Talvi löytyi Tarinalaaksosta

Lunta oli radalla sen verran paljon, että kisassa pelattiin tällä kertaa normaalista poikkeavaa ratalayouttia.

Perinteinen Siilinjärvellä järjestetty Kauden Avaus Tarinalaaksossa -kisa keräsi hienosti 140 pelaajaa ympäri Suomea ja mukaan mahtui myös 23 Joen Liitokiekon heittäjää. Kevät oli sen verran pahasti myöhässä, että radalla oli lunta parhaimmillaan metrin verran ja se pakotti kisajärjestäjät muokkaamaan normaalia ratalayouttia. Avoimimpia väyliä oli heittäjien onneksi tampattu valmiiksi, joten syvässä lumessa joutui kahlaamaan lähinnä silloin, kun kiekko lensi väylien ulkopuolelle. Valitettavasti kisan aikana puhalsi kova etelätuuli ja se vaikeutti kiekkojen lentoratojen arviointia.

Myös aurinko vilahteli ensimmäisen kierroksen aikana.

Tarinalaaksossa on perinteisesti nähty JLK:n heittäjiä kamppailemassa kärkisijoista ja niin tälläkin kertaa.

Kisan JLK-kohokohdat:

Avoimessa sarjassa tilanne oli ensimmäisen kierroksen jälkeen erittäin herkullinen. Sammy Pylkki (-5) ja Mika Laukkanen (-3) heittivät itsensä toisen kierroksen kärkiryhmään ja myös Tero Jaatinen (-1) oli iskuasemissa. Mika jatkoi siitä mihin ensimmäisella kierroksella jäi ja heitti itsensä vakuuttavasti kisan kakkoseksi (-3 & -5). Eroa jäi lopulta ykkössijaan neljä heittoa ja kolmossijaan kaksi heittoa. Tero puolestaan pelasi kaksi tasaista kierrosta (-1 & -1) ja se palkittiin palkintosijalla (sijoitus 7.). Sammyllä toinen kierros ei sujunut aivan ensimmäisen tavoin (-5 & +5) ja hän menetti sen myötä tuloslistassa sijoituksia. Par-kokonaistuloksella pääsi kuitenkin vielä palkinnoille (sijoitus 11.). Sammyn ensimmäisen kierroksen rating oli alustavasti 996 ja Mikan toisen kierroksen alustava rating 999.

Sammy (vasen) oli iskussa ensimmäisellä kierroksella (-5).
Mikalle avoimessa sarjassa komea kakkossija.
2. Mika Laukkanen, 1. Jesse Nieminen, 3. Valtteri Leinonen

MA3-sarjassa saatiin myös jännittää JLK-menestystä, kun ensimmäisen kierroksen jälkeen Toni Parkkinen (+3) ja Sami Vaakanainen (+5) olivat tiukasti kamppailemassa kakkossijasta. Toni oli toisella kierroksella pitkään kiinni kolmossijasta, mutta viimeisten väylien vaikeudet tiputtivat hänet lopulta neljänneksi (+3 & +5). Sami onnistui tasaisen toisen kierroksen avulla nousemaan vielä viimeiselle palkintosijalle viidenneksi (+5 & +4).

Seniorit-50 (MPG) -sarjassa oli ensimmäisen kierroksen jälkeen erittäin tasaista. Kuusi ensimmäistä heittäjää olivat neljän heiton sisällä ja toiseksi parhaana heistä oli Olli Arola (+6). Toisella kierroksella Olli joutui valitettavasti pikku hiljaa päästämään kärjen yhä kauemmaksi. Loppukiri ei päässyt oikein kunnolla alkamaan, joten kamppailu siirtyi taisteluun kolmossijasta. Siinä Olli pystyi pitämään muut rinnalla, jolloin tuloksena jaettu kolmossija (+6 & +9).

