Tyyni 2017 – Euroopan suurin frisbeegolfkisa


Euroopan tähän asti suurin frisbeegolfkisa Tyyni 2017 pelattiin 25.5. – 27.5. kolmella Etelä-Suomen radalla (Joensuun tilan frisbeegolfrata, Kivikon frisbeegolf rata ja Söderkullan kartanon rata). Jopa yli 450 pelaajaa taisteli eri sarjojen voitosta. Joen Liitokiekon heittäjiä oli mukana 5 kpl.  Sijoitukset omissa sarjoissaan olivat seuraavat: Jani Turunen 15/155 (MA3), Jarno Hilli 114/155 (MA3), Olli Arola 24/73 (MM1), Ismo Louhelainen 51/73 (MM1) ja Miska Luoma 89/97 (MA2).

Henkilökohtaiset raportit

Jani Turunen, MA3

Torstai 25.5

Ensimmäinen kisapäivä, Sibbessä. Rataa ei keretty käydä pelaamassa etukäteen vaikka näin oli suunniteltukin (paria väylää lukuunottamatta), joten aikalailla sokkona tuli lähdettyä pelaamaan. Olin poolin ensimmäisenä heittäjänä ja jännitys kasvoi koko ajan suuremmaksi, mutta hävisi kuitenkin #1 väylän par putin jälkeen aikalailla kokonaan ja pääsi keskittymään pelaamiseen. Peli kulki ihan kohtalaisesti, muutamille helpoille välille tuli bogia korttiin, mutta vastaavasti sitten vaikeampia väyliä sain pelattua par lukemaan. Kierroksen jälkeen tarkisteltiin porukalla tuloksia ja yllätyksekseni voitinkin poolin +4 tuloksella (64). Siitä jäikin hyvä fiilis ja alkoi valmistautuminen seuraavaan kisapäivään.

Perjantai 26.5

Toinen kisapäivä starttailtiinkin kivikossa caddyn hommissa Jarnolle, koska oma rundi alkoi vasta iltapäivällä. Siinä aamupäivällä Jarnolle reppua kantaessa näki radan ja sai vähän jo pelikirjaa selville omaa koitosta varten. Vastaavasti Jarno tuli helpottamaan minunkin rundia caddyn hommilla. Rundi alkoi välittömästi epäonnistuneella avauksella, kun kiekko ei kipannutkaan toivotusti tuulen takia ja liiteli melkein takaouttiin, onneksi kuitenkin sai pelastettua paarin korttiin. Kakkosväylällä kävi päinvastoin, kiekko kippasikin sitten liikaa ja outtiin hyvällä lähärillä bogi putille, alarautaan ja tupla korttiin.

Peli alkoi kuitenkin sujua tuulen ja outti alueiden kanssa kohtalaisesti ja pelaaminen tuntui mukavalta. 3 tuplabogia ja 2 bogia sekä 5 pirkkoa. Todella epävakaata peliä. Onneksi pää pysyi kuitenkin kasassa. Kierros loppui ja taas laskeskeltiin tuloksia ja kyllä! Sieltä tuli toinenkin pooli voitto perään +3 (61). Tästä olikin hyvä jatkaa viimeiseen kisapäivään!

Lauantai 27.5

Viimeinen kisapäivä ja ratana Joensuun kartano. 18 väylää ja kaikki par 3. Ainut rata mikä kerettiin kiertää etukäteen kokonaan, pelikirja oli kahden hyvän päivän jälkeen selvillä. Hyökätään mutta pidetään peli kuitenkin varmana. Mutta eihän se nyt startannut ihan odotetusti. Ehdottomasti kisojen huonointa peliä etenkin putin osalta. Pirkkoputit ei kelvannu ei sitten millään. Väylälle #17 ensimmäinen pirkko ja tulos +2 sen ansiosta. Kisojen viimeinen väylä edessä, ei mitään tietoa mitä siihen pitäisi tehdä, fireä flättinä väylän oikeaan reunaan ja puuhun. Lähäri korille vähän pitkäksi, sieltä putti vahvalle puolelle ketjuja ja ulos. Bogi putti alarautaan ja tupla korttiin. +4 (58)

Tulosten tarkistus, kiitokset peliseurueelle ja sitten jännittämään tuloksia. Sibbessä kerkesi juuri katsomaan MPO:n viimeistä väylää tuloksia odotellessa. Lopulta tulokset olivat päivittyneet ja lopullinen sijoitus 15/153. Paljon jäi jossiteltavaa, mutta sille ei mahda mitään heitot on heitetty. Ensi vuonna uudestaan ehdottomasti jos vain mahdollista!

