Sekaparifrisbeegolfin SM 2020 – linkkikooste (raportit, valokuvat, videot)

Sekaparifrisbeegolfin SM 2020 – linkkikooste (raportit, valokuvat, videot)
Suomen lippu heilui toista kertaa Lykynlammella Joen Liitokiekon järjestämän arvokilpailun merkiksi (kuva: SFL / Joen Liitokiekko).
Junioreiden kärkiryhmä lauantain best shot -kierroksella Lykynlammen väylällä #11 (kuva: SFL / Joen Liitokiekko).

Sekaparifrisbeegolfin SM-kisat 2020 järjestettiin Joen Liitokiekon toimesta Lykynlammen ja Kontiorannan frisbeegolfradoilla 4.-5.7.2020 ja tähän artikkeliin on nyt koostettu linkkeinä talteen kaikki kilpailusta kirjoitetut raportit, valokuvat sekä videot. Vielä kerran suuret onnittelut kaikille uusille Suomen mestareille ja SM-mitalisteille sekä kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille pelaajille sekä kisojen järjestelyihin osallistuneille vapaaehtoisillemme ja yhteistyökumppaneille!


JLK:n Heini Lindroosilta ja Ville Nivalaiselta nähtiin SM-kisoissa mainiota pelaamista ja yhteishenkeä MP40-luokan kärkikamppailussa (kuva: SFL / Mikko Makkonen).

Sekaparifrisbeegolfin SM-kotikisoihin osallistui hienosti yhteensä 17 JLK:n pelaajaa. Junioreiden MJ18-luokassa heittänyt JLK:n Samu Kesonen sai uuden sulan hattuunsa, kun hän parinsa Silva Saarisen (RFG) kanssa heitti SM-hopealle – suuret onnittelut mitalista! MP40-luokassa puolestaan Heini Lindroos ja Ville Nivalainen laittoivat viimeiselle kierrokselle isompaa vaihdetta silmään ja lähtivät tosissaan jahtamaan SM-mitalia. Hieman seuran perinteitä noudattaen, hyvästä viimeisestä kierroksesta (+5) huolimatta mitali jäi vain yhden heiton päähän. Neljäs sija ylitti kuitenkin varmasti odotukset.

Joen Liitokiekon heittäjien sijoitukset:

MPO:

MP40:

MP50:

Juniorit-18:


SM-mitalistit:

MPO | 1. Henna Blomroos, Jani Ikonen | 2. Eveliina Salonen, Luukas Rokkanen | 3. Jenni Karppinen, Samuli Koskinen | Kuva: SFL / Mikko Makkonen
MP40 | 1. Saija Anttila, Mika Koljonen | 2. Riitta Savolainen, Kalle Lehto | 3. Nina Rajala, Riku Tähtinen
MP50 | 1. Taina Ylelä, Maco Moilanen | 2. Pirjo Hollemo, Jukka Kälkäjä | 3. Kirsi Kaikkonen, Heikki Savolainen
Juniorit-18 | 1. Olivia Kindstedt, Tuukka Lappi | 2. Silva Saarinen, Samu Kesonen | 2. Piitu Oksanen, Joni Hiisvirta
Samu Kesonen ja oma henkilökohtainen hopeapokaali Utran viikkokisoissa 25.8.2020.

JLK:n facebook-raportit

Lauantai (1. & 2.kierrokset)


Sekaparifrisbeegolfin SM-kisojen ensimmäinen kierros on heitetty (4.7.2020 klo 13.40).

Avoimessa luokassa heitettiin Lykynlammella best-shot -kierros. Henna Blomroos, Jani Ikonen (-14) ovat siellä vakuuttavassa viiden heiton johdossa. JLK-heittäjistä paras oli Toni Jaatinen, parinsa Sinna Talvensolan kanssa. Tuloksella -6 he ovat jaetulla seitsemännellä sijalla ja mitaleille on matkaa vain kaksi heittoa. Myös Henna Rummukainen, Sammy Pylkki ovat vielä taistelemassa kärkisijoista -3 -tuloksella. Miska Luoma heitti parinsa Anna-Kaisa Savinaisen kanssa par-tulokseen, Riikka -ja Matti Rautiainen heittivät +4 ja Marika -ja Anssi Liimatta +5 -tuloksen. Tänään on vuorossa vielä tough-shot -kierros Kontiorannassa

Tulokset: https://discgolfmetrix.com/1345985

Iikäluokat ehtivät jo oman Tough-shot -kierroksensa kiertää. Pro Master 40+ -luokassa Heini Lindroos, Ville Nivalainen ovat viidentänä +17 -tuloksella. Mitaleille on matkaa kuusi heittoa. Minna Gröhn, Markku Penttonen ovat kahdentenatoista +30 -tuloksella.
Pro Master +50 -luokassa Asta -ja Ilpo Iljo ovat hienosti neljäntenä +20 -tuloksella. Matkaa mitaleille on viisi heittoa. Marja -ja Kari Kontkanen ovat kymmenentenä +29 -tuloksella.

Juniorit-18 -luokassa on tiukkaa ja siellä Samu Kesonen heitti parinsa Silva Saarisen kanssa tulokseen +13 ja ovat sillä jaetulla toisella sijalla. Kärkeen on matkaa vain kolme heittoa.

Kisa jatkuu tänään vielä Lykynlammen Best-shot -kierroksella.

Tulokset: https://discgolfmetrix.com/1346016


Sekaparifrisbeegolfin SM-kisoissa on nyt heitetty kaksi kierrosta (4.7.2020 klo 19.51).

Mitalit ratkaistaan sunnuntaina, jolloin viimeisen kierroksen pelimuotona on alternative shot (parin pelaajat heittävät vuorotellen).