Juniorit-18 (MJ1) -sarjassa Julius Paakkinen (+2) oli ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla toisella sijalla kolmen muun heittäjän kanssa ja kärkeenkin oli matkaa vain kolme heittoa. Potentiaalia parempaankin kierrokseen jäi, kun tuloskortista löytyi kaksi peräkkäistä tuplaa. Toinen kierros oli väylätulosten perusteella paljon hankalampi ja useiden bogien myötä sijoitukseksi jäi lopulta jaettu neljäs (+2 & +6). Kolmossija jäi niukasti vain heiton päähän, joka sekin ratkesi vasta kahden viimeisen väylän aikana.

Seniorit-40 (MPM) -sarjassa nähtiin positiivinen yllätys, kun Juhani Rautiainen heitti hienon kierroksen (+3) ja nousi sillä selvästi kärkiryhmään toiselle kierrokselle. Ihan ei sama tahti jatkunut toisella kierroksella, kun kierrostulos heikkeni viisi heittoa (+8). Vaikka top-3 sijoitukset karkasivatkin, niin sijoitus silti hienosti neljäs. Viidenneksi heitti Ville Nivalainen (+8 & +7), jolle pitkät avoimet väylät koituivat ongelmaksi.

Juniorit-15 (MJ2) -sarjassa Samu Kesonen ja Niklas Meriläinen eivät tällä kertaa pystyneet kunnolla taistelemaan voitosta, mutta kakkossijasta syntyi tiukka kamppailu. Lopulta sijoitus ratkesi viimeisillä väylillä Samun (+9 & +7) eduksi ja Niklas (+8 & +11) joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

2. Samu Kesonen, 1. Veeti Järvinen, 3. Niklas Meriläinen

Henkilökohtaiset raportit

Sammy Pylkki, Avoin

Lauantaina lähdettiin haastamaan Tarinalaaksoon Itä-Suomen kovimpia heittäjiä. Ensimmäisen kierros alkoi väylältä kaksi, jos siihen pelasin par tuloksen hyvällä putilla. Triplamando väylällä avaus kääntyi yli ja hyvä kuuden metrin putti tuotti heti toiselle väylälle pirkon ja hyvän olon tunne valtasi mielen kenkien ollessa jo litimärät tässä vaiheessa. Seuraava neljä väylää mentiin samalla kaavalla, kohtuullinen avaus 2-12 metrin päähän, josta omasta mielestä ”vahva” putti korin pohjalle. Koko kierroksen aikana tuli ainoastaan yksi niin sanottu työtapaturma, kun väylällä #12 (kiinteä #9) neljän metrin birdie putti tuli korista ulos. Kierroksen ensimmäinen bogie sattui väylälle #17, kun tuuli pääsi kiekon alle ja kiekko nousi todella ylös metsään väylän oikealle puolle rinteeseen. Rinteessä oli yli vyötörön lunta ja siellä noin 10min rämpiminen uuvutti fyysisesti ja hetkellisesti herpaannuin. Kierrokseen olin erittäin tyytyväinen, koska keli oli tuulinen. Kierrosksen jälkeen toinen sija ja rating 996.

Toinen kierros olikin sitten jotain ihan muuta, kuin tähdenlentoa. Käytännössä peli ei missään vaiheessa lähtenyt rullaamaan ja avaukset jäivät vajaiksi ja birdie paikkoja ei ollut tarjolla. #17 väylälle sitten lopullinen romahdus. Avauksessa lost disc, kolmas heitto metsää, neljäs metsään, viides heitto noin 20 metrin seifti, kuudes heitto noin väylään 100m pitkä heitto ja korille vielä matkaa 40-50 metriä. Lopulta 8 korttiin ja viimeistä väylää kohti, kun pään sisäinen sipuli oli kuorittu. Rating 903

Loppujen lopuksi muutaman minuutin ajattelun jälkeen ennen palkintojen jakoa, olin erittäin tyytyväinen kisoihin, kun Peurungasta tulleet nilkka kivut ei ollut kokonaan hävinnyt ja ensimmäinen kierros oli niin hyvä että toisella voi sitten sulaa.  Tästä on hyvä jatkaa kohti Julkujärven Last Round kisaa ensi viikonloppuna.