Olli Arola, MM1

Tyyni 2017- Lätsät lomalla

Maanantaina ketunlenkki Keski-suomen kautta ja jo heti 660 km:n jälkeen Powergripissä Takkatiellä noutamassa uutta perheenjäsentä, Zücaa. Ristiäisissä nimeksi paljastui ”Rollaattori”.

Tiistaina harkkakierrokselle soderkullan radalle. Paikallisen peliseuran kanssa tutustuminen rataan meni oikeinkin mukavasti. Tämä rohkaisi lounaan jälkeen osallistumaan flex start-kisaan… no joo, siitä ei sitten oikeastaan olekaan juuri kerrottavaa eli peli oli minulle tyypillistä melkein-tekemistä. Toki kiessillä sai ideoita torstain kisaa ajatellen.

Keskiviikkona ohjelmassa tutustuminen Sibbeen heti aamusta, ykkösen tiillä jo klo 07:15. Änkesin juuri lähdössä ollen parivaljakon mukaan (entinen ja nykyinen liiton puheenjohtaja.) kierrettiin välillä useammilla avauksilla, pojat mittaili mm. väyläpituuksia laserilla, ihan hyödyllistä oli itsellenikin. Hauskaa oli myös huomata, että käytännössä ihan samanlaista pelaaminen oli meillä kaikilla, tasaista jopa. Kiessin jälkeen saavuimme juuri parahiksi rekisteröitymään ja lunastamaan pelaajapakettia.

Lounaan jälkeen kutsuikin Kivikko. Edellisenä päivänä alkaneet ”rollaattoriongelmat” renkaan kiinnityksen kanssa jatkuivat niin, että kierros keskeytyi ja eikun Takkatielle ratkaisemaan ongelmaa. Tunti suhrattiin Powerin poikien kanssa ja Rolla kuntoon lauantain Kivikon kisaa varten. Torstaina Tyyni 2017 alkoi osaltani klo 14 lähdöllä… jännitystä ilmassa selkeästi enemmän kuin aiemmin.

Peli lähti liikkeelle hermostuneesti. Avaukset ihan ok, lähärit vähän ujoja, putti onnetonta. Etuysi oli todella vaikea. Onneksi takaysillä peli rauhoittui ja lopputulos +7. Väyläpituudet oli paljolti sellaisia ettei onnistuneellakaan avauksella pääse ihan putille eli PARin yrittämistä koko ajan.

Perjantaina vuorossa Sibbe. Treffattiin JLK:n nuorisoketjun (Jonttu, Juho, Late ja Aku) kanssa Keravan keinukalliossa klo 10 verryttelykierroksen merkeissä. Hieno rata, letkeästi mentiin suunnilleen tasatahtia kunnes feidasin 11 väylän jälkeen kohti Sibbeä. Lähtö taas iltapäivällä. Sain siitä ”lähettää” Ismon ja Pottosen Paulin matkaan juuri ennen omaa lähtöä. Levollisempi olo startissa ja kierros lähti napakasti liikkeelle. Anssi K. Ja Mustosen Markku tulivat omat kierroksensa jo pelanneina kannustamaan alkuväylille. Homma toimi, avaukset aikas hyvin jiirissä, jopa erittäin hyviä lähäreitä, päättäväisempää puttaamista, jepjep. Toki kiessille mahtuu aina monenlaista, mutta lopulta päädyin tulokseen +3 ja ratinkina 909, kyllä hymyilytti!

