Seuranmestaruudet ratkottiin Lykyn muuttuneissa maisemissa

Seuranmestaruudet ratkottiin Lykyn muuttuneissa maisemissa
JLK SM 2017 -kilpailun pelaajat yhteiskuvassa - takana hakkuiden vuoksi avartunut maisema.
JLK SM 2017 -kilpailun pelaajat yhteiskuvassa – takana hakkuiden vuoksi avartunut maisema.

Joen Liitokiekon frisbeegolfin seuranmestaruuskilpailut järjestettiin lauantaina viidettä kertaa ja nyt kisat päästiin pelaamaan ensimmäistä kertaa mainiolla Lykynlammen frisbeegolfradalla. Kisaa edeltävinä viikkoina jouduttiin kylläkin jännittämään sitä, että millä tahdilla lentokentän viereinen metsä kaatuu ja muuttuvatko etuysin väylät paljonkin tämän vuoksi. Onneksi kuitenkin Lykyn maisemaa suuresti muokannut hakkuutyömaa ehti kuin ehtikin valmistua etuysin osalta juuri sopivasti ennen kisoja, joten pienten hienosäätöjen myötä rata oli hyvässä kisakunnossa ja hiihtostadionilla pelattu lisäväylä #A keräsi myös pelaajilta kiitosta. Suuret kiitokset erinomaisesti hoidetusta ratamestaroinnista kuuluvatkin Markku Penttoselle (myös kisan TD) ja Jouni Hiltuselle!

Lykynlammella on mahtavat puitteet frisbeegolfkilpailuiden järjestämiseen.

Vuoden aikaan nähden myös sää oli erinomainen eli tuulta ei ollut koko pitkän kisapäivän aikana ollenkaan ja vettäkin satoi vain hetken aikaa toisen kierroksen alkupuolella, joten kisaan startanneiden 64 pelaajan kelpasi nautiskella lajista ja syksystä 38 väylän verran. Avoimen luokan kärjessä nähtiin myös jälleen tasainen kamppailu voitosta kun ensimmäisellä kierroksella päivän parhaan kierrostuloksen (62, -3) pelannut Jesse Kempas piti kärkipaikkaa vain heiton erolla Miika Voutilaiseen (63, -2). Toisella kierroksella kärkikaksikko eteni myös käytännössä tasatahtiin molempien päätyessä lopulta 65 (E) heiton kierrostulokseen. Näin siis seuranmestaruus meni jo neljättä kertaa Kempakselle yhteistuloksella 127 (-3) heittoa ja Voutilainen (128, -2) oli toinen. Kolmannen sijan jakoivat Henri Honkanen ja Mika Laukkanen tuloksella 132 (+2) heittoa. Naisten luokassa mestaruuteen heitti Henna Rummukainen (162, +32), Marika Liimatta (175, +45) oli toinen ja Asta Iljo (183, +53) kolmas.

Masterikäisten molemmissa luokissa kärkikamppailu oli koko päivän ajan varsin tasaista ja tilanteet keulassa vaihtelivat toisen kierroksen aikana moneenkin kertaan. Lopulta Seniorit-40 -luokassa mestaruuden vei Ville Nivalainen (143, +13) vain heiton erolla Juhani Rautiaiseen (144, +14) – Urmas Saks (153, +23) täydensi kärkikolmikon. Seniorit-50 -luokassa voittoon pelasi Olli Arola (140, +10), Esko Jokinen (142, +12) oli toinen ja Unto Toivanen (144, +14) kolmas. Juniorit-15 -luokassa voiton vei Joonatan Paakkinen (146, +16), toiselle sijalle heitti Samuli Varpalahti (169, +39) ja kolmanneksi Eemil Kaiponen (189, +59).

Vuoden 2017 seuranmestarit (vasemmalta oikealle): Henna Rummukainen (FPO), Olli Arola (MPG), Jesse Kempas (MPO), Joonatan Paakkinen (MJ2) ja Ville Nivalainen (MPM)

Väylillä #7 (Prisman kiekkopalkinto) ja #12 (Amarillon lahjakortti) pelatuissa CTP-kilpailuissa tarkimmin heittivät Kari Tanskanen, Tero Tumanoff, Teemu Husu ja Juhani Rautiainen ja tuttuun tyyliin kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin lopuksi myös muita yhteistyökumppaneiden lahjoittamia tuote- ja lahjakorttipalkintoja. Suuret kiitokset kilpailun palkinnoista Prismalle, Powergripille, Amarillolle, SportRoomille ja Kuntokeitaalle sekä myös Savo-Karjalan Linjalle kuljetuksista.

Palkintopöytä – suuret kiitokset Joen Liitokiekon yhteistyökumppaneille!

Kiitokset kaikille kilpailun pelaajille ja onnittelut voittajille! Vuoden päästä mennään taas JLK SM -kisojen merkeissä ja niitä odotellessa kuluvaa kautta voi vielä myös jatkaa syksyn viikkokisoissa sekä piakkoin käynnistyvässä LED-cupissa.