Juhani Rautiainen, MPM

Kaikkea pitää kai kokeilla, joten kokeillaanpa kisaraportointiakin. Tämä lienee pitkä jorina heitoista mitä tein. Lähinnä tämä on itselle lista heitoista, jotta voin itse myöhemmin muistella mitäpä tuli tehtyä. Kyseessä olisi itselle kauden ensimmäinen virallinen PDGA kilpailu, jos liigaa ei lasketa. Mietiskelin perjantaina rataa töitten jälkeen ja pistin bägiin sopivat kiekot. Tultuani illalla vetämästä aikido-treenejä yhdeksän nurkilla, Facebookissa odottikin paljon infoa siitä, että Tarinalaakson rata on vielä ihan talvikunnossa. No eipä siinä mitä, hieman säätöä bägiin ja narut kaikkiin midareita nopeampiin. Sitten unta palloon.

Aikaisen startin ansiosta oltiin Tarinalaaksossa n. tuntia ennen pelaajakokousta. Kierreltiin katsomassa uusia väyliä ja Villen kanssa kopiteltiin kroppa lämpimäksi putterilla. Oma kortti lähti liikkeelle väylältä 18 (Tarinan #18). Omalle tyypilliseen kisatyyliin eka väylä bogiin, kun annukka Trespassilla oli ihan liian matala ja metsän reunassa. Lähäri jäi kauas, joten pari puttia tarvittiin bogiin. Siitä sitten ykköselle joka heitettiin driving rangelta tiiltä rangen kummulle. Liian matala heitto Isännällä (ei vielä pahemmin tuulta) kumpuun 80m kohdalla, leveä lähestyminen ja taas pari puttia bogiin. Ei ihan alku mitä ajattelin.

Tilapäis kakkosella avaus MS Trespassilla varsinaisen ykkösen OB-kumpuun (OB ei voimassa) kun tuuli kääntää se hieman yli, hyvä lähestyminen Fission Voltilla ja 5m ylämäkiputti sisään. Tilapäiskolmosella avaus samalla Voltilla forella maihin, mutta tunneliin ja toiselle puolelle, pitkä putti ohi. Par 4m putilla ojasta (onneksi kuivasta sellaisesta). Nelosella (#A) onnistunut veto kevyellä Opto Riverillä toiseksi ylimmän tukin alapuolelle ja birdie putti sisään. Eka tähän väylään, kiitos Lykyn #16. Vitosen (#2) avaus MS Trespassilla 7 metriin. Birdieputti ketjuista pihalle ja hieman pettymystä ilmassa, matka kuitenkin itselle on 90% varmuudella tehtävissä, joten se 10% iski. Kutosella (#3) yritän MS Trespassilla annukka flexiä joka jää vajaaksi. Lähäri, putti ja par. Seiska (#4) avaus alivakaamalla Bio Trespassilla ja oikealle puuhun n. 30 m korista. Par taasen. Kahdeksan (#5) tunnelissa avaus puuhun 30 m tiistä. Tyhmä virhe jatkoheitossa kun otan ristiaskeleet liukkaalla polulla. Onneksi pääsen etiäpäin metsän läpi, mutta hyppyputti ja putti tarkoittavat bogia.