Avoimessa luokassa Henna Blomroos,Jani Ikonen (-9) ovat turvallisen oloisen kuuden heiton johtoasemassa, mutta sen jälkeen onkin tasaisempaa.
JLK-heittäjien sijoitukset säilyivät melko muuttumattomina. Toni Jaatinen ja hänen parinsa Sinna Talvensola (+4) lähtevät päätöspäivään sijalta 8. Mitaleille on matkaa kuusi heittoa. Henna Rummukainen,Sammy Pylkki (+7) ovat sijalla 12. ja top-10 -sijoitus vain muutaman heiton päässä. Riikka Rautiainen,Matti Rautiainen (+28) ja Miska Luoma parinsa Anna-Kaisa Savinaisen (+28) kanssa ovat sijalla 18. Marika Liimatta,Anssi Liimatta joutuivat valitettavasti jättämään kisan kesken.

Tulokset: https://discgolfmetrix.com/1345990

Pro Master 40+ -luokassa Heini Lindroos,Ville Nivalainen heittivät best shot -kierroksella hyvän -4 tuloksen ja ovat sen myötä yhteistuloksissa (+13) viidennellä sijalla. Heilläkin on matkaa mitaleille kuusi heittoa, joten kaikki on vielä mahdollista. Minna Gröhn,Markku Penttonen (+43) eivät oikein pysyneet vastaamaan muiden kovaan menoon, joten sijoitus pysyi kahdentenatoista.

Pro Master 50+ -luokassa Asta Iljo,Ilpo Iljo (+28) jäivät ratkaisevan tuntuisesti mitalivauhdista, mutta tämän hetkistä seitsemättä sijaa on vara vielä parantaa. Marja Kontkanen,Kari Kontkanen (+38) ovat tällä hetkellä sijalla kymmenen, mutta heilläkin on muutama päänahka otettavissa.

Juniorit-18 -luokassa käydään tasaista taistelua voitosta. Samu Kesonen ja hänen parinsa Silva Saarinen heittivät loistavan -7 tuloksen ja sen myötä saivat kakkossijan kokonaan itselleen ja kavensivat samalla eron kärkeen kahteen heittoon. Juniorit lähtevät aamulla kahdeksan jälkeen ensimmäisenä kierrokselle, joten aamuvirkut ovat vahvoilla.

Tulokset: https://discgolfmetrix.com/1346018

Sunnuntai (3.kierros)

Sekaparifrisbeegolfin SM-kisat on saatu onnellisesti päätökseen (5.7.2020 klo 17.37).

Kiitos kaikille kilpailijoille ja kisan järjestelyissä mukana olleille!

Juniorit-18 -luokassa heittänyt JLK:n Samu Kesonen sai uuden sulan hattuunsa, kun hän parinsa Silva Saarisen (RFG) kanssa heitti SM-hopealle. Onnittelut! Finaalikierrokselle lähtiessä kultakin olisi ollut otettavissa, mutta lopulta eroa jäi selvät kahdeksan heittoa.

Pro Master 40+ -luokassa Heini Lindroos,Ville Nivalainen laittoivat viimeiselle kierrokselle isompaa vaihdetta silmään ja lähtivät tosissaan jahtamaan SM-mitalia. Hieman seuran perinteitä noudattaen, hyvästä viimeisestä kierroksesta (+5) huolimatta mitali jäi vain yhden heiton päähän. Neljäs sija ylitti kuitenkin varmasti odotukset.
Toinen JLK-pari Minna Gröhn,Markku Penttonen eivät päässeet haastamaan kisan aikana kärkisijoja, mutta kisakokemuksen lisäksi tuli 12.sija.

Avoimessa luokassa Toni Jaatinen hetti parinsa Sinna Talvensolan (Jyväskylän Liitokiekkoilijat) kanssa viimeisen kierroksen toiseksi parhaan tuloksen (+2) ja nousi sen myötä hienosti viidenneksi. Hyvää kokonaisuutta kuvaa se, että mitalit jäivät vain viiden heiton päähän.
Myös Henna Rummukainen,Sammy Pylkki tekivät viimeisellä kierroksella nousua ja +8 -kierrostuloksella he selvisivät top-10:iin, yhdeksänneksi.
Riikka Rautiainen,Matti Rautiainen eivät enää viimeiselle kierroksella taistelleet kärkisijoista. Loppukierros oli sen verran vaikea, että nousua ei tapahtunut ja loppusijoitus oli 19. Miska Luoma pelasi parinsa Anna-Kaisa Savinaisen (DIF) kanssa hyvän Best shot -kierroksen, mutta Tough- ja Alternate -kierrokset tiputtivat heitä tuloslistassa alaspäin. Lopullinen sijoitus oli 20.
Marika Liimatta,Anssi Liimatta joutuivat keskeyttämään kisan jo lauantain toisella kierroksella.

Pro Master 50+ -luokassa Asta Iljo,Ilpo Iljo olivat ensimmäisen kierroksen jälkeen hyvässä vauhdissa, mutta vauhti hiipui kierros kierrokselta. Viimeisen kierroksen myötä lopullinen sijoitus oli kahdeksas.
Marja Kontkanen,Kari Kontkanen heittivät koko kisan tasaisesti, mutta tällä kertaa se ei riittänyt kärkikahinoihin, joten loppusijoitus oli kymmenes.

Tulokset:
A-lohko: https://discgolfmetrix.com/1345994
B-lohko: https://discgolfmetrix.com/1346021


Videot

2.kierros kärkikortti:

3.kierros kärkikortti:

Kooste ikäluokista:


Yhteistyössä…