Tampereelta kotiintuomisina junioreiden SM-kisapaikka

prodigy-tour-tampere-01
Tampereen Epilän rata oli laajennettu 18-väyläiseksi juuri ennen kisoja

Prodigy Disc Tour Tampereen osakilpailu kisattiin 13. – 14.8 uudistetulla Epilän 18-väyläisellä radalla kolmen kierroksen verran. Mukana oli JLK:n junioritiimi: Julius Paakkinen, Arttu Ruusila ja Veikka Ruusila. Kisassa oli tarjolla paikkoja syyskuun junioreiden SM-kilpailuihin, joten tavoiteltavaa riitti. Julius pelasi juniorit-15 -sarjassa, kun taas Arttu ja Veikka taistelivat sijoituksista juniorit-18 -sarjassa.

Julius oli ensimmäisen päivän jälkeen tiukasti taistelemassa paikasta SM-kisoihin. Sijoitus oli jaettu neljäs ja eroa kärkeen oli vain muutama heitto, niin kuin myös takana tuleviin. Tiukan taistelun jälkeen Juliuksen lopullinen sijoitus oli neljäs ja se riitti kolmen heiton erolla paikkaan syyskuussa Peurungassa järjestettäviin junioreiden SM-kisoihin. Arttu ja Veikka eivät tällä kertaa pystyneet kunnolla haastamaan Suomen 18-vuotiaiden parhaimmistoa, mutta tärkeää kisakokemusta tuli varmasti roppakaupalla.

Henkilökohtaiset raportit

Julius Paakkinen, MJ2, sijoitus 4/13

Saavuttiin perjantaina Tampereelle, jossa käytiin heittämässä treenirundi Epilässä. Rata tarjosi omalle pelille hieman haasteitakin, mutta kierros sujui hyvin.

1.kierros

Kierroksen alussa selvisi, että 4.sija riittää SM-kisapaikkaan, joka helpotti paikan saamista. Kierros pelattiin ajoittaisessa sateessa ja puuskittaisessa tuulessa, joka toi avoimilla nurmikenttäväylillä puttiin ongelmia. Monella väylällä avaus oli ringissä, mutta putti ei mennyt millään sisään. Kierroksen lopputulos par (55 heittoa) monella missatulla putilla ja ykkösväylän tuplabogilla. Parannettavaa jäi huomattavasti seuraaville kierroksille.

2.kierros

Kierros yhdellä bogilla ja neljällä pirkolla tarjosi monta paikkaa parantaa kierrosta, mutta ringin sisältä huono puttaaminen jatkui ja pirkkojen määrä väheni huomattavasti. Kierros 52 (-3) heittoa ja se nosti sijoitusta neljänneksi, joka riittäisi SM-kisapaikkaan.

3.kierros

Tavoitteena oli pitää vähintään neljässija paikan saamiseksi. Viikonlopun teema jatkui, puttaaminen heikkoa ja lisäksi kierrokselle sattui 2-3 erittäin huonoa avausta, jotka jäivät ensimmäisiin puihin. Näistä bogia korttiin. Ensimmäisen 9-väylän jälkeen selvisi, että ero viidenteen pelaajaan oli kasvanut 3 heittoa. Kolmen heiton ero ja yhdeksän väylää jäljellä, voi tapahtua vielä mitä vaan.

Takaysille jatkaessa en ottanut suuria riskejä yrittäessä sijoille 1-3, kun 4.sija riitti SM-paikkaan. Tavoite oli pitää neljättä sijaa vahvasti ilman isoja epäonnistumisia. Takaysillä oli mahdollisuus haastaa kärkikortissa sijoja 1-3, mutta huonolla puttaamisella takaysin lopputulos -3.

Tavoite saavutettu 4. sija joka tarjosi SM-kisapaikan. Ei voinut olla muuta kuin tyytyväinen, vaikka erittäin huono puttaaminen vähän painoi mieltä.

Arttu Ruusila, MJ1, sijoitus 17/18


Epilän kokonaan uusitulle radalle päästiin jo perjantai-iltana. Rata oli kohtuu hyvässä kunnossa, lukuunottamatta paria mutaisempaa väylää. Väylien teemana tuntui olevan tasainen 90 metriä, välillä suoraan ja välillä hyssessä, joskus sai ihan valitakin. Kaksi ensimmäistä väylää haastoivat vaikeusasteessaan jo Utran kakkosenkin väylien ulkopuolisten alueiden ollessa tiheää pusikkoa. Muuten rata oli kohtuu helpon oloista, mukavaa, vähintään pariin pelattavaa väylää.