Ysillä (#6) avaus Star Valkyriellä 25 m vajaaksi. Kiroan mielessäni sitä, että laitoin narut. Par korttin. Seuraavalle väylälle kävellessä mietin, että puoli kierrosta takana ja peli sinällään rullaan, joten etiäpäin. Kympin (#7) avaus Gstar Valkyriella hieman tuurillakin väylän vasemman reunan puusta pienen kipsun ottaen 5 m vajaaksi mutkasta ja sisäkurviin. Pakko heittää Forella korkea annukka Air Enforcerilla joka yllättäin menee 12 m korin taakse. Par korttiin kun pitkä putti kutittelee ketjuja. Yksitoistasen (#8) avaus Star Valkyriellä osuu oikeaan mandoon lievästi. Kiekko vasemmalla 50 m korista. Plasma Voltilla 5m päähän ja paria korttiin. Kaksitoista (#9) avaus Plasma Ampilla puuhun kummun lähellä ja kiekko ”häpeämonttuun” (Tuppuraisen Pertin määritelmä). Fore sokkona Kanteleella 5 m päähän (syvä huokaisu) ja taas paria. Tähän väylään olisin birdien halunnut. Kolmetoista (#10) avaus aukealla, mutta Trespass feidissä osuu puuhun. Forelähäri Kanteleella jää suoraksi ja kymppiin. Ylärautaputti tietää bogia.

Neljätoista (#11) vasurin tunnelikammon takia avaus annukalla Plasma Inertialla. Eka teknisesti huono heitto. Annukka ei pidä ja jään korista parikymmentä metriä vasemmalla kuusten taakse. Hanki on yli polveen ja heiton pitää pysyä alle metrissä, jotta korille pääsee. Pääsen raosta 6m päähän ja taas paria korttiin. Viisitoista (#12). Poolikaverit heittävät ylös ja yltynyt tuuli tekee temppuja vie kiekot menneessään. No, olisin joka tapauksessa heittänyt Champpari Firebirdin matalalle, joten sillä mennään. Heitto 3 metrin päähän. Putti hirvitää kun 6m/s vastatuuli puhaltelee. Vaihdan Daggerin Envyyn ja birdie korttiin. Tässä vaiheessa alan miettiä, että tämähän on mennyt oikeastaan ihan hyvin.

Kuustoistan (#16) avaus Soft Proxyllä. Hieman tunnelin oikeaan reunaan osuu, mutta putoaa aukealle. Sivutuulessa varovainen lähestymisputti matalana ja 3m putti sisään. Jäljellä 50 m lyhennetty seitsemäntoista (#17). Tuuli on täysin vastaan ja puuskissa tuntuu enemmältä kuin 6m/s. Avaus Defenderillä metrin lyhyeksi OB:sta. Seuraava heitto nättinä antsa-flexinä vielä pitävältä pohjalta hyvin etiäpäin. Sitten MPO rynnii vastaan omalle kierrokselleen. Odottelua ja yksi ryhmä jää passiin odottamaan heittoa. Just siinä mihin tähtään ja omalle tyylille uskollisena häiriinnyn tuosta ja vedän annukan hankeen. Seuraava heitto vyötäröä myöten hangesta. Annukka väylään Trespassilla, Kannel lähäri ja bogi korttiin. Tulosten laskun jälkeen tulos +3, joka lämmittää. Mikä alustavan ratingin jälkeen on 918, joten oma rating (839) ylitetty reilusti ja yllättäin MPM kärkikorttiin kakkoskierrokselle.

Kakkoskierros aloitetaan väylältä 13 (#10). Kortin muut pelaajat kokeneita MPM kisäjyriä yli 900:n ratingillä, joten tavoite on vaan roikkua mukana ja nauttia hyvästä peliseurasta. Oma avaus onkin sitten karmea. Sama Tressu kuin ekalla kierroksella, mutta oikealle metsään. Puuosumien jälkeen takaisin väylän reunaan, mutta ehkä 40m etiäpäin 130m väylällä. Ajatuksissa bogi korttiin. Kaivan Isännän laukusta ja päätän heittää annukka flexiä väylän kautta. Huolellinen veto paikaltaan ja nätin flexin jälkeen kiekko on kirjaimellisesti korin alla. Jee, ei bogia ekaan väylään.

