Savonlinnan AM2-tourilta MA2-sarjassa neloisvoitto

harjumaja2015-04
Joen Liitokiekon Iiro Hämäläinen otti ensimmäisen PDGA-kilpailuvoittonsa Kerimäen Harjumajalla käydyssä Itäisen AM2-tourin osakilpailussa. Iiro oli kärjessä ensimmäisen kierroksen jälkeen, eikä kukaan päässyt toisella kierroksella edes uhkaamaan hänen voittoa. Toiseksi heitti Mikko Makkonen ja kolmanneksi Timo Voutilainen.  Neloisvoiton täydensi Mika Laukkanen.

MA3-sarjassa parhaiten JLK:sta heitti Tuomo Heiskanen.


JLK:n kisaajien sijoitukset

MA2

 • 1/15   Iiro Hämäläinen (+1)
 • 2/15   Mikko Makkonen (+3)
 • 3/15   Timo Voutilainen (+4)
 • 3/15   Mika Laukkanen (+4)
 • 13/15 Hannu Sivonen (+29)

MA3

 • 5/44   Tuomo Heiskanen (+4)
 • 12/44 Niko Leinonen (+9)
 • 17/44 Janne Heikkinen (+12)
 • 20/44 Marko Vatanen (+14)
 • 20/44 Juho Pakarinen (+14)
 • 25/44 Antti Ylönen (+16)
 • 25/44 Sami Vaakanainen (+16)
 • 29/44 Ismo Louhelainen (+18)
 • 30/44 Toni Parkkinen (+19)
 • 34/44 Harri Auvinen (+22)
 • 35/44 Timo Tuovinen (+23)
 • 35/44 Jouko Vilén (+23)
 • 39/44 Pekka Lahti (+26)

Henkilökohtaiset raportit

Mikko Makkonen

1. kierros

Kupletin juoni käy nopeasti selväksi. Forella pitäisi avata melkein joka väylällä. Kun osaan vain sen yhden fore-heiton eli 85 metriä suoraan ja sitten sitten feidi oikealle, täällä tarvittaisiin s-kurvia, fore hyssepommia ja muita fore-lirvautuksia. Yritän kuitenkin sinnikkäästi esittää fore-heittäjää, mutta heikoin tuloksin. Pirkkupaikoille pääsen liian harvoin ja bogeja satelee. Puttaaminen ja putteriheitot olivat koko kierroksen ajan hyviä, mutta muutamilla väylillä vieras rata tekee tepposet ja heittovalinnat ovat selvästi vääriä. Musta hetki tulee väylällä #6, jossa pro wraith häviää jonnekin ja palaan heittämään tiiltä uuden heiton, joka lentää ob:lle. Tupla korttiin ja kierros painuu lopulta tulokseen +3.

2. kierros

Yllätyksekseni päädyn kärkikorttiin, johon mukaan jäätävän avauskierroksen heittänyt Iiro (-2), Mika (+1) ja Jarkko (+4). Timo hengittää takana kirikortissa myös +4-tuloksessa. Kierros menee aika lailla samoissa merkeissä kuin ensimmäinen, kämmenheitto ei toimi edelleenkään ja muilla heitoilla pelastetaan se mitä on pelastettavissa. Mieleen jää parhaiten Mikan avaus 140 metrisellä väylällä #13, joka oli kahdessa metrissä ja myös Mikan epäonninen puttirolliralli rinnekorilla, olikohan väylällä #7. Omassa pelistä en muista paljoakaan. Iiro menee menojaan jo kierroksen alussa, mutta Mikan kanssa saadaan vielä hyvä vääntö kakkossijasta loppuväyliin asti. Toiseksi viimeisellä väylällä Mika upottaa kymppimetrisen pirkkuputin ja itse missaan oman 9-metrisen. Lähdemme viimeiselle väylälle tasatilanteessa. Lopetan kierroksen kymmenmetriseen pirkkuputtiin väylällä #4, jossa kiekko osuu reunimmaisiin ketjuihin, tippuu alaraudan päälle ja putoaa koriin. Hyvä Seppo! Mikan 15-metrinen putti menee ohi. Kierros par ja kokonaistuloksissa toinen Iiron jälkeen. Iirolle onnittelut erittäin hienosta suorituksesta! Täysin ansaittu ja kiistaton voitto.

Järjestelyistä voisi sanoa sen verran, että etukäteen ilmoitettu aikataulu oli niin utopistinen, että se nauratti kaikkia jo etukäteen. Itse tulin kierrokselta 5 minuuttia ennen kuin toinen kierros olisi pitänyt alkaa. 70 heittäjää erittäin ahtaalla radalla ja kisa pitäisi saada läpi taukoineen kuudessa tunnissa.(järjestäjien eduksi on sanottava, että aikataulua osattiin muuttaa kun selvisi ettei alkuperäinen pidäkkään) Kierrostuloksia luetellessa voisi ihan kisatunnelman kannalta käyttää vähän virallisempia termejä kuin “ ma3 kärjessä Jomppa”, ja kaikissa liiton kisoissa missä olen ollut, kisakoneeseen on tulokset naputeltu ennen kuin pokaalit on jaettu. Nyt tuloksista oli selvää epätietoisuutta ja kävi vielä niin ikävästi, että Mika ehti lähteä kisapaikalta pois ennen kuin selvisi, että kolmossijasta pitäisi käydä sudari Mika ja Timon välillä.

Antti Ylönen

Melkein hellelukemat mittarissa, kova tuuli ja sokkeloinen Kerimäen Harjumajan rata – siinä sopivat ainekset itäisen alueen AM2-tourin Savonlinnan osakilpailuun.

Kisaa edeltävän sunnuntain treenikiessin tulos 66 (+4) antoi kuvan helpohkosta radasta, jolla olisi kiva pelailla kisoissa nollan tuntumaan… Noh, todella kauaksi tuosta (kierrokset 71, +9 ja 69, +7) jäätiin, mutta ei niinkään radan vuoksi, vaan pelkällä putilla hävittiin varmaankin se n. kolme heittoa kierros ja muutamat huonot heitot vielä sitten siihen lisäksi.

Myös molempien kierrosten aloitukset olivat todella heikkoja, tokalla kierroksellakin oltiin jo neljä yli viiden väylän jälkeen, mutta toisaalta sitten löytyi pitkän päivän lopuksi vielä hyvä taisteluilme, jonka turvin loput väylät painettiin vain pluskolmeen.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin ”ihan jees” kisa eli omalla tasolla kai oltiin. Tulevana lauantaina onkin sitten jo kotikisojen vuoro! Mutta Utraan ei ole asetettuna mitään pelillisiä tavoitteita – nautiskellaan lajista ja koetetaan pitää järjestelyiltään toimivat kisat 84 pelaajalle ympäri Suomen.

Kiitokset Linnan Mandolle Harjumajan kisoista ja suuret onnittelut Iirolle, Mikolle, Timolle ja Mikalle – neloisvoitto on jo aika kova suoritus!

harjumaja2015-05   harjumaja2015-02 harjumaja2015-01harjumaja2015-03