Kuten aiempina iltoina Torpparinmäen täyshoitolassa hyvää ruokaa, saunaa ja paljuilua. Bilistely meinasi tosin viivästää nukkumaanmenoa… lauantaina Kivikko, kylmää, tuulta, hmm. Jotenkin tuntui ettei saa kroppaa käyntiin ja muutenkaan pelifiilistä päälle, näpit jäässä jne. Jäykkä ja välinäinen aloitus, taisi tulla bogi, bogi ja tupla noin niinkuin alkuun, voi kilin kellit! Peli kuitenkin alkoi rauhoittua, alkoi tulla hyviä avauksia, pääsin pirkkuputeille, joku sisäänkin. puttirallia havaittavissa, toisaalta elämäni hurjimman putin naulasin korkeimmalla kalliolla! Kori kallion reunalla, takana takuuvarma triplamörri, vastatuuleen 8-9 m putti keskelle! Olin tekemässä tulosta +5 vielä väylän 16 jälkeen. Onnistuin kuitenkin suhmuroimaan bogin ja tuplan loppuun eli +8 korttiin. Viimeinen väylä oli saari johon osuin täydellisesti. Vastatuulen vuoksi jäykkempi kiekko ilmaan ja törkein skippi ikinä veteen.

Heti kierroksen jälkeen keula kohti kotia, jossa perillä klo 23:00. Yhteenveto: Tyyni 2017 oli tapahtumana todellakin kokemisen arvoinen setti. Kyllä haluan mennä uudestaan. Iso ponnistus järjestäjiltä jotka hoitivat homman tyylikkäästi. Kisaradat keskenään hyvin erityyppisiä joka oli hienoa. Miilaik!

Ismo Louhelainen, MM1

Keskiviikkona saavuttin pelipaikoille Sibbeen. Pelaajapaketin nouto ja just kerkesin flex starttiin tutustumis kierrokselle sibben radalle. Vaikutti todella haastavalle radalle näin ensimmäisen kierroksen osalta.

Sitten nokka kohti kartanon rataa vielä iltakierrokselle, eli tutustumis käynti huomista avaus rataa varten. Eli ilta kierros, todella mukava heittokeli oli tyyni ja aurinko paistoi. Tein jopa pelikijaan merkintöjä avaus heitoista joilla oli tarkoitus avata sitten kisassa. Rata vaikutti suht helpolta paarin pelaamiselta, avaus väylälle helppo lähestyminen ja nosto koriin. Kierroksella yksi pirkko ja yksi bogi, loput sitä paarin pelaamista, eli tasainen nolla kierros. Hyvä fiilis huomista starttia ajatellen.

Torstai, ensimmäinen kisa päivä. Lähtöaika hieman kahden jälkeen. Vettä tuli tipoittain taivaalta ja tuuli noin 5 metriä sekunnissa. Eli pelikirjasta ei ollut mitään hyötyä tänään. Ensimmäinen väylä meni kuitenkin suunitellusti eli paaria korttiin. Toinen väylä paari putti neljästä metristä alarautaan ja nosto bogi (meni kisa jännityksen piikkiin.) Kolmas väylä taas suunitellusti avaus väylään, suht helppo lähestyminen noin kuuteen metriin. Paari putti, juuri ennen puttia hieman kovempi vastatuuli ja putti korin yli ja taas bogia korttin. Sitten kierroksen pisin siirtymä nelos väylälle jossa huomasin tuloskortin kadonneen. Eikun juoksemaan takaisin kolmoselle ja siellähän se tuloskortti oli korin vieressä. Ja eikun takaisin välillä juosten välillä kävellen. Tässä kaikki mitä jäi mieleen avaus kierroksesta…

Perjantaina oli sitten vuorossa Sibbe jonka myös olin jo kerran pelannut. Pieni sateen uhka leijui ilmassa mutta ei onneksi sattunut kohdalle. Sama meno jatkui täälläkin, eli puttipeli oli aivan luokatonta. Ainut valon pilkahdus tuli tuloksia laskettaessa. Voitin oman korttini kahdella heitolla.

Launtaina olikin sitten vuorossa Kivikko. Ainut rata mihin en ollut tutustunut ja sen kyllä huomasi. Eikä kova puuskittainen tuuli tehnyt kierroksesta sen helpompaa, vaikka ennen kierrosta vaidoin bägiini normaalia ennemmän vakaita kiekkoja oli kierros yhtä tuskaa. Ainut valon pilkahdus tuli loppuosuudella, putti oli löytynyt kohdilleen.

Mukava reissu kuitenkin oli vaikka peli ei ollut aivan omalla tasolla. Aivan varmasti ensi vuonna uudestaan.

Eikun leukaa rintaan ja kohti uusia seikkailuja.