Neljätoistalla (#11) annukka pitää tällä kertaa kun pelaan huolellisemmin. 10 m ylämäkiputti oikealta ohi, joten par. Viistoistalla (#12) Fire ilmaan ja pari metriä kauempana kuin edellisellä kierroksella. Sivuvastaiseen putti Envyllä ja birdie korttiin. Proxy avaus matala kuudellatoista (#16) ja aukealle. Lähäriputti, putti ja paria korttiin. Ihan hyvä alku. Sitten päästään seitsemälletoista (#17). Avaus Defenderillä pitemmälle kuin ekalla kierroksella vaikka tuuli onkin 6 m/s tasaisesti ja 11m/s puuskissa (lukemat Rissalasta). Sitten päätän ottaa vauhtia sulaneella väylällä ja heittää Defenderin pintoja myöten. Paitsi että nakkaan sen maahan 20 m päähän kun alusta on pehmeämpi kuin aamulla. Tästä viisastuneena otan seuraavaankin vauhtia ja heitän sentään 30m… Fail. Loppuväylä melko varovasti Enforcerilla ja lumiukko korttiin eli triplaa.

Kahdeksantoista avaus on annukaton annukka korkealle metsään. Upsi Trespassila väylälle. Lähäri Voltilla lyhyeksi. Yli kympin putti ylämäkeen puun vierestä sisään. Joskus sisu auttaa. Ykkösellä avaus Defenderillä ja tuuli päättää kuolla ihan kokonaan. Ylivakaa kiekko (minulle) tekee sen mitä pitääkin ja kaartaa vasuriin. Käytännössä kakkosen väylältä Voltilla 5m päähän ja par korttiin. Kakkosen tiiltä tuuli tuntuu taas. Bio Enforcer suoraan kumpuun kuten edelliselläkin. Sama heitto kuin edellisellä, mutta puu johon tähtään kuten edelliselläkin, ottaa kiekon alas (mihin se feidi jäi??). Kiekko putoaa rinteen alle. Bogi korttiin puttien jälkeen. Kolmosella luokaton fore ja alikulkutunnelin maavalliin. Kurotuksella lähäri tunneliin ja kuulemma osuin kaikkeen muuhun tunnelissa paitsi lattiaan. Putit ja bogiputki on päällä.

Nelonen (#A) sama avaus kuin ykköskierroksella, mutta metrin vasempaan. Nyt vaan rinne oli sulanut ja nastoista huolimatta pitoa ei ollut. Putti ketjuihin, mutta par korttiin. Vitosen (#2) avaus tressulla sisämutkaan. Huomio, että väsymys alkaa palauttaa vanhan repimisen tekniikkaan. Hyvä lähäri XT Rocilla ja pari pelastettu. Kutosella (#3) tuuli tekee temput parille ekalle avaajalle ja annukat jäävät ilman annukkaa. Pistän sitten itse liikaa kulmaa annukkaan. 40m lähäri Proxyllä ja 7m putti pariin. Seiskan (#4) avaus Bio Trespassilla ja tuuli pitääkin sen suorana. Mäkeä alas vasemmalle. Puitten välistä onnekkaasti Kanteella korin luo ja par. Kasilla (#5) taas puuhun ja vielä lähempänä tiitä ja ulos väylältä. Korkea annukka fore väylään Pertin ehdotuksesta ja pääsen 30 m päähän korista. Hyppyputti piti pitää matalana, koska kori on montussa ja vedän sen hankeen sentin liian matalana (aamulla kovalla hangella olisi pompannu). Putti yläpantaan yli kympistä ja tuplabogi. Kovan myötäisen saattelemana nakkaan Riverin ysillä (#6). Avaus on parinkymmenen metrin päässä korista. Etsimme poolikaverin narutonta kiekkoa hangesta. Sammutan kellon kun on 8 s jäljellä kun onnekkaasti löydän kiekon hangesta. Läheltä piti. Pitkä putti korille ja par korttiin.

