiä intressejä saada alueelle haastava ratakokonaisuus.