liikuntapaikkahoitajille oppia frisbeegolfratojen huollosta

Yleistä keskustelua
Ville
Viestit: 1879
Liittynyt: 23 Huhti 2012, 14:53

liikuntapaikkahoitajille oppia frisbeegolfratojen huollosta

Viesti Kirjoittaja Ville » 25 Kesä 2018, 15:25

Pidämme Penttosen Markun kanssa pienen infon ('luento' ja ratatutustuminen) frisbeegolfkenttien huollosta liikuntapaikkahoitajaopiskelijoille viikon päästä maanantaina. Mitään valmista materiaalihan meillä ei ole, mutta jos teillä on hyviä teemoja/sisältöjä/linkkejä/videoita yms niin niitä otetaan mieluusti vastaan. Disclaimer: Luento on maksuton eli emme ole tästä mitään tiliä kuittaamassa, vaan tavoitteena on lisätä ratahuollosta osaamista ko.opiskelijoille ja toivottavasti saadaan myöhemmin apukäsiä kenttähuoltoihin tätäkin kautta.
Ville Nivalainen, JLK founder | Ultimate & Frisbeegolf | http://www.pdga.com/player/64496

jrauti
Viestit: 128
Liittynyt: 18 Heinä 2015, 21:36

Re: liikuntapaikkahoitajille oppia frisbeegolfratojen huollosta

Viesti Kirjoittaja jrauti » 25 Kesä 2018, 17:04

Ehkä hieman aiheen vierestä, mutta ideana. Tuossa paria vähän vähemmän hoitoa saanutta rataa katsoessa on tullut mieleen, että radan omistajalla tulisi olla huoltokirja. Tähän radan suunnittelija/rakentaja voisi merkitä väylät jotka pitäisi pitää vapaana oksista ja vesakosta. Eli mitkä mörrit on tarkoitettu radalla ja mitkä ei. Samaan kirjaan voisi sitten lisätä muitakin tarkistuksia/huoltoja: Tiit, korit, roskikset jne. ja millä aikataululla ne tehdään. Tämä koskee enemmän ratoja joilla ei ole aktiivista harrastajaporukkaa sitä huoltamassa. Ei sillä etteikö tämä auttaisi ehkä meitäkin.
Juhani Rautiainen #82188

Andy
Viestit: 2551
Liittynyt: 12 Touko 2012, 08:02

Re: liikuntapaikkahoitajille oppia frisbeegolfratojen huollosta

Viesti Kirjoittaja Andy » 26 Kesä 2018, 10:46

jrauti kirjoitti:
25 Kesä 2018, 17:04
Tuossa paria vähän vähemmän hoitoa saanutta rataa katsoessa on tullut mieleen, että radan omistajalla tulisi olla huoltokirja.
Radan huoltokirja on kyllä mainio termi! Ja Joensuun kaupungin kanssahan jo vuosi sitten sovittiin, että jotain tällaista tehdään kaikkien Joensuun ratojen osalta - ja ko. kirjaan merkitään myös vastuut (kaupunki & seura)... Vielä ei vaan oo keritty tätä tekemään...

Ratabongailun yhteydessä on tullut huomattua, että monilla radoilla ylläpito on täysin nollissa jolloin sitten rata ei palvele enää ketään - hyvätkin korit menevät täysin hukkaan jos ne jätetään hautautumaan läpitunkemattomaan viidakkoon.

Vastaa Viestiin