Kympin (#7) avauksessa yliyrittämistä ja siihen ekaan mäntyyn johon Pertti sanoi ekalle osuneensa. Miks sitä aina heittää siihen mihin muutkin? Kiekko väylällä, mutta luokaton heitto Trespassilla taivaalle puuhun ja väylän oikealle vieläkin vajaaksi mutkasta. Aukosta kohtuullinen heitto kohti koria Valkyriellä, mutta pari puttia tarvitaan, että bogin saa. Väsymys näkyy. Tuo kakkos heitto oli just semmonen vanha tempaisu, jota yritin vältellä koko kisan. Ykstoistasen (#8) avaus hieman vasemmalle Valkyriellä. Lähtee kuitenkin kääntämään yli ja linja näyttää hyvältä. Oksa kuitenkin on eri mieltä ja lyö kiekon maihin 50m korista keskelle väylää. XT Rocilla rinteeseen ja 7m putti sisään. Kakstoistasella (#9) avaus liian korkealle ja vajaaksi vasemmalle. Puttien jälkeen par korttiin. Tulos oli +8, mikä kuitenkin antoi alustavan ratingin 873 ja yllättäin edelleen olin vieläkin neljäntenä MPM:ssä.

Mitäpä jäi Tarinasta käteen? Tekniikka on selvästi talven aikana parantunut ja vasta väsymys alkoi kaivaa vanhempaa repimistä esiin. Tätä odotinkin, mutta silti se oli pienoinen pettymys. Silti eka yli 900:n kierros lämmitti mieltä. Tämä mielestäni kertoo siitä, että se parannus ei pelkästään johdu siitä, että heittää tutulla radalla. Utra pitäisi pystyä kuitenkin tutumpana pelaamaan parempaankin. Muita havaintoja oli, että tuo kisakoneen live toiminto on näppärä. Se on varsin helppo käyttää ja antaa helpon tarkistuspisteen omalle laskennalle. Tätä vois meilläkin harkita. Ainut huomio oli, että kun toisen kierroksen aikana MPO:n ryhmät luotiin, meillä vaihtui pelaajien järjestys tuossa näytössä. Saman tuloksen ekalla saaneet vaihtoivat paikkaa listassa.

Ville Nivalainen, MPM

Älyttömän aikainen aamuherätys 4.15 tapahtuu vain pakon edessä, mutta kahden lohkon kisassa vielä tällä päiväpituudella joidenkin on kärsittävä klo 8.00 starteista. Aikaiseen aloitukseen ja pelaajakokoukseen kun lisää vielä kankean ruhon lämmittely-yritykset aamutokkuroissa sekä reilu sadan kilometrin ajomatka, kellon joutuu virittämään kipukynnykselle.

Noin viiden tunnin melkein katkottomien yöunien jälkeen olo kuitenkin oli suhteellisen virkeä ja aamukahvien valuessa koneeseen olo tuntui selän, niska-hartiaseudun sekä jalkojen jäykkyyttä lukuunottamatta melkoisen notkealta. Lisää tummaa eliksiiriä termariin, parit sukat sekä vaihtokengät reppuun ja kamppeet kantoon pihalle johon Olli ja Andy kurvasikin sovittuun aikaan 4.55. Nokka kohti Savon sydänmaita sekalaisten keskusteluaiheiden siivittämänä.

Kisaheittäminen oli samanlaista kuin viikkoa aiemmin RSSO:ssa, eli oikeastaan kaikki osa-alueet kangertelivat. Edelleen tuntuu että asetan itselleni liian kovat tavoitteet ja peli ei ole niin rentoa kuin sen pitäisi. Rystydraivissa on jotain omituisuuksia, roundingia sekä sekalaista epäpuhtautta ja luotto foreen ei ole kummoinen vaikka ainoat heitetyt foret onnistuivatkin aikalailla nappiin. Tarinassa tosin foreja ei tarvitse käytännössä heittää ellei halua. Lähäreissäkin on ajoituksessa ongelmia ja välillä juuri se ainoa linjalla oleva puu on linjalla vaikka tilaa olisi molemmin puolin. Putti on ehkä parasta pelillistä osaamista tällä hetkellä, mutta ellei rinkiin pääse niin tulokset ovat plussalinjaa.