Ensimmäinen kierros tuntui pisimmältä koskaan, pelaaminen oli hidasta ja odottaa sai lähes joka väylällä. Etukäteen pelätyt väylät antoivat kaksi triplaa ja peli oli jähmeää. Tulos yhdeksän yli ja harmistuneena tappamaan aikaa ennen seuraavaa kierrosta. Tavoitteena oli pelata paremmin seuraava kierros. No, sehän meni ei ihan niin hyvin. Heitto enemmän kuin edellisellä kierroksella ja viimeisetkin kirien mahdollisuudet hävitetty.

Sunnuntaiaamuna radalle pääsi paremmalla mielellä, lauantain jatkuva tihkusade oli ohi ja radalta päästäisiin ajoissa pois. Lähtö ykköseltä, ensimmäiset kaksi väylää ohi kunnialla ja pelaaminen alkoi olla mukavampaa. Kierros aikalailla tasaista paria, ilman suurempia ylä-tai alamäkiä. Pelaaminen oli nopeaa ja golf-lähtöjen ansiosta odotella ei tarvinnut. Tulos +2, siihen voi olla jo tyytyväinen, iloisella mielellä kohti majapaikkaa.

Pakko antaa kunniaa kisajärjestelyille Itä-Suomen kisoihin, Tampereen kisojen tiedotus tuntui erinomaiseen tottuneelle melko vajaalta. Kisat toimivat kuitenkin hyvin ja esimerkiksi radan rakentamiseen oli selvästi käytetty paljon työtunteja. AM1-tour oli hieno kisakokemus kilpailun ollessa kaksipäiväinen ja kovatasoinen.

Veikka Ruusila, MJ1, sijoitus 18/18

Saavuttiin Artun kanssa perjantaina Tampereelle. Heti sen jälkeen kun olimme vieneet kamat majapaikkaan lähdimme katsastamaan Epilän uuteen uskoon pistetyn kisaradan. Rata vaikutti suhteellisen helpolta ja pelikin kulki, seuraavalle päivälle jäi siis luottavainen fiilis.

Ensimmäinen kierros lähti liikkeelle väylältä 1. Kaksi vaikeinta väylää oli siis heti alussa, alkukierrosta sävytti myös kuuroittainen sade, joka hankaloitti osittain aika paljonkin pelaamista. Ensimmäisen kierroksen tarina tuntui olevan pitkäksi heitetyt lähestymiset ja niiden jälkeen epäonnistuneet putit. Sain kuitenkin loppukierroksesta parannettua peliä hieman ja toiselle kierrokselle lähtiessä oli sellainen olo, että tulosta saa helposti parannettua ensimmäisestä kierroksesta.

Sade loppui oikeastaan heti toisen kierroksen alkaessa ja näin ollen ei tarvinnut pelata takissa ja kiekkojakaan ei tarvinnut kokoajan kuivailla. Kierros sujuikin paljon paremmin kuin ensimmäinen, lukuunottamatta puttia, joka oli koko kisan ajan hirveää räpellystä. Toisen kierroksen ainoa tavoite, joka oli parantaa omaa peliä onnistui siis melko hyvin 8 heiton parannuksella ensimmäiseen kierrokseen.

Kolmas kierros meni aikalailla samoissa merkeissä, kuin toinenkin ja lopputulos oli tyydyttävä, kierroksessa jäi vain hieman harmittamaan aivan tajuton mokailu. Kierroksella ei onneksi jouduttu odottamaan kuin viimeisellä väylällä ja aurinkokin paistoi, näin ollen päästiin nopeasti ja kuivina radalta pois.

Kokonaisuudessaan Tampereen kisat olivat kyllä ihan hyvin järjestetyt, rata oltiin laajennettu hienosti ja järjestäjät saivat pidettyä suuret pelaajamäärät kurissa ilman suurempia odotteluja, etenkin kolmannen kierroksen golflähdöt auttoivat siinä todella paljon.

prodigy-tour-tampere-02
Veikka Ruusilan tyylinäyte