Ensimmäiseltä kierrokselta mieleen jäi 3 green hittia, 3 rollia, 3 pirkkomahdollisuutta ja 0 pirkkoa sekä armoton määrä uppurointia puskissa pelastusheittoja tehden. Kakkoskierroksella hieno kolmen pirkon alku, jonka jälkeen väylän 17 sivumetsien tutkimukset hiki päässä lumessa haaroväliä myöden tuskaillen, parit tuplat ja muut ongelmat mutta onnellinen pääsy pois radalta. Tarinointi tarinassa kuitenkin tuntui luistavan kivasti, josta iso kiitos kilpakumppaneille ja anteeksi. Uutta väkeä oli ryhmissä molemmilla kierroksilla ja mukavia tuttavuuksia tulikin.

Kotimatkalle kuivat sukat ja kengät jalkaan, auto motarille ja jälleen sekalaista pureskelua tulevista kisoista, seuratoiminnasta, heittotekniikoista, sosiaalisuudesta ja muista teemoista samalla seuraten MPO:n livescoringia (joka oli ihan hauska juttu kisojen aikana).

Kisaviikonloppu taas takana ja seuraavaa odotellen omaa mieltä tutkiskellen. Rentoutta ja hauskuutta pitää saada lisää jo seuraaviin karkeloihin vaikka nämä mielessä kisoihin tuleekin aina lähdettyä. Seuraavat kisat: Linnoitus Open.

Antti Ylönen, MA3

Huhhuh ja hohhoijaa – olipas Kauden Avaus Tarinalaaksossa aika rankka reissu monellakin tavalla…

Neljän tunnin yöunien jälkeen matkaan lähdettiin kello viisi ja aamuvuorossa kierroksen avausheittoa heitettiin ilmaan jo klo 8:00 ja lisäksi etenkin toisella kierroksella laaksossa tuntui tuulevan hetkittäin niin kovaa, että ”paikat lähtevät hampaista” ja pariin kertaan oltiin myös paikassa missä lunta oli varmaan yli metri eikä hankikannosta tietenkään iltapäivällä ollut enää apua. Mutta eipähän ainakaan jalat kastuneet ja paleltuneet kun väyliä talsittiin aina niin hyvin frisbeegolfiin soveltuvilla huopavuorikumppareilla.

Tuloksellisesti molemmat kierrokset (+13 & +15) olivat tällä kertaa synkkääkin synkemmät ja noiden lukujen takaa löytyi mm. seuraavaa:

– Ekalla kierroksella 5 puttia/nostoa ohi alle vitosesta ja näihin mahtui vieläpä kaksi ”kolmosvitosta” (kiinteä #10 ja kisa #1) eli ensin putattiin paria jostakin about 7-9 m huitteilta ja kokonaan ohi hökötyksen ja sitten ei saatukaan paluuputtia läheltä sisään…
– Lisäksi mukaan sattui yksi koominen ”first tree” (kiinteä #3) – matka edistyi tiistä 2 metriä eteenpäin ja 10 m oikealle, mutta tästä sentään hyvä bogiseivi kuitenkin.
– Tokalla kierroksella totaalisia puttiturauksia tuli onneksi enää vain pari (ehkä kierrosten välillä suoritettu harjoittelu auttoi), mutta siinä missä ekan kierroksen ”tuloskelissä” taisteltiin vikat kolme väylää (#16-#18) tulokseen +2 niin toisen kierroksen puhureissa sama pätkä osoitti lukemaa +6.

Toisaalta toki molemmille kierroksille mahtui sekaan myös hyviäkin suorituksia – etenkin lähäreiden heittäminen puttereilla on mukavaa toimintaa ja hyviä väyläosumiakin kertyi draiveista muutamia – toki lisämääreellä ”very short” varustettuja – mutta ainakin oltiin edetty hyville jatkopaikoille. Ja tuloksista huolimatta fiilis pysyi kyllä hyvänä koko päivän eli hauskaa oli Tarinassa pelata hyvässä seurassa ja jälleen tuli roppakaupalla hyvää kuntoilua ja ulkoilua. Ja etenkin toisen kierroksen kolmosdivarin Ö-poolissa (koko kolmen ryhmä vieläpä
sattumoisin aktiivisia TD- ja seuratoimijoita) syntyi muisteltavaa, kun koko porukalla otettiin väylältä #17 korttiin lumiukot eli 888 – eipä muistu mieleen tilannetta, jossa seuraavan väylän tiillä ihmetellään, että pääseekö muka kasilla aloittamaan…

Melkoinen seikkailu (vai sekoilu?) oli siis tämä kisa, mutta parin viikon päästä mennään taas kun Suonenjoella pelataan amatöörikisaa. Ennen tuota täytyy kyllä tehdä muutama laadukas heitto- ja puttiharjoitus ja pitäisi malttaa myös levätäkin, jotta saisi kaikki ylimääräiset kolotukset ja jomotukset pois kropasta.

Loppuun vielä onnittelut tässä Tarinan kisassa menestyneille JLK-laisille ja kiitokset myös Vuorelan Veikoille hyvin järjestetystä kilpailusta. On aina vaativa paikka, kun takatalvi painaa päälle ja rata ei olekaan kauttaaltaan pelikunnossa ja kisaan on saapumassa 140 pelaajaa ympäri Suomen…

2. lohko valmiina lähtemään ensimmäiselle kierrokselle.
Avoimen sarjan voittoon heitti Vuorelan Veikkojen Jesse Nieminen


JLK-kisaajien sijoitukset:

Avoin (60 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
2 Mika Laukkanen JLK 70960 930 54 52 36 -8 106
7 Tero Jaatinen JLK 83865 948 56 56 36 -2 112
11 Sammy Pylkki JLK 70947 910 52 62 36 0 114
24 Miika Voutilainen JLK 58385 959 60 60 36 6 120
33 Jesse Kempas JLK 63337 945 63 60 36 9 123
33 Timo Voutilainen JLK 66625 913 61 62 36 9 123
36 Teemu Pietarinen JLK 80649 909 63 61 36 10 124
41 Mikko Makkonen JLK 65554 928 65 63 36 14 128
44 Tuomo Heiskanen JLK 80646 898 62 68 36 16 130


MA3
– Rating alle 900 (24 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
4 Toni Parkkinen JLK 70559 883 60 62 36 8 122
5 Sami Vaakanainen JLK 72153 877 62 61 36 9 123
8 Pasi Harjula JLK 91550 0 65 62 36 13 127
10 Lasse Sissonen JLK 70444 872 64 64 36 14 128
19 Arttu Ruusila JLK 80306 846 68 68 36 22 136
22 Antti Ylönen JLK 58921 852 70 72 36 28 142


MA2
– Rating alle 935 (14 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
14 Ari Saastamoinen JLK 92139 0 90 82 36 58 172


Seniorit-50
(11 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
3 Olli Arola JLK 70946 864 63 66 36 15 129

Seniorit-40 (10 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
4 Juhani Rautiainen JLK 82188 839 60 65 36 11 125
5 Ville Nivalainen JLK 64496 920 65 64 36 15 129
10 Urmas Saks JLK 80769 789 74 80 36 40 154

Juniorit-18 (6 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
4 Julius Paakkinen JLK 81501 920 59 63 36 8 122

Juniorit-15 (3 osallistujaa)

Sijoitus Nimi Seura PDGA Rating R1 R2 Väyliä +/- Yhteensä
2 Samu Kesonen JLK 86520 863 66 64 36 16 130
3 Niklas Meriläinen JLK 86535 854 65 68 36 19 133

Kuvat: Mikko Makkonen & Miika Voutilainen